24942
-
#2742 nekünk se volt a legjobb :S 40mázsa/ha,,,,de majd a köv..:D ma is csak munkaronto eső volt...csak szemetelt...legalább quadoztam egyet a munka helyet.t.megérte:D -
#2741 fos,ez a tábla átlagja 25 mázsa körül van -
#2740 Shad aztán mennyit adott a búza??? -
#2739 Az 50-esel kellet volna. XD Vagy elhozzátok tőle az Ih-t. :D Már a sacitól. :D -
JD4650 #2738 de elengednének csak nincs itthon a 80-as, szted mivel vittük le a kocsikat a sándorhóó?:D -
#2737 Mire vagy kiváncsi?? -
#2736 arra vagyok én kiváncsi -
#2735 Áhh azt nem engednék meg neki. :D
Basszus a cég rohadtul beindult. Ugye vezérkar váltás volt :D és íme az eredmény:repce 3,3 t, árpa 5,2. Azért odavágnak mi? Aszem jönnek az új gépek 1000-el. :D -
#2734 mér nem mentél ki te?:D -
JD4650 #2733 nálunk ma nem esett az eső, az jót jelent?:D
viszont ma semmi nem csináltunk mert faternak elkellett utaznia mittomén hova aztán nem tudtunk se aratni se bálázni, pedig itt volt az időő, belehetett volna fejezni az aratást:( -
-
#2731 mai aratás képei!!!! röviden,bebaszott az eső,és mára ennyi!!:(((
-
#2730 Uff.
Én is rég voltam ere.:)
És amúgy is tsak átutazóban szoktam lenni.:)) -
#2729 csumpi...gyerekek, már jóideje nem voltam...
1...mert az a geci vihar kibaszta a gépemet a "kukába"...és csak most lett jó
2....éjszakás vok, és nagygéppel tárcsázok tegnaptól..... =D
. TÖK JÓ
nah...lesz egy kevés idő mire elolvasgatom a hsz-eket -
#2728 kolbászt ne csinálj belőle!
sütve, főzve jó. -
#2727 az a legjobb:D -
#2726 de van vaddisznó húsom!!!!://// -
#2725 azért ne ijedj meg!
hőkezekés pusztítja,
vaddisznó kolbászt meg mellőzd! :) -
#2724 -
#2723 Mire képes egy pici féreg? !!!!
A világon mindenhol, endémiásan előforduló parazitozoonosis.
Trichinella spp. komplex a legkisebb fonálférge az embernek.
A hordozó állat vagy ember esetében egyszerre beszélhetünk:
béltrichinellosisról (véglegesgazdaként), amelyet kifejlett féreg okoz,
Izomtrichinellosisról (köztigazdaként), amely kialakulásakor fertőzőképes lárva tokolódik be az izom szövetbe.
Emberi trichinellosis tünetei :
fertőződés után 5-8 nappal profúz hasmenés, émelygés, hányás, magas láz, fejfájás;
fertőződés után 3 héttel jellegzetes tünet a szemhéj, szemkörnyék és arc oedémája, jelentős eosinophillia, izomfájdalmak, köröm alatti vérzések, ascites, idegrendszeri tünetek, myocarditis;
légzőizom-bénulás,
halál 4-7. héten;
-
#2722 ja,télleg!!:) -
JD4650 #2721 inkább 4.50 :D -
#2720 jajj,hát Medion kicsi a WTS-hez--itt 6.20 a vágóasztal nálad 5.40??? -
#2719 mi megvagyunk elégedve a 20ha-al is, mondjuk ha összehasonlitod a WTS-t meg a Medion-t hát...:D -
#2718 1 táblában!!
nem volt taxizás -
#2717 ha időben kezdek akkor 30-36 hektár lemegy,de attól is függ mennyire jó a búza,mert volt olyan év h 58 hektár ment le reggel 7 -től éjfélig -
#2716 szerintem nekem is! egyik ismerősünk a JD-s tiszta gyökér...bérbe arat már egy hete és még elsem kezdte a sajátját szal cumi lesz neki ha lesz egy eső...ja és van 3 WTS-e abbol is csak 2 megy...Shad te mennyi buzát szedsz le egy nap? -
#2715 én is holnap!!!!!
képek lesznek!!!!! -
#2714 nem, csak ma pakoltunk ki a magtárbol és holnap kezdünk aratni:) -
#2713 tárcsáztok egyből?? -
-
#2711 az az! Claas a gabonában verhetetlen...azt mondják a JD meg az IH kukoricában igen jol teljesit, a JD az tuti igazolom::D -
JD4650 #2710 Dave, említetted hogy a NHból csak a kombájn jó, ezt igazolom:D ma arattunk 5,6Ha-t egy jó másik majdnek jó
a 4Haoson lett 185q az 1,6Ha-oson meg 65, anyira nem rossz, főleg hogy későn lett vegyszerezve:D, na szóval NH CX840 egész fasza volt, de én azért maradok a Claasnál :D -
#2709 durva eset :(
nálunk egy 20 tonnás kamion söpört le az útról egy kerékpárost. -
#2708 Srácok nagyon komly dolgok vannak erre. Annyit mondok h NH. Szóval katasztrófa. XD Van fateréknál 1 155-ös. Meg azt is megkell említenem, h szép emelkedők vannak felénk. Jött a főnök 21-2 éves kölke lefelé a lejtön(kurva nagy) és még 1 90 fokos visszafordító is van benne. Na szóval eresztette lefelé a Tm-et mögötte a 15 t-s stetzl kocsi. A barom meg nem, szép lassan engedte a gépet lefelé, hanem kinálta neki. Na aztán a kanyarba fékezett 1-et. Aztán szépen visszafordult a traki a pótkocsi mellé :S :D A Tm hátsó kerekét kilyukasztotta a pótkocsi sarka. A sárvédő felhajlott. A pótkocsi rúdja meg visszafordult. Szóval ilyen U fillingü lett. :D Az volt a kurva nagy mákja a kölöknek, h nem borult fel. :S -
JD4650 #2707 a -
JD4650 #2706 szép jó 10 ór 9 percet -
#2705 szépjoreggelt -
JD4650 #2704 6m-es a vágóasztal
ez elég jó volt itt 5-5,2 körül lehetett az átlag, nem messze volt 1,5-ös búza:D -
#2703 mit láthatott?? :))