90029
  • Evogordon
    Nekem az x850xt-vel se akadt full grafón :D
  • bertino
    Test Drive Unlimitedet is tesztelj pls :)
  • daneelolivaw
    üdv!
    sikeresen beszereztem egy hd2900xt-t. a tesztek ellenére teljesen halk a kártya, alig lehet hallani a hangját. eddig a dark messiah-t próbáltam ki, az minden fullra húzva egyáltalán nem szaggatott, most próbálom megnézni, mennyi az fps-e
  • Inquisitor
    Kíváncsian várjuk az RV670-et, ha jó áron még idén kijön, akkor talán arra váltunk, ha nem jön ki, akkor megvárom a 2008-as DX10 (10.1?) eresztést mindkét gyártótól és addig használom boldogan a DX9 áldásos hatásait :D
  • Evogordon
    Én tudnák most venni de inkább monitort veszek meg amit te is mondtál mire kihasználná az 1 giga ramot addigra jobb kártyák is lesznek.
  • Inquisitor
    United Kingdomban, USA/Kanadában és Japánban láttam sűrűbben, meg nemrég egy francia híroldalon volt, hogy ott is van már.
    Egyébként nekem is izgatja a fantáziámat, hogy lesz e értelme az 1GB-nak, de ha tényleg rácuppanak a 8096-os textúraméretre, és bizonyos feldolgozási formáknál tényleg több VRAM kell, akkor elképzelhető egy nagyobb pofáraesés kisebb kártyákkal ... de addigra úgy is nextgen kártyák lesznek már ;)
  • Evogordon
    Nem lassabb az csak még nem használja ki semmi.
  • virs lee
    Minek? Lassabb mint az 512-es.
  • Evogordon
    Itt is találtam.
    link
  • buldozer99
    itt a videó :)
  • ajem kisa
    Itt van raktáron! Fr
  • bertino
  • MaSzKa
    a folyékony nitrogénről meg annyit ha ráfolyik a kezedre akkor annyi

nem tom ki emléxik még a tomshardwareguide video-ra ahol a srác leöntötte a rózsát és 1 kapapáccsal széttörte mint ha az üvegből lett volna
  • MaSzKa
    külföndön biztos van
    amerikából is 3nap alatt ideérthet és max 5eFt a posta
  • Drizzthsz
    Nem túl szép. :-)
    1Gb-set lehetett Ph-n szerezni vagy egy hétig, de értelme semmi, asszem 120 körül volt talán, vagy lehet csak száz, nemtom.
  • Evogordon
    Nem lehet még seholse kapni 1gb-os 2900xt-t? Csak kiváncsiságból
  • Evogordon
    A világrekordot a hd2900xt tartja :)

link
  • Grove4
    de,köszi szépen!
  • Evogordon
    Egy ilyen bannert belehetne tenni nem?

banner
  • Abu85
    Elég megvizsgálni a két architektúrát és látható, hogy mi miért van. A D3D10-nek főleg a skalár stream procik felelnek meg a legjobban. Ezek SISD Alu-k, tehát ''1 utasítás 1 adaton'' elvűek. Az AMD és az nV is ilyen Stream procikat használ, mindkét rendszerben MAD, MUL, ADD utasítás lehetséges float adattípusra (integer adattípusra pontosan nem tudom, hogy milyen műveletett tudnak, de ez nem túl lényeges, mert mindenki float-t használ). Ezen kívül a D3D10 lehetőséget ad trigonometrikus és transzcendens utasítások elvégzésére. Ezeket az SFU (Speciel Function Unit) egységek végzik. Itt van némi változás az nV és az AMD SFU egységei közt. Az AMD SFU egysége a spec. utasításokon kívül MAD, MUL, ADD utasítást tud, így lényegében használható általános stream processzorként, míg az nV SFU-ja stream prociként MUL utasítást tud, illetve 4 órajelciklus alatt végez egy műveletett, tehát 4x lasabb a stream procik sebességénél. A két rendszer elrendezése is eltérő. Az AMD 4stream+1SFU alapú shader procikat használ, ezekből 4 darabot működtet egy clusterben és VLIW mintával etetik őket (a VLIW lényegében egy architektúra az a fontos, hogy a VLIW minta egy nagy memóriaszó ami leírja az egységeknek a működést, illetve ezeket a szavakat a fordító hozza létre). Az nV egy shader procijában 4+4darab Stream proci van egymással párhuzamosan kötve, és ezekhez a 4-es csoportokhoz kapcsolódik egy-egy SFU egység (tulajdonképpen ez totálisan a float2 adattípushoz lett tervezve, nem véletlen, hiszen jelenleg ez az adattípus dominál a shader programokban).

Ami viszont probléma, hogy nem tudjuk milyenek lesznek az új játékok. Minden D3D generáció váltás új elképzeléseket szül. Ezek akkor jók ha fokozatosan lesznek bevezetve. Ilyen volt a D3D7-D3D8 áttérés. Ellenben a Hát a D3D8-D3D9 váltást némileg akadályozta az FX karik képességei. Ez sajnos nem következetesen ment végbe. Az nv tartotta a fejlesztőket addig míg ki nem jött az új szériája és utána bumm, jött a drasztikus teljesítményesés. Persze ez csak az FX tulajokat érintette rosszul. Akkor is kivolt kövezve egy út amit az MS és a fejlesztők elképzeltek, de csak később tudták alkalmazni. Most is van biztosan elképzelés a jövő megoldásairól, az a probléma, hogy nem tudjuk mi az. Az egyik véglet az, hogy maradnak a jelenlegi megoldások és a jelenleg mutatott teljesítmény lesz mérvadó. A másik véglet, hogy elmennek a fejlesztők az AMD elképzeléseinek az irányába és a G8x teljesítménye drasztikusan visszaesik, mint anno az FX-nél. Remélhetőleg valamilyen köztes kompromisszumot választanak és azzal a felhasználók is jól járnak.

Az Microsoft felfogásában minden bizonnyal a Xenos-hoz közelebb álló R600 az a 3D-s gyorsító amit elképzelt az új API igényeihez. Mindenesetre a mostani játékokban az R600-ra jellemző irányelvekkel jelenleg ezt a teljesítményt lehet elérni (plusz optimalizált driver rutinok amik még tényleg gyerekcipőben járnak, főleg D3D10-ben). A D3D10 minden eddiginél jobban épit a shaderekre, ezért is problémás, hogy a két gyártó elképzelései nagyon széthúznak. Mondok egy példát. Olyan Shader kódot írunk amiben trigonometrikus (például sinus) függvény van. D3D9-ben az API adotságai miatt LUT (Look-Up table) texturát használunk, hogy kikeressük a megfelelő eredményt, ehhez szükség van textura fetch-re ami igen nagy időveszteség a memória címzése végett. D3D10-ben lehetőség van speciális utasítások elvégzésére, mint a sinus (sin). Ezt a GPU SFU egysége hajtja végre és meg is van az eredmény. Két eltérő megoldás és a jelenlegi D3D10-es karikkal mindkettő kivitelezhető. Hol itt a probléma? A LUT texturás megoldás a magas Alu:Tex arányú kialakítás végett nem nagyon fekszik majd az R600-nak. A G80-ban viszont az SFU egység jelentősen lassabb a Stream prociknál, így az nV üdvöskéje a számolós megoldást nem szívlelné. Mi a teendő? Vagy kiszúrunk az egyik gyártóval, vagy leprogramozzuk mindkettő algoritmust. Az MS a D3D10-es API-val a számlálós megoldást próbálná erőltetni, hiszen a textura fetch nélkülözése miatt jelentősen gyorsabban van eredmény.
  • Gabesz amd64
    hát nemis tudom...néhol még 320Mb-os is elveri :S
  • MaSzKa
    xboxon360 meg még jobbanm::_) abba is ati van
  • MaSzKa
    ha az árat nézed akkor az ati
    ha a teljesitményt akkor nvidia
    ha ár/teljestmény akkor ati
    és így tovább......

kérdés mia fontosabb ha sok a pénz akkor ultra
  • grebber
    Ez marhajó ezt már sok helyen olvasom de nem igazán igazolodott be eddig.De mondhatsz pár példát azt meghalgatom eddig a Dirt-öt tudom hogy jobban fut Atin.
  • PLackó
    Új játékokhoz az AMD.
  • bertino
    8800GTX :DDDDDD
  • JAMES FRENCIS G
    na most komolyan fiúk mondjátok meg a konkrétot
    melyik a jobb? a Asus Hd2900Xt 512 vagy Asus8800GTS 640mb
  • MaSzKa
    nekem is sokáig volt x700pro nem volt sokkal lassab az 1950pro-nál élsimitás nélkül persze
  • MaSzKa
    sajna régebben nem így volt ati radeon 9500
  • Gabesz amd64
    de aztán az nv-t meg hidegenhagyja h jobb-e az ati,mert mindig előbb kiadja a középkategóriát és jó elönyre tesz szert...
  • MaSzKa
    jon a hd2900pro :-)
  • MaSzKa
    jah és ezek az ati kártyák mindig jó telseítmény/ár-ba voltak
  • MaSzKa
    akarom mondani utolsó 4 évben mindig elkésett vele
  • MaSzKa
    tévedés az atinak mindig is jo volt a középkategoriája csak elkésett vele

6600gt vs x800gto
    7900gs vs x1950pro
  • BaliBoy
    Ezt nagyon gyorsan megerősíthetné valamilyen hivatalos forrás mert akkor mindenképpen várnék rá.
  • Inquisitor
    Feltéve ha nem a sódergyártó Fudzilla vagy Inquirer a forrás, de erős a gyanum, hogy igen.
  • Evogordon
    Ez jó hír!
  • Inquisitor
    Az már nem vicc, hogy az NV-nek sincs középkategóriás kártyája, csak a túlárazott és Dx10 életképtelen 8600. :(
    Magyarán vagy veszel 65-140K között egy GF8800, HD2900 kártyát, vagy degelj meg ha játszani akarsz.
    (Vagy nézed a "közepes" DX10 kártyádon ultra low detailban a játékokat.)
  • BaliBoy
    Attól függ egyébként, hogy honnan nézzük a dolgot. Én ettől függetlenül lehet beruházok 1-re. Ha már kb. azt a teljesítményt tudná hozni Dx.10-es programoknál mint Dx 9-nél akkor számomra jó lenne. CSak erre még várni kéne mert még sem igazi DX 10-es gém, sem igazán jó DX 10-es driver.
    Mivel úgy sem adnék ki többet egy 2600xt áránál... (sztem felesleges mert a magasabb kategóriások is ugyanúgy elavulnak) Most egy X700pro-m van. Én eddig tökéletesen elboldogultam. Még most is így lenne, de nyár elején beruháztam egy 22" wide monitorba és kellene egy kártya ami nagyobb felbontásba jobban muzsikál. ÉS erre egyébként lehet, hogy tökéletes lenne az HD 2600xt mert magasabb felbontáson egyre kevesebb AA kell (ami a tesztek szerint megfekteti a kártyát) (egyébként egy másik tesztben pont fordítva írták, mégpedig azt, hogy AA-val pont jobban teljesítenek az Ati-k. ember legyen monstmár a talpán aki megmondja mi az igazság)
  • Gabesz amd64
    hát vicc

énis ezt mondogattam itt mindig,sose tud normális középkategóriát kiadni az ATI.hiába volt eddig leggyorsabb csúcsVGA-ja,a nép ugyse azt veszi

na mindegy