90029
  • Nohab
    Gigabyte P35-DS3L
    8800 GT volt benne, csak kisült. Hasonló tünetekkel, mint lent írták. Újrapasztáztam, és ugrott a gari :\
  • pxxl
    jó lesz az:) am milyen alaplap?
  • Nohab
    Mert nem értek az ilyenekhez
  • Blum
    Nem értem.

Miértne lenne kompatibilis?
  • Nohab
    Köszi!

Még egy hülye kérdés: a kártyához ez írták
    PCI express 2.1 x16 csatlakozás
    míg az alaplapon ez van PCI EXpress X16 Slot.
    Jól sejtem ez a kártya nem kompatibilis ezzel az alaplappal?
  • Tomsteel
  • IMYke2.0.0.0
    Persze, csak biztasd...
  • Blum
    Jólvan,az nem is fontos...:D
  • Gubberx
    Venti hang a távolból :P
  • ajem kisa
    Felkellett volna venned kamerával ahogy átmész a másik utcára papucsban a bringáddal! Lesszi kutya+venti...No.2!
  • kifli
    neeeem, magyar az kettes lett :D:D
    többi 4 meg 5 XD
    Szóval csak magyarul nem tudok :)
  • Blum
    Akkor most meg is buktál nyelvtanból...
  • IMYke2.0.0.0
    Gratulálok... érett bácsi lettél!
  • Gubberx
    GZ! érett kifli :D
  • kifli
    közérdekű közlemény: máma leéreccségiztem, szal tessék más szemmel nézni rám :D
  • Gubberx
    Én még 1 éve kb az Ipon-ban vettem.
  • donoki
    Nekem amúgy a 4870em idle-ben 45-50fokos - órajeleket visszavéve, ha alapjáraton hajtom idle-ben, akkor olyan 60fok körül van, 3d alkalmazás alatt meg 82,5 fok volt amit max mértem..
  • donoki
    ilyen gfx chillát hol lehet kapni?:)
  • Tomsteel
    :D

Az a baj, hogy az enyémen nincs ventilátor csatlakozó, így az alaplapba kellett dugnom. Nem lenne rossz, ha maghőmérséklet függően változna a fordulatszám. Ha vennék rá egy komolyabb hűtőt, akkor azt is bele kéne barkácsolni az alaplapi csatlakozóba.
  • pxxl
    én minap megnéztem a toxic-nál, felcsavartam 100%-ra a ventit, és pár fokot csökkent csak a hőmérséklet (igaz, hogy 600/2000-en használva), de a hangját kinnt a teraszon (1 téglafallal, meg kb 5-6 méterrel arrébb) is hallottam, így marad az állandó 20%-os venti sebesség, hangja alig van.
  • Sir Quno Jedi
    telejsítmény * hűtés * zaj ezek szorzata állandó :DDD
  • Gubberx
    jaja és olyan halk hogy szinte észre sem veszed :)
  • Tomsteel
    ...~1500-as fordulaton forog, tehát hangja szinte semmi. Lehetne javítani a hőmérsékleten a hang rovására.
  • Tomsteel
    Főleg egy ilyen forrófejű kártyára felelőtlenség passzív hűtőt rakni, legyen az akár a gyártó által készített leghatékonyabb rendszer is. Konkrétan hozzáragadt az ember bőre, ha hozzáért max terhelésnél. Rántottát lazán lehetne sütni rajta. Pontosítanék, 75 fokra felkúszik terhelés alatt, de venti nélkül ennyi volt a nyugalmi állapot.
  • Tower Guard
    Hello!
    Nem hangzik rosszul, az 5 év garancia főleg! :)
  • Tower Guard
    Oké, köszi a jótanácsot!
  • Gubberx
    Jaja kell az a venti oda :)
  • Sir Quno Jedi
    Merhogy a hatékony passzív hűtés az mint olyan nem létezik, ahhoz légmozgás is kell, ergó kell oda az a venti, csak a tervezők szerint elegendőek a házventik (not).
  • Tomsteel
    Én ugyanezt elértem egy 10 centis ventivel. :)
    Ilyenem van, a kártyára merőlegesen rá van akasztva a hűtőre, így oldalról fújja keresztül a lamellákon. Alap helyzetben 45 fok, terhelésnél pedig ahogy írtad 65 körül alakul. Venti nélkül mértem már 120-at is.
  • arty
    tehát akkor végülis befért? mert akkor nincs gond, használd így :)

10.6 okés, megy a flash + DXVA - bár 10.5-el is ment nekem.
  • Gubberx
    Hali, nekem a Gigabyte 4850-em volt ilyen ref hütéssel hogy alapban 60-65 terhelve 100 fok feletti hőmérsékletet produkált, a megoldás ez lett: KATT :). Azóta alapjáraton 39-46, terhelve ebben a nyári melegban is max 50-65 fok.
  • Gabesz026
    Sziasztok!

Lenne egy problémám méghozzá az hogy van egy Gygabyte 3D aurora házam
    amibe vettem egy HD5830 vga-t és nem nagyon akar elférni benne ami azért elég vicces mert a ház 30k volt 1évvel ezelött. Az alsó vinyótartó miatt nem fér el a kari. Mit tegyek vágjam szét a ház belsejét vagy csak az alaplap van rossz helyen vagy sziplán szar a ház.
    Itt egy kép amin jól látszik ebben a házban jóval kisebb a videókártya.

kép
    Ami mégjobban nehezíti az egészet hogy a karinak a plussz áramcsatlakozója a jkártya elején van úgyhogy most úgy fér el hogy derékszögben megtörik a kábel!
  • redmonk
    Tölthető a Catalyst 10.6
  • Abu85
    Olajozd be a venti motorját is. Az szokta leghamarabb megadni magát.
  • Solten
    Itt az uj Kata... :)

A multimédiás élményre gyúr a júniusi Catalyst

Ho kezepen, igen, hihetetlen... :)
  • Solten
  • Tower Guard
    Nah újrapasztáztam (egyébként ezt nemtudom miért felejtettem el takarítás után, mert ráfért...) Jobb az eredmény, de azért így is durva.
    A Furmarkot 10 percig futtattam és 107 fok lett a plafon (ami szerintem ment volna tovább is mert 9. perc után ment 107-re)

Amúgy köszi a jótanácsokat!
  • Tower Guard
    Hát lehet az lesz.
    Köszönöm a gyors választ és a segítséget mindenkitől!
  • Solten
    Udv. Esetleg vehetsz ra egy kulert. Vagy ujrapasztazhatod.
  • Tower Guard
    1 perc alatt felment 100 fokra :S
    alapból 68 és 72 között van