90029
  • BIZ0906
    Akkor ne is :) Bár nem olyan bonyolúlt nekem legalábbis most már xD
  • belapeter
    NA én inkább oda nem nyúlok bele.
    Nem nagyon értek hozzá :S vagyis inkább azt mondom hogy semmit nem értek ott hozzá.
  • BIZ0906
    Biosba (bootolásnál Del billentyű) kell belépni és az FSB-t kell emelni de azért egyenlőre csak ovatosan és kicsiket emelj :)
  • BIZ0906
    Egyszer mikor a proci ventijének a kábele kiszakadt akkor el ment nekem is kb 60-70°C közé vagy még tovább hol ott asszem 68 a max. Ekkor kékhalál majd mikor stresszeltem tovább le is kapcsólt (AMD 4800+) jah és akkor is 3GHz-n ment. Aztán venti megcsinál és terhelve néha kb 20 perces 100%-os terhelés után megy fel 50°C-ig. Játékok alatt 47°C. De majd beújítok egy proci hűtőt és még jobb lesz a hűtés azért nyárra fel kell készűlni :)
  • belapeter
    Ha elmondanád kérlek PM-be :)
    Köszi :P
  • belapeter
    Nagyon köszi :)
    De engem az nagyon érdekel hogy lehet 2.5 GHz-es procibó egy 3GHz-es procit csinálni xD
    És lehet hoyg veszek hűtőt.
    Szép is :)
    Köszi minden infót.
    Ha további bajom lesz írok nektek :)
    Köszi szépen mindenkinke.Nagyon jó társaság vagytok
  • SZilaJMaGGoT
    A 2 kiló zsömlét gondolom viccnek szánta, s nem az árra vonatkozik... :D
  • Solten
    ;) Ezt a hutot kb. Magyaroszagon 6-8e Ft-ert vesztegetik, halvany lila gozom sincs mennyi juro a tot koztarsasagban. Legjobb lesz ha sporolsz majd egy deszkara, uj CPU-ra szerintem.. ;) Es nem kell bajlodnod ilyen tuning-vacaksagokkal... :D Szoval a lenyeg hogy nem fog elegni a procid, no para.

egyetertek: #56332. Kartya bele -> play.
  • pointer4

Dugd bele a kártyát, és játsszál :D
    Ha fagy, ahogy írtam, gyere vissza :D
  • belapeter
    AZT A KURVA XD
    Na én Szlovákiába lakom és itt € van xD
    és mennyi az a 2 kiló? 2 000 Ft vagy 20 000 Ft?
    és 2.5 GHz-s procit hogy és mivel lehet felhúzni 3 ismétlem 3 GHz-re? XD
    mert nagyon erősnek hangzik :D öcséém :D
    Mingyárt mosolyt csaltál az arcomra XD
  • Solten
    Bemesz a boltba es azt mondod:

- jo napot kivanok, egy Cooler Master Hyper 212-t pliz
    - 2 kilo zsomle lesz
    - thx
    - thx

Aztan szepen felhuzod a procit ~ 3 GHz-re. Amugy hagyhatod a francba is az egeszet, nem lesz a procidnak semmi baja (ha alaporajelen hagyod ).
  • belapeter
    Na sok választ kaptam,köszi őket,de most mit tegyek?
    Fejlesszem a hűtést?
    Gondlom ez lesz a legjobb.
    És akkor bemegyek a legközelebbi PC-s üzletbe,és mit mondok?
    kérek egy AMD típusú processzorra nagy teljesítményű hűtőt?
    Vagy micsodát?
  • pointer4
    Van intel meg AMD procim is, egyikről se venném le a bordát menet közben szívesen :D
  • Solten
    Jah, anno az antik Duronokbol kisporoltak az effele vedelmet... :)
  • pointer4
    Uff, ez érdekes :) Nem is láttam még ilyet.

Csak erre emlékszem:
  • pxxl
  • pxxl
    mivan haverod látta a régi P3 korszakból azt a videót amikor kirobban az amd proci a helyéről? azóta kcisit megváltozott ám a helyzet...
  • Solten
    A haverod befejezhetne a hulyesegek gyartasat. A kartyahoz valoban elkelne egy erosebb CPU. "CPU limited lesz", vagyis a proci miatt a kartya nem fog tudni teljes erovel dolgozni.
  • pointer4
    Sajnos az a proci az olyan, leveszed a hűtőbordát, és a füstös mennyországig hajtja magát.
    Viszont, ha kap rendesen hűtést, de mégis melege lesz, akkor lefagy, pillanatnyi kékhalál és gép restart.
    Ilyenkor nézheted a hőmérőt , magas értéket fog mutatni még mindig (60~70°). Ilyenkor érdemes hűtést fejleszteni, vagy visszább venni az órajelet - ha húzod - és a hozzá tartozó feszt.
  • Klemice
    gondolom a haverod intel-buzi, egy intel proci is kipurcan ha túlmelegszik..
  • belapeter
    **
    Pls nyugtassatok meg hogy nem ...
  • belapeter
    Hali.
    Ma megrendeltem egy 5770-et.
    A szakember azt mondta hozzá,hogy nagyon jó és erős kártya,de a processzorom nem fogja kihajtani.(AMD Athlon x64 4800+ 2 magos 2.5 GHz )
    Gondolkoztam kicsit és utánanéztem ennek. Az én zseniális hülye eszemmel arra következtetem ki hogy a processzorom a legnagyobb teljesítményen fog futni.
    Na ezt elmondtam egy havernak,aki azt mondta,hogy az AMD prociknak van olyan tulajdonságuk,hogy ha túlmelegednek akkor leégnek.
    mondta hoyg az Intel ilyenkor kikapcsol.
    Na ez nálam is bekövetkezhet? -
    Pls nyuktassatok meg hoyg ne ...
  • Blum
    Okcső.
  • Gibor
    Szimplán a winfos haldoklig... reinstall it
  • Sharks
    #56257 Erre esetleg vki?
  • IMYke2.0.0.0
    Catalyst uninstall - Catalyst 9.8-as letölt/feltelepít - Application-re beállít mindent a CCC-ben.
    Játszik, örül.

Ha fagy, akkor előkap XP és Winreisnt.
  • [HUN]FaTaL
    winreinstall, ha nem jó akkor gari
  • Solten
    Leirta eleg profin es korrekten mi lehet a hiba forrasa es hogy mit tegy... :) Elsokent uninstalallod a vga-drivert es keress egy masik verziot (regebbit v. lehetoleg ujabbat). Ha nem valik be: #56310
  • arty
    winreinstall, mindenhez uj driver :))
  • mikiking
    jó és akkor most én mit csináljak ?? Játszom a Test drive unlimitedet , 10 perc kifagy,játszom a Metro 2033-at, 10 perc kifagy,minden játék 10 perc után kifagy... Én nem értek anyira az ilyen analizisekhez,szóval inkább paraszt nyelven magyarázd el,hogy mit csináljak :D
  • Gibor
    nem árt tudni, h az irql_not_less_or_equal üzenetnek az égvilágon semmi
    köze az IRQ-hoz (IRQL = I/O ReQuest Level). ez a hiba memóriacímzési
    hiba szokott lenni, ami legtöbbször egy nem helyes driver féltelepítése
    miatt van (vagy esetleg rosszul ismerte fel az oprendszer az adott eszközt).

amit érdemes megfigyelni: ha mindig más komponensre hivatkozik a stop
    hibánál, akkor valószínű memóriahiba, ha mindig ua. a hibás komponens (a
    hibaüzenetben kiírja h melyik dll, vxd, stb.) akkor driver hiba.

ekkor alapszinten az a teendő h csökkentett módban le kell szedni az
    adott drivert/service-t, majd megpróbálni egy helyeset találni. igazából
    egy memoriadumpbol is ki lehetne szedni a problémás szervizt/device-ot
    egy mélyebb analízissel, de ez nem egyszerű dolog.
  • mikiking
    és hogy müködik ? letoltom,benstalalom,és játszok,lefagy,bekapcsolom a gépet,és a program kiirja,vagy ez hogy van ? és honnan tudom letolteni ?
  • Dobronski
    whocrashed program megmondja.
  • mikiking
    Lefényképeztem,de elég bénán.... Ezt dobja ki,kb 10 perc játék után... viszont ha nem játszom,sose fagy le,játéknál meg kékhalál kis idő után.
  • Solten
    Hi. O bazzeg', el se hiszem... Elzavartak vegre a prostikat es nekialltak dolgozni?
  • Zoli007
    Az amit te írsz, elmélet. Tisztában vagyok vele én is, de megkértem valakit, hogy csekkolja le.
  • mflex #56302
    Az 5XXX széria jó 20 fokkal hűvösebb, sőt! (idle)
  • strebacom
    ATI Profil Szerkesztö Progi.....

• arty
    killa sample nem L4.1 kódolásu, az amd igy nem támogatja annak lejátszását egyáltalán
  • redmonk
    rendben, köszönöm a gyors választ