90029
  • Dobronski
    Yah.elkéne adnom a 4670-t és lecserélni.
  • Solten
    Huhh, ezek a 4730-ak kicsit jo arban vannak...
  • KranaZoli #33288
    Gamer PC-be?!?!
    Erre aludjál még.

4770 lenne a minimálisan ideális termék, amit sajna nem lehet kapni. Talán ez, helyette.

1.) SAPPHIRE HD4730 512MB GDDR5 HDMI LITE PCIE 23.868Ft

2.)
    POWERCOLOR AX4730 512MD5-P PCIE 23.868Ft

Igyekeztem figyelembe venni, hogy olcsóbb kártyát néztél. Legjobb lenne, ha megírnád mennyi pénzed van rá?!?!

Az 1GB-os kártyákat akkor nézegesd ha FullHD-ban fogsz játszani. 1ébként 512MB VRAM elég lesz Neked. Aztán lehet még 4830; 4850; 4870. Attól függően, hogy mennyit tudsz rászánni.
  • gameplusz
    Tessék
  • zotya14
    Gamer pc-be kéne
  • zotya14
    Vagy nem tudom h mindegy-e az előneve pontosan ez a neve:
    Gigabyte Radeon HD 4650 1GB.
  • zotya14
    Hali!

Az ATI Radeon HD 4650 1GB az jó játékra???
    Az ilyen 2007-es játékoktól a mai játékokig?
    Szerintetek jó?
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • Rookie
    Van pendrive om, csak az istenért se tudom bootolhatová tenni, pedig az aztán télleg szájbarágósan le volt írva, hogy kell ,de nem sikerült.. jham mellesleg sikerült megoldani a problémámat! Nagyon vicces, ügye mindent amit letöltöttem a profil/downloads mappába mentettem.. Nha oda nem szabad kiraktam minden progit onnan gyorsabb elérési útra és egyből sikerült :D szóval bódottá van! Köszi mindenkinek azért helpet! :)
  • Dobronski
    Amúgy egy BIOS frissítés sokat tud számítani?pl teljesítmény.Mert találtam egy 2008-ast.
  • Klemice
    fillérekért kapható manapság pendrive...
  • Rookie
    Az alapján csináltam az egészet. Csak nekem se floppy meghajtóm, se bootolható usb drive om nincs, ezért szerettem volna meguszni minden DOS modban végzendő bios frissítést. Gondolom erre meg egyedül a winfalsh van. Olvastam valahol, hogy force olni kell RBE ben a bios id-t. Force olnám is, de azt írja hogy nem talál ati kártyát a gépen, használjak winflash-t, de winfalsh ugyan ezt írja csak annyi külömbséggel, hogy használajk atiflash-t. Nincs valami jó ötletetek, erre, vagy tippetek mégis mit sikerült elbatni?
  • Solten
    Hi. Ne a Winflasht hasznald akkor. Bannerban ott egy leiras (ATi Radeon bios mod), olvasd el.
  • Rookie
    Hi all!

Kéne egy kis segítség:
    BIOS t szeretnék frissíteni winfalsh 2017-el. Sapphir HD4870 gddr5 512M PCI-E es kártyám van, és ennek megfelelő bin is szedtem le, mégis azt írja a winfalsh programolás után, hogy: SubsystemIDs mismatch, és nem is frissíti a BIOS-t. Mitől lehet ez? Kérlek segítsetek.

Előre is köszi!

Rookie
  • Solten
    Arra meg kepesek hogy osszedobjanak egy PCIE 1.0 vs 2.0 tesztet... :D

#33271: talan ma mar nem feledkezik meg bevenni az esti gyogyszert... :)
  • [HUN]FaTaL
    Ja csak kártya nincs ami kihasznál ekkora átvitelt. :D
  • kifli
    van itt valaki akinek van fölös 4850 referenciahűtője?
    Ha valakinek épp nem kell írjon már rám egy privátot :)
  • xNoodlex
    Leszedtem és újratelepítettem driverestül catalystostul az egészet és most már jó. Lehet, hogy a gyáriról való frissítés nem tetszett neki.
  • Lobsterman
    OMG. Nem gondoltam volna, hogy pont te fogsz Tom's hardware tesztet mutatni :D
  • Dobronski
    Ja,csak nem mind1 hogy mennyibe kerül..
  • gameplusz
    Erre a képre reagállva mindjárt jön kis barátunk és NVIDIA FTW lesz...
  • Solten
  • Solten
    Jah, de hat kerem ez a teny gyakorlatban mit sem er:

• IMYke2.0.0.0
    NEM TÉVEDEK.

SG-ről:

2007. január 16. 09:33, Kedd - Gyurkity Péter

"A PCI-SIG csoport közzétette a szabvány 2.0-ás változatának dokumentációját. A PCI Express 2.0 nagyobb átviteli sebességgel, több új funkcióval és a nagyobb fogyasztású grafikus vezérlők támogatásával kecsegtet.

Hirdetés

A dokumentáció a csoport weboldalán található. Ebből kiderül, hogy a tavaly maguk mögött hagyott 90 napos türelmi idő lejárta után végre elkészült a végleges változat, amely elnyerte a szervezet tagjainak jóváhagyását. A második generációba tartozó csatlakozók nagyobb sebességet és több kiegészítő funkciót kínálnak, [b]amelyek mindkét irányba az eddiginél jóval több információt küldenek. Az első ilyen termékek megjelenésére még az első félévben sor kerülhet.

Elsőként az adatátviteli sebesség növekedését említik, ez ugyanis a jelenlegi 2,5-ről 5 Gbps-ra ugrott, vagyis megkétszereződött. Az új x16 csatlakozók ezzel 16 GB-ot pumpálhatnak át másodpercenként, ami tovább tágítja az eddigi határokat. Fontos újításként említik a sebesség dinamikus változtatásának lehetőségét (Dynamic link speed management), amit akár menet közben, szoftveres úton is elvégezhetünk. A sebesség módosulását az eszközök immár vissza is jelzik az operációs rendszernek, így mi is értesülünk, ha változás állt be az adatátvitel gyorsaságában.

A további funkciók a szabványra támaszkodó különböző eszközök és a csatlakozók jobb kezelését teszik lehetővé, emellett támogatják a nagyobb étvágyú grafikus vezérlők használatát. Az nem derül ki, hogy pontosan mennyivel emelték meg a lécet, ám minden bizonnyal a csúcskategóriás változatok a jövőben is kiegészítő csatlakozást igényelnek majd a megfelelő áramellátás érdekében. A kompatibilitást egyébként megőrzik a jelenlegi 1.1-es verzióval, azaz a régebbi kártyák is passzolnak majd az új alaplapokhoz.

A két processzorgyártó terveinél már tavaly megemlítettük a szabványt, hiszen mind az Intel, mind az AMD tervezi a PCI Express 2.0 felhasználását saját termékeinél. Előbbi a Bearlake család második negyedévben esedékes megjelenésével, utóbbi pedig az év végén csatlakozik a táborhoz."
  • Apocalipto
  • Solten
    A weboldal -ahova feltettem- eppen server-karbantartast vegez...
  • [HUN]FaTaL
    Tévedsz, sávszélesség az nem. A 2.0 több feszt tud leadni, ennyi a különbség. A 2.0 nem gyorsabb semmivel.
  • [HUN]FaTaL
    Nekem az ASUS catalystja pont ugyanolyan mint a rendes desktop catalyst. Sebességben sem fedeztem fel különbséget.

Más: Hol vannak az ati jelek?
  • IMYke2.0.0.0
    Apocalipto: Az gondolom leesett már elsőre is, hogy a 2.0-s már az újabb, gyorsabb... Ezt ezért nem is említettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Apocalipto: Sávszélesség.

Lobsterman: Részemről csak is Sapphire ajánlatot kaphattál, már akkor is.

• Apocalipto
    Egy hülye kérdést engedjetek meg
    Mi a különbség a Pci express 1.0 16x és a Pci express 2.0 16x között?
  • mrzoltan
    Főnök, hova tűntek a kis ATI jelek?
  • Solten
    Mittomen'. Meg sem tudtam allapitani a verzioszamat... Valami Acer-fele, hosszu koddal. A pista update lekap valami meg "frissebbet" (tavaly decemberi), ez is Acer-kodos. Val.szeg a 8.12-nek felel meg... De nem a gyorsasag a lenyeg, a gyari laptop CCC elegge basic, 4 fele dolgot lehet allitani vele, rohelyes. A moddolt meg egy teljeserteku Catalyst.
  • grebber
    Nagyon jó árba van már a 4870 és a 4890.Nagyon remélem az új széria sem lesz nagyon drága!
  • kifli
    ja, valszeg azért mert frissebb :)
    vagy a gyári cd-n lévő driverel azonos verziójú modolt driver is gyorsabb?
  • Solten
    Nincs gond a modderrel, a moddolt-desktop driver sokkal jobb mint a gyari-laptop driver :)
  • [HUN]FaTaL
    Win7hez van a hd sorozatú radeonokhoz. Vistan, XP-n a többihez mobility-modder, vagy a gyártó weboldala, de azok meg általában nem frissítik.
  • kifli
    mobility drivert lehet leszedni ati mobility 9600-tól x1800-ig, az újakhoz viszont nincs
  • xNoodlex
    Azt nem értem, hogy ha valakinek integrált radeonja van, nehogy már csak a nem hivatalos modderrel tudja frissíteni a driverét. Biztos nem lehet innen simán kiválasztani?
  • Solten
    No idea. Most tettem fel notira a 9.6-ot es nalam semmi gond.
  • setuh
    regebben irtam h voltak problemaim a 4850-es vapor-x -emmel,meghozza h a desktopon a szinekbe contrast hibak voltak es csak rezoluci valtassal jott helyre,nah meg h nehany jatekba nagyon csunyak az atnyekok...mondatm h mindent probaltam win ujrarakas osszes driver kiprobalasa de semmi.akkor azt tanacsoltatok csereljem be.meg nem volt ra alkalmam es most kijott az uj driver 9.6-os amit feltetem es a contrast hibakat kijavitotta,szal 2 napja nem jelentkeztek,de az arnyekok azok tovabbra is a regik.erdemes ilyenert visszakuldeni mostmar?mert van olyan jatek ahol tokeletes az arnyek...assassin's creed,battlefield ezeknel folottebb csunya,pixeles...