2912
m2-logo.png

Hivatalos magyar Metin2 weboldal: www.metin2.hu
  • Töltöttkáposzta
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ megint karbantartás van!!!!
  • surisomi
    Kösszi a választ. De én még nem akarok M3-ra menni, hanem csak AZ M2-re tennék egy pontot de ezt se engedi. ELőbb elkéne olvasni, akkor egy könyvet?:D
  • bigbigle
    köszönöm a válaszaidat!
    akkor a harcosokon belül az FMS inkább a mentálnak jobb?
  • FGB
    Annyit hozátennék az FMS inkább a mágiára épülő karakterk fegyvere pontossan a mégia támadást erősítő képességek miatt. A harcosok-é inkább a RIB, ha megfigyeled a másodlagos képeségeiket, mind a RIB-nek mind az FMS-nek te is rájösz, ettől függetlenül mindenki használhatja kivéve a sámán.
    Bár szerintem egy-két sárga nevű harci fegyver hatásossabb mint egy RIB (FMS-em még nincs).
  • FGB
    A rangpontod csak abban az esetben csökken, ha saját birodalmadhoz tartozó ellenfelet ölsz meg aki semleges vagy kék (barátságos, jó, nemes, lovagias) ha olyan elenfelet ölsz meg akinek a rangja piros (agreszív, kegyetlen, állnok) vagy más birodalomból való függetlenül a rangjától ezekért nem kapsz negetív pontot.
    Ha jól tudom a párpajok sem számítanak a rangpontokba.
    Visszon és ezt nagyon kevesen tudák van egy bizonyos szint, amit ha elér a krakter és ha negtív ponja van és megtámadják akár tárgyakat is veszthet (akár a fegyverét is).
    A P színtek fejlesztéséhez, azt hiszem rangponok kellenek így ha minuszban vagy elég nehéz a P színtet fejleszteni, de ez nem biztos (itt még nem járok)
  • FGB
    M1-ről M2-re 1 könyvet kell elolvasnod sikeresen.
    M2-ről M3-ra 2 könyvet kell elolvasnod sikeresen.
    M3-ról M4-re 3 könyvet kell elolvasnod sikeresen, és így tovább M10-ig onnantól "P" fokozat jönn 10 könyv utám.
    Két könyv elolvasása közt 24 órának el kell telnie.
    Ha egy könyvet nem tudtál sikeresen elolvasni, akkor azt elbuktad.
    Mindig a sikeresen elolvasot könyvek számítanak, ha M3-nál elolvasol 2 könyvet egymás után sikeresen, de a harmadik nem sikerült, nem történt semmi, akkor is van 2 sikeres könyved és már csak 1 kell M4-hez.
  • surisomi
    Jah meg, hogy a sárkány ordítás M2, mért nem nem fejleszthetem tovább? vagy elkell olvasni hozzá valami könyvet? én elolvastam egy sárkány ordítás könyvet, de azt írta ki a tréning nem sikerült, oszt eltűnt. akkor egy olyat kéne jól elolvasnom, és úgy lehetne a sárkány ordítást M2-ről továbbfejleszteni? vagy hogyan?
  • surisomi
    Nah a sárkány ordítás már M2-es(és 1000-ret sebez):D, és most a sárkábny segítségét fejlesztem, most jár 3-son.
    De a sárkány segítségét is vigyem fel M2-re, vagy azt elég 10-ig, vagy meddig?
  • bigbigle
    én test harcos vagyok és amit írtam én azért szeretem jobban a hosszú kardokat mert a mögöttem lévőt is üti de nem tudom hogy az FMS-nél akkor nekem nem igazán lenne jó a mágikussága miatt?ezt nemigen értem tehát sry a hosszadalmas kérdésekért
  • ChaosTeam
    1, a DT a Démon torony, 40-es szinttől lehet oda menni a Templomon át kell oda menni.

2, a RIB a harcosnál inkább lóról hasznos, pláne a Test harcosnál inkább az FMS a javasolt, mert gyorsabban tud ütni vele.

A mágikus támadóérték pl a "Kard aurája" értékét növeli - vagy csökkenti( ha minuszos).
  • bigbigle
    ja és ha ellenségest ölök és az tegyükfel barátságos akkor én röszz leszek vagy azzal is javulok?
  • bigbigle
    lenne pár kérdésem ismételten
    1. Mi az a DT (mert valahol halottam róla és nem tudom mi9 az)
    2. Én mindig is hosszú fegyókat használtam/ok azzal az okkal hogy az olyannal az is ütöm aki mögöttem van és nemsokára elérem a 30.szintet és érdeklődnék hogy ha nem RIB-et veszek hanem FMS-t akkor azzal is üti a mögöttem lévőket és mi az FMS-nél a mágikus támadóérték? (ez hozzá adódik a sima t.értékhez?)meg egyáltalán melyiket érdemesebb egy harcosnak?

Egyenlőre ennyi és a válaszokat előre is köszönöm!!
  • ChaosTeam
    Ha egy Telket megvásárol egy Céh, akkor eltűnik róla a Telek kezelő.

Ezután a céh tud rá - elég sok különféle építőanyag használatával - épületeket építeni.

Kezdésképp a Főépületet kell építeni, ez látható a képen is, majd utána lehet Kohót, Kovácsot és egyéb dolgokat is építeni a telekre.

surisomi: Én a sárkány segítségét fejlesztem elsősorban, inkább a támadásra megyek, hogy tudjak önállóan is fejlődni, ne legyek rászorulva annyira a többiek segítségére - mint pl a gyógyító sámán esetében .
  • FGB
    ez egy céh épület, az egyik céh építette
  • czapi
    Mi ez az épület? És hová tűntek a telekkezelők a környékről?
  • surisomi
    egy biztos, a képességeimet újra osztom, a sárkány ordítást felfejlesztem M2-re, és utána majd lesz valami.:D de lehet a sárkány segítséget kéne utána fejleszteni.:D
  • surisomi
    hát nem tom, akkor mit csináljak.:D
  • FGB
    ahogy olvasgattam eddig sokan a támadokat kezdték el fejleszteni, de egy idő mulva rá kellet jönniük hogy hiányzik a védelem.
  • surisomi
    tudom.:D a sárkány ordításnak már megvan a könyve, hogy azt fogom felfejleszteni.:D
    Csak még azt nem tudom, hogy mikor felfejlesztettem, akkor megint egy támadó varászlatot kezdjek fejleszteni, vagy egy védő varázslatot?:D
  • FGB
    Hát ebben nem igen tudok nagyon segíteni, mert én surávan nyomom, de más forumon az általad említettekkel kezdtek sárkány ordítás. szerintem nézd meg neked melyik jön be jobban melyik erősebb, melyiket tudod többször használni, melyik tölt vissza gyorsabban.
    M2-őd akkor lesz ha sikeresen elolvasol egy könyvet :)
  • surisomi
    kösszike, de még az utobbi kérdésemre válaszolsz.:D
    erre itt, hogy:

értem, akkor szerintem is lenullázom, és lesz már egy M2-es képességem.
    de akkor már csak azt kérdem, melyik szerintetek a legjobb? A sárkány ordítás, sárkány lövés, vagy a talizmán?
    És a védő varázslatokból, melyiket kezdjem el fejleszteni?
    az áldás, sárkány segítség, vagy visszaverni?

Meg ha pl, a sárkány ordítást felviszem M2-re, utána egy másik támadó varázslatot kezdjek el fejleszteni, vagy egy védő varázslatot, 10-ig?:D
  • FGB
    És ahogy ígértem bemásolom a SÁMÁN - teljes leírását

"Bár jogtalanul mellőzött szereplők és megérdemelnének két külön fejezetet, nem szerettem volna különválasztani őket. A kétféle sámán közt nincs jellegzetes különbség, egyszerűen mások a skilljeik.
    Mindkettőnek vannak jó támadó varázslatai, valamint támadást, és védekezést segítő áldásai is

Fegyvere a legyező és a csengő. Változó arányban jobb a mágikus, és a vágóerejük, mindig meg kell nézni, mire van szükségünk. Általában inkább a mágiára, természetesen. 35 fölött a csegők a kard szerepét töltik be, lovas harchoz.

Építése

INT, és másodsorban VIT keveréke, az arány szereptől függ, de legalább kétszer annyi INT, mint VIT! Fontos tudni hogy egy sámán lehet támogató vagy támadó, illetve ezek akármilyen keveréke.

Az INT itt is az összes varázslatot erősíti az MP-növelés mellett, úgyhogy a csak áldó sámánok minimális VIT-et tegyenek, míg az INT teli nincs! Gyakorlatilag lvl5-ig szükséges, míg egyedül szintelnek, aztán felvehetők a skillek. Mivel egy jó partynak "el kell adni" a tudásunkat hogy "eltartsanak", mindhárom támogató készségre kell 1 pont legalább (lássák, hogy sokat kapnak), az első master pedig legyen minél hasznosabb.
    Az áldások minden nem-ellenséges játékosra adhatók, és hamar töltődnek újra.

Párbajban általában mindkettő gyengébb kicsit a jól épített BM suránál, de fontos szempont, hogy a könyveik olcsóak! Az MP-fogyás szintén nem jellemző rájuk.
    A gyógyító előnye a nagy hatótáv, a villámkönyörgés bénítása és az öngyógyítás, a sárkányé pedig a nagyobb sebzés, és hogy több ellenfelet sebezhet meg egyszerre.

Készségek: gyógyító

Támadás:

Villámhajítás: hatótávja az íjász-skilleket nem éri be, de nagyobb a suráénál. Kisebb területre hat. Inkább PvP-skill.

Villámkönyörgés: rövidebb hatótáv, de nagyobb területre hat, növekvő bénítási esély!
    PvE skill, de később PvP-ben is jól kiegészíti a hajítást.

Villámkarom: pont olyan messze lő mint az íjászok, felfejlesztve elvileg sorbamegy 1-2 ellenfélen.
    A nagyobb sámánok szerint ez sem működik túl jól, a sebzése G skillként is gyenge. Sokszor a könyve sem olcsóbb, mert mások nem értenek hozzá. Nem ajánlott.

Áldás:

Gyorsaság: Mozgás és készség-újratöltés gyorsítása; 1 ponttal is érhet 6-7%-ot. Fix értéket ad szintenként, az INT sem hat rá.

Kúrálás: gyógyítás, azonnali hozzáadással (a potokkal ellentétben). Nagy eséllyel tünteti el a lassítást, mérgezést!
    "Negatív sebzésként" működik, tehát a fegyver is erősít rajta. Referencia a hatásfokához: lvl 22 M1 gyógyító, full INT + fülbevaló (össz 76) fegyver nélkül 958-1058-at gyógyít, egy jó fegyver kb 220-at ad még hozzá.
    Sok magas szintű sámán szinte verhetetlen, mert minden 6-8 mp-ben 3000 TP fölött gyógyíthatják magukat.
    Egyesek szerint a kritikus sebzés is működik vele (ami elvileg duplát gyógyítana), erről 70-esek is szoktak vitatkozni.

Támadás+: ütések erősítése, elvileg a kard-aura elvén, de sokkal gyengébb.

Ajánlott mester-sorrend támadó sámánnak PvP-hez: Kúrálás, villámhajítás, Gyorsaság, villámkönyörgés.

PvE: Kúrálás, villámkönyörgés, villámhajítás vagy Gyorsaság.

Készségek: Sárkány

Támadás:

Repülő Talizmán: az egyetlen távolsági skill, nagy lőtáv.

Sárkányordítás: legalább egy pontot érdemes tenni rá, fellöki az ellent, többször sebez és elég szép területen, sajnos csak helyben. Kigyújthatja az ellenfelet, újabb sebeket okozva.

Sárkánylövés: ez is közvetlen támadás (talán kb 6-8 méter lehet a hatótávja, nem sebez olyan messze mint látszik), Ordítással együtt elég jó közelharc-sámánt kapunk (ehhez kell 1:2 VIT:INT, netán 2:3 is). Mindenesetre lvl70-nél így biztos szétrúgja közelről is a hasonló harcost Ez is kigyújthatja az ellenfelet.

Áldás

Sárkány segítsége: esélyt ad "halálos ütésre" (15 ponttal lvl18 körül elérheti a 10%-ot!), ugyanaz mint a kritikus ütés. Kétszeres erejű sebzés.

Áldás: védő aurát ad, gyengíti a karaktert ért támadásokat.

Visszaver: elvileg esélyt ad az ütések visszaverésére, de gyakorlatban úgy tűnik, a sebzés egy részét visszakapja az ellenfél. Masteren sem találták túl hasznosnak."

(forrás: board.metin2.hu /PhoneyLord/)
  • Ombos
    Cscs Nao besz azt hittem az én netemmel van gond és már hívtam szerelőt erre most olvasom h a metin szerver nem ok .megnyugtató csak mikor lesz márrr game?
  • surisomi
    értem, akkor szerintem is lenullázom, és lesz már egy M2-es képességem.
    de akkor már csak azt kérdem, melyik szerintetek a legjobb? A sárkány ordítás, sárkány lövés, vagy a talizmán?
    És a védő varázslatokból, melyiket kezdjem el fejleszteni?
    az áldás, vagy a másik kettő?

Meg ha pl, a sárkány ordítást felviszem M2-re, utána egy másik támadó varázslatot kezdjek el fejleszteni, vagy egy védő varázslatot, 10-ig?:D
  • FGB
    Nem, nem.
    Mivel a sámánt annyira nem ismerem (fejből) így a kard surám lesz most példa:
    A Kard Surák-nak 6 készségül van:
    Új csapás (1)
    Elvarázsolt penge (M2)
    Elvarázsolt vértezet (1)
    Félelem (3)
    Varázskioltás (1)
    Kardörvény (1)

VIT: 30
    INT: 62
    ERŐ: 34 (lóval és erő fülbevalóval, amúgy csak 6 vagy 7)
    ÜGY: 4 (alap)

Zárójelben a képesség pont elosztás.
    Mint látod az elvarázsolt penge nálam már „M” fokozaton van ezt a fokozatot valahol 17-20 pont körül fogja adni automatikusan.
    Először minden készség kapott 1-1 pontot majd az „Elvarázsolt pengére” adtam az összes pontot, míg át nem váltott „M”-re (M2-ön a kard sebzésére +116,4 sebzést tesz). Onnantól a „Félem”-re adom a pontokat (ez a készség az ellenfél támadóerejéből vesz le %-osan). Ha ez a készég is eléri az „M”-et akkor jön egy újabb támadó skill ami nálam az „új csapás” lesz (kb. olyan 15 színt után).

Javaslatom szerint, ha jól tudom a sámánnak is 6 készsége, van ezekre mindre tegyél 1-1 pontot majd arra a támadó képességre ami neked a legjobban bejön (pl: sárkány üvöltés) arra tegyél addig míg nem kapod meg az „M”- fokozatot („M” fokozatot könyvekkel tudod fejleszteni).
    Ha összehasonlítod a fenti módszert egy olyannal, ahol 3 támadót egyszerre fejleszted (feltételezzük hogy minden „M” fokozatot 18-as szintnél kapod meg). akkor elvileg az egyszerre fejlesztettnél 57-es szintű leszek mire 3 skill-ed M1-es lesz (ez nem valami szerencsés). Ha viszont egyszerre csak 1 skilt fejlesztesz, akkor 23-as színel eléred az első M1-et (innentől fejlesztheted könyvekkel) a következő M1-et 40-es színeden kapod majd meg, végül a harmadikat 57-es szinten. Viszont csak gondold végig, meddig tudod fejleszteni az M1-eket 57-es színtig.

Szerintem menj el a városba, míg nem éred el a 30-as szintet(30-as szinttől már nem lehet lenullázni a készégeket), nullázd le a készségeket és kezd el újra osztani, igaz ez olyan 50-60ezred be fog fájni, de észre kell vedd az eredményt.
  • bulitka
    má nem irja ki hiba a szervert kacsolatba haladun k lehet estére jo lesz:)
  • surisomi
    jah elírtam a védelmi varázslatot, csak 2.fokozatra.:D
  • surisomi
    Szia. Kössz a választ. Igen segítene a sámán leírás.:D Akkor örülök, hogy eddig jól csináltam a stat pontok elosztását. Úgy csinálom, hogy az INT 2:1 LEGYEN A VIT-re. vagyis most int nekem: 50, akkor, a vit:25.:D
    Nah és a képességeknél, és a sárkány ordítást vittem fel 10-re, most meg a sárkány üvöltést 8-ra. és minden más 1-en van. de akkor azt ,mondod, hogy pl, a sárkány üvöltést vigyem a 2.fokozatra, és majd aztán egy védelmi varázslatot 3.fokozatra. És utána jöjjön a többi?
    Vagy jó úgy, ha mind a 3támadó varázslatot egyenletesen növelem?
  • bulitka
    :(
  • Flat Lee
    Srácok!Valami fatális probléma történt!Én ma még be tudtam lépni de aztán kidobott.Lehet kicsit merész de a metin2.hu-ra még fel tudtam menni és egy karakter sem található.US-re se Pl-re nem tudok felmenni.Tehát sehol sem jó a metin a világon.Lehet összeomlott az egész rendszer és a karakterek törlődtek.
    Nem akarok vészjósló lenni,reménykedjünk,hogy nem így történt!!!!
  • bulitka
    nekem is igy van velemi szar van fele de tenapi is sok lag volt neekem se csatlakozik!!!
  • Chuckie
    Hali.

Máma reggel lépnék be a metinbe erre kiírja hogy hiba a kapcsolatban.
    De még a metin2.hu-ra se enged be.
    Nektek is így csinálja?
  • FGB
    Szia Surisomi!

Ha jól rémlik, akkor a sámánnak nem nagy szüksége van az erőre és az ügyességre, viszont annál inkább at INT-re (a varázslatok miatt), és a VIT-re (a sérülések miatt). Szerintem ezeket 2:1-ben nyomasd (vagy éppen ahogy érzed melyik gyengébb), ha mind a kettő elérte a 90-et, akkor majd mehet (azt hiszem az erő, de ennek még utána nézek majd). skillek, nél minden képpen ajánlatos elsőként egy támadó skilt "M"-re vinni. Én ezt ugy oldom meg, hogy elsőnek minden készségre teszek 1-et utánna már csak a egyre mig elnem éri az "M" fokozatot. Ha megvan az első "M" akkor minden képpen kell egy védelmi varázslat. Lassan kezdenek, majd erőssebbek lenni a szörnyek. Du megkeresem, majd a sámán leírását, ha gondolod és be teszem ide, hátha az segít.
  • surisomi
    Sziasztok. Egy 23-as sámán vagyok, és tanácsot kérek, hogy eddig jól csináltam-e. A pont osztásakor, az:
    életerőm: 25
    inteligenciám:50
    erő:5
    ügyesség:5
    Mások az erőre nyomtak, nem az inteligenciára? télleg arra kellet volna? mert hát végülis egy sámán varázsol, és akkor hát az inteligencia kell neki, meg életerő nem? Ebben kérek tanácsot.
    Meg még abban, hogy én egy sárkány mágus vagyok, de a képességeimnél, mire gyúrjak? melyik a legjobb?
  • takashi
    Szia!
    FGB!!
    Kösz a reagálást az írásomra...én is a kezdetektől játszom a Metin2...és már akkor nindzsával kezdtem és sajnos én is elrontottam neki a pont elosztást és csináltam még mellé egy pár karaktert de mindíg a nindzsa mellett döntöttem nekem ez a legszimpatikusabb karakter bár nagyon kedvelem a sura kasztot is sokkal színesebb mint a a harcos kaszt bár számomra minden kaszt színesebb a harcosnál:DDDDDDD
    Na akkor nincs más hátra mint fejlődni és meglátjuk mennyire közelíti meg a harcosokat egy más kaszt!!!
    Jó játékot mindenkinek!!!
  • dani97
    köszi szépen megpróbálom megoldani
  • Töltöttkáposzta
    A tűzfallal nekem is gondjaim akadtak a telepítés során, de azután megoldottam.
  • FGB
    Na hogy valami okossat is monjak:
    Nekem Win7 alatt semi gondom vele, probáld meg a esetleg a kompatibilitást XP SP2-re állítni esetleg futtasd rendszergazdaként. De nézd meg nem e tűzfal blokkolja.
  • RJoco
    Tuti megy Win 7 és Vista alatt is.
    Én is ott játszottam vele.
    A tűzfal - ha van a gépen külön - akkor bekavarhat.
  • Fodorgyurma
    Szar ügy:S