90029
  • solo
    Van 2 nagyon kalk ventim, rárakom, és kész, ahol eddÍg nemjárt a levegő, majd fog ^^
  • kifli
    ja meg tesztekbe szokott lenni játékoknál max fps min fps meg avg fps. Milyen progival tudom megnézni ezeket az adatokat?
  • kifli
    az enyémen vf900 van és az is elég 47 fok idle és 58-60 fok egy-két óra crysis vagy grid után
  • R3TR0
    Hát nmtom melik lygen sztem a Thermaltake DuOrb lesz mert azon van minden
  • MaSzKa
    zalman sehol nincs

belinkeltem már a logoutos cikkeket ami erre a bizonyíték

• BiG G
    igen, rögtön felszerelés után 2db a sokból, azokat kicsit megpasztáztam és jól odanyomtam 1-2 percig, azóta minden a helyén van. augusztus elején vettem a hűtőt, szóval lassan másfél hónapja, és ha eddig nem potyogott le több, akkor már nem fog :)
  • R3TR0
    De nálad esett már le?
  • BiG G
    10-ből 2-3 leesik, mert rossz rajta a ragasztás, de attól még ma a borda tökéletes... mindegy, én a továbbiakban nem bizonygatom, mindenki döntse el maga mire költi a pénzét, én pedig boldogan élek csilluval :)
  • R3TR0
    Most találtam a Thermaltake DuOrb honlapján:

Attached VGA memory & VRM chip sinks provide the total thermal solution for VGA cooling.

Akkor ez a VRm vagyis feszültg szabályzót is hűti??
  • R3TR0
    Hát azt olvastam leesnek a memoria és VRm sünik...

Ezért lenne j tudni melik másik VGA cooler is tud VRm-et hűteni...
  • BiG G
    gagyesz?!

• solo
    Dehogynem, naggyon jó kis cooler, bár én most fogok váltani vf 1000 res zalmira, mert idegesÍt néha a hanja, és a zalmi meg amúgy is sokkal jobb.
  • R3TR0
    De a VRM hűtést hgy oldod meg?
  • Jim Morrison
    Igen...
  • R3TR0
    De a Zalman VF1000 nincs feszültség szabályzó hűtés ami nagyon gáz sajna nm találok olyat amin van mer e za Chilla naon gagyesz.

Olyan Aktiv cooler kéne amin van VRM vagyis feszültség hűtés is mert az fontos. PLEASE HELP!
  • repvez
    Hát az ati tray toolsba beállitottam a játékhoz megfelelö élsimitást meg mindent ,és el is mentettem az asztalra inditöikonként a profilját,de nem használja a játék ugyan olyan recés mint elötte.
    Nem hiszem el hiszem el hogy minden ilyen nyögve nyelösen megy ezzel a driverrel.Se a tv kimenetet beállitani egyértelmüen, sem a képbeállitásokat játékokra lebontva, arrol nem is beszélve, hogy hol lehetne beállitani a HD filmek hardveres gyorsitását, mert belepörgetésnél azért elgondolkodik a lejátsáskor.Akkor miért irták hogy lehet szimultán 2 HD filmet is egyszerre nézni vele?

Amugy egy Saphire4850-öm van egy AMDx24000+ 2GB 800Mhz társaságában.
  • mikiking
    és akkor tetted amikor még volt rá garancia ?
  • Jim Morrison
    AZ biztos:)
  • BiG G
    azért a zalman azért mindig minőség marad :)
  • Jim Morrison
    Nekem a Zalman VF1000 tökéletesen bejött, 80 fok helyett csak 40, terhelésnél 49 fok 100 fok helyett.
  • BiG G
    az egész hűtés témához úgy zusammen még annyit tennék hozzá, hogy most a hidegebb idők beköszöntével egyáltalán nem lesz szükség komolyabb hűtésekre. már most jócskán lehűlt az idő, télen ugye méginkább hideg lesz, és hacsak nem fűti be valaki a szobáját 38 fokosra, akkor nem kell aggódnia.

csak ugye nyáron jöttek ki a kártyák, és a nagy melegben persze hogy rosszabbul teljesítettek a refi hűtések, aztán mindenki meggajdult, hogy jaj milesz most (rám vessétek az első követ, mert én is :D), de mostantól egészen tavaszig nem lesz egyáltalán ekkora gond a melegedés.
  • MaSzKa
    ez elírás lehet
  • MaSzKa
    a ph-n is 100x le lett írve a legjobb ár/teljesítményű HD4850 hűtő az AC Accelero S1 Rev2 + 12cm-es AC PWM venti összesen 6000ft
    sima 12cm-es venti is jó rá ha nem referencia a vga

ez halk jól hűt és olcsó

HD4870-re is elmegy de ott a gyári is jó megoldás
  • kifli
    3850 már 16e
    4850 is lesz majd olyan árban meg olcsobban is...
  • BiG G
    Zalman VF1000 és a Thermalright HR-03. Ez utóbbi egy baszom nagy borda venti nélkül (azt azért illik rátenni utólag), de nem biztos, hogy rámegy a 4850-re. Mondjuk mindkettő ilyen 12 ezer forint környékén mozog, annyit pedig szvsz nem érnek meg.
  • R3TR0
    Akkor a GFXCHILLA melé egy Zalman ZM-RHS1 és akkor jo?

Amugy melik a LEGJOBB COLLER 4850-hez???

• BiG G
    nem, semmi. ha nagyon nem akarsz barkácsolni a ram és vrm-hűtők ott-tartásával, akkor még a mutatott Zalman ZM-RHS1 jól jöhet, de más nem kell rá.
  • R3TR0
    Most akkor Coolink GFX chilla mellé kell valamiylen más coller is???
  • sakal6
    szerintem az egy kicsit túl olcsóra sikeredett
  • kifli
    ilyenkor van szar érzésem hogy 4851-et vettem :)
    Na mindegy ennyit nem tudtam volna várni és ezzel is mindenen fut maxon ha meg már nem fog vele futni maxon minden akk már 10e-ért lehet kapni és akk veszek mellé egy kis tzsvírt
    Amúgy csak egyforma ati kártyákat lehet crossfire-be kötni?
    Itt 2 lehetőségre is gondolok
    1. a toxic mellé lehet rakni egy másik gyártó kártyáját?
    2. 4850 mellé 4870-et pl lehet rakni vagy 4850-nél régebbit?
  • R3TR0

Zalman ZM-RHS1

EZ jo? 4850 re rakhaot a GFX chilla mellé?
  • sakal6
    Egész olcsó ahoz képest hogy hd4870
  • R3TR0
    De hol tok olyan süniket venni 4850-ehz?? Linket please vagy nevet
  • mrzoltan
    ha te mondod
  • BiG G
    csakugye ottvan a gyári hűtés alatt a ragacs, azzal tökéletesen lehet őket illeszteni
  • R3TR0
    Azt hol veszek?? Zalman ram sünit? bármilen jó hozzá??
  • BiG G
    buta vagy
  • mrzoltan
    igen a chilla-hoz kapott RAM sünik ragacsa szar,leesnek.
    de egy csomag ram süni és meg van oldva ráadásul zalminak vannak réz süniei.
  • R3TR0
    Minek szar? A GFX chilla ?

amugy ha pl ezen a Zalmanokon nincs VR coller module az miért lehet?
  • mrzoltan
    yah,csak a ram,sünieik szarok.