Fika Generáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A DE 1-2 hangulata engem is megfogott, talán az elsõ FPS-ek között volt (nálam), amelyben gondolkodni is kellett, és néha nem a heccsátok kiosztása volt a legjobb taktika.
Az autós játékokról annyit, hogy talán abban látom az esélyt, hogy olyan játékot hoznak létre abban a mûfajban, aminek a játékélménye magávalragadó, és nem unod meg (pl nálam a Flatou2). A graf is szép, de a hangulata is megvan, jók a zenék stb...
És vannak olyan játékok, amelyek inkább a kártyához, vagy a társasjátékokhoz közelítenek, pl. w3multi-wow-pg2-AA. Ezekkel egyszerre sosem játszol sokat, de éveken át játszol vele hetente egy-két alkalommal. (itt szinte semmit nem számít a grafika, a megjelenített világ... Majdnem annyira mindegy, mint hogy az ultit magyarkártyával, vagy kiválogetott franciával játszuk.)
Szerintem õrültség lenne arról beszélni, hogy melyik a jobb... egyszerûen más a céljuk.
De könnyen meglehet, hogy egyszerûen csak nem lehetett megcsinálni. PL. sokan panaszkodnak, hogy szünetessék emg a bunnyhopp-ot (én is). De hogyan? Egy sokkal komplexebb mozgásmodell nélkül lehetetlen, lásd. AA. egyik verzióban van bunnyhopp, de lehet rendesen ugrani is, a másikban nincs bh, de sajnos ilyenkor a normál ugrások is hagynak maguk után kivetnivalót. Szóval szerintem ezt nem lehetett megoldani, talán majd most a dx10 alatt...
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Amúgy talán a dx10 meghozza az áttörést, mert sok olyan lehetõséget nyit meg, ami régen el volt zárva. Pl. elkészíthetõ lenne egy végre valóban élethû fps.
ma már egyszerüen túl sok játék van szerintem.
A játékiparnak is jót tenne egy nagy gazdasági hullámvölgy, talán akkor újra írnának normális játékokat, és nem kotlanának ugyanazokon a sablonokon évekig. Egyébként az online játékok erõltetése egyértelmûen a letöltõkkel szembeni kényszerlépés, w3-at, wow-ot én is kénytelen voltam megvenni...
...vágod?
És, hogy visszatérjünk az alapkoncepcióhoz, a FiKa Generációhoz, azok vannak lefikázva, akik megveszik azt, ami nekik tetszik.
...vágod?
Pl. AoE, Jedi Knight Gold, Thief1-2-3, Homeworld, Halflife, MM7... :))
Vlala: Valoban uj volt a fogalom es evente nem sok jatek keszult, de azok jatekok voltak, nem sorozatgyartott klonok. :P
Apropo valaki nemtudja magyarorszagon hol lehetne kapni eredeti Quake-t? Nagyon hianyzik a tobbi mellol. :)
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
http://goo.gl/gd6Zi5
A legtöbben azért érzik így, mert túl sok mindent megkapnak ingyen. Ezt feszegettem a #45-ben.
http://goo.gl/gd6Zi5
Teny: Olcsobb a net, egyre tobb mindenkinek van. 10eves pistike (bocs pisikek) is ott ul a net elott es probal nagyfiuskodni. Ennyi.
Amugy stalkert ki se probaltam nem hoz lazba mar eleg regota a pc-s jatekipar teljesen eluzletiesedett es mar nem keletkeznek olyan nagy nevek mint regen. Gyartas folyik keremszepen.
szerintem
Stalker jó, dx9 ben mint már említették elõttem..
Spiderman egy uncsi cucc.Nem ilyen 15 és fölötte velóknak való..(szerintem)
Serius sam meg egy tök jó ember..annó a serius san 2 az mekkora volt...
púúúúú
Hardcore gamer az, aki komolyan belevetette magát egy játékba, és küldetésének tekinti, hogy a legtöbbet hozza ki magából.
Nézzünk egy átlagos személyt, pl. kiskorú Vér Istvánt. Szülinapjára gépet kap, de kb. egy hónapja már visít az apjának, hogy ez egy rakás fos, mert nem mennek rajta a legújabb játékok, márpeidg õ nem fog ja ilyennel égeti magát. Papa már a harmadik alienware-t dobja ki az ablakon, hogy a pici fia ne ordítsa végig a BL-kupameccset...
Pistike letölt egy játékot torrenttel, persze "babázik" visszatölteni, neki király gépe van, õ is király, õt ne utasítgassa senki, nem fogja a drága idewjét arra vesztegetni, hogy visszatöltsön. Különben is, õ az internet császára, mert le tudja névtelenül írni, hogy "szopd le a k.... anyádat".
Ezután letölt hozzá egy trainert, mert árt a fejlõdésének, ha némi skillt is kell a játékba vinni, ha gondolkodtató feladat van a játékban, egy gombbal átugorja a pályát. Ezzel két nap alatt "kipörgeti" a legújabb játékokat is (bár némelyikük tényleg elég rövid), aztán lehet fikázni a haveroknak, valamint internetes förumokon, mert majd biztos irigykednek rá, hogy õ már ezt is "végigvitte". Jöhet az újabb játék, az újabb ordibálás a szülökkel, az újabb gép, aztán az újabb cheat...
Az ember nem tudja értékelni azt, amiért nem dolgozott meg. Programozók, grafikusok, fejlesztõk egész seregének többhónapos munkájával végez két-három nap alatt, aztán beáll fikázni, hogy ebben sem volt semmi kihívás... miközben arról álmodik, hogy álmai nõje bekopog hozzá, és így szól: "jaj, Te olyan jól játszol, teljesen belédszerettem, este, csak Te meg Én, elmegyünk a négyes pályára?"
Meddõ vita. Nem is értem mit foglalkoztok ezzel. Ilyen szinten azon is lehetne témázni, hogy mekkora láma az, aki szereti spenótot...
Kinek a pap, kinek a papné...
[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...
fikázzátok a fika dzsenöréjsönt, te fika fikázók =)
<#email>#email><#email>#email>