20
  • AgentKis
    Ha lenne dobozos windóz mondjuk 5-10 ezerért akkor vennék. De az OEM szutyokkal, amit csak egy adott konfigra tehetsz rá, ha meghal az alaplap és kicseréled akkor már újra aktiválnod kell, telefonálgatva a török-magyar keveréknyelven gagyogó májkroszoft problémamegoldó köcsöggel... Hát kösz de nem. Marad a warez...
  • archkoven
    "A Lenovo úgy oldotta meg a dolgot, hogy több tucat típusa hitelesítve van Linuxra - tehát ha valaki Linux-ot akar, gond nélkül fog futtathatja a Lenovo gépeken, viszont csak néhány olyan típus lesz, melyeket Linux-al lehet megrendelni."
    -nyilvánvalóan a legolcsóbb típusok lesznek csak linux-szal rendelhetők, ugyanis a linuxosok köztudottan nem a tehetősebbek kerülnek ki, már az is nagy eredmény ha egy etiópiába szánt modellre lecserélik kőkorszaki gépüket.
  • WinfIlka
    Dualbootos gepekre vajon mekkora lenne az igeny?
  • chuky123
    Linuxot csak hozzáértöknek javalott használni bár tudom vannak jó disztribuciok
    pl suse. De sajna támogatotsága még mindig nem az igazi sokat kell "turni" a netet mig pl valamien régi nyomtatódrivert megtaláljon az ember hozzá.
    Persze nem mondom hogy nem lehet használni csak sajna a támogatottságal vannak bajok. Tudom opensource de az átlag user nem szeret annyit "heggeszteni" mig 1 eszközt életre keltsen linux alatt.
  • fachox
    A Lenovo úgy oldotta mag a dolgot, hogy több tucat típusa hitelesítve van Linuxra - tehát ha valaki Linux-ot akar, gond...

Egy elírás.
  • turul16
    Máskép megfogalmazva 500 000 Linuxos gép eladására számít a Dell.
  • lazly
    Orulok neki hogy az indexet is megvette kilora az ilyen stilust kedvelo multi. Ezuton is udv nekik, sgnek pedig tovabbi jo ferditgetest...

Akit erdekel ugyis utana ered a temanak...
  • Alien_AM
    Jelenleg ez ugy van hogy szeretne wint vasarolni akkor megveheti egy OEM PACK (barna zacsko) kiszerelesben gep/alkatresz nelkul is.
  • WinfIlka
    Azert volt az egesz, hogy sok helyen szoba keruljon a Dell neve. Cirkusz az egesz.
  • nedudu
    Most jelentették még csak be, hogy lesz Linuxos gép, de már tudják, hogy bukta. A jövőheti lottó számokat nem árulnák el?
  • assdf
    Feltételezem az értelmesebb vevők nem vesznek minden új gépükhöz új windowst...
    Természetesen ha te gyüjtöd otthon a windowsokat a polcodon vagy mindig eladod a régi gépeddel a régi dobozos wint, az a te dolgod.

Ha pedig ismét leszáltunk az égből a nagy magyar valósághoz, akkor senkise várja el hogy egy oprendszerért épeszü magyar ember otthoni használatra leperkáljon egy havi magyar minimálbért. Ez az ország 60%nak egy pontosan egy havi fizetése.

• strogg
    Nem tudom hogyan működik ez, de én úgy emlékszem, ha nem OEM win veszel ahhoz a géphez amit vásárolsz éppen, akkor csak dobozos wint rakhatsz rá legálisan. De ismétlem nem tudom mi a dörgés, nagyon régen nem winezek.
  • Ajnasz
    Tegyük hozzá, hogy az értelmesebb vevők fizetnek azért, amiért fizetni kell...
  • Ajnasz
    Ez a dolog számomra pl azért jó, mert azok a notebookok, amelyeket linuxszal árulnak, biztosan támogatottak, így nem nekem kell utánajárni, hogy problémás-e a benne rejlő hardver linuxon történő életre keltése.
  • assdf
    Itt valamit benéztél, minden további nélkül lehet. De ha józan ésszel belegondolsz, betojik a windows/linux a gépen, akkor új laptopot kell venni? (hál istennek itt még nem tartanak a jogvédők, bár ami késik...)
  • Polemius
    Miért ne lehetne rá újra telepíteni oprendszert??
  • Indigo
    Miről beszélsz? Miért ne lehetne? Én még nem találkoztam ilyen problémával.

Másrészt meg az vesz laptopot linux-al, aki valamelyest ért hozzá, az meg úgyis ledúrja a telepített rendszert és felteszi saját igényei szerint...
  • Akuma
    Bocsesz elírtam:
    alaplapra=laptopra
  • Akuma
    Csak az a helyzet, hogy a legtöbb alaplapra nem lehet újratelepíteni az oprendszert, bár lehethogy csak nekem van ilyen rossz tapasztalatom... Mindenesetre még néhány évig maradok a PC-nél.
  • assdf
    Tegyük hozzá az élelmesebb vevők (köztük magam is) eddig is linuxos laptopokat vettek (mert kb 20 k-val olcsóbb) aztán otthon tettek rá wint.