30
-
#30 Az lehet, azért állítottam ilyen biztosan mert több helyről ezt hallottam pl a CIBben és a www.bankartya.hu-n is.. na mind1.
De ha európai a számlád és a világ minden tájáról vársz rá lóvét akkor az ügyfeleknek IBAN számot kell ráírniuk, nem? -
#29 De az is lehet, hogy én tudtam jól és te tévedsz:
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Bank_Account_Number -
#28 De éppen ez az, hogy iban-ra utalva nincs költsége annak, aki kapja a pénzt. Én is kaptam már többször is így pénzt, és nálam sem volt költség. -
#27 Akkor lehet azzal kevertem. -
Technomagus #26 Hali.
Én Ebay-on rendeltem egy DVD-t az USA-ból. Fizetés, Pay-Pal-on keresztül.
A Pay-Pal által a pénz szinte azonnal elindult, és másnap már az eladó visszaigazolta, az USA-ból, hogy ő a küldeményt már postázza is, és köszöni a vásárlást. A teljes tranzakció, egy hét alatt lezajlott, a megrendelt DVD megérkezett. Ami a lényeg, én, most használtam először az Ebay-t is, és a Pay-Pal-t is. De amit leírtam, az legalább saját tapasztalat, nem mások meséje.
Kéretik, a saját tapasztalatokat leírni, mert én még rosszat nem hallottam a Pay-Pal ról, csak úgy, hogy valakinek a valakije stb, rosszul járt. De ebből nem derül ki, hogy mi is a történet, és egyáltalán a Pay-Pal-ról szól e. -
bakagaijin #25 Naja, de akkor meg a másik oldalon kevesebb pénz fog megérkezni (hiszen abból vonják le, nem a te számládról) s küldheted a különbséget még egyszer... Összesen kétszer fizettem így (paypal előtt), a többi már paypal-on át ment. Nem akarok azon stresszelni, hogy mikor kegyeskedik a bank átfolyatni már a pénzt. A törvény is országon belül 3, nemzetközin meg 4 napot ír elő. Az már majd egy hét, szánalmas. Paypal meg azonnal csörög a másik oldalon, hogy lehet feladni a csomagot, mert megjött a pénz. -
#24 Az IBAN az nemzetközi, az egész világon arra tud utalni az egész világ. Ha EU tagú a bank ahova utalsz, akkor meg kell adni még a SWIFT(BIC) számot is, valszeg ezzel kevered, de ezt amcsiban is meg kell/lehet adni, ha EUs banba utalsz.. -
#23 Pl netbanknál nekem választanom kell, hogy vállalok mindent, ezt fix 8000 Ft a K&H-nál, vagy az indítási költség az enyém, a fogadási költség a célszemélyé (ezt szoktam bejelölni), vagy mindent a célszemély fizet. Régebben, amikor még személyessen utaltam a pénzt, és egy papírt kellett kitölteni, ott is volt egy hasonló mező, ahol választanom kellett. Az a kibaszás, hogy a 8000 Ft-ot fixen leszedik róllad, ha van költsége a kedvezményezettnek, ha nincs, ha azt jelölöd be, hogy mindent te állsz. -
Bijesz #22 Nem kötekedésképp, de tényleg erről a fórumról várod a választ ezekre a kérdésekre? Nézd meg a hivatalos weboldalt, ha van info akkor ott biztos kinnt lesz. -
#21 Ezzel akkor a Paypal számlám automatikusan bankszámlává alakul?
És egyéb banki szolgáltatások (pl. betétlekötés, stb.) mikor lesz? -
chuky123 #20 Én anno az e-gold al szívtam.
csináltuk ez a reklámleveles hülyeséget (reklámlevelek megnézése bizonyos idelyig) ott e-goldos számlát kellet megadni.
Mondanom se kell 1 centet se fizettek -
Gyúrógép #19 "Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás"
Ezt hol és hogyan kell megtenni? -
Gyúrógép #18 "Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás"
Ezt hol és hogyan kell megtenni? -
#17 Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás költsége. Ezt sokan nem tudják, a bank meg nemigazán közli veled, fizess csak :D
Persze ehez iban-ra kell utalni, ami meg csak EU-n bellül van, egy amerikainak ez nyilván nem fog menni. -
#16 Withdrawnál 25000 Ft-tól már nincs jutalék, alatta 250 Ft. Érdemes kivárni, amíg összejön annyi pénz, már persze ha nem sürgős. -
bakagaijin #15 Különböző összeghatárok vannak. Ha nincs spec eladói szerződésed (ez havidíjas szolgáltatás és több szintje van a forgalomtól függően), akkor ha jól emlékszem csak 5000EUR-nak (?) megfelelő összeget tudsz fogadni, legalábbis amikor legutóbb néztem, még így volt.
Kétszer von le pénzt, egyszer a pénz fogadása után (receive), másodszor a paypal->bankszámla (withdraw). Van még a pézváltás is, az a paypal saját középárfolyamán megy, +2.5% (egyik linken ott van ez is). -
Gyúrógép #14 Így van meg ugye egy újabb bizonyíték az eladó felé hogy te igenis befizettd a lóvét.Két éve használom minden gond nélkül de pénzt most szeretnék küldeni haza kinti bankszámláról.Azt hogy tudom megtenni? Valami hozzáértő válasza kellene... -
#13 Ket elonye van a dombornyomott kartyaval szemben:
- Ha vasarolsz, nem kell megadnod a bankkartya adataidat a kereskedonek, ugyanis itt te inditod a tranzakciot es nem a kereskedo szivja le a penzed a kartyadrol (ha nem megbizhato ez a kereskedo/online bolt/harmadik szemely, akkor a lehuzast megteheti tobbszor is vagy eladhatja harmadik felnek az adatokat).
- Nem kell bepotyogni a sok szamot, meg a hatoldalrol a masikat, megadni a neved es a cimedet minden alkalommal. Eleg az email cim (login) es egy jelszo. -
gere1 #12 Átmegy OFFsHORE-ba , lol. -
daanika #11 azt nem ertem hogy mitol jobb ez mint mondjuk bemenni a sajat bankodba es kerni egy dombornyomott kartyat, vagy internetes kartyat. mastercard, etc -
bakagaijin #10 Nagyjából azért jobb, mert egy nemzetközi banki átutalásért a bank lenyúl 6-10'000Ft-ot alapból + egyéb (mondjuk ha fizetni akarsz egy ebay-es cuccért egy németnek) és akkor még 3-5 munkanap mire a pénz átfolyik. A hitelkártyaszámod meg nem szívesen adod meg Józsikának, akiről csak annyit tudsz hogy nála óccsóbb a kanyarfúró meg a villanyírógép amit kinéztél. Nálunk még a futárszolgálatok versenyeznek ezzel a szolgáltatással (futárnál fizetés kp-ben, ezt a szolgáltatást egyébként a posta "termelte" ki); de ez ugye csak helyben működik, nem tudsz mondjuk eredeti olasz hangsávos BudSpencer-TerenceHill dvd-t venni Milánóból így.
Nagyjából a cikkben is ugyanez van benne :). -
#9 Idén már 3x használtam, semmi baj nincs vele, tavaly sem volt soha, minden szépen gyorsan megy. Nem tudom miket hallotok róla... -
#8 Én most regisztráltam, és simán ment, 5 perc alatt. -
#7 valami konkrétum? Én legalább 2x küldtem pénzt a múlt évben paypalon keresztül és minden simán ment... -
zLk #6 MIért szenny? én nem hallottam semmi rosszat róla. Mondjuk nem is vagyok tisztában hogy miért jobb a paypal-lal fizetni.
Felvilágositanátok? -
bakagaijin #5 Ez mikor volt? Én a legelején regisztráltam (kb. ahogy bejelentették, hogy Magyarországon is lehet) és 3 nap volt. (Igaz a német bankszámlához 5 perc volt, dehát ne legyünk telhetetlenek...)
Azt egyébként gondolom tudjátok miért éppen Luxemburg :P. -
#4 paypal mint biztos pont ? :D miota használod? csak mert elég horror történetek vannak paypalrol... kb minden usert terroristaként kezelnek, visszatartják a pénzed (ezt már haverom is tapasztalta)
szörnyű lenne, ha a mostaninál is nagyobb dominanciát szerezne ez a szenny cég :( -
harvy101 #3 nagyon jo hir foleg hogy az egold most kezd osszeomlani kell valami biztos pont -
denniseb #2 Kb 3 hónapja regisztráltam, nem volt semmi gond, ment minden simán gyorsan. -
#1 Es meg most is egy honap mire elfogadjak a regisztraciot?