90029
  • kifli
    viszont legalább az ő kártyáik általában a legolcsóbbak, legtöbszőr olcsobb mint a ref :D
  • kifli
    hát ja elég ritka a gyárta ahol egy kariból annyi féle változatot csinálnak hogy az ember azt sem tudja melyik-melyik :D
  • [HUN]FaTaL
    :D Sapphiréknál annyi kártya van hogy már eltévedtek ők is szerintem. :D
  • KranaZoli #35947
    Mondom Én, hogy Babilon-nal vmit nagyon elkúrt a Teremtő. Azért volt a smile:

Egy nyelvet beszélünk, de mégsem. De itt van nagyobban is:

• kifli
    ha megöntözöm vizes lesz :D
  • [HUN]FaTaL
    Ez nem ref hűtő. A ref hűtő két slotos, és a 3870nél állítólag még nem volt vészes. Ez annál hangosabb. :D
  • EK1TEP
    Havernak is 3870van ref. hűtés elég brutál porszívó tényleg!
  • [HUN]FaTaL
    Nekem meg egy slotos Sapphire 3870 porszívó. ;D

2D-ben le van némítva teljesen, értsd 0% FAN ennél halkabb egy kártya sem lesz. 3Dben meg hagy süvítsen. :D
  • EK1TEP
    Nem vészes...
    procinak, gép hűtésnek nagyobb hangja van mint a kártyának :)
  • Apocalipto
    Mermá neked vízes a procid?! Ch..
  • kifli
    am egész jól hűt és nem is annyira hangos (szerintem) bár ha lesz pénzem megy rá a vizesblokk arra is hogy ne csak a procin legyen :)
    olyan 43 fok szokott lenni átlag
  • Apocalipto
    Részvétem. Ha játszol rajta a hangja nem hasonlít egy porszívóhoz?

• EK1TEP
    Figyuzzatok má'!
    Az én kártyámon ref. hűtés van
  • [HUN]FaTaL
    Mondom én hogy 4850ből ez van Toxic meg a Vapor-X. Nem is láttam másmilyen 4850 toxicról képet.
  • kifli
    nem ez nem régi, ezt most is kapni :)
    ez 4850 toxic ilyen van nekem is
  • [HUN]FaTaL
    Van 4870 pingvin igen. Nézd már meg legalább a képet amit linkelek:D Ott a qrva pingvin a dobozon. xD
  • KranaZoli #35934
    Babilon ehhez képest kutya fasza.
    Van 4870 pingvin?!

Igen, a teszt azt hozta ki, ugyanakkor a Toxic oldalán olyanok álltak, amik a Vapor-X-nél nem. 100% szerepelt a tesztben. Azt, hogy éred el game-el?! Többet futtatsz párhuzamosan?!

Mint kiderült a 4890 tulajoknak a Furmark az megdolgoztatja a kártyát és a kúlert. Azzal felmentek cca. 90 fokra és mind2 hangos(abb) lett. Ezek ebben a topic-ban leírt személyes tapasztalatok.

A Toxic is Vapor-X.

Csessze meg a Sapphire az "ennyire" 1értelmű elnevezést. A pingvin sokkal jobb.
  • [HUN]FaTaL
    Lehet de nem ugyanaz a hűtő. Nem technológiáról beszélek, hanem xy néven árult kártyáról. Mindegyiken Cooler van akkor ugyanaz az összes?:D

A toxic ellen szól az ára. Nem adok +5k-t érte, ennyi.
  • Apocalipto
    Fatal error :D Hogy ne lenne köze a kettőnek egymáshoz? Hiszen a Toxicon is Vapor-x hűtő van, hát ott van ráírva a dobozára! Illetve nem Vapor-x hűtő van rajta, hanem Vapor-x Technológiájú hűtő! Pont ezen vitatkoztam vkivel tegnapelőtt kiflivel.
  • [HUN]FaTaL
    Arról nem beszélve, hogy azt mondtad hogy nincs Vapor-X (pingvines) 4870, linkelek egy képet majd azt mondod félrebeszélek. :D
  • [HUN]FaTaL
    Úgy látszik félrebeszélsz. A Toxic az toxic, a Vapor-X meg Vapor-X. Ilyen néven árulják őket, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Viszont volt teszt ahol a kettőt összehasonlították, nyaralásom előtt volt linkelve és negatívumnak jött ki hogy a toxic fullon hangos. A vapor-xnél nem volt kontra...
  • KranaZoli #35929
    Úgy látszik nem értjük egymást.

Vapor-X a Toxic is. Ezért neveztem Én ezt el pingvin-es Vapor-X hűtőnek. A pingvin-es (szebb) hűtő 4890-nél(!) semmivel sem bizonyult hatékonyabb hűtésnek mint a Toxic-os 4890. De a szép, design-os hűtő a forradalmasított technikájával úgy látszik szépen fújja a meleg levegőt a házba is.

Tessék visszaolvasni. Ha érdekel a hőfok, ha nem, semmi nem szól a Toxic hűtő ellen, viszont amit link-eltél nagyon nem biztos.
  • [HUN]FaTaL
    Van 1 gigás 4870 vapor-x is.
  • [HUN]FaTaL
    Jó.

Tessék:

HD4850 Vapor-X

HD4870 Vapor-X

Szerintem teljesen ugyanaz a hűtő.
  • KranaZoli #35926
    Ne idegesíts már Fatal! Mutass 4870-es Vapor-X-t.
    Ne Toxic-ot heatpipe-al.
  • [HUN]FaTaL
    4870nél is van Vapor-X, és semmi gond nincs vele, az összes teszt amit eddig láttam mind dícsérte. Mondtam már, hogy nem érdekel a hőfok. Egyébként meg nem mondtam hogy ötös sorozatra cserélek, csak azt, hogy akkor. Mivelhogy zuhanni fognak az árak. Nézd meg mennyibe kerül most egy 3850 pedig még mindig egy kiváló kártya.
  • zolee145
    Ez se rossz ennyiért: 4850X2
  • KranaZoli #35923
    "Szerintem én már csak az ötös sorozatnál fogok VGAt cserélni"

Kelted itt a pánikot.
    Csak most, csak Neked:

Strebacom (ha jól írom a nevét?!) vett egy pingvin-es VaporX 4890-est. Az tetszett a hozzáállásában, hogy nem csinál(t) vallási témát az nV/ATI témából. Asszem előtte vmi GTX295-ese, vagy mittomén milyen kártyája volt.

A 4890 VaporX-ről megírta, hogy király a kártya. Megeszi 1920x1200-ban a game-eket. Ahol a GTX-el szaggatott ott ATI-val simán ment a game.

Ami kivetni valót talált a kártyában az éppen a híres Vapor-X hűtés. Ami a belink-et képek alapján semmi drasztikus különbséget nem mutatott egy 4890 Toxic-hoz viszonyítva, viszont a rendszer hőmérséklete szépen megnőtt pár fokkal, ui. a szép hűtő mindenfelé fújja a meleg levegőt a kártyáról és jócskán jut belőle a gép belsejébe is.

Croft vásárolt 4890 Toxic-ot. Neki is voltak elég speckó egyéni "problmái" :) de hőmérsékletekben úgy emléxem semmi különbség nem volt.

Én meg asszem vmi olyasmit írtam talán nem véletlen, hogy a Vapor-X (pingvin-es) hűtő a legkevésbé OC 4890-esen van. Toxic-on; Atomic-on hagyták a heatpipe-os cooler-t. Amiről asszem szemmel megállapítható, hogy lefedi a kártyát teljes egészében, nem csak a GPU-t. Asszem jól tudom, hogy 4870-esnél csak is heatpipe-os Toxic és Silent Edition van. 4850-nél van még ez extrém Vapor-X. Oda talán (?!) elég is.

• Atkamon
    Aha, szerintem sem lehet sok gond azzal a felbontással.
  • [HUN]FaTaL
    1680x1050, eddig még semmivel sem volt gond.
  • Atkamon
    Mekkora felbontáson játszol?
  • [HUN]FaTaL
    Aham. Nem találtam róla képet. Mindegy a probléma azzal van, hogy a nagykernél nem tudom hogy melyik toxic, mert nincs kép róla csak toxic. Gyanítom az új lesz, mert jelenleg nincs is raktáron. Szerintem én már csak az ötös sorozatnál fogok VGAt cserélni. Hogy mire, az, majd akkor elválik. :)
  • Apocalipto
    Ez a régi britney (toxic). Az új sokkal jobb, nézdmeg azokat a hőelvezető csöveket....imádnivalóak (L)
  • [HUN]FaTaL

Ez mitől olyan qrvajó?:D
  • [HUN]FaTaL
    Lehet hogy jobb csak nem árulja egyik nagyker se így spec pont leszarom. Toxic meg drága. :D
  • KranaZoli #35915

Mi az, kacsa, vagy mi a rák?!
    Pingvin.

Szépnek szép, de a borítás csak dísz.

Ez jobb:

• [HUN]FaTaL
    Nem hozok be semmit, rohadt lusta voltam olvasni ;D Nem tudom miről volt szó.

Milyen pingvines vapor-xről beszélsz te?:D

A Vapor-X a leghalkabb hűtő jelenleg. Leszarom a hőfokot amúgy, a mostani karim is 80 fokos terhelve.
  • Apocalipto
    Pingvines? ez nem linux :D
  • KranaZoli #35912
    No, akkor nem csak szerintem hangos. Végre!

Ha újítasz ne ezt a Dual Slot-os hűtőt vedd és ne is a pingvin-es Vapor-X-et. Látom már kezded behozni a lemaradásod.

Streba írta, hogy a pingvin-es hűtő mindenfele fújja a meleget, csak a házból kifelé nem. Ez szerintem kinézetre is látszik. Én olyan kártyát vennék, amin a Toxic-os VaporX hűtő van. (Silent Edition; Toxic; Atomic) Ezekről semmi rosszat nem olvastam, se a hűtésükről se a hangjukról.

De ha jól emléxem, akkor 4850-esben csak a pingvin-es van. Az szerintem design-osnak design-os, de simán el tudom képzelni, hogy nem megfelelő mértékben fújja kifelé a házból a meleget.
  • ToM1113
    ugyan az..... rendszervizsgálat az xp telepités elején amikor alul futnak a dolgok, aztán elsötétül a kép és semmi, ......