90029
  • Inquisitor
    Nekem az az NV driver volt a csúcs, ami első fizikai ki/be kapcsolás után az összes NTFS partíciót kinyírta. Csóri Asusnál fél nappal tovább volt kint, mint NV oldalán. WHQL-es persze. A vicc az volt, hogy előtte valami 6-8 hónapig csak béta és nem WHQL drivereik voltak. Ez még GF4 időkben volt.

Az ATI nem támogatta soha az AGP-s HD kártyákat szerintem. Az a baj, hogy a működéséhez kell egy normálisan friss driveres XP, egy alaplap ami tolerálja az átalakítót, meg sok más is. Nem árt ugye legalább SP2, de inkább SP3 plusz összes javítás, meg egy friss DirectX sem. Ezek után még más bigyókkal is összeakadhat. Nekem anno a PCIE-s X1650XT összeakadt a Logitech csodás drivereivel.
  • Solt
    Meg amelyik belebabrált a hűtésbe... :D
  • arty
    a csucs az az nv whql driver volt számomra, amiben nem volt benne az inf fájl :D
  • arty
    ha egyelőre jó, akkor nem kell aggódni :)

a 2400/2600 AGP kártyákkal mindig csak a gond volt, nem is tudom még hivatalosan támogatja-e őket az ATI (AMD)
  • Inquisitor
    "az, amit a hotfix telepítése közben írt."
    Nem számít. Hivatalosan sose volt AGP-s radeon HD, a Windows logoért meg fizetnie kellett volna az ATI-nak külön, ennyi. Amúgy se jelent semmit (sajnos) az MS aláírása, volt már rendszert hazavágó VGA driver NV és ATI oldalon is. :(

Az alaplapod chipset driverét azért nem árt frissíteni, de még így is van esélye, hogy NEm szereti az AGP/PCIE átalakító chipet az alaplapod.
  • kiki888
    Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
    Egy Radeon HD 2400-at használok, AGP-s, tegnap szereztem.
    Amikor valamilyen hotfixet, most pl. a 10.9est telepítem, mindig telepítés közben olyat ír, hogy ez a szoftver nem ment át a Windows logo tesztelésen, stb..., ezt kiirja 2x, rányomok, hogy telepítés folytatása, és felrakja. Elindítok egy játékot, jelent esetben az rFactort és egy idő után kép eltűnik, utána visszajön, kékhalál, ati2dvag végtelen ciklusba ment át. Oké ujraindítom, megcsinálom a megoldást amit találtam rá: jobb egér gomb a saját gépen
    tulajdonságok
    Hardver (fül)
    Eszközkezelõ (gomb)
    Rendszer ezközök elõtti + jelre katt 1x
    itt olyat kell keresni, hogy CPU to AGP Controller vagy vezérlõ
    Illesztõprogram frissítése (gomb)

Válaszd ki a listából a "nem most nem"
    tovább (gomb)
    Utána "telepítsen az adott helyrõl vagy listából (haladóknak)"
    tovább
    Válaszd ki a PCI standard PCI-to-PCI bridge -et
    Tovább
    befejezés
    újraindítás

és egyenlőre jó. Nem is ez aggaszt igazából, hanem az, amit a hotfix telepítése közben írt. Most raktam el az XP sp3as frissítést, most is kiírja, sőt a legtöbb sima catalyst driverre azt irja, mikor elindítom a telepítést, hogy not compatible with hardvare, or system, vagy valami ilyesmi... :| ez mitől lehet?
    Bocsi, ha kicsit hosszúra sikerült, remélem azért tud valaki segíteni.
    köszi
  • arty
    "Egyértelműen nv alá van optimalizálv"

miértis?

vsync on: 60fps average (nem kell jobb)

vsync off:

• MR ME
    akkó má énizs
  • grebber
  • Blum
    Akkor már én is...

• lo9in
    és a dx9 módban is ugyanúgy ott van letiltva a dx11 opció a grafikai beállításoknál
  • lo9in
    sima exe-t is kipróbáltam azzal kizárólag dx9ben lehet futtatni azzal is készítettem egy tesztet :

[IMG][/IMG]
  • lo9in
    tessék a kép :

[IMG][/IMG]
  • lo9in
    de ha nem dx11ben indítom akkor gondolom 9ben indul és abból büdös életbe nem lesz dx10.1 , 10.1 csak akkor lehet ha van miből leadni
  • item
    Hát mivel nem dx11-es a kártyád csak 10.1-et tud,így azthiszem felesleges is a dx11 opció az esetedben.

UI: A képedet nemlátom,töltsd fel máshova ha tudod.
  • lo9in
    http://www.kephost.com/view3.php?filename=hfyi89nkujk70toe3g5v.jpg
  • lo9in
    kép meg lemaradt faxsza
  • lo9in

dx11ben indítottam dx10.1et használt a teszt , minek ide 6870
  • gabesz752
    Most sikerült megoldani. ATI South Bridge 10.8 kellett hozzá.
  • gabesz752
    Sziasztok.
    Nagy gondom van. Felakartam rakni a 10.10-es catalyst+drivert. Az előzőt a vezérlőpultból uninstalláltam. Azóta nincs usb vezérlésem. Amd 770 chipsetes alaplapom van. Hiába rakom fel az új drivereket az eszközkezelőben az összes usb-s vezérlőt hibásnak jelöli. Ha rámegyek, hogy illesztőrogram fissítés azt írja ez a legfrisebb. Ha eltávolítom, majd megint újrarakom a driert kiírja, hogy hardver telepítése során probléma lépett fel.
    Valakinek ötlet?
  • item
    Most leszedtem ezt a benchmarkot :HAWX 2 benchmark

Eredmény:
    Hawx2 teszt 1
    Hawx2 teszt 2

Egyértelműen nv alá van optimalizálva,és kinézetre sem olyan "aztaaaa"
    Ja és a tesszelációt nem lehetett bekapcsolni!
  • item
    Xtremesystems fórumról egy srác saját 6870CF tesztje
    3DMark Vantage
    Crysis Warhead

Egy másik srác 5970-ese alapon mérve.

Crysis Warhead 5970
  • Solt
    Hááát... pedig az a minimum fps a random elérési idő miatt lesz szerintem! :) De azt sem bánom, ha a 6870 ilyen jó! :D
  • allock #63731
    best buy szagot érzek hd6000-eseknél :P
  • item
    Nemhinném, Raptor 150GB-os 10.000Rpm van bent neki és egy sokkal durvább lapban ül az egész cumó: Asus Maximus Formula

Bár kétségkívül az OCZ Vertex SSD-m megeszi reggelire a raptort.
    Én is raptorrol váltottam SSD-re. Nem bántam meg olyan mint a villám kevesebbet eszik,és nincs hangja, ja meg nem melegszik...
  • Solt
    Ez szép! :) A minimum fps különbség érdekes... ( lehet vinyó )
  • item
    Pontosan ezeket az eredményeket mérem én is. Megkértem az egyik ismerősömet,hogy futtassa le a Heaven Benchmark 2.1-et a köv paraméterekkel. (Asus HD5870-ese van)

DirectX11
    Stereo 3D : Disabled
    Shaders: High
    Tesselation: Normal
    Anisotropy: 16
    Anti-aliasing: 8x
    Full-Screan: Pipa
    Resolution: 1920x1080

Eredmény:

És az enyém:

Szerintem meg kb fele pénzért majdnem hozza alaporajelen az 5870-et.
    Szóval nem parasztvakítás ez az új 6xxx széria. Ja és 400Mhz-el lasabban jár a procim,bár ez nemtudom jelent e valamit itt??!
  • Blum
  • Solten
    Az ilyenekre mondja a skot munkatarsam: he's hopeless!

:)
  • Blum
    Grebber? Soha :)
  • Solten
    Jo lett ez a 6870, leveri a GTX 460 Super OC-ot is:

:) Teljesitmenyben meg kozel van az 5870-hez, pedig kb 30%-ot "csonkoltak" rajta hozza kepest es alacsonyabb a memoria orajele. Well done AMD!

#63697: Abu szepen leirta a PH-s teszt topikjaban hogy miert nem tamogatja az AMD a CUDA-t es a pisixet es mekkorat fog majd szivni az Nvidia vele :) Addig is kellemes idotoltest azzal par gagyi jatekkal, amiknek a fejlesztoit megvette az Nvidia :)
  • Solten
    Azt hittem egyszer majd kigyogyul a zoldhalyogbol.
  • IMYke2.0.0.0
    Olvastam valamikor - most is el fogom.
  • Solt
    Nekem notiban 40GB-s Intel van. Sevennek, plusz munkának nekem bőven elég... olvasd el a cikket, sok minden megvilágosodik! ;)
  • IMYke2.0.0.0
    Csak azért akartam 64-est, hogy túl legyen biztosítva az átkozott ringyóz [bár, a swap-et évek óta más partícióra irányítom], és a programoknak, Dokumentumok könyvtárnak is kellene ugye a hely.
  • Solt
    Ne viccelj...

Mondjuk érdemes akkorát venni, amin a rendszer, és 1-2 kedvenc játék elfér. Vinyó "kerepeltetős" ( pl ArmA ) játékoknál nagyon sokat számít!

SSD elemzés
  • IMYke2.0.0.0
    "Catalyst 10.10 APP Edition which includes OpenCL driver, and 10.10a hotfix which includes the new MLAA mode, plus performance improvements."

• kifli
    mi is ez az APP edition?
  • Inquisitor
    "Akkor ez a APP Edition csak a 6000 serieshez jo?"
    Jó a HD6000 és a HD5000 szériához is, DE a HD5000 driverében még nincs benne a támogatása! Tehát még nem lehet feltenni rá. 1-2 hónap.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon köszönöm a választ!
    Elkezdek kapargatni - és remélem, szerződés-hosszabbításom, és tavasszal egy 64 GB-os modellem is lesz.