90029
  • roblee
    64 bites win7-re melyik drivert érdemes felrakni.
    radeon mobility hd 4570-em van. Kínlódok, mert a Mass Effect nem akar indulni, pedig a konfigommal nincs semmi probléma. Köszi!
  • kifli
    a driver setupja azért nem szedi le teljesen :)
    driversweeper meg leszedi rendesen :)
  • arty
    felesleges

ati driver setupja elsőre rákérdez h install vagy uninstall lesz-e. értelemszerüen uninstall le is szedi a drivert rendesen és egy reboot után mehet is fel az uj
  • PeeTeR
    driversweeper
    a "How to use" reszt erdemes figyelembe venni, ugy teljesen le tudja gyalulni az elozo driver -t. ha nem igy csinalod akkor nem tudja 0 -ra pucolni a gepedet.
  • arty
    én most felraktam a 9.8-at, hátha a DXVA-s lejátszáson segit, de a 9.7-hez hasonlóan ez is kékhalált eredményez :(

viszont a játékok ezzel is jók mind, ugyhogy az xbitlabsos teszt miatt (melyben kimérték, hogy gyorsabb, mint a 9.7) mostantól ezt használom

(a 9.9-el dirt2-ben voltak gondjaim, arra már nem frissítek)

4870esem van.
  • Sharks
    Ja, és hogy lehet teljesen lepucolni a 9.12-őt mielőtt felteszem?
  • Sharks
    Jóvanna . Sajnos, amit PeeTeR ír, az jogos. Én is úgy tudtam, hogy mindíg a legfrissebb driver a legjobb és azt nem gondoltam, hogy így eljárt az idő a 4xxx-es széria felett. Annyira sajna nem vagyok guru, hogy pontosan tudnám, mit tartalmaz egy driver és hogy az szükséges e a gépemre. Akkor szerintetek melyik driver lesz a legjobb a 4xxx-es szériához?
  • Dobronski
    Én is így voltam, amíg nem lett 5-ös széria.
  • PeeTeR
    a folyamatos driver frissites mar benne van a pc user -ek vereben :DDD
  • Dobronski
    Egyszerű: 3xxx, 4xxx szériához ne rakjatok fel új drivert... minek?
  • Sharks
    Köszi, már csak Solten véleményére leszek kíváncsi, hogy valóban a 9.7-et érdemes e visszaállítani...
  • arty
    9.7 letöltése (32bit OS-re)
  • PeeTeR
    tessek
    klikkkk
  • Sharks
    Thx. És melyik driver-t tetted vissza? Csak mert én is vissza akarok tenni vmi normálisat, ez a 9.12-es egy kalap sz. Az a baj, hogy nem nagyon teszi vissza a másikat, úgy vettem észre. 9.11-el próbálkoztam, de van egy rész, ahol elsötétül, aztán visszajön a kép és már azt írja, hogy kész van. 9.7-es már nincs meg sajna, pedig azt mondják, hogy az volt a legjobb a 4xxx-es szériának.
  • arty
    most egy képért nem rakom vissza a 9.12-es drivert, de az anizo szűrés hatása ezen az ábrán nagyon jól látszik:

• KranaZoli #49693
    Gondoltam, hogy egyedi. :D

Csak kíváncsi voltam vannak-e vmi alap beállítások. Mint pl. TFT-knél. Van Text; Internet; Game; Movie profil. Mind1ik állítja ezen értékeket és pl. Samsung-nál elég jól el is talált értékekről beszélünk.

De az élességet azt fingom sincs, hogy mit is takar. Feltettem 100-ra, levettem 0-ra. Én szinte semmi különbséget nem látok. Mindez ugyebár a szín-el eljátszva már érződik. ;)
  • Met
    ezek szerintem tök egyedi beállítások, van aki nem szereti ha túl élénkek a színek vagy túl világos a kép
  • KranaZoli #49691
    Tök OFF kérdésem lenne sorry.

Hagyományos képcsöves TV-oknál melyek kb. az ideális értékek ezekhez:

- Kontraszt
    - Fényerő
    - Élesség
    - Szín

Egy Samsung síkképernyős TV-ról lenne szó.

(az Élesség nem is tudom, hogy mit takar pontosan)
  • Sharks
    Esetleg belinkelnél egy képet, hogy most hogyan is néz ki nálad ez a jelenség? Puszta kíváncsiságból érdekel! Thx
  • Sharks
    Akkor bocsesz, félreértettem a dolgot. Az ilyen témákhoz laikus révén már nem igazán tudok hozzászólni, viszont találtam egy nagyon jó kis tanulmányt az anizotróp szűrés kapcsán, amiből perpillanat csak ezt a részt olvastam el, de az egészet el fogom, mert érdekesnek tűnik és ezért ajánlom Nektek is, persze Ti nem sok újat fogtok benne találni valószínűleg: íme
  • Daniel19
    - Adobe Premiere Pro CS3

- Adobe After Effects CS3

- Red Giant Software: Magic Bullet Looks 1.2
  • [HUN]FaTaL
    A probléma az volt, hogy nincs AF.
  • arty
    13k már vállalhatóbb ár (de azt tudnod kell, h az AGP-s kártyákkal szoktak lenni kompatibilitási gondok driver szemponból)

konkrétan melyik szoftvert szeretnéd használni? (hátha másnak van tapasztalata még olcsóbb kártyával)

Sharks: nem az a gond, h nem megy a 9.12-vel, hanem hogy sajnos az Anizotróp szűrést nem lehet CCC-ből a játékra kényszeríteni, így az út egy merő homály :(
  • KranaZoli #49685
    Gondolom nem szétbarmolni akarták.

Én már találkoztam olyannal, hogy bizony fejlesztés közben ami egy bizonyos szint előtt működött, utána nem. Főképp újabb függvények, eljárások használata esetén, amikor azt szeretné az ember, hogy vmi jobb(gyorsabb; újabb; stb...) legyen.

Ez benne van a pakliban, sajnos.

Úgy látszik ennek most épp a TDU esett áldozatául.
  • Sharks
    Nálam működik 9.12-es driverrel, igaz, mintha nem lenne olyan szép a grafikája már, persze rég játszottam vele, most csak a Ti kedvetekért néztem meg ezt és csináltam egy kis videót is, amit itt tudtok megnézni.
  • Daniel19
    Minél olcsóbban ki akarok jönni belőle, mivel több évig már nem lesz meg ez a gép. Inkább a színező program a szűk keresztmetszet, az azt mondja, hogy ATI kártyából jó, ha bőven a 9600 XT-s modell felett vagyunk, és minimum 256 megás a videokártyánk, szóval jobb az, ha 512 MB. :)

Amit lejjebb is linkeltem, amit kinéztem, az a SAPPHIRE HD 3650 512MB GDDR2 AGP, ami már 13-14 ezerből meglenne.
  • arty
    az a baj, hogy amennyiért egy AGP-s kártyát bevásárolnál, annyiból válthatsz pci-e-s lapra, belevaló ddr2 memóriával (régi cuccot meg eladod)

konkrétan mik az elvárásai a szoftvereknek, amiket használsz? mert lehet elég lenne egy régi ati9600 vagy geforce6-7, fillérekért, használtan... AGP-be huszonezreket áldozni nem szabad
  • Blum
    Üdv!

Szerintem AGP-s kártyák közül EZZEL járnál a legjobban.
    Bár az tény,hogy ennyi pénz sok érte.
  • Sharks
    Hát, szerintem jó munkához idő kell, de ebből nem fog kisülni semmi jó. És a névvel kapcsolatban is nagyon kreatívak voltak ismét: GF100 waaaaaaaaoooooohhhhh...=-k
  • Daniel19
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

3 éves gépem van, Asrock 775i65G alaplappal. Eddig elment alaplapra integrált videokártyával, azonban most már ez nem elég, mivel videóvágással és színezéssel kezdtem el foglalkozni és a vágó, de legfőképpen a színező programok kiakadnak a videokártya hiányosságai miatt.

Na most, új gépre jelen pillanatban nincs keret, így ezt szeretném felhúzni, hogy körülbelül még egy évig el tudjak vele dolgozgatni.

Elkezdtem tehát videokártyák után kutatni, 512 megás, AGP-s kategóriában pedig inkább ATI kártyákat találtam, mint Nvidia-t. Ahogy olvastam, az ATI-t inkább játékokhoz szokták használni, de bízom benne, hogy videovágáshoz is alkalmas lesz.

A segítségeteket kérem, hogy ti mely videokártyát ajánlanátok a fenti paraméterek ismeretében.

Itt az alaplapom leírása:

Leírás

Én ezt a kártyát néztem ki hozzá (ez lenne a legjobb választás jelen esetben?):

Leírás

Aki ért hozzá, az meg tudná mondani, hogy totálisan kompatibilis e ez a kártya ezzel az alaplappal? Gond nélkül kell mennie?

Bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek!

Várom válaszaitokat!

Üdv, JCVD
  • arty
    9.9-essel van AF, csak azzal ahogy irtam is a dirt2 és a shift sem volt jo :( (de ha az téged nem érint, akkor hajrá)

esetleg leadhatod te is a hibát ATI-nak, én már megtettem, de 1-1 juzert vszeg leszarnak:
    http://www.amd.com/us/CatalystCrewSurvey
  • Blum
    óhmájgád....
  • Solten
    Ne marad le semmirol, 5 ev mulva tervezi a megvetelet...
  • Blum
    Ne fájdítsd tovább Grebber szívét légy oly szíves...
  • Solten
    Ugy volt hogy iden November...
  • Apocalipto
    Nem úgy volt h idén jelenik meg?
  • Blum
    Jaj,de kár..
  • Solten
    Fermi csak Marciusban...: link
  • [HUN]FaTaL
    Ha előtte működött, akkor nem.

Miért kell szétbarmolni egy drivert? lol
  • KranaZoli #49669
    Ha más játékról lenne szó, elintéznétek annyival, hogy xar a game.