40
  • 1986
    #40
    szia mindenkinek nekem lenne egy olyan problémám hogy minap regiszter magam erre az új ,,,Windows Live ,, posta fiókra a régi hotmailos címemmel amit elis fogadót
    csak egy a bökendő azóta nem tudok üzenetet fogadni senkitől illetve semelyik általam használt oldalról sem .. pedig mikor pl, be lépek az nsm be ki irja hogy úly üzeneteim vannak így hát meg is nézem de sehol semmi sincs nem értem ezért meg látogatam egy általam használt oldalt és ott jelszó emlékeztetőt kértem ami meg is érkezet de mikor meg látogatom a posta fiókom sehol semmi sincsen kérek valakit ha tud segíteni valamiben nagyon hálás lennék ...
  • nedudu
    #39
    Hehe attól függ hogy mi a felhasználónevem vagy mi? Na ne kacagtass!

    Idézet neked:
    As other web based email services, Hotmail is using the HTTP protocol for connecting you to your mailbox. If you want to send and receive Hotmail emails using an email client software, then your software must support Hotmail HTTP access for your email account. Some email clients, such as Outlook Express or Microsoft Outlook, offer builtin support for Hotmail accounts, so you only have to select HTTP when you are asked to select your email account type and select Hotmail as the HTTP Mail Service Provider.
  • Garrett27
    #38
    "Nos, mi a POP3 IMAP server címe ?
    A jelek szerin nem tudja."

    Az IMAP szerver cím attól függ, milyen postafiókot állítasz be. Ismeri mind a POP3, IMAP, sőt, a HTTP-t is (ezen jönnek át a hotmailes emailjeim)
  • Tyberius
    #37
    "Hotmail HTTP access" - wow, ez új. Szóval a levprogi HTTP-n keresztül érje el a levszervert? Zseniális. Nem is Microsoft lenne, ha a létező, tökéletesen használható postafiók-kezelő protokollok egyikét támogatnák. Nem, nekik saját protokoll kell. Ezúton is gratulálok a Microsoftnak.

    Ami meg a nagy tárhely-mániát illeti: a Gmail megjelenése előtt az ingyenes webmail-szolgáltatók úgy fukarkodtak a tárhellyel, ahogy nem szégyellték. A Gmail volt az első "nagy" levelezőrendszer, aki bevállalta, hogy 1 GB-ot ad. Aztán, mivel ez hatalmas versenyelőny volt, a többieknek is követniük kellett. Szóval akár szeretjük, akár nem, a gmailnek köszönhető, hogy most már a freemail, a hotmail stb. is gigás tárhelyeket ajánl. Ami szerintem jó dolog, akár kihasználja az ember, akár nem. Én két év alatt 80 megát leveleztem össze gmailen, ami persze kevés a majd' 3 gigás limithez képest, viszont sok a régi webmailek 5-10-25 megájához képest.
  • turul16
    #36
    # Hotmail Settings

    As other web based email services, Hotmail is using the HTTP protocol for connecting you to your mailbox. If you want to send and receive Hotmail emails using an email client software, then your software must support Hotmail HTTP access for your email account. Some email clients, such as Outlook Express or Microsoft Outlook, offer builtin support for Hotmail accounts, so you only have to select HTTP when you are asked to select your email account type and select Hotmail as the HTTP Mail Service Provider.

    Nos, mi a POP3 IMAP server címe ?
    A jelek szerin nem tudja.
  • angol
    #35
    ja persze, olyan valamiből ami jó és még ingyen is van seggecskéd alá téve ... háááát hihetetlen
  • angol
    #34
    ez most komoly ??? nem hiszem el hogy itt páran azért kvartyognak mert valamiből sok van, tudod mit nektek ne is legyen soha semmitek vaze
  • TH448
    #33
    Én már évek óta gmail-t használok.
    2 giga felesleges, ám nem rakja tele reklámmal, ingyenes, és outlook alól is el tudom érni, meg levelet is tudok küldeni. Nekem ez kell, és ennyi elég. :)
  • haxy27
    #32
    Egyébként meg nekem jó hogy bárhol elérhetem a régi leveleimet igy kell a 2 giga. de az aszony meg a gyerekek 1% sem használják ki.
  • haxy27
    #31
    baker, ez jó már tavaj is 2 giás volt a hotmailem, ezek meg most vették észre. :)
  • krondorl
    #30
    A gigás postafiók csak a felzárkózás miatt kellett nekik.
    De az biztos hogy én nem használom ki ezt a méretet.
  • Athlon64
    #29
    Az origon azt írják hogy 36 nyelven érhető el a hotmail, de sajnos magyarúl még nem. Hát én már a tesztelés alatt is használtam és használom a mai napig és magyarúl megy az egész...
  • Athlon64
    #28
    Én használom a Gmail-t és az hotmail-t is. Bár a hotmail-t még az MSN regisztrálásánál hoztam létre.
    Egyébként így mutatja is az MSN ha jőtt új e-mailom.
    A Gmail meg azért tetszik, mert van mód chat-elésre.
    Viszont ez az új iGoogle is nagyon tetszik! Marha jó, hogy beindítom a böngészőm és a nyitó oldalon a kedvenc netes híroldalaim és az e-mail -em is megjelenik az időjárási adatokkal eggyütt.
  • Vorpal
    #27
    Vajon POP3 mat és SMTPt támogat? - mert ez a Gmailnél nem egy szerencsés,
    és ebben lenyomhatja - sokaknak kényelmes megoldás lehet.
  • Griphons
    #26
    "Gmail is van de sokkal használhatatlanabb, pl nem lehet benen könyvtárakat létrehozni ahová rendezed a leveleket..."

    Hát igen, a GMail más szemléletmódot igényel. Sokkal megbízhatóbb, és gyorsabb mint bármelyik webes email szerver, amiket eddig láttam, beleértve a hotmailt, freemailt, tvn-t, primpostát, altavizslát, mail.com-ot, vipmailt, citromailt, sgmailt, mailbox.hu-t, G-portal mailt (fúúúúj)és más ingyenes vagy fizetősebb szervert.
    - Valóban nincsenek mappák, vannak helyettük cimkék, amiket gyakorlatilag ugyanúgy használhatsz mint a klasszikusan megszokott mappákat.
    - A spam szűrése majdhogynem tökéletes (több mint két éve használom, de egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett manuálisan spammá nyilvánítanom levelet).
    - A leveleket "beszélgetésekként" kezeli, ami azt jelenti, hogy az egymáshoz kapcsolódó leveleket (válaszokkal) egy csomagként képes kezelni. A levelek közötti keresés nagyon profi, a levelek bármely részére kereshetsz, pontosan megtalálva a keresett levelet.
    - Majd 3 Gb-nyi levelet tarthatsz meg, ami hasznos, mert nekem - aki nem vagyok nagy levelező - mostanra kb 500 Mb-nyi levelem gyűlt össze, nyilván a csatolmányok miatt, de nem vagyok rákényszerítve, hogy töröljem, így bárhonnan elérhetem azokat a fájlokat, amelyeket munkahelyről, vagy haveroktól kapok, és a későbbiekben az otthonomtól távol is szükségem van rájuk. ide tartozik, hogy 4 postafiókom van különböző szervereken, de a Gmail kivételével mindegyikről a leveleket POP3-mal lehívom a gépemre. A Gmail-ról ez felesleges.

    Ezen kívül még sok előnye van a Gmailnek, nem is csodálom, hogy a M$ irigyelni kezdte az előnyeit.
    A M$-os Live-os cuccokkal egyébként általános gond az, hogy hihetetlen erőforrást zabálnak fel. Olyan lassúvá teszik a browsert -legyen az Ie vagy Ff, vagy akár Opera (aminél egy rakás dolog nem működik) - hogy még egy csúcsgép is belassul.
    Volt Hotmail-em is, hát sok jót nem tudok elmondani róla. A vírusaim nagy részét által szereztem be. Ezt az újítást azért ki fogom próbálni, de ha a régi rendszerre marad, akkor köszönöm, de többet nem kérek belőle.
  • fourgee
    #25
    "Gmail is van de sokkal használhatatlanabb, pl nem lehet benen könyvtárakat létrehozni ahová rendezed a leveleket... ennyit a mindenható anti microsoft google-ről."

    Az azért van, mert ők a keresésre tették a hangsúlyt. Akinek arra van szüksége, az használja azt. Pl. van egy ismerősöm, ő nehéz erdei utakon jár autóval. Őt hiába próbálnád győzködni akármilyen sportkocsiról hogy az milyen jó, mivel azok elakadnának, számára csak a Niva a király, más autót nem is nagyon vezet. Szóval, vannak ismerőseim, akik nagyon jól használják a google levelezőjét, nekik nincs szükségük mindenféle könyvtárakra és nem is akarnak vacakolni vele. Attól még hogy ilyen, nem sz@r. (egyébként én is könyvtárpárti vagyok, csak nem szeretem, ha mindent lefikáznak )
  • Godefroy
    #24
    Vagy 10 éve van hotméles fiokom, szeretem használom.
    Gmail is van de sokkal használhatatlanabb, pl nem lehet benen könyvtárakat létrehozni ahová rendezed a leveleket...
    ennyit a mindenható anti microsoft google-ről.
  • Garrett27
    #23
    Igen, de erről a cikk írójának kéne gondoskodni, hogy az ember ne csodálkozzon. Olvastam egy blogban az előbb "new Microsoft Office Outlook Connector beta", tehát mindenképpen megemlítettem vna a cikkben, hogy új alkalmazás kerül majd letöltésre...
  • Cat #22
    az a ma megjelent live hotmaillal biztosan nem kompatibilis.
  • Garrett27
    #21
    "A Microsoft tervei szerint idén májusban jelenik meg az Office Outlook Connector bétaverziója."

    Ez valami hiba. innen ugyanis már február óta letölthető a teljes progi (nekem is megvan már azóta)...
  • Garrett27
    #20
    ismeri a pop3at és imapot is, 1 plussz: ha nem jelkezek be a messengerbe, akkor az üzik, amiket offline módban küldtek nekem, megjelennek egy külön fiókban. 1 mínusz: ez a levelező vmiért nálam marha lassú... :C lassabb, mint az outlook stb, és eléggé erőigényes.
  • Garrett27
    #19
    akkor még nem próbáltad levelezésed egy részét rábízni "helyi" cégekre - volt, hogy már legalább 3x ment el a hardverük, és mi lett az eredménye ? Egyes klienseknek egyszerűen "elúszott" a levelezésük egy része. Persze nem védem a mikrofost (vagy google-t), de legalább picivel nagyobb biztonságban vannak az ő szervereiken az emailek mint egy néhány más cégnél...
  • turul16
    #18
    POP3 ?
    IMAP ?
  • HappyBoy
    #17
    Én meg megszoktam az 3 majd 5 MB-os tárhelyet. Eddig is elég volt, ezután is elég lesz.
    Aki meg videot akar küldeni, az linket küldjön ne fájlokat.
  • GregSB
    #16
    Kicsit későn kapcsoltak.

    egyébként kurvára nem parasztvtvakítás ez a sok GB-os postafiók. Én 1,5 éve használom a gmailt, és ez alatt elértem a tárhely 10%-át (300MB) csak képek, videók küldésével fogadásával. És én még nem is használom ki durván egyáltalán. Szal simán meg tud telni az a 2-3GB pár év alatt...
  • szacsi
    #15
    hát nemtudom, én örülök neki, hogy nem kell törölnöm és ha gyakran küld vagy kap képeket az ember, akkor már nem elég a 100 mega...
  • echo
    #14
    A google-ben sem nagyon bízom privát adatok kezelése szempontjából, de az MS-re biztos nem bíznám a levelezésem és egyéb dolgaim...
  • quantum
    #13
    HoTMaiL az (egyik) elso webmail volt, es azert ez a neve :)
  • chokeerigo
    #12
    A kezelőfelület ugyanolyan használhatatlan.
  • sathinel
    #11
    Eléh gáz ez a meleglevél elnevezés:D
    Inkább bármi más, ha az adataim is féltem)
  • javalang
    #10
    Nem tudom, hogy mikortól fog működni, de egyelőre a régi hotmail-es bejelentkező képernyő jön be, és 1 GB a tárhely. :S
  • Cleawer
    #9
    Sok 10 gigás mp3 lejátszóknak van értelme.Legalábbis amit én néztem azt lehet fotobanknak használni,és naggyon jó dolog ha nem kell X db Ygigás memóriakártyával rohangálni egy-egy hosszabb utazás után,hanem klikk-klikk,és megint van Ygb szabad hely,és még zenét is lehet vele hallgatni(de az igaz hogy ha úszik a fotobank,akkor vele jópár kép is).

    A 2-3 gigás mélboxoknak addig nemlátom értelmét,amig 10mb a feltöltési határ,30-50 az korrektebb,de a 10 az 1-2 kömény RAW,és lehet egyenként képeket feltölteni
  • Roli
    #8
    itt az sgmail, 100 mega, elég is meg jó is egynek... legalábbis ezt használom inkább
  • Tetsuo
    #7
    Copy Con - Windózjó :)
  • Tetsuo
    #6
    Az lenne jó, ha a levél mérete is ekkora lehetne..
    Körlevélben lehetne filmeket terjeszteni.
  • Ajnasz
    #5
    Mert ez a marketing, ember...
  • Skeez
    #4
    Elhiszitek, h nem a proli felhasználók miatt találták ki az ekkora tárhelyeket?
    A tényleges okot persze én sem tudom. Örülnék ,h egy illetékes elvtárs felvilágosítana.
    De igazából nem tökmindegy? Van.
    És kész.
    :)
  • Morden23
    #3
    Tudom, hülye kérdés, de ezt a sokgigás mail-t kábé annyira nem értem, mint a soktíz gigás mp3-lejátszókat.

    Láttam már üzleti levelezést, ami 30 gigára rúgott, sőt, a saját hivatalos mailgyűjteményem sem férne el kis helyen, de egy magánszemélynél minek van szükség ekkora tárhelyre? (na persze ha nem töröltem 2000 óta az "ezittakert.avi"-kat meg a hülyébbnél hülyébb pdf-eket, akkor össze lehet hozni, csak hát minek)
  • Sanyix
    #2
    Mi a faknak gigás mailfiók? Ez valami divat? Fogadni mernék hogy nagyrészt csak pár kbyte-os mailek vannak tárolva ezeken a tárhelyeken...
  • 1hengeresVmotor
    #1
    gmail meg 3 gb nál tart legalábbis nállam....