11
  • kvp
    #11
    Az apple jo termekei kozott volt az appleII-es (c64 szintu gep), a regi klasszikus mac-ek (van olyan ami tobb mint 20 ev utan is mukodik) es a legtobb G4-es/G5-os sorozatuk. Ugyan korabban is voltak tervezesihibas gepeik (tobbnyire a hutes volt tul gyenge), de az apple gepek minosege csak azota romlott nagyon le, amiota pc-alkatreszekre valtottak. Nem is a pc alkatreszek a hibasak, hanem a kinai gyarto, aki osszerakja a gepeket. Eddig az osszes ettol a gyartotol kikerult gepben volt valami kellemetlen rejtett hiba. (a szemem elott eddig apple, msi es hp gepek mentek tonkre, mindet a foxconn rakta ossze, es sajnos ok csinaljak mind a harom nextgen konzolt is)
  • TH448
    #10
    Azért megint megszólalt a mac egó. :D Ha egy pc-vel van gond, akkor szar szutyok, ha meg a drága mac-kel, az csak pár emberre vonatkozó jelentéktelen vmi. Pedig voltak már itt, csakhogy a leállásokat(bennt maradt a gyárban a szellőző fóliája), kopásokat,... említsem, és közben felépítésileg gyakorlatilag az is pc. Persze, hibás szériák mindenhol vannak.
    zzebi: senki nem vonja kétségbe, hogy apple-nek vannak jó termékei, meg jó szolgáltatásai, de könyörgöm, annyi pénzért ezt el is várható.
    Egyébként nekem is mac-em lenne, ha annyiért árulnák itt is, mint amcsiba, de valszleg nem az osx-szel...
  • nedudu
    #9
    1 év alatt eladott gépekről van szó. Elszigetelt. Gratulálok.
  • csorfab
    #8
    Nem is beszélve arról, hogy ez egy szenzációhajhász bulvárcikk, valójában egy teljesen elszigetelt hiba az eldeformálódás.
  • WinfIlka
    #7
    Nem, sot a lesz egy sz es lyuk elipszilonos j, a muszaj ellenben pontos, a robusztust meg u-val kozepen irjak. Mik vannak...
  • WinfIlka
    #6
    Na igen, meg tul sokat var sokszor ezektol az ember, ugyanugy szamitogep mint a tobbi, lehetnek meghibasodasok. Meg amit osszeganyolt PC-nek neveznek, az sokszor -igaz amatorok altal- gondosan osszevalogatott konfiguracio. Utanaolvasgatnak forumokban, mi jo mi nem, egy kesz gep meg lehet hogy markas, de akadhat benne gyenge lancszem. Ez nyilvan asztali gepekre vonatkozik, notebooknal mashogy van.
  • AzUs
    #5
    Mi azaz akkumulátor? nem akumlátor? :S
  • zzebi
    #4
    Sajat tapasztalataim alapjan az Apple hardver altalanossagban jo minosegu, bar az biztos, hogy nem a legjobb a piacon.
    A sajat MacBook-omon rengeteg olyan aprosagot fedeztem fel, ami nagyon alapos tervezoi munka eredmenye es sokkal praktikusabba teszik a gepet. Ezeket az ember tobbnyire nem is veszi eszre elsore.
    Pl amikor legutobb egy pohar vizet sikerult raontenem kiderult, hogy spill-proof szinte az egesz gep es sem a billentyuzeten, sem szellozokon keresztul nem folyt be viz a gepbe. Amikor ezt elmeseltem az egyik Toshiba laptopos kollegamnak, akkor az elso meglepodes utan elmeselte, hogy az o laptopja annyira nem spill-proof, hogy az tavaly nyaron pl hangyak koltoztek a gepebe. :-)
    Vagy, hogy mar a legolcsobb Mac lapotopban is van gyorsulaserzekelo, ami amugy a tobbi gyartonal legfeljebb csak a high-end termekekben van (IBM/Lenovo).
    Es csak egy utolso peldakent, a Mac laptopokban nagyon jo minosegu 802.11n-es wifi modul van, es ezt meg csak ra sem irjak a dobozra (szerenyen).
    Ezernyi aprosag, ami a minosegerzetet javitja, de elsore nem is tunik fel. Mind penzbe kerul az Apple-nek (tervezoi munka + anyag- es szerelesi koltseg), tehat azt nem lehet mondani, hogy ott sporolnak, ahol lehet.

    Az akkumulatorokrol annyit, hogy az Apple tette a legtobbet annak erdekeben, hogy ne legyen gond az aksikkal: az osszes uj Mac laptopban Li-polimer akkumulator van, ami a Li-ion elemekkel ellenetetben nem tud felrobbanni, viszont cserebe dragabb. Itt is latszik, hogy az Apple szembe megy a piaci viszonyokkal: egy dragabb es modernebb technologiat alkalmaz anelkul, hogy ezt kulon reklamozna, mindezt csak azert, hogy a termekek altalanos minosege jobb legyen. Egy masik gyarto oles betukkel reklamozna a notebook dobozan, hogy nekik Li-polimer, robbanasbiztos aksijuk van.
    Az mar mas kerdes, hogy most ezekkel az aksikkal is gond van. Az ilyen gondok mindenhol elofordulnak es elsosorban a beszallito felelosseget vetik fel.
  • Gerygrey
    #3
    Mittomén, csak úgy mondják egyesek hogy az Apple minőség így meg úgy, meghogy az ájpod például nagyonis megéri olyan drágán mert hogy annyira minőségi hogy hihetetlen... Neszeneked.
  • WinfIlka
    #2
    Mikor volt minosegi az Apple hardver?
  • Gerygrey
    #1
    Éljen a legendás Apple minőség :D