23
-
laszlotibor #23 Sziasztok!
Szükségem lenne CANON PowerShot A460 magyar nyelvű használati útmutatóra.
-
#22 Azért várjál, a "szar minőségű" telével is lehet szebb képet csinálni, mint az S3/S5 IS optikájával. És egy "szar minőségű" telét, mint amilyen EZ is, már megkapsz 45000 HUF bruttó áron. Egy belépő szintű DSLR gép ára kitobival (ami sajnos felejthető hehehe) 150-200e HUF. De azért nem kell kifizetni még a gép árát 2x egy szar objektívért, mert L-es optikát vehetsz 400k-ból.
Felesleges DSRL-t csőröshöz hasonlítani, nem ugyanaz a kategória. Azért aki vesz egy DSLR-t, az szerintem már nem fogja sajnálni a pénzt egy jó állványra, egy jó táskára, egy készlet szűrőre, objektívekre, esetleg vakura, fénymérőre, derítőlapra, sminkesre, studió bérlésre, stb. Persze egy rakás hülyeséget is felsoroltam, mert a nagy többség vesz két-három obit, szűrőt, tartalék akkumulátort, egy tatyót, valami állványt és meg van oldva a fényképezés. De pótaksi, táska, állvány kell a bridge gépekhez is.
Jah, megjegyzem, nincs semmi bajom az S3/5 IS-sel, sőt. A kategóriájában talán az általam legjobban kedvelt gép. Csak egyszerűen más, mint egy DSLR. Ja, és bruttó 100 ropiért már megfontolnám a Fuji S9600-as típusát, vagy a Sony DSC H-9-est. -
#21 már lehet kapni magyarországon (van árlistán), 110+áfa (132 ezer) magyar tallérért. -
#20 marhára nem oldja meg senki problémáját, ha S3/S5 IS helyett vesz egy belépő DSLR-t. Egy olyan géphez még 2x el kell költeni a gép árát, hogy egy szar minőségű teleobjektív legyen rá, ami olyan gyújtótávolságot lefed, ami ezekben az ultrazoom gépekben van. És akkor még csak szar minőségű teléről beszélünk -
#19 ha bebizonyítod a neten található tesztek alapján, hogy az S3 IS nem aberrál annyira mint egy FZ7, megemelem a kalapom!
:) -
#18 nem írta sehol a srác, hogy az ő s3-asán lenne vakupapucs -
#17 Ezekre sokkal nagyobb az árrés mint a többire.. a boltok ki'szottul pofátlanok, majd +látjátok.. -
Cat #16 120e felett fog indulni, fogadunk? (nem számoltál áfát, adót stb.) Meg ez a kategória mindig akörül indul. -
#15 500 dolcsi 180Ft-os árfolyamon 90e Ft-körül szal itthon 100e lesz ugyanannyi mint S3IS. Énis az S3-ast néztem ki még jó hogy nem vettem meg :D -
#14 szvsz 150e felett lesz itthon.. de neked legyen igazad! ;) -
Roli #13 zoomgyűrű meg fókuszgyűrű jó lenne rá, kéne nagyon -
Roli #12 Nekem S2 van, nagy jól működik. Strapabíró (motorral elestem, a táskájában alám került semmi baja, ilyen szövet Hama táska ) Vakut vettem hozzá fényérzékelőset, sulis rendezvényen tornateremben jó képek lettek. Nem is kéne a többi :) Max azért mert a többi fekete. Tiszán madarászni jobb lenne az, de letakarom egy zöld ruhával... -
zLk #11 nemtom neked milyen S3-asod van de az enyémen nincsen vakupapucs :D Lehet külön gyártotta neked a Canon?:)
Amugy az 500 Dolcsi olyan 90.000 rugora jön ki, itthon sztem 110-120e Ft(pofátlanabb helyeken 130) lesz az S5-ös bevezető ára. Szal kb ugyanannyi mint mikor megvettem az S3-at.
Mindenesetre v.sz. 150ezret nem fognak kérni seholsem mert abbol már vesz az ember egy tükörreflexes gépet. (lásd: ahogy hiftu irta)
Hál'Istennek nekem is tökéletesen mefelel az S3, sőt még igy sem használtam ki teljesen, várom a nyarat :)
Amit hiányolok, de azt nagyon!!
Canon-ék egész nyugodtan rácsaphatnának egy manuális fókuszt, zoomgyűrűt. Az a kis gomb nagyon gáz...
Meg nekem a külseje sem nagyon tetszik, Pana FZ-7-est vettem volna (ami sztem gyönyörű)csak az meg hibás, olyan kromatikus aberrációkat csinál, hogy hányinger. (a neten talalhato tesztek szerint) -
#10 Szerintem nem kell (nagyon) siránkozni azon, hogy most S3 van a birtokotokban. Miért is?
Ha nincs szükséges külső vakura, akkor ez nem igazán segít. Mik is az újítások?
8Mp. Szép. Ugyanakkora területen. Ja, így már sz*r. Minek? Kiált fel körültekintő fotós. Menjünk tovább. ISO 1600. Szép. Kár, hogy egy-két extrém esetet kivéve nem nagyon lehet használni. Miért is? A kis érzékelőméret miatt. Szép zajos képeket kapunk. Ezen még egy szép algoritmus sem segit, hiába van újabb DIGIC. Nézzük az árképzést. 500 usd => 500 eur + óriási magyar sáp... Ez is 160 körül lesz??? (Az a baj, hogy a nem is olyan drága kategória már a belépő szint DSLR-k árszintjét közeliti. Persze ott kell egy jó obi is, de kinek a pap..) -
huuu #9 Ez a gép korekt, mint elődjei.
Szerintem is símán megvehető. -
Cat #8 én inkább s2t vennék mint s3mat vagy s5öt.
Az OPTIKA UGYANAZ, csak jóval több pixelt zsufoltak egy ugyanakkora CCDre -> a képzaj nő, és ezt erősebb zajszűréssel kompenzálják. Biztos nem elég 5 megapixel? Kell 6, vagy 8? -
#7 a 4-es rossz ómen Japánban... -
lcee #6 S4 kimaradt?
-
Zro #5 A vakupapucsba tudsz csatlakoztatni külső vakukat. Szóval ha veszek kb 70eHUF-ért mondjuk egy Canon 430EX-es vakut azt rárakhatod :) De persze, lehet ennél olcsóbban és drágábban is venni vakukat. Fényképezőből meg nem akkor kell újat venni, ha kijön egy új változat, mint a pc-nél, mert nem futnak rajta az új progik, hanem ha eljutottál egy olyan szintre a fotózás terén, hogy a jelenlegi gépeddel nem tudod megvalósítani az elképzeléseidet. Arra hogy bulikon nyaralásokon stb kattintgasson az ember tökéletesen megfelel S1 IS től S5 IS-ig bármelyik :) -
CyrSyS #4 Nekem S3 IS van! Nincs 1 hónapja hogy megvettem. Éreztem hogy ha én veszek egy ilyen gépet akkor hamarosan kifog jönni egy új. most már Mind1 az S3 IS is tökéletes. Ez a gép meg biztos nagyon drága és legalább 1 év mire annyiba fog kerülni mint most az S3 IS. Amugy tudás terén van némi eltérés az S3 és S5 között. A 8mp kenje hajára ha nem támogatja a RAW-ot. Vakupapucs nemtudom mi az de nagyon hátrányának mondták az S3 IS-nek. Nemtudom az miért olyan fontos. Digic III még jó ujítás az enyém még csak Digic II. Bár az enyém is elég gyors, nem volt vele gondom. SZóval S3 IS marad jó sokáig, és nem hiszem hogy nyáron ez 100e lesz a boltokba. Annál azért drágább lesz. -
Hegyikecske #3 a fejlődés sose baj, nézd a jó oldalát, kihagysz vagy 3modellt és aztán egy még sokkal újabbat veszel.
Ez az S5is teccik nekem, 500dollár az kb mennyi HUF? -
#2 Az S3 majdnem 1,5 éve jelent meg (1év 2 hónap). Tény, hogy gyors a fejlődés (hol nem az?) de azért ez mégsem fél év... -
zLk #1 Na franko, fényképezőknél is mostmár nem éri meg vásárolni, mert miután kigyüjtöd a pénzt rá, utána megjelenik egy ujabb/jobb fél éven belül... pf. Még jó hogy 1 évig összekaparom a pénzt az S3-ra, most itt az s5 vakupapuccsal. zsiráf.
Ne fejlődjünk már ilyen gyorsan! :D