21
Szoftverek Cégeknek - Irodába
  • autoszimulator
    #21
    Előtelepített windows esetén a windows messenger alapból jár, de ajánlatosabb a Windows Live Messenger, szintén ingyenes, és funkcionalitásban jóval többet tud. Igaz vírusok által jobban is sebezhető.
  • phoenix1
    #20
    Kedves Faustus, köszönöm a segítségeteket, most már sokkal jobb.
    A Linuxról lemondhatok, nem hiszem, hogy menne, én itthon egy-két évig csak Linuxot használtam, igazából nekem mindegy lenne mi van fent a gépen csak nekik nem.
    Elfelejtettem mondani, hogy a számítógépeket pályázaton nyerték, úgy ahogy mondog a cég aki adta előtelepített Windowst adott a géphez, szerencsére. :)
    Pont ezeket az alternatívákat kerestem, jó, hogy megemlítetted, sajnos nincsen sok időm keresgélni a neten, de gondolom te is dolgozol, ezért mégegyszer megköszönöm, hogy vetted a fáradságot és megkerested ezeket a progikat, ki is próbálom, remélem lesz köztük egy Total Commander klón.

    Kedves peteragoston, neked is köszönöm a segítségedet.
  • Dj Faustus #19
    A Total Commander shareware. Ez az a kategória, hogy mielőtt megveszed a programot, kipróbálhatod. Utána a program általában csökkenti a funkcionalitását, vagy idegesítő tulajdonságai lesznek ("vedd meg a programot, vagy várj 10 másodpercet hogy újra használhasd a programot"-jellegű ablakok megjelenése).
    A Total Commander esetén ez az induláskor megjelenő ablakban jelentkezik. 30 nap múltán nem áll be változás - a licenszfeltételek ellenére sem (ez azért zavaró: ki nézi, hogy egy ingyenesen, legálisan beszerezhető szoftvert mikor telepített? Miért nem hívhatná fel a program 30 nap elteltével a delikvens figyelmét, hogy "ejnye-bejnye tessék letörölni a szoftvert a gépről..."?).
    Telepítsd 30 naponként újra (mint a Nod32 próbaváltozatot), ha annyira neccesnek érzitek.

    Vagy pár freeware alternatíva:
    Alt Commander
    FreeCommander
    Turbo Navigator

    "A falu a számítógépeket kapta, akkor elvileg a Windows Messenger jogos, ugye?"
    Ha a cég aki adta előtelepített Windowssal (OEM) adta (ezt a szerződésben ki is jelentette), akkor igen.

    Egyébként ha érzel a felhasználókban annyi kurázsit, hogy elboldogulnak egy Linuxxal dobj fel egy Ubuntut (régebbi gépek esetén Xubuntut), és nem kell félned a BSA sarlójától.
  • peteragoston
    #18
    A skype teljesen ingyenes... Annyit telepithetsz amennyit akarsz...
  • phoenix1
    #17
    Szuper. Köszi. A Total Commandert azért még mindig nem értem, erre gondolok: "You have the right to test this program for a period of one month" azt mondja, hogy tesztelhetem egy hónapig.
    Nagyon zavaró, úgy láttam, hogy fordításonként más-más "ilyesztő" szöveg jelenik meg. Úgy értem, hogy pl. szlovák nyelven "egy hónapig használhatod aztán törölni kell a lemezről". Nem értem, de biztos a szomszédos faluból valaki belekött majd a Messengerbe is.
    A falu a számítógépeket kapta, akkor elvileg a Windows Messenger jogos, ugye?
    Még lenne egy kérdésem a Skype-al kapcsolatban, például van 2 számítógép a harmadik az csak amolyan fél számítógép :) és ha arra a kettőre felteszem vagy esetleg még az irodába is akkor úgy jó, vagy egy szervezetnél több gépen csak egy példány lehet telepítve?
  • Dj Faustus #16
    A Total Commander esetén a shareware változat (nem feltörve) szabadon használható:
    Shareware-version

    You have the right to test this program for a period of one month. You are allowed to copy this Shareware-version (and ONLY the Shareware version) and give it to any other person, as long as it is not modified in any way. Under modifications is understood the changing, adding or removing of any files of this package without the author's written permission. You are NOT allowed to pack this program together with a commercial program or a book. Shareware dealers are allowed to sell the Shareware version for a small fee (around CHF/US$ 10.-). It must be clear to the buyer that he isn't receiving the full version! You are encouraged to put this program on as many BBS systems as possible. The distribution on CD-ROM is also permitted, as long as the original files are not changed in any way. Please contact me if you want to distribute the program with a different installation program, changed files etc. Programs marked as "Beta" or "Release candidate" may not be distributed under any conditions.

    Forrás: Total Commander súgó

    Adobe Reader (mármint csak a Reader): Freeware - szabadon használható
    Bővebben: End-User License Agreement for Adobe Reader

    Windows Messenger: ha megvettétek gépenként a Windowst, akkor szabad.

    Skype (mármint simán egy darab VOIP szoftverként): Freeware - szabadon használható
    Bővebben Skype End User License Agreement

    Java (mármint a Runtime Environment): ugyancsak ingyenesen használható

    Firefox: Ugyancsak ingyenes (de lehet őket támogatni)
    Bővebben: Mozilla Public License Version 1.1
  • phoenix1
    #15
    Sziasztok. A segítségeteket kérném, már össze-vissza keresgéltem a neten és nem találtam választ. A Total Commander, Adobe Reader, Windows Messenger, Skype, Java, Firefox; ezeket a programok egyikét is szabad használni irodában, pl. a Total commander nincsen regisztrála és kiírja, hogy regisztráljuk erre szólhatna vagy büntethetnek ha jönnek ellenőrizni.
    Előre is köszi.
  • peteragoston
    #14
    Ismertek-e valami jó név - telefonszám gyűjtő rendszerező programot?
    Eddig az office outlook programot használtam, most valami ingyenesre lenne szükségem...

    Előre is kösz...
  • BarGab85
    #13
    kösz a választ letesztelem
  • peteragoston
    #12
    Ez pont neked valo> http://www.avira.com/en/pages/index.php

    Sok cegben ezt hasznlajak...
  • BarGab85
    #11
    Kis Cégnek keresek megbízható ingyenes vírusirtót és tűzfalat.

    Ami a legfontosabb lenne az a kis gépigény mivel elavult a géppark (celeron 2000Mhz proci, 256 Mb memória), és az ingyenesség mivel a kölségvetés eléggé szűkös (nincs rá "péz"). angol nyelv nem gond.

    Előre is köszönöm.
  • peteragoston
    #10
    hol lehet megtudni a SAP-rol tobbet?
  • ngcsnet
    #9
    Lehet, hogy hülyeséget mondok, de SAP nem felel meg a célra? Mondjuk az cseppet sem ingyenes, de nem tudom milyen cégről van szó, a nagyvállalatok többsége ezt használja, legelterjedtebb, talán a legjobb is.
  • Harly18
    #8
    Microsoft Excel? :) Az elég egyszerű :) Egyébként szerintem ingyen nem találsz jó programot. Meg kell gondolni, mert lehet, hogy olcsón vannak jó programok. Az illegális verziót nem említeném meg, mert ha egy cégnél ellenőríznek és a szoftver nem legális, akkor biztos nem örülnének. Mondjuk ezt csak feltételezem, mert gőzöm sincs, hogy kik és miért elenőríznének, meg eleve milyen céghez kell a program....De Google-ban biztos sokmindent találsz valamit, ha van sok időd :)
  • peteragoston
    #7
    Sajnos ez a Pálfalvi István Raktárkezelõ és Számlázó prog.
    20,3 MB nem működik rendesen...

    be akartam írni mondjuk h. kábelból van 3,14 méter de csak 3 métert írt be. meg vannak apró hibái, ami miatt nem lehet használni...

    Ettől sokkal egyszerűbb program is megtenné...
  • peteragoston
    #6
    Koszi, mindjart atnezem....
  • peteragoston
    #5
    Van esetleg valami tapasztalat ezekkel a programokkal kapcsolatban? v. valaki hasznalja mar regebb ota?

    angol nyelvu program is megfelelne... csak jol hasznalhato legyen..
  • Harly18
    #4
    Pálfalvi István - ingyenes raktárkezelõ és számlázó
  • Harly18
    #3
    Hopp, most nézem, hogy ez csak 30 napos.....Szerintem ingyenes programok között nem nagyon találsz igazán jó és használható programot...
  • Harly18
    #2
    Szerintem iylesmit keresel...
  • peteragoston
    #1
    Helló! Keresek jó raktárkezelő programot.. lehetőleg ingyeneset.

    Mit tudtok ajánlani?
    Üdv.