23
-
#23 Érdekes jogi kérdés, mi a helyzet egy dalszöveggel amit a rádióban hallok és megtanítok valakivel, akkor az a valaki szerzői jogdíjat köteles fizetni, ha énekli? Engem meg illegális terjesztőként még akár be is perelhetnek? Le kéne védetni, a levédtésről szóló jogszabályokat, hogy abból csak pénzért lehessen idézni. Sok köcsög szerzőijogi aktivista rohadékok mekkorát szopnának! -
#22 Ez a Píter okosabban tenné, ha (mint jó zenészhez illik) koncertekből élne, a felgyülemlett pénzét értelmes dolgokra költené, pl. építkezési vállalat, autógyár, gyógyszergyár vagy valami ilyesmi...
Az internetet meg arra használná, hogy népszerűsítse magát, mondjuk ingyen.
És ezt bármely zenészről énekesről és "Megasztárról" így gondolom. -
#21 Amit letöltöttem, én is gyorsan töröltem, de maga a szolgáltatás és az alapötlet jó. -
wanek #20 Egyelőre rettenetes zenék vannak ott. Egyáltalán tetszenek azok valakinek is? -
#19 Ontopic: kipróbáltam, elégedett vagyok vele, hát még, ha olyan zenék is lesznek fenn, amiket hallgatni szoktam. Szerintem van létjogosultsága, és ha beindul rendesen, használni is fogom. -
#18 Hol olvastál olyat, hogy a Tankcsapdát szánalmasnak neveztem? Tudod, te, mire szokták használni a "görbe tükör" kifejezést? -
#17 Olvasnivaló -
#16 "A zeneipar megmentése" - sorry, de ez a kifejezés bennem enyhe hányingert keltett bennem, aztán rögtön a következő pofáncsapás a drájvettertaftos Tankcsapda, ami egyenesen szentségsértés. A Jönnek a férgek szövegét úgy látom nem nagyon sikerült jól értelmezned, ez a szám marhára nem "hasonló (szánalmas) próbálkozás" hanem épp görbe tükör a műanyag moslék reklámvilág elé.
A rádióhoz hozzátartozik hogy belepofázik a bemondó, az tökmás dolog mint a reklám. Ha nem olyan kedvem van hogy hallgassam akkor CD-t vagy MP3-at veszek elő. De egy jó bemondó jó műsorát (RIP Rádió Deejay - Béres Zoo) furcsa dolog egy lábgombakrém vagy kokakólareklámhoz hasonlítani. -
wanek #15 Ha a reklám nem lesz rákeverve a zenére, hanem az elején/végén/közepén van, akkor semmi gond, mert megfelelő MP3 editorral egy pillanat alatt ki lehet hasítani belőle. -
#14 Ez az ötlet az enyém, ellopták tőlem. Pereljem őket? Itt a bizonyíték: tavaly augusztusban publikáltam. -
L3zl13 #13 Fél óránként pár perces reklámblokk? Ja, ha olyan műsort halgatsz. Ha meg nem akkor minden szám után (netán közben) belepofázik a bemondó. Ez lehet jó, ha olyan kedved van, de ha meg zenét szeretnél inkább hallani akkor idegesítő.
A lényeg, hogy ez sem sokkal rosszabb szerintem. -
#12 Hallottál már a rádióról?
Riktán hallgatok rádiót, akkor is inkább neten hallgathatót. Különben is más félóránként egy pár perces reklámblokk, mint minden egyes számot megszakító reklám.
Megnéztem az oldalt a szám elején volt reklám. A szolgáltatásé. Nem rosszabb mint egy netes rádió.
Ez valószínűleg a béta állapotnak tudható be, még nem csaptak rá a hirdetők az oldalra.
-
L3zl13 #11 Megnéztem az oldalt a szám elején volt reklám. A szolgáltatásé. Nem rosszabb mint egy netes rádió. -
L3zl13 #10 Egyébként ha Peter Gabriel számait felpakolják, akkor lehet lecsekkolom. Ha nem rakná fel a saját cuccait akkor elég képmutató lenne. -
L3zl13 #9 Nem tom. Hallottál már a rádióról? -
aDannyBoy #8 Srácok, open your mind.
a reklám már rég nem annyit jelent hogy a szerelő meséli, hogy calgon kéne a gépbe.
Lehetne például szexi női hang bemondja az elején, hogy im lovin it vagy csak hallod a kurva tiriririt vagy coke, bármi. Ki hallot már olyat, hogy egy terméket reklámmal együtt adnak el. ha gmailben a leveledbe belefér, ha a rádióban belefér, akkor miért zavarna.
Okos marketing kommunikációs szakemberek ebből jó dolgot tudnak csinálni, kivéve ha vki elkúrja. Lehet nem lesz több "piaca" mint mondjuk a freecardoknak, de sosem baj ha vannak alternatívák. -
KoS #7 Persze egyebkent en szemely szerint tamogatok mindenfele DRM mentes letoltesi lehetoseget, csak reklam berakasa a 3-5 perces zeneszamokba (meg ha az elejen van is, mert maskent el se tudom kepzelni) kisse zavaro mondjuk egy 1 oras zenehallgatas kereteiben. Filmeknel ez esetleg mukodne, de zenenel....
Inkabb a weboldalt kellene megtomni reklammal, vagy a letoltes elott legyen kotelezoen megnezendo reklam, azzal talan kibekulne'k... -
#6 És ezzel kit akarnak megcélozni?
Aki vájtfülű/minőségi cuccra vágyik, az eddig is megvette eredeti tömörítetlen formátumban a zenét, ezután is meg fogja, és nem fog ilyen baromságnak bedőlni. Aki pedig eddig warezolt és hozzászokott az illegális források magas színvonalú kínálatához, az szintén marad annál... -
KoS #5 Akkor mar inkabb a honlap legyen tele reklammal, mint a letoltott szam... -
#4 Assemi, DE csak úgy lehet jogtisztán terjeszteni a reklámos számaidat, avagy másnak odaadni azokat, ha az ő rendszerükben kreált user függő media-box linkjét adod meg a másik félnek. Így ő is csak reklámokkal jut hozzá a számhoz! Bexarás! Magyarán a már reklámmal teli file-t sem adhatod tovább, hanem majd ők raknak bele újakat, hogy az is újat kapjon (amiért ők pénzt kapnak), akivel megosztanád a zenét.
Mind1. Ha valahogy hozzá lehet jutni a file-hoz tőlük ingyé, akkor abból ki lehet vágni a reklámot is. Ugyanis, ha máshová teszik is mindig a reklámot, akkor is több user account-tal letöltve ugyanazt a számot, amikben máshol van belekeverve a reklám, máris egy okos szofttal össze lehet rakni az eredetit, még akkor is, ha kivágnak a számból szeleteket. Ez csak akkor gázos, ha mindig a szám kellős közepét vágják ki és mindig pont ugyanarra a helyre teszik a reklámot. -
WiLDoR #3 halott dolog.
ki az a hülye, aki úgy hallgatna zenét, hogy közben mosóporreklámokat kell hallgatnia?
baromság... -
nedudu #2 Halva született ötlet. -
L3zl13 #1 A kérdés, hogy hozzácsapják a fájl elejéhez/végéhez a reklámoz vagy bele a közepébe?