14
  • koliz
    Lesz 1930x1080p változat is, volt szerencsém látni a pdp8080 et ami csak 1366x768
    ,megdöbbentő a képe nekem el hitetitek igaz blu ray röl demoztak vele 1080p vel
    amit pld sok lcd meg sem tud jeleniteni /1080 progresszív/.Meg kell mondjam én pártatlan voltam eddig de ez kb akkora ugrás egy samsung,lg,panasonic tv khez képest mint a kerék feltalálása.Most fikázhatjátok de felesleges mert tényleg kiemelkedő.
  • Kajika
    Hát nem a világos részeket látjuk úgyis a képernyőn?
    A feketét meg amúgy sem...
    parasztvakítás már megint;)))

J/K
    csak viccelek;)
    de a fekete színmélységében a plazmák amúgy is jobbak voltak az lcd-knél, most még inkább rádobtak egy lapáttal?
  • BiroAndras
    Persze tudom, de a a srác úgy általában mondta, hogy elég az 1366x768-as felbontás, ami nem igaz az 1080p-re, ami szintén HD.
  • Tetsuo
    neked lehet, h elég.. LOL
  • dez
    16:9-es 720p-től már HD-ról beszélhetünk.

Szerintem is jobb az 1920x1080 ("Full HD"), de inkább csak 1m képátmérőtől. Ott már több méterről is teljesen jól látni a különbséget 720-768p-hez képest (már ha elég éles a forrás képe, sokszor nem az).
  • BiroAndras
    "Egyébként az én bajom az lcd-vel, hogy más szögből nézve más színű"

A jobbaknál alig, vagy egyáltalán nem romlik a minőség.
  • BiroAndras
    "1366x768 már bőven elég a mai technológiai szinten, még legalább 10 évig nem várható ennél jobb minőségű média..."

Kicsit lemaradtál. Már szépen terjed a HD felbontás.
  • kisb92
    Igen, tényleg reméljük.

Egyébként az én bajom az lcd-vel, hogy más szögből nézve más színű: egyszer csinálni akartam egy lila honlapot: hát nem kék lett!? Persze az a '48-ért 19 colos' kategória volt.
  • dez
    Azért reméljük, 10 évnél hamarabb jön az OLED és a SED.
  • JTBM
    1366x768 már bőven elég a mai technológiai szinten, még legalább 10 évig nem várható ennél jobb minőségű média...

10 év múlva pedig úgyis esedékes lesz a TV cseréje, a plazma TV addigra már el fog öregedni, az LCD meg még hamarabb, annak 5 év is elég.
  • gergod
    íeddig is sokkal jobb feketeje volt a plazmanak mint az LCD nek....
  • Yfel
    Szerintem mar az LCD-kel sincs tul sok gond, a Plazma feketeje pedig nagyon kozel all a CRT-hez. Nem erre kellene koncentralniuk, hanem arra, hogy normalis aron piacra dobjanak egy 1080P plazma TV-t a mostani 1366x768 felbontasuak helyett.

Y
  • Macci
    Hmmm...Kiváncsi vagyok arra a fekete színre! Ha tényleg megoldották, annak nagyon örülnék, ugyanis az egyetlen problémám ezekkel a vékony tévékkel pont a fekete szín (vagyis annak hiánya) volt. De szerintem a katód színmélységet és dinamikát még így sem érik el. Meglássuk! :D
  • Tetsuo
    A felbontást is javíthatnák, már.. különben nem veszek projekt kúrót. ;)