24942
  • caseih9400
    mi?
  • mesteruur
    LOL.....ez shit
  • mesteruur
    nekem mutatja
  • caseih9400
    én se látlom lehet hogy rossz a link...........
  • mesteruur
    miért, nem látni ezt a szart?
  • caseih9400
    jaja de nem csak ő vetett felváltotta időnként Kálmán bá is aki már nem dolgozik aTsz-ünkbe ezt Dave tudja hogy miért nem majd egyszer elmondom.... xD
  • gabor 892
    fasza gyerek lehet az öreg:D
  • Dave531
    Olvastam én ezt anno a Mezőhirben. Odavágott akkor Jenőbá. :D
  • caseih9400
    az egész cikk itt !
  • caseih9400
    már jenő bá is nyert csak ő vetési versenybe :
    A 3 méteres gépek versenyét az országban lévő gépek közül az egyik legkorosabb nyerte, a gyomaendrődi Bethlen Agrár Kft. RD300S vetőgépe. Az optimális időjárási körülmények között kezdődő vetésben egy 120 LE-s Zetor volt az alkalmazott erőgép. A vetőgép a hazánkban elterjedt kivitelekkel szemben merev késes magágykészítő egységgel van szerelve, ami igényesebben előkészített talajt igényel, mint a tárcsás rendszerű gép. Az Udvarnok határában elterülő 93 ha-os táblában ez nem is volt probléma. A magfeltöltés EB-4-es pótkocsival történt, a gépkezelésben 2 szakember vett részt. Az 1996 óta használt vetőgép és a vele remekül összeszokott társaság 24 óra elteltével a képzeletbeli aranyérmet és persze a valóságos fődíjat, a svédországi utazást nyerte a 74 ha-os teljesítményével.

„Saját magunk megmérettetése céljából indultunk a versenyen. A 6 éves gép és a kis, 120 Le-s Zetor miatt nem gondoltuk, hogy helyezést tudunk elérni. A többi tényező – a nagy táblaméret és a gyors, kb. 3 perces vetőmagtöltés – viszont kedvezően alakult. A vetőmag feltöltő kocsit külön erre a versenyre kicsit módosítottuk, és a műszakonkénti 2 fő a teljes 24 órában jelen volt. A teljesítmény elérésében – ami jelentősen több, mint az elmúlt évek átlaga – nagy szerepe volt a két gépkezelőnek, Tímár Jenőnek és Szilágyi Kálmánnak, valamint a kiszolgálóknak. Nem hiszem, hogy a jelenlegi lehetőségeinkkel és adottságainkkal ennél nagyobb teljesítmény elérhető. A vetés minőségével tökéletesen elégedettek vagyunk." mondta Tóth László, a versenyről nyilatkozva.

itten van-e xD
  • Dave531
    Most erről mit mondjak? :D
  • SHADOWEYES7
    Új világrekordot állított fel a CR kombájn

Ezúttal egy 12 soros OROS adapterrel, kukoricában és Magyarországon!

Az IKR Zrt., a CNH valamint az orosházi Linamar Rt. szervezésében alaprekord felállítására került sor 2005. október 21-22-én Orosháza határában. A New Holland CR980-as típusú kombájnja a Linamar Rt. új fejlesztésű OROS SF 12 soros kukorica adapterével "felfegyverkezve" egy teljes napig (24 órán keresztül) dolgozott maximális terület- és tömegteljesítmény elérése érdekében. A kombájnt végig egy és ugyanaz a gépkezelő vezette, ami kiemelkedő rekordteljesítményt jelentett a gép munkájától függetlenül is. A gép és a kezelő zökkenőmentes munkáját jól szervezett szállítójármű-kiszolgálás valamint "gyorsreagálású" szervízháttér biztosította. A rekordfelállítást az FVMMI GM Gépminősítő Közhasznú Társaság és MGI Gödöllő vezette le, ellenőrizte és igazolta.

A rekordfelállítás körülményei...

A rekordfelállításra Orosházától keletre, a 47-es út mentén lévő területen került sor. A Linamar Rt. munkatársai már jó előre kijelölték a területet, a rekordkísérletet megelőzően pedig körbevágták a forgókat és 144 soronként nyilalásokat vágtak a táblákban. Az előkészített terület nagyságát az FVMMI szakemberei hitelesítették.

Az állományt 4 kukoricahibrid alkotta (Colomba, AW043, Danella, DKC3511), melyek két egymástól független táblában helyezkedtek el. Az állomány átlagos szemnedvessége 19% körül alakult, az átlagos hozam (betakarításkori szemnedvességgel) pedig 10 t/ha volt. A kombájnban DGPS berendezés üzemelt, így a hozam- és nedvességadatokat folyamatosan rögzítette gép, majd a betakarított területről pontos hozamtérkép is készült.

A teszt során a betakarított kukorica mennyisége: 1 228,8 t
    A betakarított terület: 123,7 ha
    A felhasznált hajtóanyag: 1474,0 l
    Teljesített alapidő (nettó vágásidő fordulók nélkül): 20,7 óra
    produktív idő (vágásidő fordulókkal, átállásokkal):
    22,4 óra
    állásidő:
    1,6 óra
    Összes munkaidő: 24,0 óra
  • SHADOWEYES7
    :DDDDDDdd
  • gasongas #742
    Ez a fehér kis téglalapban lévő piros x tényleg odabasz.:DDD
  • SHADOWEYES7
    reggelt......
  • gasongas #740
    Pálinkás jóreggelt!
  • mesteruur
    odabasz a kecske mi?

• mesteruur
    Előrehezottat teszel valmiből?
    (nem vok az msn-eden, de szurkolok :P )
  • gabor 892
    whehe:D
  • Dave531
    Biztos az érettségi miatt van. XD Pénteken lesz, úgyhogy szurkolni!!!! aki nem szurkol az törölve lesz msn-ről.XD
  • gabor 892
    hát jah, szar vagy:D
  • Dave531
    Nem vok ma formában 5 lóerőt tévedtem a picssba. :D
  • gabor 892
    ma voltam náluk megnézni az állományt...hát jah...:D
  • Dave531
    Ejjnye odabasz
  • gabor 892
    amugy disznooznak, évi 5000-6000 szal van anyag a földre, meg vesznek hozzá asszem 20köbös szipit
  • gabor 892
    jah 185 lovas
  • Dave531
    Ha szállítani kell akkor minek Puma? a legkisebb aszem 180 paripás
  • mesteruur
    mond a haverodnak hogy vegyenek Massey Ferguson 8250XT-t. 60-as Powershift váltó van benne....szállításra tökéletes
  • gabor 892
    meghatatok? eekapott a kaszás???:D
  • gabor 892
    ja déé:D
  • caseih9400
    még tegnap este beszéltük hogy jön ide ebbe a topickba a kaszás dereng??
  • gabor 892
    mer?
  • caseih9400
    ez dave írta xD te vagy a kaszás Gábor xD
  • gabor 892
    miva?:D
  • caseih9400
    xD te nem a kaszás vagy ???? xD
  • gabor 892
    hát jah, azt mondták a "tudosok" hogy a Puma 25öt eszik a Valtra meg 35/ha...IKRbe voltunk, majdnem elélveztem annyi gép volt bazz ááá .D
  • caseih9400
    itt van több infó a Valmetről
  • caseih9400
    hát a valmet se eszik keveset igaz azoknak mind1 csak mennyen................
  • gabor 892
    ja értem, mer néztek JD-t is, de azt mondják hogy azok szállitásnál sokat esznek, bár 55km/h val jol mennek
  • caseih9400
    nem tom de én 40-et mentem vele padlógázzal úgy hogy üresen mentem vele :))