24942
-
#21656 :D:D:D ugy lesz -
Scamp #21655 Őhhhmmm egy kérdés, csak így feltűnt: Lacikáról tud valaki valamit? Rég láttam erre :D -
Scamp #21654 Ezért vásárolunk majd szezon után :) Nem haladunk előre olyan gyorsan, sőt kicsit lassabban is haladunk a kelleténél, de nem marad a nyakunkon a hitel. -
#21653 hát ez pontosan igy van el kell tennni a pénzt szűkösebb időkre mert ki tudja mi lesz még itt . mi is már tavaszra be volt tervezve egy vetőgép vétel de mivel a hitelünk törlesztője megnőtt és plussz 80 ezreket kell ráfizetni ezért ...........nem :( ez van
mert ha pénz nem lesz akkor a házat viszik vagy a gépeket -
#21652 lehet,hogy említettem de már meggondoltam magam mivel az már 1000%,hogy nem lesz rekord termés emiatt a csapadéktalan idő miatt
itt este volt vagy 5 mili eső meg lehűlt a levegő is,a permetezést meg el sem kezdtem még mivel nemhogy a gyomok nem jönnek ki hanem még a búza sem akar fejlődni...
a lóvét el kell rakni szűkösebb időkre :) -
JD4650 #21651 ja, fullpowershift -
Dénes15 #21650 Nem rosz szerkezet. :d Ez mijen váltós powershift? -
JD4650 #21649 -
JD4650 #21648 -
Scamp #21647 Anyám tudja pontosan. Hamarabb tud ilyeneket mint a falugazdászok és a hivatalok... -
#21646 Erdekell kulonben hogy most viragzik vagyis ilyenkor a repce? -
#21645 Hát ezt kerék és motor nélkül vettük alkatrésznek olyan nagyfülkésben mint amit El Ray linkelt csak rosszba(váltóhibás) Szerényen megjegyzem 2darab fogaskereket boltban 465 ezer ft+áfával lehetne kapni.Én személyszerint sokallom érte. -
#21644 Hello tudna nekem írni valaki olyan oldalt ahol megtudható mennyibe van egy - Jinma jm 184 ? Ha esetleg valaki tudja megírhatná...köszönöm. -
JD4650 #21643 ennél jobb nem kell:D -
boyocska #21642 Viszonylag megvan minden része? Vagy motor az nincs bent? -
#21641 Nem egy istencsodálya de alkatrésznek vígan megfelel. Meg hát nem volt egy nagy pénz.
-
boyocska #21640 Máma, de volt jobb is de arról lemaradtam :S
-
#21639 Kössz! Aránylag tényleg nem is drága. Majd megkérdem fatert hogy megnézzük-e. amúgy már van alkatrész is. mindjárt rakok képet -
El Ray #21638 Azért kérdezem, mert tudtommal, akinek mélyalmos istálója van, annak nem kell trágyatároló, mivel a trágyát az állatok leadása után termelik ki vagy pedig szórják ki egyenesen a táblára. De nem vagyok benne biztos, jobb ha utánnanéztek... :) -
El Ray #21637 Fortshritt zt 323
találtam neekd egy olcsó zt 323-ast :D -
Micsu #21636 én úgytom ha nem hígtrágyáról van szó akkor 2 hónapig lehet a föld szélén vagy ideglenes tárolóban tárolni és kiszórni vagyis akinek van kb 50-100 húsmarhája az megtudja oldani -
#21635 Én így olvastam az egyik agrárújságban. -
#21634 2011-től Kötelező ahol 5-nél több (számos) állat van. Itt arra gondolnak hogy 5 nél több sertés kecske bárány szarvasmarha.a baromfira azthiszem nagyobb a határ -
Scamp #21633 Nyugtával a napot. Ne igyunk előre, Júliusig még van egy kis idő. -
Scamp #21632 Erről komolyabban talán holnap este tudok mit mondani, én úgy tudom hogy ránk még épp talán nem vonatkozik a trágyatároló, de ezt anyám jobban tudja. De záros időn belül ha sikerül, ha lesz rá keret és hely akkor építünk egyet. -
El Ray #21631 Scamp, most jutott eszembe, ti is tartotok állatot! Rátok mennyire vonatkoznak a környezetvédelmi beruházások, mint pl a trágyatároló? -
El Ray #21630 Hál istennek úgy vettem észre, hogy a gépforgalmazóknak sikerült megalkudniuk a gyártókkal, hogy 1 fix € árfolyamon hozzák be a gépeket, ami nem kicsit pozitív.
Egyszer az életben végre a gyenge forint miatt kevésbé éri meg importálni élemiszert, emiatt könynebb és jobb áron lehet eladni a magyar árút. Ez évben ha semmilyen krach nem üt be, úgy látom a gazdák akár még jó évet is zárhatnak :) -
Micsu #21629 Lehet válság van de ha van lé és megkapja az ember a kamattámogatott agrár hitelt akkor érdemes beruházni, főleg hogy a gépárak is lenn vannak és a forint ügyebár semmit sem ér vagyis nem érdemes a paplan alá tenni! Sokan be bukták a 25%os emvás támogatást az árfolyam különbözet miatt (a nagy részét már most), úgyhogy mondhatjuk azt is hogy tavaly v tavaly előtt sem érte meg gépet venni! -
Scamp #21628 Hát, itt a válság de mi is tervezzük a gépvásárlást, attól függően, hogy hogyan alakul a szezon. Ha jól elmegy minden akkor esetleg mi is beruházunk.
Még mindig nem túl erős a forint és ha ez így marad a nyáron akkor esély van jó árakra, nem a legjobbakra, de jobbra mint ami tavaly volt. Emelett az állattartásnak jót tesz a gyengébb forint, a Hús Marha ára (fekete) 400 Ft felett van :) -
#21627 Nem kell feltétlenül újat vennie. Ha Pl.: Vesz egy fiat agrit ilyet ami ebben a HSZ ben van akkor már nem költött annyit és van egy erős gépe. Nem tudom valahol 160-190 között mozog benne a lóerő és ilyen lomot tud venni 2-4 millió forint között. -
pista89 #21626 Azóta sok víz folyt le...itt a válság, nemhiszem, hogy ennek ellenére venne, szerintem örül ha így átvészeli ezt az időt. -
El Ray #21625 biztos, akkor említette, mikor vette az 1025ösét! :D -
Scamp #21624 Biztos Shad volt az? :) -
pista89 #21623 165 jóófféle -
El Ray #21622 Shad, régebben említetted, hogy ez évben akarsz venni 1 150LE traktort, gondolkoztál már azon, hogy milyen fajta legyen? Új vagy használt gépben gondolkozol?
Akciós Landini Landpower 165 és Powerfarm 100
ezt érdemes volna megnézned, szeritem elég jó áron adják :)
-
pista89 #21621 Beszarok :D -
#21620 Sziasztok!
Hetfon elkezdodott az 1hetes ugyeletesegi gyakorlat az allattenyesztesnel...Reggel 4kor kell kelnem meg meg az mellett delutan is bekell masznom,etetni kell a teheneket,meg 1resze birkakat amiket az iskola egy 4x5os boxba berakott... -
JD4650 #21619 ja, kellett 1 új belső.
De ez nem lenne nagy baj ha lenne 1 rakodónk, mert így mindig be kell jönni 1 zsákért
másik probléma hogy a zsákok 1000kilósak, a szóróba meg kb 850kg fér:D -
Dénes15 #21618 Azse rossz. Am defektet kaptatok? -
JD4650 #21617 ezzel szórhatnánk, erre szenvedünk a kicsivel...