47
  • Madve
    #47
    És olyat miért nem olvasunk soha, hogy süketet ütött el a villamos, mert nem halotta a villamost, vagy egy vakot, mert nem látta, hogy pirosra váltott a lámpa? Új pénzkereseti lehetőség: tartsunk tanfolyamokat embertársainknak, hogy hogyan lehet süketen közlekedni. Ha megszokják, akkor kisebb lesz az esélye, hogy emiatt szenvednek balesetet. Amúgy meg én is amikor biciklizek pl. akkor a sztereo headsetnek csak egyik fele van bedugva mérsékelt hangerővel. Hallom a zenét is, meg a zajt is. Mindkettőt csak ritkán dugtam be eddig, de az nem volt túl biztonságos dolog. Ha meg betiltják, akkor hallgatom a telefonomról a rádiót, vagy előkaparom a jó öreg walkment, vagy felvásárolom az olcsó készleteket belőle, meg a kazettákból is. Régen is jó volt, most is megteszi. Fél fülnél meg a minőség annyira nem számít... :D
  • zentus
    #46
    Cikk sponzor by BSA :D:D:D:D
  • Garrett27
    #45
    Sajnos, igazat kell, hogy adjak. Bár jól hangzik, télleg jó döntés volt korlátozni a mobilozást vezetés közben, de sajnos ezek mögött nagy részt üzleti érdekek húzódnak meg :(
  • duke
    #44
    "Kitiltanák az autókból az MP3-lejátszókat"
    Es ha valaki ogg-t wma-t halgat vagy sima wavot az rendben van ?
    Persze marhasag,azt kell tiltani ha valaki barmi olyat csinal amivel elvonja a figyelmet a vezetesrol.Ebbe akar a tul hangos motor zaj is beletartozhat.
  • bundee
    #43
    Ha nem is kellene betiltani, de erosen fel kellene hivni az emberek figyelmet, hogy vezetes kozben ne hasznaljak, vagy legalabbis ne ket fullel.

    Ha mindket fuledben szol a zene, akkor sztem az eroteljesen csokkenti a figyelokepesseget, zombiva varazsol picit, es a 180 fokos latoszog is csokken (csolatas).

    Amugy, a KRESZ kozvetlenul nem tiltja a hangos zenet / mp3 hallgatast, viszont olyan modon kell vezetni, hogy a leheto legjobban erzekeld a kornyezetet. Peldaul egyszer mentem ezerrel a Podmaniczky utcaban, zene maxon uvolt, kulvilag megszunve, zold a lampa, aztan fel meterrel kerultem el a szirenazo mentot, ami a koruton ment... Semmit nem hallottam belole...
  • sathinel
    #42
    még a járdát sem használhatják:D
  • sathinel
    #41
    szerintem magával a zenével nincs gond. Ha játék, munka közben olyasmit hallgatok ami nem zavar abban amit végzek, akkor nincs gond. Itt is az emberi tényező a gyenge:D Egyébként mint itt írták ha gond lenne a zenével, vagy a hallás hiányával, akkor a rosszul hallókat, süketeket, vagy vakokat is ki kellene tiltani, mert nem látják, hallják hogy mi történik körülöttük:D De ez azért elég LOL lenne...
  • Kutuvoz
    #40
    mielőtt keresztül futok egy közúton, akkor mindig kiveszem a fülest. 2x-3x nem tettem de azért gyorsan rájöttem, hogy ez életveszélyes.
    a kocsiban is próbáltam a fülest (mp3), de szintén para. telefonálni viszont jó sztem.
  • tgunda
    #39
    És az talán nem zavaró, amikor 200 wattos hangerővel dübörög az autóban a zene? Ezt az álhifit is be kellene akkor tiltani.
  • peba
    #38
    Én egyszer láttam egy nőcit fülessel kocsiban, forgalom közben. Aztán, én is próbáltam, nálam is ott volt a para. Ki is vettem, egyszerűen nem jó úgy vezetni. Félek, v mittudomén. Nem hallom a motort, stb.
    Nyilván autórádió mindig szól, és abban is van mp3...

    Két okot látok miért hallgat vki kocsiban fülessel zenét:
    1. ő csak sofőr, semmi kedve/köze hozzá mit pofáznak a többiek
    2. nincs a kocsiban rádió
  • aDannyBoy
    #37
    az embereket kéne kitiltani az autókból :)

    egyébként én ha gyalog nyomulok, akkor lejjebb veszem a hangerőt és hallok mindent meg a zenét is, de a metró meg villamos zajra nem vagyok pl kíváncsi, ott feltolom

    ha a hülyeség fájna ezek a sógorok ordítanának :)
  • Tetsuo
    #36
    Miről beszélsz??
    Ha be van dugva a füled, akkor többször körülnézel, ez evidens.
    Minden sávnál, de főleg egy sínpárnál. Akit elüt 1 villamos v vonat és nincs beszorulva a cipője, nem alszik meg ilyenek, az hülye.
    (Sőt az ember 180°-nál szélesebben lát, így észreveheti körülnézés nélkül is..)
  • Tetsuo
    #35
    Jogos. A nő valszeg hülye volt, ennyi.
    A körülnézésnek nem sok köze van a zenéhez..
  • Morden23
    #34
    Ja értem.
    Tehát egyszer körbenézek, amikor lelépek a járdáról, és ami esetleg utána jönne arra, az nincs is.

    Én azért személy szerint (főleg, ha MP3-al a fülemben mászkálok) igyekszem szemfülesnek megmaradni.
  • adamboro
    #33
    Csakhogy a hangsúly azon van, ha lelépek a járdáról akkor körülnézek, még akkor is ha süket vagyok. Tehát nem tudok odanézni ha csillingel a villamos.
  • GVG
    #32
    kitilthatják a cd/dvd/rádió lejátszókat, mp3 lejátszókat az autókból...sőt még a fülhallgatót
    DE! mindig megoldják az emberek...így legalább többen kölcsönöznek majd zenekart egy-egy hosszabb utazásra a kocsiba xD
  • richy86
    #31
    nem gáz ha kitiltják az mp3at majd mindenki wma-t hallgat, ebbe is a gates keze van!!!XD
  • Sanyix
    #30
    "A nő az MP3-lejátszóján zenét hallgatott és nem vette észre a közeledő járművet." Ez hasonló mint régebben egy osztálytársam aranyköpése: "idáig hallom a hányásod szagát"
  • Jötün
    #29
    A tervezet meg egy baromság!
    Ilyen alapon a kocsiban való beszélgetést is tiltsuk be.
  • Jötün
    #28
    Nem értem az itt panaszkodókat, én elég sokat vezetek így, de egy szirénát meghallok simán, és a figyelmemet sem tereli el. Sőt, állítom nemegyszer segített
    nekem az ébrentartás terén, mondjuk egy jó kis Rammstein.
    Pl. az ittas vezetésnél veszélyesebb a fáradt vezetés, de azt nem tiltják. Ha meg megiszom egy Borsodit vezetés előtt akkor a sok hülye agymosott tv-zombi, meg első számú közellenségnek tart.
  • assdf
    #27
    Most amúgy tényelg nem azért, de még én sem láttak senkit sem aki a füllhallgatóval hallgatott volna zenét a kocsiban...
    Manapság már gyak szériafelszerelés minden kocsiban valamilyen alapszintü hifi de ha nincs is 10-20 ezerért lehezt venni egyet.

    Le merném fogadni hogy a balesetek 0.000000001%át okozza az hogy sofőrnek füllhallgató van a fülében, de azért csak tiltsák be....
  • TrIp
    #26
    eztabaromságot, a következő az lesz h még fingani is ki kell majd szálni... amúgymeg aki telefon annak az egyik kezében nyilván a telefon van, viszont aki zenét hallgat annak mindkét keze szabad.. azonkívül most vettem új mélyládát a kocsimba úgyhogy bekaphatják.. lóét :D
  • Macc
    #25
    Vicces, a tulnepesedes termeszetes modon probalja szabalyozni magat (aki hulye haljon meg), erre szigoritunk a szabalyokon, hogy meg a normalis embereket is az oruletbe kergessuk a sok korlatozassal. A lenyeg az, hogy minel jobban kitolunk idoben valamit, annal nagyobbat fog durranni. Ajanlom olvasasra mindenkinek Carl Sagan Milliardok es milliardok c. konyvet (meg az eden sarkanyait is)...
  • Zro
    #24
    A hallás és a látás igen erősen összefügg. Nem véletlenül tették kötelezővé az elektromos motorokon valamilyen hangkeltő berendezés használatát, mert anélkül szinte hang nélkül suhant, s ez igen balesetveszélyesnek bizonyult. Egyébként van ahol azt is büntetni akarják, aki fülessel a fülén megy át az úttesten... Én bringával is tapasztalom, hogy a fülessel járó emberek olyanok mint a zombik, se lát se hall, csak megy :)
  • AtomHeart
    #23
    "Nemrég egy fiatal tolószékes nőt ütött el egy stuttgarti villamos. A nő az MP3-lejátszóján zenét hallgatott és nem vette észre a közeledő járművet."



    (Tudom, fujj...)
  • gforce9
    #22
    A dohányzás ellen? lol...
  • Morden23
    #21
    "A hallás nincs összefüggésben a látással."

    Hogyne lenne. Hallasz valamit, odanézel és látsz valamit. Például csilingelve közeledő villamost.

    "Szóval nem a zenehallgatásra kéne fogni a halálát, hanem a saját figyelmetlenségére. "

    Amely figyelmetlenség a zenehallgatás következménye, hiszen ha hallotta volna, akkor láthatta volna, és nem lapult volna ki.
    Mellesleg tényleg hülye a példa, mert az utcán zenét hallgató, figyelmetlenül járkáló (esetleg guruló, ha már tolószék) emberek magukra veszélyesek leginkább. Volán mögött azért ez némivel neccesebb.
  • adamboro
    #20
    "Nemrég egy fiatal tolószékes nőt ütött el egy stuttgarti villamos. A nő az MP3-lejátszóján zenét hallgatott és nem vette észre a közeledő járművet."

    A hallás nincs összefüggésben a látással. Ha nem is hallotta a közeledő villamost, látnia mindenféleképpen kellet, hogy közeledik, vagy hogy átlehet-e menni az úton(piros lámpa). Szóval nem a zenehallgatásra kéne fogni a halálát, hanem a saját figyelmetlenségére.
  • arty
    #19
    tiltsák be a kormányt is és a gázpedált is, rengeteg balesetet okoztak
  • L3zl13
    #18
    Egyet értek. Mindkét fület befedő/eldugaszoló fülest nem engedném, de azért funny, hogy a vezető dohányzása ellen még mindig nem akarnak tenni semmit.
  • brueni
    #17
    ez lehetőség arra, hogy új kütyü születhessen.
    külső zajokat is beengedő, a vészjelzéseket felerősítő aktív füles, ami lehalkítja a zenét, ha valami fontos külső zaj érkezik.
  • Morden23
    #16
    "Szerintem inkább a közlekedőknek kellene jobban odafigyelniük magukra és a többi közlekedőre."

    Ebben benne van az is, hogy ne bömböltessek egy zajblokkolós fülest a fejemen. Nem azért, de ahoz képest, hogy elég sokat utazom autóban, illetve látok rengeteg autóst, még életemben nem láttam olyan faszt, aki ordíttatná a fülében az MP3 (vagy akármilyen) lejátszót.

    Bármilyen meglepő, a környezetbe a környezet hangjai is beletartoznak. Nem tudom, itt mi a rinya tárgya.

    "És mindíg rá lehet fogni valamire, de amíg a balesetek több mint 2/3-át a gyorshajtás és az ittasvezetés miatti teszi ki addig a többivel szerintem nem kell törvényileg annyira foglalkozni."

    Ez mondjuk úgy hülyeség, ahogy van.

    "Mondjuk a mobil a kézelvonás miatt télleg gázos, de headsettel már jó, pedig az is fülhallgató."

    Nem az a gáz, ha a fejeden ül egy bluetooth headset, amit megböksz egyszer, ha elkezd csilingelni. Azzal van a gond, ha a füledben az MP3 lejátszó, és sikít rajta a zene, de úgy, hogy a saját autód motorhangját sem hallod.
  • Pharaoh
    #15
    Szerintem most se kapnak, ahogy a vakok se.
  • AgentKis
    #14
    Szerintem inkább a közlekedőknek kellene jobban odafigyelniük magukra és a többi közlekedőre. Betartani a sebességhatárokat, figyelni a gyalogátkelő helyeken. Mondjuk a morált az is javítaná, ha nem lennének indokolatlan forgalomlassítások és sebességkorlátozások, akkor az indokoltakat esetleg jobban betartanák. Amúgy meg közlekedési baleset egyre több lesz (darabra), ameddig egyre több a közlekedési eszköz (tehát arányaiba lehet kevesebb is). És mindíg rá lehet fogni valamire, de amíg a balesetek több mint 2/3-át a gyorshajtás és az ittasvezetés miatti teszi ki addig a többivel szerintem nem kell törvényileg annyira foglalkozni.
    Mondjuk a mobil a kézelvonás miatt télleg gázos, de headsettel már jó, pedig az is fülhallgató.

    "egy fiatal tolószékes nőt ütött el egy stuttgarti villamos. A nő az MP3-lejátszóján zenét hallgatott" ez pedig akkor is létrejött, volna ha kocsiban tilos hallgatni a zenét.
  • AgentKis
    #13
    Aha... A süketek meg ne kaphassanak jogsit...
  • Pharaoh
    #12
    A cikk elég hülye, de abban van valami, hogy a hangos fülhallgatós zenehallhatást nem kéne engedni autóban.
  • jp10000
    #11
    Pukizni azért szabad?
  • Mynet
    #10
    :)
  • Gerygrey
    #9
    Nekem elütötte a macskámat egy autó. Tiltsuk be a macskatartást.
  • bippo
    #8
    Én azert megkülönböztetném a fülhallgatós zenehallgatást a sima autóban zenehallgatástól. Ha szól a kocsiban a rádió, discman, mp3-lejátszó, stb, akkor valamennyire behallatszik az autóba a forgalom zaja. De ha fülhallgatóval tolod, akkor "szinte" semmi. Ez utóbbi viszont éppen ezért veszélyes. Kézzel telefonálást meg nyilvánvalóan tiltani kell. Nem elég, hogy nem figyelsz, még le is van kötve az egyik kezed. Kihangosítóval annyira nem vész.