90029
-
AdriaNbOy #64234 A helyzet változatlan :S
egyszerűen nem értem. -
#64233 Hello. Nem kombatibilis a deszkaddal, amugy se lenne erdemes, vegyel bele inkabb egy Quad Q9*** -et. -
lo9in #64232 amúgy meg a jelenlegi lapodba nem menne bele mivel az lga775 ezért ha már új alaplap akkor legyen inkább amd , 20 körül már van fasza am3-as ddr3al vagy 2vel is
és az i5 650 árán kapsz phenom 2 x4 955öt ami valódi 4 magos és szintén 3,2ghz , jobban jársz -
Blum #64231 Ha van hozzá lapod is,meg RAM-od,akkor persze. -
lo9in #64230 ez kérdés ?
gyorsan szaladj a boltba ! -
#64229 Sziasztok!
Tudom nem ide illő kérdés,de ide hozzáértő emberek írnak.
Szerintetek megérné kicserélnem a jelenlegi Intel Core 2 Duo E8500 (3.16GHz) processzoromat egy Intel Core i5-650 (3.2GHz, LGA 1156)-re?
-
#64228 A qúva de válogatós vagy. :) CC-ben is reset-eltél mindent?!
PS:
Ill. próbáld még meg pl.: Zoom Player; GOM Player.
Gothic 4-ről csak jútyúb videót láttam, baromira nem az a típusú game, amire rá tudnék izgulni. :)
De az még mindig nem világos, hogy miért nem szereti az MSAA-t?! -
#64227 Sziasztok, nem tudom kinek jött elő ez a probléma, de éppen frissítettem a Ati kártyám driverét, de telepítés közben csomagolási hibával kilép. 10.10 és 10.9 es verzióknál lépett ez fel és ha KM playert kiteszem nagyba akkor nem látni csak sötét képernyőt. Más problémát nem észleltem még emiatt a fél telepítés miatt. Valaki nem tudja hogy lehetne rábirni a telepítőt hogy rendesen kicsomagolja magát vagy nem tudom. Választ köszi -
lo9in #64226 én se verem pixelekre , a képet egészében szoktam nézni -
lo9in #64225 gothic 4 a legjobb , vitázni lehet de nem érdemes -
#64224 A többi Gothic mellé akarom tenni, hogy szégyellje majd magát :)))
-
#64223 Ezért pénzt adni?:) Még azt sem érdemelte meg, hogy letöltsem, nemhogy azt a 2 órát amit elpocsékoltam rá:) -
#64222 Én sem, csak érdekelt, hogy a sokáig azonos gépünk mire képes az én "fú de hádém" mellett ezzel a Gothic-széria gyalázó játékkal.
Bár, majd csak akkor veszem meg, amikor 990 Ft-ért árulják.
Addig jó lesz a "demo" is.
-
#64221 1680.. én nem verem a pixelekre:)
(bocs pixxel ) -
AdriaNbOy #64220 A fekete szín az jó lett, de a többi szín (sötét zöld meg a világos most a foltos )...
Megnéztem játékba is (Mafia 2), ott is olyan.
Akkor lehet, hogy hardver hiba ? -
#64219 Mekkora monitor, és "fú de hádé"?
-
#64218 Gothic 4-el nem az a baj, hogy magas a gépigénye (mondjuk a lent ír masinámmal AA nélkül futott rendesen majdnem max-on), hanem hogy maga a játék egy szégyenletes ürülék:) -
Blum #64217 Gépigénye az tényleg brutális.
GTA4,Crysis anno jobban ment... -
#64216 Gothic 4-ről azt hallottam, hogy keggyetlen magas a gépigénye. Én hiszek Neked, hisz Te game-elsz vele, de mit értesz azon, hogy nem szereti az MSAA-t?! Mi az, hogy nem szereti?! Nagyon megfogja a játékot, zuhan az FPS, vagy mi?!
Én nem tettem fel ezt a Radeon Pro alkalmazást és elhiszem, hogy jobb lett MLAA-val, de a honlapját azt megnéztem, hogy tudjam mi is ez.
Ahogy látom lehet vele profil-okat készíteni. Ezért nem értem, hogyan mászik rá a firefox-ra?! Ha készítesz egy Gothic 4 profilt és azt belövöd az, utána hogyan mászhat ez rá egyéb alkalmazásra?! A GPU gyorsította ff-et már értem... Szerintem ha annyira kell ez Neked (elhiszem, hogy jobb) akkor miért a Global Settings-en belül állítod, miért nem külön game profil?! (ha meg így nem lehet, akkor olyan is az alkalmazás)
1ébként nagyon nem véletlen, hogy AMD csak az új kártyákra engedélyezte eddig és nem biztos, hogy mindennek marketing oka van. Lesz ez HD5xxx-re is, csak tesztelik; heggesztik... Ha már stabil és bug mentes lesz az eljárás; algoritmus akkor majd kihozzák a HD5xxx-re is.
A HD6870-es mellett 1ébként szól annak nem elhanyagolható fizikai mérete is. Elég faszányosan megközelíti a HD5870-es teljesítményét, de Nekem szimpatikusabb, hogy nem kell szétcseszni a kuckót, hogy beférjen a házba egy HD6870-es kicsivel teljesítményben a HD5870-es mögött, míg ez utóbbihoz már belső lakberendezést kellene csinálnom a házamban. Nem mind1! Szűk keresztmetszete volt az 5870-esnek, hogy akik nem akartak a házukkal barkácsolni, azok nem ruháztak be rá. A HD6870 sokkal nagyobb közönség számára hozhat nagyobb teljesítményt és normál kuckókban is elfér. Ezt még elfeledtem leírni, hogy nem csak MLAA-val több a HD6870-es. -
Zoliz #64215 Vannak játékok, mint például a Gothic 4 melyek nem szeretik pl. a MSAA-t és az MLA-val tökéletesen megy. És csak azért említettem a firefoxot, mert azon láttam, ha be van kapcsolva bugzik, ha nincs nem, a Firefox meg azért bugzik, mert az MLA minden 3D-t használó alkalmazáson érvényes és én csak az ócska Firefox 4 Bétát használom néha, ami már GPU gyorsítással jeleníti meg az oldalakat. -
#64214 Ezt csekkold le a MPHC beállításainál. Így legyen ahogy a képen van.
Kula:
Solten: Majd igyekezni fogok.
Notice: Olvastam, hogy sokaknak pink-be borult a világ a 10.10-es Cata-val. Helló Kitty verzsön. :D Ha a Cata beállításainál reset-eltek mindent (Color szekció); akkor vissza kell(ene) állnia normális színprofil-ra. -
#64213 köszi ezzel meg is válaszoltad az előző kérdésemet :D -
#64212 de ez a köv ccc-ben már alapból állítható lesz, vagy csak így lehet ahogy a srác leírta és babrálni kell vele? -
lo9in #64211 5670el mi a gond ?
1280x1024 vagy 1440x900ban jelenleg mindenre elég (1-2 kivétellel talán)
mindenki vegyen olyan kártyát amit a monitorához érdemes
jó az 5670 csak nem fullhd-ban -
AdriaNbOy #64210 ezzel se jó, az összes lejátszót kipróbáltam már :S -
#64209 "Egy ideje már csak read-only üzemmódban vagyok itt"
Ez a baj.. Amugy a Firefoxos dolgot en sem ertetettem... -
#64208 Egy ideje már csak read-only üzemmódban vagyok itt, ill. egyéb topic-okban is.
De amit írtál az butaság.
Lesz MLAA HD5xxx-re is, csak még tesztelik. Ha már stabil, akkor majd beépítik vmelyik driver-be. Lehet még idén, lehet csak jövőre. AMD majd kihozza ha már stabilan működik az eljárás a HD5xxx-es kártyákon is. De egyelőre minden szempontból előtérben a HD68xx-es VGA-k. Azok vann prioritásban első helyen.
Előtte írod, hogy bugzik a firefox-ot, szóval érezhetően korrekt módon működik az MLAA Nálad. ?!
"Nekem megy a Morphological Antialising, pedig csak 5K-som van, onnan vettem észre, hogy a Firefoxom bugzik, mert 3D-t használ a bekapcsolt MLA-tól."
Nem véletlen, hogy még csak HD68xx-hez van és ahhoz is jönnek a hotfix-ek szépszámra (10.10D a legfrissebb) amelyekben folyamatosan patkolják többek között a HD68xx szériáknál is több game esetében rosszul működő MLAA-t.
Rossz lenne, ha csak ez lenne a legnagyobb újdonsága a HD68xx-es kártyáknak. Dobtak ott elég szépen a tesszellációs támogatáson is. Kiforrottabb technológia, sok volt a hibás HD58xx-es kártya, főleg az első példányok. Nekem is az volt... De ez hosszú...
Létezik több módszer is ráerőltetni az újfajta AA-t a HD5xxx szériákra. (regedit módosítás; mod-olt driver; stb...)
Ill. Én több helyről inkább negatív kritikákat olvastam, mint jótékony hatást: hányadék módon elmos mindent, nem csak a recéket, de szövegeket is a képernyőn; HUD-okat; stb... amitől kifolyik az ember szeme...
Legjobb tudomásom szerint az Alien vs Predator és még egy game használja hivatalosan is az MLAA-t. De ez most nem jut eszembe.
Mi is az MLAA?!
(röviden és egyéb topic-okból - akiket jobban érdekel olvassanak utána. ;)
"
Az MLAA tul.képp a már leszámolt 2D képre ráeresztett AA -> amolyan post-process eljárás -> blur-os lesz tőle minden.
"
Legalábbis többen behánynak a látványtól. Aztán, hogy ezen behányós júzerek közül ki az aki a le nem tesztelt HD5xxx-re erőszakolta rá az eljárást; vagy nézegeti olyan játékon amelyiken nem is kellene és mekkora hányadát teszik ki a halmaznak azok, akik HD6870-esről mondanak véleményt, legfrissebb 10.10D-s Cata-val és felkészített játékokat használva?! Nem mind1!
"
MLAA az sokféle van. Az AMD driveres megoldása a pixeleket hasonlítja a környező pixelekhez, és módosítja a színeket, ha nagy az eltérés. Van egy másik megoldás, amit az AVP és a Metro 2033 használ. /Szerk.: No, a Metro a másik!!!/ Ott a pixel egy shaderrel fel lesz bontva négy részre, és a négy subpixel színeinek átlagolása lesz a végső pixel. Ez driveresen nem alkalmazható általánosan. Be kell építeni a motorba.
"
Ill. még azt is nehéz eldönteni a különféle screen-ekről a NET-en, hogy valóban MLAA-é, vagy sima MSAA 2x-es; 4x-es.
Itt van pár kép. Döntse el róla az ember, hogy ez most MLAA, vagy MSAA. Mindenesetre ha rámászik a blúr a célkeresztre, már pedig MLAA-ra korrekt módon fel nem készített game-nél rámászik; vagy megpatkolt HD5xxx-nél azért egy blúros célkereszttel elég nevetséges lövöldözni...
Több ilyen is van a net-en. Mellesleg a HD5xxx-knek már nem jelent akkora erőforrást igényt pl. egy 2x; vagy 4x-es MSAA. Főleg ha a game sem csak a VGA-ra épít... DX10; 10-1-es; DX11-es API-knál még kevesebb erőforrás az MSAA-hoz és akinek van egy HD5850-ese; HD5870-ese annak az általánosságban elegendő 2x-es élsimit kiszámolni nem nagy kunszt.
Jó lesz majd ez (vagy sem :) csak még idő kell Neki és játékok hozzá; meg driver; ésatöbbi... -
#64207 K-lite codec pack + Windows Media Player Classic Home Cinema (a csomagban van). -
#64206 Egy uj elsimitasi eljaras. Amugy DirectCompute 5.0-el kompatibilis GPU-t igenyel, igy az 5000-es sorozat is tamogatott... :)
Klemice: nem sajnos. -
#64205 4es széria gondolom nem tud ilyet :( -
#64204 Ez egy klassz cucc, az eleket/texturakat/atlatszo objektumokat szuri. Es igen, kisebb eroforrassal is beeri.
-
#64203 GOM Player, VLC -
AdriaNbOy #64202 nem jó, egyik lejátszónál se :S
más ötlet ? -
#64201 mi a fasz ez tulajdon képpen? :D -
#64200 Most akkor arról beszéljünk, hogy miért akarjak magamnak morphological AA-t? Jobban működik mint a síma, cserébe kisebb hardware igénnyel ? -
#64199 Egyebkent tudtommal itt senki nem tervezte lecserelni az 5000-et 6-osra... Ne aggodj, le lett volna rola beszelve (hacsak nem 55**/56**-ja van) -
#64198 mekkora felbontásban? fullhdban talán -
#64197 én meg nem -
Zoliz #64196 Azoknak jelentettem ki, akiknek 5000-es szériájuk, De persze mindenki okos és magától betudja kapcsolni rajta a 6000-esek szinte egyetlen újításást a Morphological Antialiast. De én azért leírom, hogyan kell.
Radeon 5700-5800 tulajoknak:
Letöltik a Catalyst 10.10D Hotfix-et és a Radeon Pro programot és mindkettőt telepítik, majd a Radeon Pro Global settingsében bejelölik a featuret és a mentésre nyomnak. Egyébként innen a forrás:
http://www.rage3d.com/index.php?cat=75#newsid33970294
Remélem ezzel sikerül néhány embert lebeszélnem a pénzkidobásról, azaz az AMD profitjának növeléséről. Okosan vásároljatok, ne legyetek konzumhülyék mint a nők. -
#64195 én geforce 2ről váltottam x1300ra, aztán meg x1300ról 4870re :D