AMD Radeon Series
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mért néztem volna? Menjek el venni most egy Giga 580 ast?
Mint mondtam én teszteknek nem hiszek,ellenben ha jól rémlik Merlinnek Soc hûtésû 6950 e van. Na megkeresem mit írt róla pill.
Na itt van "Nekem a Giga 6950 OC (3 pörgõs) 60%-on pörög 100-on és ~85 fokon tart." Hûtés ugye azonos. Akkor hasonlíts.
Nálam 30% on pörög és max 74 fok ugye fánk alatt. Gondolom kb ez lenne az arány 580 nál is. De hagyjuk már a témát ,asszem mindketten elég nehéz esetek vagyunk ,nem lesz ebben egyetértés 😊
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
Megnezted a Giga 580 SOC kartyat?
ゾルターン
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ゾルターン
Én nem fikáztam a ref hûtõdet azt jegyezzük azért meg.
Bár a mókolt kártyával már vannak érdekességek,mint láthatjuk ,szigorúan csak hõfokok tekintetében😊
Mint lathato egy alap HD6950 ref. huvos es halk .... en csak e mellett kardoskodtam . Korubelul 100x emlitem nem a hatasfoka van itt megkerdojelezve a GIANT-nak ( ilyen parameterekkel szegyen is lenne ) hanem a megoldas. lasd alul 😊
Na akkor legyen a pont a vegere >>> Giga 580 SOC ..... ez hany slotos ?
Mert ha 2 akkor eleg sz.... all a szena. +1 slot = -1C nem valami jo arany ... ugye ?
Beke 😊
Temat lezartam ..... vegyem mindenki XFX ref. hutos HD6950-et 😊
ゾルターン
Én egyet tudok mondani😊 (Úgy ,hogy valószínû sõt biztos a közelében sem vagyok annak a tudásnak ezen a téren mint te) Szóval mint már említettem, én sosem mondok véleményt olyan dolgokról ,hardver téren ,amit saját magam nem tapasztalok meg ,a teszteknek nem hiszek,inkább a felhasználók tapasztalataira alapozok amúgy is.
De a lényeg.
Az 580 ugye egy többet fogyasztó kártya ,ez nem vitás,ergo több hõt is termel. Szoktátok mondani találóan,hogy kazán,meg lehet sütni,fûteni vele.
Az alábbi fánkos tesztnél mit látunk? Ott van fehéren feketén.
Na most vagy nem kazán és radiátor,vagy jó az a hûtés.
Nekem mindegy melyiket választod😊
Részemrõl én is befejeztem az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat,szerintem pontot is tehetünk a végére.
Na Béke.<#wave>#wave>
Hagyjátok már a retkes keccibe ezt a FurMark dolgot, amúgy sem jó semmire az egész és tök felesleges egy 3 slot-os 2db 90mm-es ventivel megáldott hûtõt egy minden tekintetben sokkal butább hûtõhöz viszonyítani.
Azon sem lenne butaság elgondolkozni, hogy vajon az Asus mérnökei akik megalkották ezt a 3 slot-os DirectCUII-õt, vajon unalmukban tették?!
1értelmû, hogy ez a hûtõ azoknak készült, akiknek fontos az, hogy a VGA halk legyen és hûvös. Nincs a PC-jükben 5db PCI-os kártya, nem termesztenek rizst a gépben és nem gondolkoznak se CF-ben; se SLI-ben.
Nekem most 1értelmû, hogy ez a favorit, sõt Én azt sem bánnám, amit már korábban írtam, hogy legyen a VGA mindkét oldalán venti, vagy akár lehetne + 5cm-el magasabb heatpipe - lexarom, csak legyen kussban és legyen hûvös.
De amit Solten link-elt korábban PowerColor 6950 nonref is nagyon jól néz ki. Csak más dolog egy teszt és más amit gyakorlatban tapasztal az ember.
<#worship>#worship>
PS:
Laca, naggyon-naggyon baba az hûtõ 1xerûen EPIC! <#taps>#taps> - asszem nyári szabadságolások és pihik után csere lesz Nálam is egy Asus GTX 570 DirectCUII-re. <#nyes>#nyes>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
megéri ez a különbség ? nagyon szûkösen de ez még épp beleférne és ha azt mondjátok megéri akkor azt választom.
(játékra lesz)
ゾルターン
Most akkor ezt nem értem. Na mind1😊
Én nem tesztelgetek többet , akit érdekel az látta ,remélem Solten is ,ez ennyit és így tud. Aztán mindenki gondol amit akar.
Amit az alap HD6950-es bios-al csinaltam. ( fankozasbol szarmazik )
Van Giga ref. eredmeny is #73889.
ゾルターン
Nem állítottam semmit ahogy beadta úgy indítottam.
Na akkor itten van feketén fehéren. Ja a szoba 24 fokos.
30% nál (figyeltem ) nem ment többet a venti inkább 28 % nál tanyázott,a nagy átlagban 72-73 fokot mutatott,párszor felment 74 fokra.
Mint mondtam ha játszom 65 fokosnál még nem nagyon volt melegebb,bár csak az elején figyeltem,Hangja továbbra sincs,bár nekem csak az õsrégi chiftech házam van. Lehet veszek valami HAF házat ,aszongyák azok nagyon jók.
Egyet láttam is ,na az széltében hosszában jó megtermett volt😊
ゾルターン
Na mind 1 mindjárt csinálok egy 8 percest.
ゾルターン
Mert tegnap én 1280 X 720 ban futtattam ennyi amit alapból ad asszem (hülye vagyok hozzá,mint Bea asszony a kvantum fizikához) Szóval mit állítsak be,mert gondolom az úgy korrekt ha egyforma beállításokat használunk.
Megköszönném ha informálnál😊
60%-os fordulat Nálam szerencsére még soha nem volt és 85 fok sem - viszont 60%-on az nV-s Windforce3 az már nagyon hangos. nV-n Nálam a Windforce3-al a GPU 70 fok körül ingadozik és a venti fordulat 50% körül. Sajnos e fölött már jön a nem túl kellemes szélzaj. (Számomra, lehet más csak legyintene rá, hogy ez semmiség) Ezt mérsékelni, vagy javítani vmit a helyzeten úgy tudok, hogy MSI AB-el feljebb állítom a hõfokot, had menjen a GPU 75 fokig is 😊 és csak ott emelje 50%-ra a venti fordulatot.
Bár több mint vszínû, hogy majd becserélem egy ASUS GTX 570 DirectCUII-es megoldásra - mert az úgy látszik még jobb megoldásnak ígérkezik mint ez a Windforce3-as Vapor Chamber.
PS:
Semmi, de semmi kedvem elkezdeni újra és folytatni a tegnapi eszmecserét, csak szimplán érdeklõdnék, hogy Radeon 6950-esen hogyan is teljesít ez a Windforce3 és most már Merlin-ek is jóval több tapasztalata van, mint mikor megvette a kártyát. <#worship>#worship>
AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
Úgyhogy marad a.... 😊
ゾルターン
Szerintem nezd meg az overclock menut az ATT-n, ott vannak a ventri beallitasok.
Ez nem termeszetes ventillator beallitas, mert irtam meg par fog es ki is nyirod a VGA-d, mert eleri a die temperaturet rendes hutes nelkul.
Eppen ezert allitjak be 100%-ra a ventit a gyartok ennek a kozeleben.
Azt kihagytam hogy mint lathatod az XFX HD6950 1GB verzioja ( ami nem modolhato eddigi ismereteim szerint ) sem viselkedik mas hogy es ha tovabb akarunk menni a Giga ref-je is ezt csinalja . lasd #73889 tehat meg azt sem mondhatjuk hogy gyarto fuggo.
ゾルターン
Szerintem most kezdd el ateditalni surgosen a ventillator ertekeidet, mert ehhez hozzanyultak. (vagy ATT bug)
Egy olyan hulye gyarto nincsen amelyik szetakarja futeni rendes hutes nelkul a kartyajat, foleg amikor az adott chipnek a die temperatureja 100-110C fok. Biztos 40%-n fogjak kozel ehhez az ertekhez hajtani rajta a ventit. Mar csak azert sem ,mert a gyari megadott ertekeket mar leirtam.
91.5C volt a max. ekkor ment 43% majd egy 10s ( kb ) 46% a fordulatszam majd visszaesett 38% es beallt 90Cra 40% fordulatszam mellett.
ゾルターン
ゾルターン
Ha mar ilyen penge vagy akkor erre is biztosan van magyarazat hogy mindenki megnyugodjon ( mar ha nem a CCC hazudik ugye )
ゾルターン
Biztos megint mas beszel zoldsegeket nem te.
A bizonyitek is itt van, hogy mindenki lassa az XFX 6950 gyari ertekeit.
90fokon, 40% mi ?

Alig tobb mint 20% kulonbseg a fordulatszamban ....
ゾルターン
Amugy meg mar ezen is latom, hogy amit allitasz nem igaz, mert itt a kepek is jol mutatjak, hogy 90C foknal nem 40% meg ref kartyaknal sem, mivel a kepen is jol lathato a ref gutesnel, hogy pont az az ertek van megadva mint az osszesnel.
60C/30%
70/40
80/50
90/60
90 es 100 kozott altalaban 3 fokonkent 10%.
Szoval ilyen kepekkel ne gyere, hanem kerunk egy szerkesztetlen kepet a VGA-d BIOS-arol az RBE-ben a Fan Setting menu treshol grafikonrol.
100/100
A tesztekben lathato hogy a non ref. hutok eseten ez mashogy van mivel kisebb teljesitmeny FAN van a kartyan kvazi magasabb fordulatszam kell a kello hatasfokhoz.
lsd MSI R6950 Twin Frozr III Power Edition OC
vagy ime egy masik pelda HIS HD6950 IceQ X Turbo X
Es meg sorolhatnank ; Ime egy XFX HD6950 1GB ref hutos.
ゾルターン
Micsoda ? 😄DDDDD
Azt a biost toltsd mar be az RBE-be es mutass egy treshold grafikont, mert a legtobb BIOSban 70foknal mar emelik a 50%-ra a fordulatszamot.
#73823; #73826; #73828
Oszineten ... miert kell itt ferditeni ?
#73889 ez egy Giga ref.
#szerk. 90C fok alatt nem is megy 40% fole a fordulatszam
ゾルターン
Ez elsõ blikk-re szintén 2db 9cm-es venti úgyszintén 3db heatpipe-al, mint Asus, de méretesebbek. Ügyes!
Mereszseg ilyet kijelenteni csak ugy. Milyen tekintetben? Hang, teljesitmeny? Milyen VGA-n? Ugyanis hang tekinteteben 6950-en nem valoszinu, a Powercolor PCS++ terhelve 33 dbA...
Saor Alba
1értelmû ha most vennék 6950-est az az Asus 6950 DirectCUII lenne. Sõt Én AC hûtõt sem vennék rá, hanem eladnám PH-n és vennék egy zsír új Asus-t. 1ébként most épp boltolom a háttérben a Giga-m becserélését GTX 570 DirectCUII-re. Mert biza bármennyire is morbid úgy látszik a piacon most ez a legjobb hûtõ.
Függetlenül attól, hogy AMD; vagy nV GPU van-é alatta.
Solten: Van itt Giga Windforce3 tulaj nem?! Mit írt?! Halk és hûvös - ugyanezt tudom mondani Én is. De mindig van jobb és jobb, ami most Számomra 1értelmû, hogy az Asus DiectCUII 3 slot-os megoldása. Mivel Engem sem érdekel se SLI se CF, de sokkal inkább, hogy 35 fokban is maradjon hûvös és halk a kártya. És Radeon oldalon ez cca. 58 ezer.
Persze ha vkinek korrekt a 85 fokos GPU 45-50%-os pörgõkkel, mert legyen a kuckóban hely rizsát termeszteni, azokkal nem tudok mit kezdeni. De mind1 is, ui. lesz még sok-sok hsz arról, hogy biza hangosak és melegek a 6950-es ref. hûtõk.
Nekik Én azt mondanám, hiszek Nektek - a tesztek pedig mind elfogultak; vegyetek Asus 6950 DirectCUII-õt; vagy Giga Windforce3 ha kell a választék - vagy XFX ref, mert Õk mégis úgy látszik bûvészkedtek vmit a többi ref. modellhez viszonyítva, ui. Én hiszek Nektek is!
Saor Alba
Komolyan szanalmas hogy latjak a ref. eredmenyeket de csak kotik az ebet a karohoz.
Jarathatnam a fankot orakig az eredmenyen mit sem valtoztat
A tobb vent. megoldasrol is esett szo a non ref. kartyak eseten . Azert halkabb mert kissebb telejesitmenyu kvazi tobb kell belolle hogy megfeleloen hutson + sokkal magasabb az uzemi fordulatszam .... ezzel kapcsolatban hiaba nyit vitat barki ez lathato a Giga megoldasan. Ezt az asus nagy okosan ugy oldotta meg hogy egy emelt profilu hutot tett a vga-ra. Mivel a a fordulatszam szoftveresen szabalyzott kenytelen alacsonyan tartani a gpu homersekletet ( mivel gyengebb teljesitmenyu FAN-kat hasznal ) es ezt csak ilyen mordid megoldassal tudta csak elerni .... ilyen egyszeru. Ha nem igy lenne egyenerteku lenne egy helikopterrel az a ket FAN ami rajta van.
ゾルターン
A többség átlag kuckóval, vagy átlag gamer kuckóval rendelkezik és biza, akkor átlag házban hangos lenne az XFX is.
(ha ilyen házban szinte hangtalan, akkor az mégsem annyira kecsegtetõ) No, abba a házba kellene ez az Asus. És akkor némaság.