90029
  • zamballa82
    Kb mikor jeleik meg forgalomban a kártya?
  • Maala
    Andorra/Macedonia-ból hozva 4,5-5%-os áfakulccsal nagytételben megrendelve nem nagy cucc alacsonyan tartani az Euro/USD árát. :)
  • broman191
    Utánanéztem közben, vagy nem pasztázta egyáltalán, vagy nem feküdt fel rendesen a GPU-ra a NYÁK eltérése miatt akkor sem...szóval sokkal jobb nem lehetett, mintha semmi nem lenne rajta, csoda hogy nem sült ropogósra a GPU...egyelőre. :D
  • Solt
    A 290X Lighting hűtőjét babrálta rá, de nem sikerült valami jól! :)
  • broman191
    Ez valami szörnyen anyagspórolt hűtésű ref. példány lehetett...vagy az sem volt rajta, csak krumplipirító mod potival és étolajjal...
  • Solt
    No meg, ha ez igaz...

Mondjuk kétlem, de szép lenne! :)
  • broman191
    Szörnyen rossz nem lehet, műszakilag pedig kizárt hogy bármiféle gondja legyen, legalábbis a szokásos problémák kalapból, ekkora fogyasztással nem vizionálok 'rev.56 - immár VRM hűtőt is tettünk rá, nehogy leolvadjon' későbbi kiadásokat... :D Gondolom az átlag 2 ventis aftermarket hűtős kiadásnál a GPU jól érzi majd magát 60°C körül, egy hőcsövet tesznek majd a lamellához mert látványizmozásnak remek, de olcsójános kiadásoknál nem kizárt hogy még rézmag sem lesz, csak alutömb plusz venti(k)... :)

ui.: Csak az a fránya NDA dátum ne árnyékolná be, bár biztosan csak az aktatologatók kényszerszülötte...
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.12. 21:00:14
  • Solt
    Az ár nem igazán azon múlik, hogy engednek-e belőle, hanem inkább azon, hogy milyen forrásból tudják beszerezni... bár, ha tényleg jó termék lesz és fogyni fog a "hivatalos" áron is, akkor nem valószínű, hogy engednek majd az extra profitból... :) Kíváncsi vagyok mennyin fognak nyitni, és a valóságban mit tudnak majd ezek... :)
  • broman191
    Ekkora fogyasztású középkategóriás AMD kariknál több generáció óta nem emlékszem mókoskerekes ref. megoldásra, mindig a zabagépebb felső közepes megoldásokat mókuskerekezték. Ha piacra is jutnának, szinte senkit nem érdekelne a több ventis szokásos aftermarket hűtések mellett, így relatíve drága lenne. Megkockáztatom hogy elvetemült gyártók pár hónapon belül még - túlárazott - passzív kiadásokat is fognak barkácsolni...igaz pár házventivel átszellőztetett apró házba még az is megfelel, csak az a kérdés, hogy ugyan minek fizetne valaki kb. +10e Ft-ot azért, hogy egy nagyobb fémdarab legyen a kariján venti nélkül, mert pörgő venti mindenképp lesz a házban, ha nem is a karin... :)
    Mínusz 10e Ft pár hónappal a megjelenés után nem is annyira lehetetlen úgy általában, csak vajon lesz-e okuk engedni belőle, mivel ha tegyük fel a GTX 1060 valamivel gyorsabb lesz valamivel drágábban, akkor sok okuk nem lesz árat csökkenteni. No de mindegy, nem túl magasról indul eleve, még a 75e Ft környéke is egészen cukorár érte a régebbi generáció viszonylatában...rá is néztem a hardverapróra a napokban, szörnyű, hogy még mindig milyen drágán mennek a kazán 290/390 modellek és a konkurens zöld karik...na meg alattuk a 280X-ek is, de az nem gond, remélem pár hónap múlva sem változik sokat. Valszeg befizetek majd egy 4 GB-os 480-ra, amint beáll az ára, a 8 GB-os verziót kissé eltúlzottnak érzem 1080p-re... :)
  • Solt
    Itt a fogyasztás és ezáltal már a hőtermelés sem lesz durva, szóval egy gyári mókuskerék hűtés még akár jobb is lehet, mert az legalább kivezeti a hőt a házból.

Az árazást érdemes a jelenleg piacon lévő termékek gyakorlata felől megközelíteni, eszerint például a frissen megjelent 1080 esetében a bejelentett nettó 699 USD-s ár nálunk a legolcsóbb verzióban (PNY) bruttó 257000.-Ft. (iPon) Ez azt jelenti, hogy a "váltószám" ebben az esetben: 1 nettó USD = bruttó (árfolyam+vám+áfa+kisker haszon) 367.-Ft egy friss megjelenés esetében.

Ha ezt a képletet veszed a 200 USD-s RX 480 esetében, akkor a várható kezdő ára nálunk kb 73400.-Ft lesz. Régebbi kártyák esetében nagyobb a szórás, mert van olyan NV kártya aminél ez a szám, 280.-Ft körül van, és van olyan AMD kártya amelyiknél ez a szám 400.-Ft. (Neweeg vs iPon) Jelenleg a "legolcsóbb" AMD kártya esetében (380X) 320.-Ft körül volt ez a "váltószám", szóval optimista esetben pár hónap múlva az RX480 (ref 4GB-s) akár 64000.-Ft körül is elérhető lesz.

Nálunk valamiért egyébként mind NV mind pedig AMD oldalon a Gigabyte kártyák a legolcsóbbak... erre van valami jó forrás itthon! :) A 356 USD-s Giga G1 GTX 970 nálunk 99000.-Ft... :)
  • broman191
    Az érdekes lenne, ha eltérnének az általában megszokott 10-20 dollár többlettől a 4 GB-os verziónál és 200 dollárért kiadnák a mindenféle vételre érdemes aftermarket hűtéses példányokat...de mindenképpen üdvözlendő ha így tesznek majd, csak a szokásos rend szerint általában minimum 10 dollárral a ref. ár felett szoktak lenni ezek. A 210 dollár pedig átvarázsolva jelenleg ~74e Ft haszonkulcs nélkül, varázsoljunk rá pár ezrest még és a legpesszimistább helyzetben is 80e Ft körül, esélyesen pár ezressel alatta megkapjuk majd a legtöbb aftermarket modellt. Az itthoni webshopok persze majd engednek biztosan pár ezrest a népszerűbb konkurenciához képest a Sapphire kariknál a másoknál megszokott 3 helyett 2 év gari okán, de no thanks... :)

ui.: Valamint azért is jöttem ki pár ezressel többre, mert pár forinttal az aktuális dollár árfolyam felett számoltam... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.12. 19:35:10
  • Solt
    EU-n belül bárhonnan rendelheted, nem tesznek rá semmi pluszt csak a szállítást. Gond akkor van, ha garanciáztatni kell. Egyébként szerintem itthon jó árakon hozzá lehet jutni a kártyákhoz, nem nagyon érdemes kintről venni.
  • repvez
    Azzal nem lehet "trükközni, hogy egy olyan unios országból rendelek ahol olcsobb és a postával is jobban megéri?Mert elvileg unión belül nincs vám, vagy akkor is még ráteszik az áfánkat?
    MErt akkor nem értem az értelmét ennek a nagy uniós buziságnak.
  • Jim Morrison
    Én ha vennék, akkor már nem sajnálnam azt a kis pluszt 8gb os modellért^^
  • Solt
    Most én értek félre valamit, vagy elnézted az árakat? :) A 4GB-s 70000.-Forintra van "tippelve" ott kapásból...
  • broman191
    Adóval elég szép ára van euróban, de nélküle nagyjából megegyezik az eddigi dollár származék infók plusz magyar áfa alapján következtethető ~80e Ft --> 4 GB-os verzió, ~90e Ft --> 8 GB-os következtetésekkel...az előzetes GTX 1070 és 1080 founders számolgatások alapján ezekben sem lehet majd nagy hiba...ha a 4 GB-os verzió beesik majd a 70-75e Ft-os sávba instant get lesz. :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.12. 18:50:49
  • Jim Morrison
    Jól szellőzhet :c

Jol latom? 100k val olcsobb mint a 980??
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.06.12. 18:36:57
  • benőmenő
    3D Mark 11
    Reddit szerint az árazás.
    Sapphire leak

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.06.12. 18:35:34
  • broman191
    Ja, valamint azt sem oldja meg, hogy mi van akkor, amikor 30 FPS környékéhez is 99%-on teker a GPU power limiten (love ya Witcher 3)...zabál rendesen, melegszik rendesen, nem lehet vele mit kezdeni. Nálam is az előd 280X belenyal a 80°C-ba egy modern játéknál, feltekert graffal, ha nagyon hajtja a biciklit minden képkockáért...de a hűtést értelmesen belőtték a gyáriak, hogy akkor is max. 1600 RPM környékére pörögnek a ventik - idle 1000 RPM-hez képest egy kevéssel több szélzajt hallva - mivel teljesen mindegy lenne pár °C mínusz nagyobb zajszint mellett... :)
  • benőmenő
    "fps lock-ot 50-55 fpsre." Az úgy szép lesz, ha nem freesynces a monitorja.
    Elég, ha használja a vsyncet, frame pacing gondoknál pedig próbláhat 60 fps lockot akár driverből, vagy RTSS-ből.
  • Setth
    Hali. Nekem is Gigabyte g1 r390 van. Sajnos nagyon forró kártya. Ami segít rajta, hogy kapcsold be az fps lock-ot 50-55 fpsre. És a virtuális super felbontást Ki. Ja kell egy nagyon jól szellőző ház.
    Amit még lehet hogy manuálisra állítod a vetiket. Még 80 c fok előtt adj tőbb kakaót a ventiknek. De ez veszélyes is lehet ha rosszul állítod be.
  • arty
    ha hangosnak érzed, engedd el 90 fokig nyugodtan :)
  • broman191
    Ha nem bűzlik semmi, akkor megfelel egy felsőkategóriás kazán értékeinek... :)
  • tarantito
    Mai ab-val fánk teszten 30-40perc fan speed módosítással is 80-81 fokra áll be.

Ez normális?
    Gondolom ez már nem táp kérdés.
  • tarantito
    Táp ma reggel meghalt. Sos-ben chieftec smart series 600w lett. Vidéken ez van.
  • Maala
    Amperszaga a tapnak szokott lenni. Milyen tapod van? Mondanam, hogy teszteld, de inkabb ne inditsd el a gepet. :)
  • zamballa82
    Gariztasd!!!
  • arty
    gariztasd...
  • tarantito
    Pedig ez az, eléri a kb 80°c-t és ontja az égett szagot.

Gigabyte GV-R939G1

A venti pörög hozzá szépen felfel, és lefele a hőfoktól függően, el nem dobja magát megy a játék, vagy a teszt. Én állítom le.
    Utoljára szerkesztette: tarantito, 2016.06.10. 21:58:11
  • broman191
    Semmi coil whine aka. 'cicergés' csak 'amper szagúan büdös'? Ilyet nem hallottam soha, hogy egy kari büdös is tud lenni... Szvsz érdemes lenne leteszteltetni a boltban, hogy mit mondanak rá, vagy ott jön-e a jelenség, hangosnak esetleg lehetne hangos, de hogy büdös...semmiféle alkatrésznek/matricának/ragasztásnak nem lenne szabad semmiféle módon bűzleni, semmiféle felhasználás alatt... :)
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.06.10. 21:52:36
  • tarantito
    Üdv,

Kérdés R9 270-et lecserélve Gigabyte R9 390-re.
    (Eyefiniti 3 monitor)
    A kérdés az hogy normális az alábbi jelenség:
    felmegy terhelésen 80°C felé és árassza magából az amper szagot (büdös).
    Működni működik, ahogy megszüntetem a terhelés azonnal visszamegy.

Matricát vagy fóliát nem látok rajta (ami rajta maradhatott), akkor mi ilyen büdös, vagy olyan mint az autónál ha megbontod, meg kell várni még leégnek az olajcseppek?

Így nem igen lehet használni.

Köszi
  • benőmenő
    Elvileg jövő héten mennek a teszterekhez a 480-ak, szóval van esély szivárogtatásokra, de a hivatalos embargó június 29-én jár le.
  • zamballa82
    :)
    Azért ők is tartják a frontot.
    Mikor jön már ki a RX480 és a többi?!.
    Én nagyon várom most.
    Hátha nem lesz egy pofára esés.
    Jelenleg egy HD7950 dübörög nálam és sajnos annyira meg vagyok elégedve vele hogy nagyon nehezen válnék meg tőle.
    Remélem egy Rx490 lesz akkora hatással rám hogy cseréljem.

:D
  • benőmenő
    Kijött az új driver, Mirror's Edge: Catalyst és Paragon támogatással, továbbá a Dark Souls 3 kapott CF profilt.
  • benőmenő
    Annyi van, hogy egy még tovább nyirbált gp104 lesz, nem lesz ref kártya és elvileg mid June.
    Fura a csend, de a 1080-ból kiindulva bejelentéshez egy-két hétre már akár át is lehet venni a boltban.
  • arty
    mondjuk azt sem értem, hogy a 1060-ról miért nincs infó...
  • arty
    Le felé ;)
  • benőmenő
    Ezért gáz, hogy 29-ig nem jöhetnek a tesztek, így csak a találgatás megy a kétes leak-ek alapján. Mivel a chipeket már rég gyártaniuk kell, talán a drivert kell még reszelgetniük.
    A leakek meg elég furák. Egyes Ashes benchekben 20%-on belül írják a 1070-hez, máshol pedig inkább valamivel a 390X alatt, illetve a 970 és 980 közötti teljesítmény jön ki.
    Plusz ugye kaszásként ott leng az Inno3D szerint "mid June"-nal startoló 1060. Jelenleg ez a tényállás, 4 hét múlva már valószínűleg okosabbak leszünk.
  • Solt
    És merre fogsz majd tökét gyűjteni, csak hogy véletlenül se járjak arra, mert még szükségem van az enyémre...
  • zamballa82
    :)
    Le csendesült a fórum.
    Most már várjuk a hónap végét és az első teszteket.
    A magam részéről én a Rx490 -et váróm.
    Addig még gyűjtögetek egy kis tökét rá.