90029
  • Solten
    ATI HD 4890 1GB CrossFire - AMD Phenom II 955 BE vs Intel Core i7 920

• Metwork
    Gigabyte GA EP43 DS3L, Geil Ultra 800Mhz 2x2 giga, E8400 proci, FSP 400W. 64bites Xp, később 64 bites Vista Ultimate.
    Nincs semmi húzva. Mindig a legfrisseb drivereket használom, biost is frissítettem.
    Először 64 bites XP-vel próbáltam, gyári driverrel (9.3), aztán 9.5 aztán 9.4. Az Xp szó nélkül netezés közben lefagyott. Játszottam, rendereltem, teszteltem (Furmark, MemTest, 3DMark, Orthos) nem hibázott sehol semmi.
    Gondoltam, hogy az Xp hülyesége (régi, csak sp2-es stb.) ezért felraktam a Vistat, gyári vga driverrel rögtön köhögött, hogy nem válaszol az illesztőprogi, felraktam a 9.4-et (9.5-nél sokat hibázott még xp-n) jó is volt egy darabig, aztán elkezdte dobálni a kék képernyőket atikmdag.sys-re hivatkozva és winben is, hogy nem válaszol az illesztőprogi, szintén olyankor amikor nem volt terhelés a gépen, akkoriban jött ki a 9.6-os catalyst, felraktam azt, azzal is jó volt egy darabig de nemrégen kezdte ezt a kurzor problémát és fagyogatást, wordpadba, msn-be írkálás közben.

Ennyi a rövid történetem :)
  • Solten
    Jo is az, nagyon a 4850 nyomaban van: link
  • Solten
  • vki
    Szerintem maradok a HD4770. A PH-s teszt szerint ár érték arányban nagyon jó, meg sokszor hozza a 4850-es szintet. Mivel játszani úgyis max 1280x1024-ben fogok arra meg pont jó lesz :)

• KranaZoli #35462
    Azt írta Chieftec 550W-os van Neki.
    (ha jól emléxem)
  • zolee145
    A 4850 kicsivel erősebb, cserébe a 4770 kevesebbet fogyaszt. A gddr5 szép dolog, de ezzel kompenzálják azt, hogy a memória busz sávszélessége vagy mi a franc meg fele mint amennyi a 4850-nek.

• BIZ0906
    Vettem!
  • Dobronski
    Miért,neked is van ilyen gondod?
  • serkov
    én is kiváncsi lennék rá....
  • Dobronski
  • Solten
  • Apocalipto
    Dobronski nem bír magával... xD top 10 ben első totyik...
  • Solten
    Ez is csak a kedvedert volt bakker...
  • Solten
    PH! Tap-melyviz-topik... Megy kevesebbel, csak azt elfelejtettek hozzatenni hogy ahhoz markas, ertelemes tap kell. 10 rugobol vehetsz egy FSP beles Gigabyte Superbet, az eleg hozza.
  • BIZ0906
    Szupcsi xD
  • RETROB0Y
    Most akkor döntsétek már el megy-e mert nm fogok 40kt kidobni a faszba a kártyáért ha nm is jo a tápom hozzá
  • Quki
    hm , ezek a hőfokok...hála égnek nekem nem éri el még felhúzva sem a 80 fokot a kártyám
  • RETROB0Y
    VAn tapasztalatod ?

Vagy honnan szülted?

Mert lentebb irták mások hogy simán megy még kevesebbel is na mind1
  • Solten
    Nem. Fuggetlenul az artol, egyszeruen bovli.
  • RETROB0Y
    Miért is nmbiztos??

Mert nm 80000Ft volt azért?
  • Solten
    Ha Q-Tec, akkor nem biztos. Kodegany-szintu sz@r.
  • KranaZoli #35444
    Ez érdekes...
    Pedig kellene Neki változnia.

No, majd ha Croft újra feltűnik, akkor csapj le rá, hogy Nála mizújs van.
  • Atkamon
    Persze, rányomok az apply-ra, de nem változik.

Nekem a 89 fokot el sem érte... mindig 88 a max, és mégis újraindul...
  • KranaZoli #35442
    520W-os tápom van. Lásd szignóm. Előtte 450-es volt. Azzal is OK volt. Csak azért cseréltem le, mert hal, halkabb tápot akartam és modulárist, és jót. :)

(az egy Chieftec 450-es Smart Series volt)

Ja, és akkor még volt IDE/SATA eszközöm, most már minden SATA, szal tök felesleges az IDE-s Molex, stb.. Ezért írtam, hogy bőven sok az 550-es táp. Bőven, bőven. :D
  • KranaZoli #35441
    Az Apply-ra is rányomsz?! Ezt nem elég csak húzogatni. Azt mással kell. Ezt alkalmazni is kell.

No, már rég futtattam Furmark-ot.
    A hőfokot visszaszívom, télen pöttyet más volt mint nyáron.
    1920x1080 no AA, no AF.

10 percnél már lelőttem.
    Közben ALT+TAB-al kitettem a CCC-t is. Jobban is megpörgethették volna a ventit, ui. 88-89 foknál 74% volt. Igazán mehetett volna 80-85%-ig.

Szerintem az lesz, hogy túlmelegszik a VGA-d. Lehetséges, hogy BIOS-ban van vmi ami kilövi ilyen hőfoknál. Ez nem olyan nagy probléma, mert gondolom észrevetted, hogy game alatt ekkora terhelést nem kap a kártyád. Akár a kúler hangjából is.

Nekem elöl egy 14cm-es venti van, hátul egy 12-es. A ház pedig zárt, egyik oldalán sincs semmi szellőző.

Én dobnék abba a házikóba előre is egy ventit. Hosszú távon is csak jól fog jönni, főleg nyáron.
  • Apocalipto
    Semmi.
  • Dobronski
    Hi.Lenne egy olyan problémám,hogy ha megyek egy játékban,akkor 10m-es körzetben szépen ki van dolgozva,de annál messzeb már csunyább.Haközelebb megyek,kidolgozza,de idegesítő:/
  • RETROB0Y
    Most akkor viccen kivül 1GBos 4870nek elég les za 550W os Q-tec tápom ugye??
  • Atkamon
    4890 toxicom van... Hát... Én még egy éve vettem ezt a házat, talán még Solten ajánlotta a Milyen gépet vegyek topicban.
  • Apocalipto
    Milyen karid van? Venti szabályozást csak a 4800as széria támogatja.
    Ennyire menő amúgy a CM Elite 331-es ház?
  • vki
    Szia!

Azt vágom, hogy mennyi. Nekem ezeket ajánlották fel, nagyjából egy áron, ezért kérdeztem, hogy melyik jobb. Olvasgattam tesztet, ott a 4770-est ajánlották, mert elég gyors, meg GDDR5, meg keveset fogyaszt.
  • Atkamon
    Aha, nem is változik, írja ott a hőmérséklet alatt azt, hogy hány %on megy a kúler, és az áll 40-en, akkor is, ha felhúzom 80-ra, vagy 100-ra...
  • Atkamon
    Igen, sokkal hangosabb a cooler, amikor azokon a 88-as fokokon van a kártya. Viszont ha CCC-ben engedélyezem a manuális kúler sebességmegadást, hiába húzogatom a sebességet, nem hallok változást.
  • KranaZoli #35432
    Sok. :)
  • KranaZoli #35431
    Ez így baba, csak most meg nincs highlight, ha fölé viszem a kurzort.

Atkamon

Én bedobnék előre is egy ventit. Szerintem sokat dobna a levegő áramláson.

ToM1113

Az is baj, hogy újraindul és szerintem az is, hogy ennyire felmegy a hőfok. Ha(!) most Nekem vki el akarná adni ezt a kártyát és indítok egy Furmark Stability tesztet és nem tudom 10-15 percig (fél óráig) futtatni, nem venném meg, nem adnék érte pénzt.

Persze úgy is hozzá lehet állni, hogy game-k alatt úgyse melegszik ennyire, ott nem indul újra, stb...

És ez az ami Nekem furcsa, hogy cca. 90 fokig felmegy a Toxic.

Atkamon

Tartja a lépést a kúler a melegedéssel?!
    Gondolom ott már bőven hallható tartományban van. Igazság szerint totál fel kéne pörögnie a kúlernek és VGA-tól függően akár brutál hangosnak lennie. Én mindig így tesztelek. Ezzel megtudom milyen a kúler és mennyire melegszik a VGA.

Megpróbálnám még azt is, hogy CCC-ben Furmark indítás előtt belőném vmi jó magas értékre a ventit. Had pörögjön már az elejétől és úgy újra indul-e?! De akkor sem szabadna engednie ennyire felmelegedni a VGA-t annak a Toxic Vapor-X ventinek.
  • RETROB0Y
    550W nm elég egy 1GB os 4870-nek??
  • RETROB0Y
    Q-tec 550W
  • Solten
    Jaja. Eljen-eljen.
  • kifli
    mostmár ff-ben sem nyitja meg 2x :)