30
  • Tetsuo
    #30
    Az lehet, azért állítottam ilyen biztosan mert több helyről ezt hallottam pl a CIBben és a www.bankartya.hu-n is.. na mind1.
    De ha európai a számlád és a világ minden tájáról vársz rá lóvét akkor az ügyfeleknek IBAN számot kell ráírniuk, nem?
  • Aramir
    #29
    De az is lehet, hogy én tudtam jól és te tévedsz:
    http://en.wikipedia.org/wiki/International_Bank_Account_Number
  • Aramir
    #28
    De éppen ez az, hogy iban-ra utalva nincs költsége annak, aki kapja a pénzt. Én is kaptam már többször is így pénzt, és nálam sem volt költség.
  • Aramir
    #27
    Akkor lehet azzal kevertem.
  • Technomagus
    #26
    Hali.

    Én Ebay-on rendeltem egy DVD-t az USA-ból. Fizetés, Pay-Pal-on keresztül.
    A Pay-Pal által a pénz szinte azonnal elindult, és másnap már az eladó visszaigazolta, az USA-ból, hogy ő a küldeményt már postázza is, és köszöni a vásárlást. A teljes tranzakció, egy hét alatt lezajlott, a megrendelt DVD megérkezett. Ami a lényeg, én, most használtam először az Ebay-t is, és a Pay-Pal-t is. De amit leírtam, az legalább saját tapasztalat, nem mások meséje.

    Kéretik, a saját tapasztalatokat leírni, mert én még rosszat nem hallottam a Pay-Pal ról, csak úgy, hogy valakinek a valakije stb, rosszul járt. De ebből nem derül ki, hogy mi is a történet, és egyáltalán a Pay-Pal-ról szól e.
  • bakagaijin
    #25
    Naja, de akkor meg a másik oldalon kevesebb pénz fog megérkezni (hiszen abból vonják le, nem a te számládról) s küldheted a különbséget még egyszer... Összesen kétszer fizettem így (paypal előtt), a többi már paypal-on át ment. Nem akarok azon stresszelni, hogy mikor kegyeskedik a bank átfolyatni már a pénzt. A törvény is országon belül 3, nemzetközin meg 4 napot ír elő. Az már majd egy hét, szánalmas. Paypal meg azonnal csörög a másik oldalon, hogy lehet feladni a csomagot, mert megjött a pénz.
  • Tetsuo
    #24
    Az IBAN az nemzetközi, az egész világon arra tud utalni az egész világ. Ha EU tagú a bank ahova utalsz, akkor meg kell adni még a SWIFT(BIC) számot is, valszeg ezzel kevered, de ezt amcsiban is meg kell/lehet adni, ha EUs banba utalsz..
  • Aramir
    #23
    Pl netbanknál nekem választanom kell, hogy vállalok mindent, ezt fix 8000 Ft a K&H-nál, vagy az indítási költség az enyém, a fogadási költség a célszemélyé (ezt szoktam bejelölni), vagy mindent a célszemély fizet. Régebben, amikor még személyessen utaltam a pénzt, és egy papírt kellett kitölteni, ott is volt egy hasonló mező, ahol választanom kellett. Az a kibaszás, hogy a 8000 Ft-ot fixen leszedik róllad, ha van költsége a kedvezményezettnek, ha nincs, ha azt jelölöd be, hogy mindent te állsz.
  • Bijesz
    #22
    Nem kötekedésképp, de tényleg erről a fórumról várod a választ ezekre a kérdésekre? Nézd meg a hivatalos weboldalt, ha van info akkor ott biztos kinnt lesz.
  • atlagember
    #21
    Ezzel akkor a Paypal számlám automatikusan bankszámlává alakul?
    És egyéb banki szolgáltatások (pl. betétlekötés, stb.) mikor lesz?
  • chuky123
    #20
    Én anno az e-gold al szívtam.
    csináltuk ez a reklámleveles hülyeséget (reklámlevelek megnézése bizonyos idelyig) ott e-goldos számlát kellet megadni.
    Mondanom se kell 1 centet se fizettek
  • Gyúrógép
    #19
    "Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás"
    Ezt hol és hogyan kell megtenni?
  • Gyúrógép
    #18
    "Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás"
    Ezt hol és hogyan kell megtenni?
  • Aramir
    #17
    Nem kell átvállalni a külföldi bankköltséget, és akkor csak 1-2 euro az utalás költsége. Ezt sokan nem tudják, a bank meg nemigazán közli veled, fizess csak :D
    Persze ehez iban-ra kell utalni, ami meg csak EU-n bellül van, egy amerikainak ez nyilván nem fog menni.
  • Aramir
    #16
    Withdrawnál 25000 Ft-tól már nincs jutalék, alatta 250 Ft. Érdemes kivárni, amíg összejön annyi pénz, már persze ha nem sürgős.
  • bakagaijin
    #15
    Különböző összeghatárok vannak. Ha nincs spec eladói szerződésed (ez havidíjas szolgáltatás és több szintje van a forgalomtól függően), akkor ha jól emlékszem csak 5000EUR-nak (?) megfelelő összeget tudsz fogadni, legalábbis amikor legutóbb néztem, még így volt.

    Kétszer von le pénzt, egyszer a pénz fogadása után (receive), másodszor a paypal->bankszámla (withdraw). Van még a pézváltás is, az a paypal saját középárfolyamán megy, +2.5% (egyik linken ott van ez is).
  • Gyúrógép
    #14
    Így van meg ugye egy újabb bizonyíték az eladó felé hogy te igenis befizettd a lóvét.Két éve használom minden gond nélkül de pénzt most szeretnék küldeni haza kinti bankszámláról.Azt hogy tudom megtenni? Valami hozzáértő válasza kellene...
  • ZsoltiMC
    #13
    Ket elonye van a dombornyomott kartyaval szemben:
    - Ha vasarolsz, nem kell megadnod a bankkartya adataidat a kereskedonek, ugyanis itt te inditod a tranzakciot es nem a kereskedo szivja le a penzed a kartyadrol (ha nem megbizhato ez a kereskedo/online bolt/harmadik szemely, akkor a lehuzast megteheti tobbszor is vagy eladhatja harmadik felnek az adatokat).
    - Nem kell bepotyogni a sok szamot, meg a hatoldalrol a masikat, megadni a neved es a cimedet minden alkalommal. Eleg az email cim (login) es egy jelszo.
  • gere1
    #12
    Átmegy OFFsHORE-ba , lol.
  • daanika
    #11
    azt nem ertem hogy mitol jobb ez mint mondjuk bemenni a sajat bankodba es kerni egy dombornyomott kartyat, vagy internetes kartyat. mastercard, etc
  • bakagaijin
    #10
    Nagyjából azért jobb, mert egy nemzetközi banki átutalásért a bank lenyúl 6-10'000Ft-ot alapból + egyéb (mondjuk ha fizetni akarsz egy ebay-es cuccért egy németnek) és akkor még 3-5 munkanap mire a pénz átfolyik. A hitelkártyaszámod meg nem szívesen adod meg Józsikának, akiről csak annyit tudsz hogy nála óccsóbb a kanyarfúró meg a villanyírógép amit kinéztél. Nálunk még a futárszolgálatok versenyeznek ezzel a szolgáltatással (futárnál fizetés kp-ben, ezt a szolgáltatást egyébként a posta "termelte" ki); de ez ugye csak helyben működik, nem tudsz mondjuk eredeti olasz hangsávos BudSpencer-TerenceHill dvd-t venni Milánóból így.

    Nagyjából a cikkben is ugyanez van benne :).
  • deep
    #9
    Idén már 3x használtam, semmi baj nincs vele, tavaly sem volt soha, minden szépen gyorsan megy. Nem tudom miket hallotok róla...
  • Gerygrey
    #8
    Én most regisztráltam, és simán ment, 5 perc alatt.
  • Garrett27
    #7
    valami konkrétum? Én legalább 2x küldtem pénzt a múlt évben paypalon keresztül és minden simán ment...
  • zLk
    #6
    MIért szenny? én nem hallottam semmi rosszat róla. Mondjuk nem is vagyok tisztában hogy miért jobb a paypal-lal fizetni.
    Felvilágositanátok?
  • bakagaijin
    #5
    Ez mikor volt? Én a legelején regisztráltam (kb. ahogy bejelentették, hogy Magyarországon is lehet) és 3 nap volt. (Igaz a német bankszámlához 5 perc volt, dehát ne legyünk telhetetlenek...)

    Azt egyébként gondolom tudjátok miért éppen Luxemburg :P.
  • arty
    #4
    paypal mint biztos pont ? :D miota használod? csak mert elég horror történetek vannak paypalrol... kb minden usert terroristaként kezelnek, visszatartják a pénzed (ezt már haverom is tapasztalta)

    szörnyű lenne, ha a mostaninál is nagyobb dominanciát szerezne ez a szenny cég :(
  • harvy101
    #3
    nagyon jo hir foleg hogy az egold most kezd osszeomlani kell valami biztos pont
  • denniseb
    #2
    Kb 3 hónapja regisztráltam, nem volt semmi gond, ment minden simán gyorsan.
  • 505thZajcev[PT]
    #1
    Es meg most is egy honap mire elfogadjak a regisztraciot?