Megállapodásra készül az Intel és az nVidia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A 2 kérdésbõl az egyik az volt, mi kell a DX10-hez. Értelemszerûen ahhoz, hogy használni is lehessen.

Egyébként szerintem a DX, és azon belül a 10-es egy célorientált specifikáció-gyûjtemény, ami magában foglalja az application API-t, de azt is, pontosan mit vár a HW-tõl, tehát ezek a feature-ök is szerves részei az egésznek. Ami a szoftver, az a DirectX mappákban lévõ exe-k.

...es mellesleg a vita nem azon volt, hogy hardware nelkul mukodik-e rendesen a DX10, hanem azon, hogy maga a DX10 az hardware vagy sem?

Az, hogy hardware-es tamogatas szukseges a normalis mukodeshez, meg nem valtoztat semmit azon a tenyen, hogy maga a DirectX API es nem hardware.
Persze, egy auto elektronikus vezerlo programja semmit sem er az auto nelkul, ami hasznalja. De emiatt meg nem nevezed hardware-nek a programot, nem igaz?
Ugyanez az analogia ervemyes jelen esetben is...

renderer

Örülök, hogy ilyen rövidítéseket ismersz, most gondolkozz is egy sort.
Más szavakkal amit BiroAndras is mondott: a DirectX egy HW-hez igazított API. HW nélkül nem ér semmit. (Bár képregénynek jó a reference renderder v. rasterizer.)
És most lásd újra a #8-as hsz-t, mi kell a DirectX10 rendes futtatásához HW szinten.

Abban igazad van, hogy a DX10-et szoftveresen is meg lehet valósítani (meg is van, reference renderer-nek hívják). De, szoftveresen olyan rettenetesenlassú, hogy nincs értelme használni. Hardveres támogatás kell hozzá, hogy használható legyen. Szóval egyszerûsítva azt mondhatjuk, hogy DX10-es hardver nélkül nem mûködik a DX10.

Ok <#kuss>

A tiedet meg kapja be a fogaskerek!
Ha nem tudsz ertelmesen hozzaszolni, inkabb fogd be a szad, ocsisajt!

"What is DirectX? This Microsoft Windows API was designed to provide software developers with direct access to low-level functions on PC peripherals."

API, erted, API! Feloldjam a roviditest vagy azert azzal tisztaban vagytok?

Pl. olyan HW, ami képes futtatni a PS4.0 és VS4.0 shadereket, a Geometry shaderekrõl nem is beszélve?

Ha már agyatlannál tartunk, eddig majdnem az összes hsz az volt, köztük ez is <#mf1>

Miert, mi kell meg hozza? A DirecX 10 igy onmagaban valoban CSAK egy programcsomag... tehat agyatlan a te hozzaszolasod volt, dyra!

Amugy meg: szuperolcso domping??? Bazz... egy jol hasznalhato AGP-s kartyat mondjatok nekem ma, 2007 majusaban, mert a kaphato programokert nincs ertelme alaplapot cserelnem...

Hát barátom, ha csak szoftver kell a DX10-hez akkor letöltöm. Ez is a http://www.unixlab.hu/LNW/index.html webcimen olvastad mit az összes többi agyatlan hozzászolásod. Csak gratulálni tudok. <#mf1>

Akkor töltsd le, ugyanis az egy software <#mf1>

Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml

wander01
valszinü majd olyan lapokhoz fogják használni amin nincs integrált vga viszontkell valami ami képet ad. talán szerverekbe tudnám elképzelni, mert ugye általában az integrált vga-k erõsen negativ hatást tesznek az egész alaplap müködésére, mert minden kraftot onnan lopnak. mondjuk ez csak egy elmélet, ezen kivül másra sztem ugysem igazán jó egy ilyen minimálkártya...

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Geforce 7100GS már most is kapható 50 dolcsi alatt (~8200 Ft), úgyhogy nemtudom miért fûz ekkora reményeket a cikkíró az új példány iránt...
Mellesleg egy ilyen minimális teljesítményért én az 5000 forintot is meggondolnám, hogy kifizetem é.

denekem dx10 kell, nem ígéret! old spájz<#buck><#pias>

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.