90029
-
Par jatek .... mit is hoz a CF . -
#47730 PH is tévedhet...
A Westmere 6 maggal meg valóban jövő év 3. negyedévére van ígérve, de nem egy verzióban.
-
#47729 Te mirol beszelsz ???? Uram isten ...... Ez mar beteges.
Ez az ertek egy Intel Core i7 975 van ... te meg jossz a 400W-al az i5 eseten .
Anyway ..... az mar minositi a hozzaallasod hogy Crysis-al peldalozol.
Igen vannak esetek amikor nem jelentkezik a CF elonye ( a jatek szar es nem tamogatja .... nV-s gamek. )
-
#47728 PH is ugy latja:
"Az Intel – később az AMD is – azt tervezi, hogy a felsőkategóriát kivéve minden processzorába grafikus magot integrál. Emiatt pedig új chipkészletre és alaplapra lesz szükség. Aki időtálló hardvert szeretne, az jobban teszi, ha az alaplapfronton drágább LGA1366-ot választja az Intelnél. Egy ideig járható útnak látszik még a jelenleg ár/teljesítményben nyerő AMD-s Socket AM3 foglalat, melybe várható még legalább egy hatmagos processzor 2010 folyamán."
Az Intel Roadmapja szerint 2011-ben a Sandy Bridge jon, 32 nm. A korajot palyafutasa meg befejezodik 2010-ben... (kicsit bovebben: link) De addig meg sok viz lefolyik a Dunan... :) -
#47727 Egyébként a batmannnél is úgy nyomják/ták a physx-et, hogy már herútom lett tőle és annyira gyönyörűa grafikája nálam, hogy teljesen el voltam ájulva tőle. A physx-es videókat nézve, hát, nem igazán véltem hatalmas különbségeket felfedezni... persze más, mikor az ember játszik, meg mikor egy videót néz, de nem éreztem magam kevesebbnek attól, hogy nincs physx-em :D. A game egyébként feltelepít bizonyos physx összetevőket a vezérlőpultba és ahogy megláttam a zöld logót, csak egy érzés kerített hatalmába nagyon "uninstall". Ezt nem ajánlom senkinek, mert ezek nélkül nem indul el a játék (vissza is kellett telepítenem és még örülhetek, hogy megúsztam egy egész újratelepítést). -
#47726 2 évre...
Mert 2011-ben jön a 22 nm, 6 maggal.
2013-ban meg már 16 nm-ert tervez...
-
#47725 Mar akinek. En ugy tudom az 1156 kukazva lesz, 1366 marad, az integraltnak meg megint lesz egy uj foglalat... Szoval aki hosszabb tavra tervez Intellel, vasarolhat 1366-ot nem eppen felhasznalobarat aru alaplap+cpu komboval. -
Blum #47724 HALÓÓÓ!!.....
#47690-re számbádi plíz!... -
#47723 éni így vagyok vele -
#47722 775 már megérett a cserére, elég régi foglalat volt, most bejött másik 2 foglalat, ami szerintem nem olyan hudenagy probléma, az 1366-os foglalatba fognak jönni az integrált videóvezérlés procik az az 1156-ba pedig a sima processzorok érkeznek majd, amd is váltani fog nemsoká... -
#47721 "viszont ATI-val is gyönyörű és nagyon jó game"
Oke, ez igaz Vegul is, 3850-el siman vegigjatszottam anno... -
#47720 Az lehet, de én tuti kihagyom a következő lépcsőt/ket és a legközelebbi beruházás egy i7 vagy ami akkor majd aktuális és elérhető lesz. Igazából amit elvárok egy géptől, azt most megkapom (gyönyörű grafika, jó hangzás, gyorsaság). Nem hiszem, hogy annyira látványos javulást okozna egy csere.
Solten:
teljesen igaz, prociknál a legkörülményesebb a dolog, mert mindíg új a foglalat és ha már új, akkor új alaplap is kell hozzá, hamár új alaplap, akkor DDR3, hacsak nem olyan volt a régi is ugye... stb. De nekem mégis sikerül előre tervezni és nem 2 évre. Ezért is hangsúlyoztam ki valamelyik hsz-ban a ésszerű elvárásokat (és nem összekeverni az igénytelenséggel)
Ui. Crysis valóban Nv-re optimalizált, viszont ATI-val is gyönyörű és nagyon jó game. -
#47719 Kedvencem, hogy a nagy kevereshez ratesz meg egya lapattal a "kedves" Intel. Ugye kiotlotte hogy a core i5-hoz legyen LGA 1156 foglalat, de piacra dobott LGA 1156 foglalatos core i7-et is... (persze annak mar "csak" 2 csatornas a memoriavezerloje es a korajothoz hasonlo egyeb "butitasok" is hasonloak). -
#47718 Jellemző rá.
Az 1366-ost például már elavultnak is tekinthetjük. :(
-
#47717 Ahogy elnezem az eszement tempot, mar lassan 2 evre elore se lehet tervezni, foleg Intelnel, minden egyes CPU-hoz kulon foglalatot eszel ki... -
#47716 hát egy avp tesszellációval meg minden faxommal már lehet sírni fog egy jobb komfigért :( -
#47715 A Krajzisz, nvidiara optimalizalt kaksi :) -
Blum #47714 Nekem is E8400 van és kurva jó kis proci. Gyári hűtővel használom alapon,de amikor felhúztam 3.8-ra a gyári hűtő akkoris bírta. Igaz,hogy hangos,de gamelés közben mindig füles van rajtam,ezért nem zavar...visszavettem alapra,mert nincs szükség rá,hogy tuningoljam. (3850 mellett pláne nem...) -
#47713 Pl.? Egyébként szerintem is elég vga-t cserélni, a 4 mag-ra meg akkor lesz értelme váltani, mikor az i7 elérhetővé válik halandók számára is. Ez persze csak szuverén vélemény! -
#47712 maszkának való :) -
#47711 hát 3.6ra húzva nekem eddig semmivel nem volt gondom, sőt...
persze jövőre jön pár komoly cucc, akkor lehet izzadni fog majd már :( -
#47710 E8400 [2 mag] kevés lenne [szerintem]: olyan lusták a mai "fejlesztők", hogy gyakorlatilag csak 4 maggal futnak elviselhetőek majd a játékok jövőre és azután... :()
-
#47709 Ja, és szentségtörő módon, jövőre tervezek egy PS3-at is venni... úgy nyár-őszre időzítve.
-
#47708 én még ehhez is csak a vidkarit cserélném most :) -
#47707 Igen, dolgozom vele: hivatalos és nem hivatalos honosítások.
Emellett, hobby-ként zenéket tucsizok [ehhez semmi köze a gép teljesítményének - régebben egy AMD K6-2 300 MHz-essel is nagyszerűen HDD-kevertem].
Azért gondolkodom erősebb gépben, mert 32"-es LCDTV mellé (1920*1080) nem biztos, hogy elég lenne a HD4850... DX11 nélkül pedig a játékoknál éreznék "hiányosságokat".
[Igaz, eddig a 10/10.1 sem hiányzott, XP mellett, de azért jövőre már tényleg jönnek olyan szoftverek, amiket bűn lenne XP/DX9-en erőltetni]
-
Gibor #47706 Szerintem a 40is elfogadható ár vagyis jó ár :d de a 30mégjobb. -
#47705 de te melózol is a géppel am nem? mert ha nem akkor sztem még nemn sok értelme van azt a komfigot lecserélni, nekem is ilyen van, vettem bele egy 5850et azt annyi, nemhiszem h 1 évig hozzá kell nyúlni... -
#47704 Jó, az igaz, hogy én tv és monitor terén csak samsungban gondolkodom, igaz az LG is nagyon színpatikus lett mostanra. A lényeg, hogy elfogultságom miatt ne tekintsd mérvadónak a véleményemet, csak nekem az tetszett meg (meg volt egy lg is, de az 176-ért). -
#47703 Nehéz a döntés. Még az összefoglaló Excel táblám sem segít :)
-
Blum #47702 Urak!
#47690-re próbáljatok meg válaszolni pls,mert engem is érdekelne! :D -
#47701 Szerinted már a 40 is az volt -
Gibor #47700 30k az már tényleg szerintem egy egész jó ár érte. -
#47699 És ő? erre gondoltam -
#47698 És ? -
#47697 Épp a mai nap linkeltem a milyen gépet topicba:
XFX 4870 -
#47696 Hát, szerintem ez esetben felesleges teljesen új gépet venned most, mert a 4 magos proci-t sem fogja sokminden kihasználni, az 5850-et meg kihajtaná a jelenlegi is (gondolom én). Persze nem akarok beleszólni! Egy monitorcsere az mondjuk már sokkal érthetőbb számomra -
#47695 Így van - sajnos. És én ő rá gondoltam: Sony KDL-32S5600.
Nemcsak PC-re venném.
-
Gibor #47694 Hát lehet, ki hogy van vele, én pl soha nem fogok PH ról használt cuccot venni, lehet megbízható de akkor sem... nálam alap elv ha valami hosszú távon is működőt akarok venni akkor felejtsem el a használt piacot, mert vagy bejön vagy nem, és nem olyan sokkal olcsóbb hogy megéri kockáztatnom. -
#47693 ja, de mondjuk ha a másik mellé akarsz venni, akkor sztem érdemes ph-n körbenézni használt karik után, mert ott meg minden csapból a 48xx széria folyik -
Gibor #47692 Igen lejjeb mehetne, de lehet azért nem megy lejjeb mert az 5770 csak dx11 el jobb... és lehet hogy még mindig angyon jól viszik a 4k s szériát, am meg karáncsony közeledik nemsoká minden meglesz tolva, azt majd februárba várhatjuk a leárazásokat.... addig asszem nem veszek semmit.