17
-
dez #17 A 2 kérdésből az egyik az volt, mi kell a DX10-hez. Értelemszerűen ahhoz, hogy használni is lehessen.
Egyébként szerintem a DX, és azon belül a 10-es egy célorientált specifikáció-gyűjtemény, ami magában foglalja az application API-t, de azt is, pontosan mit vár a HW-től, tehát ezek a feature-ök is szerves részei az egésznek. Ami a szoftver, az a DirectX mappákban lévő exe-k. -
Kagemusha #16 ...es mellesleg a vita nem azon volt, hogy hardware nelkul mukodik-e rendesen a DX10, hanem azon, hogy maga a DX10 az hardware vagy sem? -
Kagemusha #15 Az, hogy hardware-es tamogatas szukseges a normalis mukodeshez, meg nem valtoztat semmit azon a tenyen, hogy maga a DirectX API es nem hardware.
Persze, egy auto elektronikus vezerlo programja semmit sem er az auto nelkul, ami hasznalja. De emiatt meg nem nevezed hardware-nek a programot, nem igaz?
Ugyanez az analogia ervemyes jelen esetben is... -
dez #14 renderer -
dez #13 Örülök, hogy ilyen rövidítéseket ismersz, most gondolkozz is egy sort.
Más szavakkal amit BiroAndras is mondott: a DirectX egy HW-hez igazított API. HW nélkül nem ér semmit. (Bár képregénynek jó a reference renderder v. rasterizer.)
És most lásd újra a #8-as hsz-t, mi kell a DirectX10 rendes futtatásához HW szinten. -
BiroAndras #12 Abban igazad van, hogy a DX10-et szoftveresen is meg lehet valósítani (meg is van, reference renderer-nek hívják). De, szoftveresen olyan rettenetesenlassú, hogy nincs értelme használni. Hardveres támogatás kell hozzá, hogy használható legyen. Szóval egyszerűsítva azt mondhatjuk, hogy DX10-es hardver nélkül nem működik a DX10. -
lee56 #11 Ok -
Kagemusha #10 A tiedet meg kapja be a fogaskerek!
Ha nem tudsz ertelmesen hozzaszolni, inkabb fogd be a szad, ocsisajt! -
Kagemusha #9 "What is DirectX? This Microsoft Windows API was designed to provide software developers with direct access to low-level functions on PC peripherals."
API, erted, API! Feloldjam a roviditest vagy azert azzal tisztaban vagytok? -
dez #8 Pl. olyan HW, ami képes futtatni a PS4.0 és VS4.0 shadereket, a Geometry shaderekről nem is beszélve? -
lee56 #7 Ha már agyatlannál tartunk, eddig majdnem az összes hsz az volt, köztük ez is -
Kagemusha #6 Miert, mi kell meg hozza? A DirecX 10 igy onmagaban valoban CSAK egy programcsomag... tehat agyatlan a te hozzaszolasod volt, dyra!
Amugy meg: szuperolcso domping??? Bazz... egy jol hasznalhato AGP-s kartyat mondjatok nekem ma, 2007 majusaban, mert a kaphato programokert nincs ertelme alaplapot cserelnem... -
dyra #5 Hát barátom, ha csak szoftver kell a DX10-hez akkor letöltöm. Ez is a http://www.unixlab.hu/LNW/index.html webcimen olvastad mit az összes többi agyatlan hozzászolásod. Csak gratulálni tudok. -
turul16 #4 Akkor töltsd le, ugyanis az egy software -
#3 valszinü majd olyan lapokhoz fogják használni amin nincs integrált vga viszontkell valami ami képet ad. talán szerverekbe tudnám elképzelni, mert ugye általában az integrált vga-k erősen negativ hatást tesznek az egész alaplap müködésére, mert minden kraftot onnan lopnak. mondjuk ez csak egy elmélet, ezen kivül másra sztem ugysem igazán jó egy ilyen minimálkártya... -
Akuma #2 Geforce 7100GS már most is kapható 50 dolcsi alatt (~8200 Ft), úgyhogy nemtudom miért fűz ekkora reményeket a cikkíró az új példány iránt...
Mellesleg egy ilyen minimális teljesítményért én az 5000 forintot is meggondolnám, hogy kifizetem é. -
bandypappa #1 denekem dx10 kell, nem ígéret! old spájz