Vityi Péter a Vista bevezetéséről

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

huh az egy kicsit érdekesen hangzik. Linux alatt tudtam hogy ha kódot kér, akkor mit üssek be, vagy hogy kell belépni hogy ne kérjen kódot. De amiket hallok, hogy ablakok ugrálnak elõ csomószor, az kicsit durva. A sudo vagy su konsol-on használható dolog. Egyébként csak vezérlõpult elõhozása, rendszer megváltoztatása esetekben kér még kódot. Nem használat közben. Nekem nagyon úgy tûnik, hogy változtatni akartak rajta, és az nem jött túl jól össze.
"De egyébként nem is a játékról beszéltem, mert a cikkben elhangzott érvelések egyértelmûen nem arról szólnak, hanem az otthoni, irodai használatról. Értsd: Word, Excel, esetleg Photoshop."

Az otthoni használattal vele jár szinte, hogy többekközött játszanak is a gépen. Iradai használatra, meg a mostani irodai gépek közül csak azon fut el, amelyebn nincs legalább 512 MB ram. Legfeljebb csak Aero Basic lesz rajtuk.

"Ami a Vista biztonságát illeti, ha megnézitek ez a jelszókérõ csoda, ami bekéri a felhasználó jelszavát már létezik a Linux-ban mint oly sok minden (sudo)."

Nem egészen Vista-ban ugyan is van még rendszer virtualizáció, illetve jó sok mindent átterveztek a biztonság érdekében. Illetve itt ez két színtû rendszergazdát jelent, ha nem vagy rendszergazda jogú felhasználó, akkor bekér egy rendszerrgazda jogú felhasználó nevét és jelszavát. Illetve bizonyos esetekben automatikusan észre veszi, hogy emelt színtû admin jogra lesz szükség.

A hálózatkeresésrõl mindíg az jut eszembe, hogy router mögötti gépre ha installálsz linux-ot, akkor nállam a distrók 95%-a észrevette a routert, beállította a netet, és már netrõl frissített telepítésnél. Megnézem mikor jut el ide az MS😄 Itt mindenki jön hogy milyen faszán fut a Vista. 3200+athlon, 1G RAM, 7600 GT melett nekem lasabb az XP mint az Ubuntu. Úgy hogy az XP registry átírva, grafika leszedve minimumra, mint egy 98, stb.

win szervert aki mûködtet, az mazohista, vagy csak túl sok szabadideje van)))) linux-nál már láttam több éves szervert, amihez hozzá sem kell nyúlni. Meg láttam olyat is hogy winyóról linux beboot, aztán winyómûveletek leállít, kiszed, és a gép a továbbiakban levelezõszerverként, tûzfalként, útvonalválasztóként mûködik. mindezt 512 Mega RAM-al? win alatt ha valaki ezt megcsinálja akkor le a kalapom elõtte😄
Kipróbáltam, nem csak beszélek róla! És az a véleményem, hogy egy csicsás szar!

Érdekes...a Wlan-os routerem összekötöttem UTP-vel a régi PC-mmel és a notimmal ami wlanos...valamiért Vista alatt a PC 5 perc alatt találja meg a notit...Linux livel-al tesztelve ez nem fordul elõ!

Ha a kacsa nem tud úszni attól még nem a víz a hülye!

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Nem tudom, nekem eddig a 2 éves, 3500+-os gépemen mindent sikerült elindítani. Nem tudok olyan játékot mondani, amelyiknek pl 4.8 GHz kellene a futáshoz. De egyébként nem is a játékról beszéltem, mert a cikkben elhangzott érvelések egyértelmûen nem arról szólnak, hanem az otthoni, irodai használatról. Értsd: Word, Excel, esetleg Photoshop.

Egyébként akinek meg fontos a számítási teljesítmény, annak még kevésbé kell a procizabáló oprendszer, mert programokat akarunk futtatni azon a procin, nem? Egyébként a Stalker elindult az 1.5-ös laptopomon is, szal ki van az optimalizálva rendesen.

Ami a Vista biztonságát illeti, ha megnézitek ez a jelszókérõ csoda, ami bekéri a felhasználó jelszavát már létezik a Linux-ban mint oly sok minden (sudo).

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

"Aztán vannak itt ilyen apróságok, hogy Presentation Foundation...most õszintén..hogy meri fejleszõnek nevezni magát az aki kattingatással csinál a slideshow-t??? "

Bruhaha, roliika megint elolvasta egy technológia nevét amit még sosem hallott, foglalma sincs, hogy mi az és hogy mûködik és a nevébõl elkezdett fikázni <#vigyor2>

"Tud ja. 5perc! alatt!!! "

érdekes, nekem 1-2 mp alatt felcsatlakozik a vállalati wifi-re és észrevétlenül roamingol is az AP-k között ha átviszem egyik épületbõl a másikba.
Igen az számomra is elfogadható hogy egy játék, vagy alaklmazás számára új gép. De hogy már annak is ami ezeket fogja futtatni? mi lessz így az én kis progimmal amit futtatok rajta?😄DD

how to install anything in Ubuntu bin, nél ha futtathatóvá teszed, és rákattintassz kétszer nem kezdi el futtatni?
Pontosan! Régebben voltak a C64-esek ugye. Hülyén nézett volna ki a dolog, ha az eyik vason lassaban vagy egyáltalán nem futott volna a progi bármilyen ok miatt. Azonnal csõdbe mentek volna. MS meg megteheti...egy ideig, de Linux miatt erõsen szívják a fogukat, mert látják, hogy jó, és gyors..nomeg terjed.
Tegnap próbálkoztam ezzel az Ubuntu linuxxal...hát bin kiterkesztés grfikus felületen telepíteni szint lehetetlen küldetés, szóval Linuxnak is van azért hova fejlõdni.

Hmm, akkor az XP nem is annyira biztonságos, mint azt a (M$ által szponzorált) kutatások mutatták? A vista meg igen? Érdekes... Nem ugyanezt mondták el W98(Me)/WXP felállásnál is?
Egyébként mekkora hülyeség már, hogy egy _oprendszer_ részére kell gépet venni. Az oprendszer feladata a hardware eszközök elérhetõvé tevése, nem felzabálása, baz. Majd azért rakok bele 2Gigát meg 70eFt-s videokártyát hogy méltóztasson megmutatni a start menüt.
Szerver témában a linux tudja azt, hogy 1000-es loadról magához tér néhány perc alatt és mûködik tovább minden alkalmazása (tapasztalat, most ilyen bugot javítunk 1 szerverben ami 1000+ loadot okoz). Windowsnál ilyenkor csak a resetgomb maradna, ami adatparkban lévõ gépnél enyhén macerás.
A vista hálózat kezelése engem egyelõre felkerget a falra, az XP-é nem csinált ilyen vad dolgokat mint ez...nem tudtam még kideríteni, hogy a hálókártya driver hibája lenne vagy az OS-é de szerintem vegyes lehet... egész pontosan, ha linket észlel, de nem kap ip-t a dhcp-tõl akkor felhúzza az interface-t a 169.... tartományból szült ip-vel. Ez eddig ok, teljesen hagyományos mûködés, de ha idõközben visszajönne a dhcp, és egy renew-t kérek, akkro megtartja ezt a kapcsolatot, és mellé emeli a másikat. A default route-ot viszont nem frissíti be. A csili vili user felüelten nem sikerült meg megtalálnom, hogy tudnám csak az egyik logikai kapcsolatot tiltani a fizikai nélkül. Ekkor jött az ötlet, hogy egy disable/enable majd megoldja a problémát...nos az eszköz letiltása még sikeresen meg is történik, de az enable-be belehal a rendszer. konkrétan rebootig rommáhal az hálókártya, és a swapelést sem hagyja abba.

Mindenrõl szó esik csak a lényegrõl nem. Mennyivel biztonságosabb a Vista bármelyik oprendszernél?

Szerver esetén a sok "innováció" nem-e megy a szerver sebességének a rovására?

Milyen multimédia konvergencia, és mire kell felkészíteni a mit? Wazze...Winamp.

De ez különösen tettszett, hogy kapcsolatot tud létesíteni vezeték nélküli hálózatokkal. Tud ja. 5perc! alatt!!! Nem 3-5ms(miliszekundum)...nem..5 perc! Mert intelligensen megnézi van-e joga hozzáférni a hálóhoz, és azon mi található, és ha úgy dönt hoy van itt egy tûzfal akkor próbálkozik még kicsit és ha nem tettszik neki valami akkor bontja a kapcsolatot...agyhalál

No meg a ki***szott automatikus frissítések. Unix alatt fantasztikus módon ki lehet könnyen kapcsolni, hoy ne zargassa a SZERVERT hagyja békén dolgozni...ez azért jó, mert ha írok egy progit ami neadjisten egy gyárban mûködik, vagy nagyobbacska cégnél vézi automatikusan a papírmunkát, akkor jön az elcseszett frissítés/igen volt már példa hogy a frissítést kellett frissíteni/, és az egyébként jól megírt programok leállnak ami komoly veszteséget okozhat!

Ezért tartom magam most is ahoz, hogy aki Win szervert mûködtet, az nem épelméjû.

Aztán vannak itt ilyen apróságok, hogy Presentation Foundation...most õszintén..hogy meri fejleszõnek nevezni magát az aki kattingatással csinál a slideshow-t??? Vagy egy programnak nevezett valamit!

A HDTV képesség meg nem a Vistában van csókolom hanem a hardwareben!!!!

Ez a hw krédés pont olyan, mint hogy sokan sírnak a megélhetési gondok miatt, de majd mindegyik zsebében ott figyel egy méregdrága mobilteló 😊
"Ezt azért gondold át újra! Ugyan is ha játszik nem csak a proci 4-5 GIPS-ét vagy GFLOPS-át használja ki, hanem a viedókártya sokkal magasabb számítási képességeit. Már pedig nem kevesen játszanak, azoknak a gépe pedig messze túlmutat a Windows Vista fullos használatához szükséges ajánlotton is, nem hogy a minimumon."
Tökéletesen így igaz. Aki ma játszani akar full felbontáson egy q4-el, vagy sztalker-el, annak kb: 2x erõsebb vas kell, mint vistának. Szóval a gamer konfiggal rendelkezõk hörgését nem értem. az egy másik kérdés, hogy én nem fogok venni egy (tényleg) vista ready laptopot 200e -ért, hogy utánna tehessek rá egy 40-70e forintos vistát. Arról nem is beszélve, hogy az ubuntum engem kielégit a napi munkám kapcsán. Játszani meg úgysem lenen idõm.
Ha egyszer eljutok oda (adná az ég) hogy központi problémám lesz a játék, akkor meg úgyis egy bivaly asztali gép kell, vagy konzol.
"A Vista célja szerintem nem más, mint megpörgetni az ipart, mert különben senki nem venne új gépet ha nincs mi kihasználja. Egy pár tech-gurun kívül, akik folding@home-ot futtatnak szabad idejükben, nincs olyan ember aki kihasználna másodpercenként 4-5 MILLIÁRD számítási mûveletet."

Ezt azért gondold át újra! Ugyan is ha játszik nem csak a proci 4-5 GIPS-ét vagy GFLOPS-át használja ki, hanem a viedókártya sokkal magasabb számítási képességeit. Már pedig nem kevesen játszanak, azoknak a gépe pedig messze túlmutat a Windows Vista fullos használatához szükséges ajánlotton is, nem hogy a minimumon.

"Aki nem elfogult a Microsofttal szemben, az elismeri, hogy a Windows XP kiemelkedõ színvonalú operációs rendszer."

És mibõl emelkedik ki? A piacon lévõ sok-sok konkurens oprendszerbõl, mi ? 😊
a Windows és a versenyképesség szavak egy mondatban nem kompatibilisek...

rengeteg új fejlesztés? azért jónéhánynak közülük már lehetett alternatívája korábban...
Azt elfelejti mondani, hogy a rendszergazdáknak szóló dolgokat az XP is tudta, de kizárólag akkor, ha vettél hozzá megfelelõ szerverszoftvert (SMS - System Management Services) kemény pénzekért. Nyilván ez most sem lesz másképp.

Az XP valóban az elsõ oprendszer, amelyik automatikusan frissítette magát. Az más kérdés, hogy ezek a javítócsomagok igen csak nyakára hágtak a szabad helynek.

A Vista célja szerintem nem más, mint megpörgetni az ipart, mert különben senki nem venne új gépet ha nincs mi kihasználja. Egy pár tech-gurun kívül, akik folding@home-ot futtatnak szabad idejükben, nincs olyan ember aki kihasználna másodpercenként 4-5 MILLIÁRD számítási mûveletet.

Melyik nagy cég az, amelyik HDTV-ben akar videókonferenciázni pl. a magyar sávszél-viszonyok mellett? Arról nem is beszélve, hogy akinek ilyesmi kell, az rég megvette a céleszközt hozzá és nem kell a Vista.

http://janoszen.hu/ | http://en.janoszen.hu/

és el is mondják...

nagyjából semmirõl beszéltek 😊
vazze ezt a sallang szöveget ez kb minden oprendszerrõl el lehetne mondani 😊
Úgy emlékszem már a w95osr2 is tudott online frissíteni, ez ugye 96-ban jelent meg. De valószínüleg jóval korábban feltalálhatta a Microsoft, mert a Slackware már 94-ben merészelte online updatelni magát. Természetesen a Microsoft-tól lopták a technológiát hozzá, mégpedig a sivatag mélyén elhelyezett kutatólaboratóriumokból, a portást a vörös kommunista párttagsági könyv elkobzásával megfenyegetve...

mogyi925
De fõleg azon szegmensek érdeklõdésének felkeltése fontos, akik sokat invesztálnak az innovációba.

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

mogyi925
Kevesellem az intelligens, innovatív innovációkat ebben az invencióról készült interjúban, persze csak felületesen szemlélve a produktumot tûnik úgy, hogy a látványos innovációk mennyisége dekrementálódott az elõzõ verziókhoz képest, és szerintem is roppant fontos, hogy az ADSL, mobil internet és HDTV korában a multimédia innovatív alkalmazása ne lehessen irreleváns, ezt minden inventornak az eszébe kell vésni, hiszen a HDTV-t támogató WPF-alapú Webalkalmazások használata nagyvállalati környezetben kommunikációra, ezen belül online konferenciákra, különösen az innovatív szoftveriparban elengedhetetlen, csakúgy, mint ahogyan a szoftverpark egyes moduljainak online menedzselésére, a komputerek, kiszolgálók karbantartására, is kell a jó, de fõként innovatív adminisztrátor, aki a részletes logokat elemezve nem csak garantálni tudja a 99%-os rendelkezésreállást az alkalmazásokat használni képtelen felhasználók részére, ahogyan az innovatív marketingszakember zsargonosnak ható sallangja is elengedhetetlen az innovációt tartalmazó invenció, produktum végfelhasználók felé történõ korrekt kommunikációjához, ezáltal a szoftvertermék eladási mutatóinak emeléséhez, vízuálisan innovatívan dizájnolt grafikonok kreálásához, így a további, ma még futurisztikusnak vízionált innovációra befektetendõ tõke inkrementálásához.

Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.

Big Brother and the Holding Company. Vityi>Vitye>Vetye>Vegye!!!!!!!!!!!!!
ajjajaj.

← ElőzőOldal 2 / 2