90029
-
#56863 Most kivetelesen nem magarol irt hanem valami -istentudjakirol- (valami nagy guru lehet nvidias berkekben :D - valami GTA IV matyi - azzal dicsekedett hogy 1.5 eve szinte csak avval jatszik. Huhha, minden elismeresem...). -
#56862 de az is vicces h veri h mennyi felsőkategóriás karija volt/van, azt közbe aláírás: Gigabyte x600pro eladó -
#56861 intel procim van, lenti régi gépben 7600GT teszia dolgát meglepően jól a mai napig...szal FAIL -
#56860 Hi. Eloszor .Net framework install, aztan DX9 (legfrissebb), vegul Catalyst install. -
#56859 Hali!
Mióta újra lett rakva a windows, azóta ezt írja ki a CCC ha elszeretném indítani: katt
Mit lehet tenni, hogy elinduljon? :( -
#56858 :( Akkor veszek egy GTX470-et.. :D -
#56857 épp akartam javasolni, h kellene valami megkülönböztető jel az intelesekre mostantól! valami kék szégyen-plecsni... :) -
#56856 Igen, van az irasaban par ongol... :)
#56855: :DDD igen, es meg a szamitogepedet is lefoglalja az akcio teamunk :DD
Felvilagositottam hogy volt 8800 GTS-em is, lehet nem kovette az esemenyeket. Mondjuk csak flem es ostoba kommentek produkalasa celjabol latogatta a topikot, ugy nehez is. -
#56855 :)))
nekem eddig intel procis gépem volt, ráadásul a 4870/4850 előtt 8800/9600gt-t használtam ... most akkor elveszitek a logómat? ;) -
BIZ0906 #56854 Mr. Megteheti beszólt mi? xD -
Blum #56853 szar alak ... -
#56852 Ki lettem ütve. Szóval:
Kikérem magamnak, nekem Intel procim van :)
-
#56851 Mivel az egyik foflemerunk volt olyan egyenes es gerinces es ilyen kommentet alkosson a kozosseggel kapcsolatban (egy masik oldal foruman!), ugy gondoltam a tisztesseg megkivanja hogy en meg belinkeljem ide:
:D
-
#56850 ha nekem 5870/5890-re lenne pénzem és ugy "akadoztak" (értsd: ricegtek) volna a játékok, ahogy a 4870-emen tették, vszeg gyorsan váltok geforce-ra ... 100+ ezrekért ki akar kompromisszumot kötni? márpedig a gond sokaknál létezik! elég ha itt visszaolvasol pár oldalt ... nekem is csak az AMD procira váltás hozta meg a "megoldást" -
Dobronski #56849 Mégha gyorsabb is lenne a feri (mer' nem), akkor is 2x annyiba kerül. Az FPS/Ft nem érdekli őket? -
#56848 szörnyű vagy komolyan mondom -
#56847 jah abba halok bele minnyá' -
#56846 de van pisix!!
megint irigy vagy :| -
#56845 de ezt sosem értem. kap mondjuk átlagban max +5-10 fps-t, cserébe drága, hangos, melegszik, sokat fogyaszt. ebből csak a hülyék nem vonják le a lényeget. -
#56844 Nincs PAP, True HD, stb, nem lesz beloluk igazi HTPC kartya... -
#56843 Most beszelgetnek (vagyis probalok szot erteni) par zold verpistikevel egy masik forumon. Szokasos erv a konkluzio: nem szamit a fogyasztas, a melegedes, zaj, csak az FPS!! :DDD Lehet hogy ha majd nem apuci/anyuci fizeti a szamlakat, atertekelik ezt a dolgot magukban. -
#56842 Ja, és játék maximum 2-3 naponta, akkor sem sok, mert esténként [olyan fél 7-től éjfélig] mást is dolgozom, többnyire 2D-ben.
-
#56841 Engem is izgat a fogyasztás téma, főként, hogy hamarosan áramdíj emelés is várható [köszönjük Eon!]...
Chieftec 550 - E8400 (3.0 GHz, alapjárat, semmi extra "hűttő") - HD4850 - 320 GB + 1000 GB - 2 DVD-író - ősrégi CRT.
-
#56840 Mennyibe kerül az áram? 50ft-tal számoltam 1000 wattot...
Ha egy 300 wattot fogyasztó gép a nap 24 órájában ennyit fogyaszt, akkor 30 nappal számolva 11000 ft-tal toldja meg a számlát, ugyanez egy 500 wattos teljesítménynél 18k, de ez folyamatos, teljes terheléses használat mellett alakul így.
Egy átlag gamer user 5 óránál többet nem terheli maxon a gépet, egy még szerényebb felhasználó, mint pl én heti 1-2- szer. Vagyis ez a számlán olyan 2k többlettel fog mutatkozni, ha nvidia-t használnék, maximum 3000 ft,
Alapon kb 130-150w körül dohognak, mármint az erősebb cpu-val és vga-val rendelkezők gépei. Az is pénz mondjuk, főleg éves szinten, tehát van mit fejlődnie ezen a téren (is) a zöldeknek. -
-
Dzsabba #56838 most már értem, köszi
itt is van egy teszt:Gainward GTX 470 -
#56837 Itt a válasz az élsimítás kérdésre ATI-n:
"A HAWX első ránézésre igencsak hihetetlen eredményeket produkált, a GeForce-ok gyakorlatilag megalázták a Radeonokat. Mint kiderült, ez valószínűleg két dologra vezethető vissza. Egyrészt a HAWX támogatja az új GeForce-okon a gyorsított jittered sampling eljárást, ami a számításokra vektoros utasítást használ, ez pedig a hagyományos elgondoláshoz viszonyítva elméletben kétszer gyorsabb, a teljes képkockára levetítve viszont csak 3-8%-ot jelenthet. A másik probléma az AMD optimalizálatlan anizotropikus szűrésére vezethető vissza, ugyanis az AMD drivere már nem alkalmaz optimalizált AF-et, hiszen az a mai játékok egy részében kompatibilitási hibák miatt nem ad megfelelő eredmény. Ennek a teóriának az igazolására az 5870-en lefuttatuk a tesztet AF nélkül, és 80 fps-es végeredményt (a minimum 41 fps) kaptunk (2560x1600-ban), tehát lényegében megduplázódott az fps-ek száma. Szép és jó, hogy az AMD megint csak a jövőre gondol, de ezzel a jelennek árt, kicsit még várhattak volna. Az optimalizációk kilövését egyébként idővel az NVIDIA-nak is meg kell majd lépnie, hiszen a megfelelő minőségű szűréshez shader alapú algoritmusok kellenének." -
#56836 Fermi tesztelve a Prohardveren is... -
#56835 És ezáltal nem kerülhetnek hivatalos játékgépekbe a VGA-k... pl. Alienware...
-
Dzsabba #56834 Kicsit utána jártam és tényleg ez a 300W a felső határ,de azt is hallottam, hogy ettől független még csinálhatnak ennél többet zabáló kártyát és forgalomba is hozható csak akkor nem kerül rá az unió elismerő plecsnije. -
#56833 Pont fordítva. A maximális terhelés alatti fogyasztás nem haladhatja meg a 300 Wattot. Nem véletlen, hogy a Fermi "fail" olyan súlyos ebben a témakörben...
-
Dzsabba #56832 Miért lenne az olyan bonyolult vagyis biztos nem egyszerű de szerintem nem lehetetlen. -
Dzsabba #56831 Ez a 300W-os határ nekem is eszembe jutott,most lehet hogy butaságot kérdezek,de ez a 300W nem az indításnál felvehető legmagasabb érték? és utána a terheléses fogyasztás már nem számít? -
#56830 és hogy mérnéd csak a vga fogyasztását valós időben? :) -
#56829 Szerintem a teljes rendszer fogyasztasa eletszerubb. Az hogy egy kartya XY W-ot fogyaszt onmagaban az nem igazan ertekelheto mert ott van a tobbi komponens.
Elvileg a termekeknek bele kell ferniuk egy un. PCI SIG minositesbe, a max. TDP fogyasztas nem haladhatja meg a 300W-ot. A Fermi ezt alulrol surolja. -
Dzsabba #56828 Ez fura, mondjuk ez eszembe se jutott,hogy teljes gép fogyasztása lenne,mert ha egy videó kártya tesztet olvasok akkor elvárom,hogy csak a kártya fogyasztását írják le nekem,ne az egész rendszerét ami azért elég képlékeny egy dolog:)a másik dolog, meg ha ez a rendszer amin ezt a kártyát tesztelték csak 500w-ot zabbant akkor le a kalappal és egy szót se szóltam. :) -
#56827 Teljes rendszer fogyasztasa, nem a kartya. Hexus szerint az egymagos GTX 480 is bezabal 475W-ot (teljes rendszer), az 500W "nem veszes" a ketmagos GPU-tol... :) -
Dzsabba #56826 A fele fogyasztás kicsit túlzás ,de ez majd kiderül ha megjelennek 28nm-en -
#56825 Ez jó nagy bullshit :) Lesz majd 28nm-en ugyanez a teljesítmény fele akkora fogyasztással :) Und so weiter... -
Dzsabba #56824 Persze hogy nem lesz sláger kártya, de ha már most létezik egy ilyen kártya, akkor már csak pár év kell és nélkülözhetetlen lesz ez a miniporszívó.