AMD Radeon Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

| Gigabyte GA-MA770T UD3P | Amd Phenom II X6 1075T | Sapphire Radeon HD6870 1 GB GDDR5 | | 2X4 GB Kingston HyperX Genesis xmp 1600MHz DDR3 Dual Kit | Gigabyte Superb 460 | WX 64 bit |

gurubefree
Hello

Gyorsabb. <#eljen>

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

hykao
Még érdemes itt is olvasgatni: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=31870&st=1920#entry5534678
Elég részletesen le van írva itt, én is innen "tanulgattam" a homecinema dolgait. Ja és persze folyamatosan fejlesztik a MPC-HC-t, érdemes szemmel tartani, és az aktuális újabb verziókat mindig beszerezni.
BaliBoy
Érdekes mert valamit visz, valamit meg nem. Találtam olyan 1080p-s felvételt amit tényleg hardverbõl visz szépen. Szóval a lényeg, hogy még ez sem tökéletes.
Köszi a tippet. Ezt eddig nem ismertem. <#integet2>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Jah... Hát a 720p nem gond erõbõl. 😊) Az 1080p-s az érdekes. Egyébként Vista alatt ugyanúgy nem jó pedig arra még semmi kodek/splitter nem volt feltéve. (a linkelt képen egy régebbi printscr volt azért van ott a matroska splitter, de azóta az már nincs ott.)

hykao
A splittert blokkold! Egyébként az 1080-as filmek nagy részével egyelõre nem mûködik a hardveres gyorsítás. Ha van, inkább egy 720p-ast indíts el az állítgatás idejére.

Itt a legújabb - még béta - HC: http://ipon.hu/?page=utils&q=MPCHC_beta
Hali!Az lenne a kérdésem hogy a hd3870 crossfireben milyen szinten van pl. 8800 gts 512mb képest!
BaliBoy
Nálam ez nem mûködik akárhogy állítom. A proci kb. 60%-on van.

hykao
Itt az oldala, itt is írnak róla pár dolgot, hogy hogyan kell eljárni: http://mpc-hc.sourceforge.net/

A lényeg, hogy a belsõ szûrõknél pipáld be a DXVA-s dolgokat (talán kettõ lesz), a külsõknél blokkold a Haali Media Splittert, a Core AVC Video Decodert és a DirectVobSubot, különben szoftveresen fogja lejátszani!!!
Illetve a Playback/Outputnál vagy Overlay-t vagy pedig VMR9 renderlesst használj. Ha Vista az oprendszer akkor pedig valami mást (kukk a belinkelt oldalt, ott írják)

Nekem VMR9 renderlessnél a kép túl világos volt, és ugyan lehet állítani a fényerõn, de ha bekapcsolom az állításhoz szükséges VMR9 mixer mod-ot, akkor a fényerõt ugyan tudom állítani, de a kép csak fekete lesz. Overlay-nél viszont hiába húzom át a kiterjesztett módban 2. megjelenítõként használt plazmára a képet, ott csak feketeség van, míg a monitoron fasza minden, így most overlay-el használom, de színház módban, így automatikusan kiviszi a képet a plazmára, a monitoron meg akár le is lehet rakni a lejátszót a tálcára. 0-3-5-8% között mozog így a procihasználat, átlagban olyan 4%-os lehet, míg a GPU sem terhelõdik nagyon, csupán 1-2%-on megy.
BaliBoy
Csak nálam 50%-on van a proci vele.

Nézd meg pls. hogy neked mit ír ki itt.

BaliBoy
Igazad van. Ez tényleg belsõ kodeket használ. Mindjárt összehasonlítom a képét a CoreAVC-vel.

BaliBoy
Mindjárt megnézem ezt a Home cinema dolgot, mert én csak a simat WMPC-t ismerem.

hykao
Hogy érted, hogy nem adja át? Bizonyos külsõ szûrõket ki kell lõni a csudába, különben nem hardveresen fog lejátszani, a lejátszó saját belsõ szûrõinél viszont engedélyezni kell a DXVA-s szûrõket.
BaliBoy
Hát ha megtudják oldani, hogy a BD lejátszás hardveresen támogatott legyen benne akkor nem kell majd lemondani róla.

[HUN]FaTaL
😞 Pedig ott is minden szart lehet állítani, azt hittem nem kell lemondanom róla😄

http://goo.gl/gd6Zi5

BaliBoy
Sajna nem. Én is azt használom amúgy.

[HUN]FaTaL
A KMPlayer nem képes erre? Mert jelenleg azt használom. Vista van betervezve a kártya mellé (nem a DX10 miatt, hanem mert tetszik, és semmi problémám vele a gyenge nvidia drivereken kívül)

BaliBoy
Tudom. Én is azt használom. De az még önmagában enm adja a át a feladatot az UVD-nek. Nézd meg, hogy miylen filtert használ.

hykao
A megoldás egy ingyenes progi: "Media Player Classic - Home Cinema", ezzel - megfelelõ beállítások mellett - 5% körül lesz a proci terhelés egy 720p-s .mkv fájl lejátszásakor.
BaliBoy
Az UVD az AVIVO része. De az AVIVO ezen kívül több mindenért is felelõs.

BaliBoy
Sajna az ami (PDVD7 - vagyis ennek a plug-inja) viszi a hardveresen, annak nincs olyan szép képe. (remélem dolgoznak rajta a cyberlink-nél)

[HUN]FaTaL
Érdekel mert szerdán hozom a HD2600XT kártyám és jó lenne ha nem a procit terhelné a 720p-s mkv filmekkel, 1080p-t meg a proci nem is bírja😄

Solten
Jól megkeverik az usert, az UVD az AVIVO-hoz kapcsolódik?

Saor Alba

hykao
Ennél azért összetettebb a dolog, bár való igaz, hogy van egy un. AVIVO Package szoftver, amivel lehet videót konvertálni olyan formátumokba, amiket az X1XXX-es és HD-s ATI kártyák képesek hardveresen lejátszani (megfelelõ lejátszó használata esetén)

A lényeg, hogy az AVIVO-nak van egy hardveres (X1XXX vagy HDXXXX sorozatú ATI vidkártya) és egy szoftveres oldala (pl. CCC-ben is állíthatóak bizonyos AVIVO funkciók, ill. megfelelõ lejátszó kell)

Itt egy összehasonlító teszt AVIVO vs PureVideo: KATT
Wikipédián az AVIVO-ról: KATT

Fatal ha érdekel a dolog (a HD filmek hardveres lejátszása) kifejtem bõvebben, mert egy ideje épp ezzel a témával baszkolódok a gépemen... 😊
Mr Manson
van erre külön program?

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Solten
Jah, a HD videok konvertálására létrehozott technológia.

Saor Alba

[HUN]FaTaL
Az a VIVO, de én az AVIVO szoftvert kérdeztem. Konvertáló?

MaSzKa
ViVo video in video out

digitalizálni jó

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

[HUN]FaTaL
Az AVIVO az mire jó egyébként?😄

Barny
hat az.de lesz*rom mert lenyeg,hogy jol visz mindent maxon😄<#eljen>

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

Solten
pech

Saor Alba

Barny
Helotok.most vettem eszre,hogy az XpertVision HD3850-em 2D-ben nem veszi le az orajeleket!marad 670/830
most mi legyen?

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

MaSzKa
Diamond Viper HD 3870 1GB

Solten
<#vigyor> Nem is azért írtam, fél éve még kissé más volt a helyzet (magyarán: a turbox sokkal drágább volt).

Saor Alba

davidka003
Sokan írták már.
Pl.:

"Nekünk sem váltott 2D/3D-t.
HIS 3870iceQ3 van. Ez a HIS faszsága úgy látszik"

De BIOS frissítéssel megjavul.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Solten
Mivel szoftveresen lazán felhúzom a turbox órajeleire, szó szincs errõl... <#rolleyes>

Saor Alba

Facek
sajnos sima turbo-t nem találtam ilyen occón =)
Solten
Nálam nem mûködik.

Saor Alba

Mr Manson

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

MaSzKa
nem a bios a fontos hanem a valós

mert ha más az smd elleállás értéke akkor ha a bios-ba ugyan annyi van akkor is többet vagy kevesebbet kap a gpu vagy a ram

MaSzKa
2008-01-07 22:41:00 PCI-E 735 / 980
GDDR3

Solten
A CC Overdrive-ban.

Saor Alba

Solten
Turbox egy marketing.. 😊) Ugyanaz a kártya mint a turbo csak kicsivel magasabb órajelekkel. Jobbra csúsztatom a csúszkát és lesz egy turbox-em.

Megnéztem mindkét kártya biosát még a feszültségek is csontugyanazok.

Saor Alba

Facek
01/07/08 VER010.077.000.000.000000

nem hiszem hogy ipon szerezte volna, mert his hivatalos honlapján is ugye lehet rendelni, ott forintba átszámolva 21e volt.
MaSzKa
ha turbo x akkor ott a teljesítmény a fõ szempont
jobban meg is van tuningolva
ez ott alap

a PowerColor Hd3870 OC is ilyen a ventit se szabályozza

Solten
Mint az olcsó Galaxy 8800GT szériájuk? 😊 Jó sokan sz*ptak vele.

Saor Alba

MaSzKa
mikorri bios volt benne?
mikori gyártmány?

az is lehet azért ilyen olcsó mert az ipon megszerzett valami selejtes verziókat olcsn

Solten
Az enyém sima turbo. Akkor ezek szerint a turbox bios-val van a geb@sz.

Saor Alba

Facek
his3850iceq turbox
Facek
Nem kamu, hidd el. Tegnap kaptam meg a karit rivatunerrel néztem és kinnt asztalon is 736 mhz en ment. Biost frissítve visszavette 300 mhz-ra asztalon. Ráadásul többeknek is hasonló problémájuk volt.