AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És miért is agyatlanság?

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

BaliBoy
De jobb ha már megvárod a szerdát. Állítólag akkor jön a legfrissebb driver. Nagyon remélem mostmár kijavítják ezt a böngészõben való elszínezõdést.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Na nálam nem jött be ez a driver cleaner. A múltkoriban mikor problémám volt, még a sztori elején gondoltam megúszom a win reinstallt a driver cleanerrel. Olyan jól sikerült, hogy utánna nem lehetett feltelepíteni a CCC-t. Vagyis feltelepíteni fel lehetett, csak nem indult el.

davidka003
8.1 a legújabb verzió.
AMD/Ati oldaláról letölthetõ.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Szevasztok

Azt akarom kérdezni hogy melyik a legújabb driver?Mert nekem 7.12 van fenn de attól nincs újabb?

Egyébként látom elkezdtétek írni hogy milyen karitok van/volt gondoltam én is leírom

Volt 1 9250-esem volt 1 9600XT-m meg van most 1 X1650PRO-m.4 év alatt 3 kari.Most akarok 3870-et venni.Ja és ha van új driver akkor tudtok linket adni honnan tudom leszedni?
MaSzKa
pedig összekeverednek az nvidia és az ati driverei ha mind2 fent van az tutti

driver cleanner progit minimum kell használni
de biztos ami biztos reinstall!!!!!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

BiG G
semmi köze nincs hozzá - látszik értesz a dologhoz 😊 nem kell friss xp, elég volt driver cleanerrel legyalulni a forceware-t, majd feltettem a 8.1-es catalyst-ot. ez talán nem elég friss?

nem, itt arról van szó, hogy tudni kell hova nyúlni nvidia kártyáknál, és ugyanolyan szép képet tud adni. csak idáig sokan nem tudnak elszámolni...

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Solten
Agytalanság Sapphire módra - 3850 1GB DDR3:

Saor Alba

MaSzKa
gondolom azért mert nem telepítetted újra a winxp-t tiszta hdd-re és legújabb drivereket se raktad fel

BiG G
nekem 9000, 9600 XTG, 6600GT, 7600GT, 8600GT majd most 2900Pro. alapvetõen szebb az ATi-k képe, de finomhangolással legalább olyan szépre, ha nem szebbre lehet varázsolni az nvidiák képét is. ez tapasztalat. 2 hete váltottam 2900Pro-ra, és érezhetõen fakóbb volt a képe mint a 8600GT-é volt. hosszas CCC túrás után lett csak ugyanolyan... ennyit a képminõségrõl.

MaSzKa
nekem 9550->X700Pro->X1950Pro->HD3870

mikor 8800GTS 320MB-osat hasonlítottuk össze HD3870-el a Crysis-be ugyanazokkal a beállításaokkal észrevehetõ volt hogy az ATI szebb életelibb színeket használt

ezt meg én mondom

MaSzKa
"Na ezt bebukfenceztem. Azt akartam írni 7600gt -> x1950 váltás után nem láttam már nagy változást képminõség terén. Illetve csak minimálist, péld Fear-ben az Ati színei élénkebbek voltak. De X700 után tényleg pocsék képnek éreztem a 7600gs-ét 2d-ben." ph

BiG G
Nem tudom olvastátok-e, de érdemes vetni rá egy pillantást: HD2900Pro@XT biosmod

A cikk alapján újraflasheltem a vga bios-t, így 2D-ben vissza van osztva 250/500 Mhz-re, és az étvágyát is visszafogtam mivel 1v helyett 0,85v-t kap a mag. 3D-ben is feszcsökkentés lett 1,15v helyett 1,05v, ezáltal korántsem melegszik annyira mint eredetileg. És még így is viszi az XT órajeleit, ami figyelemreméltó. És mint tudjuk a 2900XT az újdonsült 3870-esnél is erõsebb, szóval pár kattintással megspóroltunk 20 ezer forintot 😊

Egész komplett kis bios-gyûjteményhez van link a cikkben, és leírják azt is (igaz németül, de gazdagon illusztrálva), hogy miként lehet bios-t szerkeszteni, így mindenki elkészítheti a szájízének megfelelõt. Feszkót adhatsz neki, vagy elvehetsz, gyári órajeleket és ventiszabályozást babrálhatsz, amit csak akarsz! És nem csak 2900-esekkel mûködik a dolog, hanem bármilyen ATi vagy nVidia kártyával (természetesen külön program kell hozzájuk).

Ha már volt akkor bocsánat, ha nem akkor sokaknak sikeres moddolgatást kívánok.

taptarap1
Akkor az számolható egy magos procinak mert az XP nem támogatja a több magot legutolsó olvasatom szerint.
Akkor viszont nem értem akkor mert nekem egy magos Pentium4 3.4 L2 2 Mb@ 4 Ghz-es proci Gigabyte 2600XT-m van mellékelve. Emelt procival pár FPS többlet (tényleg minimális) és nem hinném, hogy a VGA a gyenge láncszem. Ennyit nyomna a crossfire?

Most lehet bödületes hüleséget írtam.😊

RED ALERT 3. POWAAAAA. Have you ever dance with the devil by the pale moon light?

MaSzKa
FSP

MaSzKa
FSB belsõs heat-pipeos fasza

venti halk?
motorhang van 10cmrõl? vagy csak szélzaj?

rucinho
600w-os táp simán viszi a crossfire-t!
zalman zm600hp,pontosan...

zene egyenlő élet

rucinho
3dmark 06 topik!!!

zene egyenlő élet

MaSzKa
milyen vgad van képeket lennél szives berakni?

és infokat

rucinho
olvasgatom a fórumokat tudom hogy te nem szereted az asus-t<#vigyor3>

zene egyenlő élet

rucinho
már csak az a gond hogy riva tuner nem kezeli mindkettõ vga ventit csak az egyiket...
lehet rakötöm egy ventiszabályzóra és nem kell felesleges progikat felraknom...<#szomoru1>

zene egyenlő élet

MaSzKa
😞

rucinho
asus maximus formula lesz...remélem

zene egyenlő élet

rucinho
xp

zene egyenlő élet

MaSzKa
abit?

taptarap1
ez az eredmény vista alatt született?

RED ALERT 3. POWAAAAA. Have you ever dance with the devil by the pale moon light?

rucinho
p5k-e wifi ap p35 2x16xpci-e de egyik kari csak 4x megy 😞
remélem jövõ héten meglesz az x38-as lap az már menni fogg 16x16 😊

zene egyenlő élet

MaSzKa
alaplap milyen?

2. pci-e 16 8 4x-es?

chipset?

rucinho
azér! 😊

zene egyenlő élet

MaSzKa
ja most nézem Crossfire

akkor ne csodálkozz ott

1vga-val más a helyzet

rucinho
abszolút nem kamu!
linkeljem a képeket???
crossfire nem feledd!!!!!!!!

zene egyenlő élet

rucinho
én is így látom!
erre is akartam kipukkadni hogy igenis megéri feljebb emelni a proci órajelét hisz hajtja a vga-t! 😊

amúgy elnéztem a képeket a gépemen mert vga tuning crossfire 12520 pont..
7.1 catalyst!!

zene egyenlő élet

MaSzKa
ez hülyeség nehogy elhidd neki

MaSzKa
ez ne haragudj de kamu amit írsz

a legjobb ph mesterek se értek el ennyit 4magos agyonhúzott cpu-val se

http://phtoplista.interact.hu/listak_ati/PH_3800_2006.htm

BaliBoy
<#eljen><#nyes>

taptarap1
játék közbeni értékekket plz.
Engem az, hogy egy elõre scriptelt eseményeket, hogyan dolgozz fel a rendszer nem gyõz meg viszont ha a Crysis-al játszom és rám ront az összes M.I és dölnek a rám a pálmafák plusz a fabodega jobban meghat, hogy ne 15 FPS-el keljen leszednem õket hanem folyamatába lássam a játékot.

Grat a 2006 eredményhez.

rucinho
nem értek egyet!!!!

csináltam tesztet mikor megjott a másik 3870-em,minden alapon 6750-2,67ghz 777-1126 >>> 10321 pont(3dmark06)
vga tuning után 843-1206 >>> 10790 pont ami kicsit meglepett,azt hittem jóval több lesz,már kezdtem is izgulni,vertem a fejem a falba hogy fasznak kellett két kártya! 😊
ekkor jött a proci,feltoltam 3,2ghz-re az órajelet és hopp 13946,na mondom jó,közel a 14000!😊
most végleges formába 3,72ghz-en megy a proci mint látható is a 3dmark06 topik-ban és több mint 16000 pont a végeredmény!!!
igaz,mindez crossfire alatt!!
16*4 zakatol a két kari,lehetne még hozni rajt mondjuk egy x38-as lappal,no meg egy erõsebb procival,amit remélem jövõ héten már le is tudok tesztelni!😊és akkor meglenne a 18000 pont!

mindez biosfrissítés nélkül...

zene egyenlő élet

taptarap1
Igazat szóltál, és végre jó olyan "vitát" olvasni ahol anyázás nélkül kifejti mindenki a véleményét. Kezd ez a topic jóval az sg IQ határa fölé emelkedni. Grat.<#eljen><#eljen>

2002 óta itt olvasgatok a legszivesebben.😊

davidka003
Egyetértek. Nekem is csak azért jár 3 GHz-en, mert az bõven elég.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Okés, valahogy erre számítottam! 😊 Én csak a shader értékeket keveslem... 2.0-nál 4259, 3.0-nál 4625-öt csinált 2.8ghz-es proci órajel, alap vga beállítás mellett a 8.1-es driveral. 850/1050-ben alig változott ez az érték valamit, csak a 3.0 lett 4949pont. Ezt furcsálom, másnak 2.6ghz-es procin csinál 5000/5500 körüli pontot a két shader...

www.smart-bus.hu

MaSzKa
azt vettem ászre 3GHz felett a c2d már nem lesz gyorsabb a vga

max 1-2 pontal többet kap 3dmark06-ba a vga de játékokba még ennyise
semmi látható különbség

a vga arra újjabb lock mentes bios-t kell feldonbni de ennek se sok értelme sztem

777@2250 @900@2700 volt a max de ítt már 100%-on járt a venti és nagyon hangos volt

a 3Dmark06 elsõ tesztjébe 75fps helyett 82fps lett

+10%-nyi fps-ért nem hajtom szét a gépemet és a hangja is csak a vga-nak 4-5xõse lett
mert 39%-ig megy fel magától ott szinte semmi hangja

procit esetleg érdemes tuningolni hogy 3ghz meglegyen azt kész

Solten
"Halgass a maszkára!!!!!!!!!!!"

<#banplz>

Saor Alba

davidka003
Egy 65 nm-es Intel Core2Duo az Intel szerint 1.5V-ig bírja.
Nekem csak 1.4125V-on jár. Semmi baja nem lesz a procinak a tuningtól.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

BaliBoy
A melegedés csak 1 dolog. Ha az a szilicium lapka nem olyan feszültség és áram értékekre van hitelesítve akkor nem biztos, hogy használ neki.

"Egyébként szerintem hülyeség vidkártyát processzort tuningolni nem lesz szemmel látható teljesítmény növekedés viszont károsítja a gépet hosszú távon."

Ha nem lenne benne a processzor szó, még rá is bólintanék. Azért manapság egy 2GHZ helyett 3.5-ön járó procira azt mondani, hogy nincs észrevehetõ különbség ... egy 5GHz-et elvívõ Wolfdale-t nem is említve ... Ha meg üzemi hõmérsékleten van tartva mitõl menne tönkre? VGA-nál viszont nem lehet akkora tuningot csinálni, hogy megérje.

Vitatkoznék! Teljesen alapon (proci és vga) adott beállításnál van 20 fps-em, proci és vga tuning után meg 30-33 az fps! Azért ez nagyon nem mindegy! Hosszútávon? Lehet, hogy így nem bírják 4-5 évig, de 2 évente úgyis gépcsere van, azt meg simán bírják! Az E6300-am 1.8 helyett 2.8-on megy erõlködés és melegedés nélkül, ez elég jelentõs különbség! 😊

www.smart-bus.hu

BaliBoy
G18XM8 megelõzött a válasszal. 😊 Ugyanezt akartam volna én is mondani. A 3DMark-hoz meg nem tudok hozzászólni. Vagy 10 éve futtattam utóljára ilyen progit. Engem az érdekel, hogy a gémekben mit produkál a gépem. 😊

Ha egy játék rosszul van optimalizálva tök mindegy milyen videókártyád van és mennyire tuningolod fel nem fog teljesen normálisan futni. Ilyen a hellgat london is. Max javítani lehet rajta hogy jobb kártyán kevésbé vannak belassulások és kisebb mértékben. Egyébként szerintem hülyeség vidkártyát processzort tuningolni nem lesz szemmel látható teljesítmény növekedés viszont károsítja a gépet hosszú távon.

Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.

Csak kíváncsi vagyok, hogy mit bír! 😊 Nem akarom maxon járatni, csak szeretném tudni, hogy mit tud! Egyébként az Armed Assault bármilyen kártyát megfektet, és "sajna" nekem az a kedvencem! Nincs rendesen optimizálva, ezért nagyon ingadozik az fps. És akkor még az FSX-rõl nem is beszéltem! 😊 Pár fps-ért nem fogom kínozni, de ahogy látom nagy eltérések vannak. Nekem alapon megy 10250-et 3dmark06 szerint. 850-en meg 10400-at! Ezt tartom gyanúsnak, másnak ilyen órajelnél 12000 körül ketyeg.

www.smart-bus.hu

BaliBoy
Én ugyan nem MaSzKa vagyok, de azért lenne egy kérdésem. Miért jó, hogy már a megvásárlás 'másnapján' túl húzod. Mi az a program aminek akkora telsesítmény kell, hogy az alap órajeles 3870 nem elég? Ne értsd félre, nem kötekedni akarok, csak 1xüen nem értem.