20
-
#20 Ha lenne dobozos windóz mondjuk 5-10 ezerért akkor vennék. De az OEM szutyokkal, amit csak egy adott konfigra tehetsz rá, ha meghal az alaplap és kicseréled akkor már újra aktiválnod kell, telefonálgatva a török-magyar keveréknyelven gagyogó májkroszoft problémamegoldó köcsöggel... Hát kösz de nem. Marad a warez... -
archkoven #19 "A Lenovo úgy oldotta meg a dolgot, hogy több tucat típusa hitelesítve van Linuxra - tehát ha valaki Linux-ot akar, gond nélkül fog futtathatja a Lenovo gépeken, viszont csak néhány olyan típus lesz, melyeket Linux-al lehet megrendelni."
-nyilvánvalóan a legolcsóbb típusok lesznek csak linux-szal rendelhetők, ugyanis a linuxosok köztudottan nem a tehetősebbek kerülnek ki, már az is nagy eredmény ha egy etiópiába szánt modellre lecserélik kőkorszaki gépüket. -
WinfIlka #18 Dualbootos gepekre vajon mekkora lenne az igeny? -
chuky123 #17 Linuxot csak hozzáértöknek javalott használni bár tudom vannak jó disztribuciok
pl suse. De sajna támogatotsága még mindig nem az igazi sokat kell "turni" a netet mig pl valamien régi nyomtatódrivert megtaláljon az ember hozzá.
Persze nem mondom hogy nem lehet használni csak sajna a támogatottságal vannak bajok. Tudom opensource de az átlag user nem szeret annyit "heggeszteni" mig 1 eszközt életre keltsen linux alatt. -
#16 A Lenovo úgy oldotta mag a dolgot, hogy több tucat típusa hitelesítve van Linuxra - tehát ha valaki Linux-ot akar, gond...
Egy elírás. -
turul16 #15 Máskép megfogalmazva 500 000 Linuxos gép eladására számít a Dell. -
lazly #14 Orulok neki hogy az indexet is megvette kilora az ilyen stilust kedvelo multi. Ezuton is udv nekik, sgnek pedig tovabbi jo ferditgetest...
Akit erdekel ugyis utana ered a temanak... -
Alien_AM #13 Jelenleg ez ugy van hogy szeretne wint vasarolni akkor megveheti egy OEM PACK (barna zacsko) kiszerelesben gep/alkatresz nelkul is. -
WinfIlka #12 Azert volt az egesz, hogy sok helyen szoba keruljon a Dell neve. Cirkusz az egesz. -
nedudu #11 Most jelentették még csak be, hogy lesz Linuxos gép, de már tudják, hogy bukta. A jövőheti lottó számokat nem árulnák el?
-
assdf #10 Feltételezem az értelmesebb vevők nem vesznek minden új gépükhöz új windowst...
Természetesen ha te gyüjtöd otthon a windowsokat a polcodon vagy mindig eladod a régi gépeddel a régi dobozos wint, az a te dolgod.
Ha pedig ismét leszáltunk az égből a nagy magyar valósághoz, akkor senkise várja el hogy egy oprendszerért épeszü magyar ember otthoni használatra leperkáljon egy havi magyar minimálbért. Ez az ország 60%nak egy pontosan egy havi fizetése.
-
strogg #9 Nem tudom hogyan működik ez, de én úgy emlékszem, ha nem OEM win veszel ahhoz a géphez amit vásárolsz éppen, akkor csak dobozos wint rakhatsz rá legálisan. De ismétlem nem tudom mi a dörgés, nagyon régen nem winezek. -
Ajnasz #8 Tegyük hozzá, hogy az értelmesebb vevők fizetnek azért, amiért fizetni kell... -
Ajnasz #7 Ez a dolog számomra pl azért jó, mert azok a notebookok, amelyeket linuxszal árulnak, biztosan támogatottak, így nem nekem kell utánajárni, hogy problémás-e a benne rejlő hardver linuxon történő életre keltése. -
assdf #6 Itt valamit benéztél, minden további nélkül lehet. De ha józan ésszel belegondolsz, betojik a windows/linux a gépen, akkor új laptopot kell venni? (hál istennek itt még nem tartanak a jogvédők, bár ami késik...) -
Polemius #5 Miért ne lehetne rá újra telepíteni oprendszert?? -
Indigo #4 Miről beszélsz? Miért ne lehetne? Én még nem találkoztam ilyen problémával.
Másrészt meg az vesz laptopot linux-al, aki valamelyest ért hozzá, az meg úgyis ledúrja a telepített rendszert és felteszi saját igényei szerint... -
Akuma #3 Bocsesz elírtam:
alaplapra=laptopra -
Akuma #2 Csak az a helyzet, hogy a legtöbb alaplapra nem lehet újratelepíteni az oprendszert, bár lehethogy csak nekem van ilyen rossz tapasztalatom... Mindenesetre még néhány évig maradok a PC-nél. -
assdf #1 Tegyük hozzá az élelmesebb vevők (köztük magam is) eddig is linuxos laptopokat vettek (mert kb 20 k-val olcsóbb) aztán otthon tettek rá wint.