90029
  • item
    Számtech boltban melózom, a Ramiris-ből rendeltem és az ára 70e-ft volt.
  • item
    GPU Caps: nem ismeri még a kártyát rendesen..

FurMark 1.6.5:

• [HUN]FaTaL
    ipon, és ne kiabálj.
  • miniszterke
    ha nem pofátlanság akkor had kérdezzem már meg hogy hol és mennyiért szerezted a karit???
  • MerlinW
    Lustabanda

(legközelebb hanyagold a nagybetüket)
  • item
    Hát meglehet, valszeg a directX miatt ilyen nagy,bár az is lehet,hogy nem volt kedvük összetömöríteni a telelpítés alatt megjelenő képeket
  • item
    Igen,ahogy érkezik a nagyobb szállítmány úgy lesz egyre több helyen elérhető a 5850 és az 5870...
  • Solten
    Thx, kivancsi voltam mit tud a huto... :) Veri najsz.

#42096: yep
  • miniszterke
    pesten hol lehet kapni HD5850-EST ???? MERT AKKOR ÉN IS KÖLTÖK RÁ 1 KICSIT HAMÁR MÁSIK GÉPET VESZEK MAGAMNAK....
  • gurubefree
  • KranaZoli #42096
    Miért, most már jó Neki?!
  • Solten
    Eddig en sem... Meg a notikat is szerette. De Gurut gyozelemre vitte az ATi logo...
  • zolee145
    Sajnos nem egyértelmű. Attól függ mivel játszol, és akarsz-e majd újabb játékokkal játszani.
    Ha mondjuk 2006-2008-as játékok érdekelnek akkor ott még működik az nV befolyása. Hiába az Ati technológiai fölénye, a játékokban ez nem jön ki.
    Bár most hallottam, hogy új játék az NFS Shift, mégis erősen nV-s, olyannyira, hogy az Atival elég komoly bajok vannak.

Szóval az Ati egyértelműen jobb kártya. Fejlettebb, gyorsabb, stb. Egy ideális világban nem lenne ellenfél az nV.

De ez nem egy olyan világ. Képzelje el egy autópályát, ahol a Ferrariddal tolhatnád neki 300-zal, csakhogy a Dacia gyár lepénzeli a közútkezelőt, és 5 métereként fekvőrendőrt raknak az útra. Nem elég, hogy ílyen formán a Logan megelőzi az F430-ast, a fekvőrendőr még szét is veri a Ferrarid alját.:)

Azért szerencsére a nagyobb gyártók is kezdik belátni, hogy nem adhatják el 2009-ben, 2010-ben az új játékokat 2006-2007-es nV-re optimalizált motorokkal. A DX10.1-et sikerült megfognia az nV-nek, de már most vannak DX11-es "nagy nevek".
  • gurubefree
    ok ...
  • arnold101
    Kösz Item ,akkor lassan lehet kapni majd a boltokban mi???
  • KranaZoli #42091
    Asztali gépnél még nem találkoztam olyannal, hogy egyik aktivátor se lenne jó, vagy az RTM ne menne fel. (furcsa)

Próbálgasd Guru, ill. majd nézz át a Seven topic-ba....
  • KranaZoli #42090
    Én a több monitoros támogatásra gondolok a többiről fingom sincs.
    (ATI Eyefinity, ha jól emléxem) Ill. talán DX11 miatt más Cata kell Nekik?! Nemtom, passz.

De ez a 11x MB-os csak mint hotfix érkezett. Szerintem más lesz az 58xx-es VGA-k driver-e mint az elődöké, vagy kiadnak egy amolyan univerzális driver-t, aminek dupla akkora mérete lesz mint eddig. Vaaaaaaagy! Vmi naggyon okos módon összetömörítik.
  • Apocalipto
    Akkor ideje egy logót kapnod.
  • Solten
    Guru, linkelj mar be plz egy szoros fank tesztet... :)
  • Matt07

ma végre visszahozták a gépemet a szervízből, újra a Sapphire HD4870 X2 hasít a gépben
  • MerlinW
    XFX jó, nekem is bevállt.
  • KranaZoli #42085
    Azt a dúrva, ennek is van ám 2D profilja. (157/300)
    Jézusom, mekkora egy kártyák ezek (lesznek ezek)!!!

Állam keresem már megint.
  • Solten

"A végeredmény elég egyértelmű, és a tesztek alapján valószínűleg senkinek sem okoz meglepetést. A HD5850 jött, látott, és megkérdezte, hogy mi az a GTX285, ami az AMD vágyálmaiban már valószínűleg egy múzeumban van, a T. Rex mellett kiállítva (csak hogy stílusosak legyünk)."

ipon...

"Véleményünk szerint kénytelen lesz meglépni az nVidia ezt a valószínűleg fájó lépést (árcsökkentést), mert különben a partnereikre száradnak a raktárkészletek, és a végén eladhatják a GPU-kat kulcstartónak a GF100-asok mellé."
  • Jana32
    Fasza!!! Akkor már csak 1 gyártót ajánljatok nekem... XFX-hez mit szóltok? Nekem hirtelen az tetszett a legjobban!:D
  • MR ME
    igen :)
  • MerlinW
    Oldalakat lehetne írni. AMD kicsi és nagyra tör, ezért olcsó. HD4890-t ajánlom, erről szólt az elmúlt pár nap majdnem minden hozzászólása, de úgyis visszaolvastál, így tudod.

Tehát 4890, mer olcsóbb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, okosabb mint az NV hasonló kategóriájú kártyája.
  • Jana32
    Értelek de egyértelmű akkor, hogy az ati jobb, mint a hasonló árkategóriában lévő nvidia? Mert azt szerettem volna kérdezni!:)
  • zolee145
    Mert pár napja már "előző" generációnak számít.:) És itt nemcsak a név változik.;)
  • Jana32
    Sziasztok! Most állok vga vásárlás előtt, nagyjából 50k-m van rá. Eddig mindig is Nvidia-s voltam, most is kinéztem magamnak egy 260gtx-et, viszont ma olvastam az ipon-on 1 cikket, ahol a radeon 4890 rávert még a 285gtx-re is. Nah most azon csodálkoztam el, hogy ez a 4890 egy árban van a 260gtx-el, viszont ezek szerint még a 285gtx-nél is gyorsabb???:O Gondolom ti itt mind a radeon-t ajánljátok, de 1 rövid magyarázattal mondjátok már el nekem, hogy miért ilyen "olcsó" ez a 4890-es, ha még a 280gtx-nél is gyorsabb????? válaszotok előre is köszönöm!!! :)
  • Solten
  • item
    Ezen én is fennakadtam, az elődök olyan 63-65MB osak, ez meg 112
  • gurubefree
  • item
    Számtech boltban melozom, és az egyik nagykerből hozattam, de már azt irja rá a készlet hogy előrendelhető a 5870 es ből van nekik de az nekem már nem kellett mert annyit már nem ér meg.

• item
    Nya lefuttattam ezt a unigine tesztet, ez lett belőle: nagyon halk volt még a teszt alatt is!

2D üzemmódban : semmi hangja

• MR ME
    akkor menthetetlen :D
  • gurubefree

Ime ... feltettem 50% mert meg nincs normalisan lerendezve a haz . ( hianyzik az oldalso 200mm-s ami pont a kartyara nyomna ... biztosan huvosebb lesz ha megoldom a CPU huto problemat )
  • Solten
    Of korz. Avval nem mukodik...
  • gurubefree
    Hat nekem ez mar annyira hianyzott ... szerintem egesz ejszaka jatszani fogok
  • MR ME
    próbáltátak a slick bios cuccost is feltenni?
  • SigS
    Sziasztok!

Sapphire HD 4670 512MB GDDR3 PCI-E
    17.000 -ért megéri egy 2magos 5200-es AMD alá?
    2600 XT-t váltaná le.
    Esetleg valami alternatíva/vetélytársa ilyen árban?