24942
  • SHADOWEYES7
    :D
    jó képek!!
  • gabor 892
    MT3-50(persze80as motorral)+New Holland TX63

hát ezz őőőőőő haggyuk:D /mi a fasz van ott?:D

várakozáááás:S
  • gabor 892
    nekünk nincs első hid rugozás de nem is kell, miota megvan ugyis csak 1x szállitottunk vele,,,,a 7,80as simito az milyen? nekünk is megvan rendelve egy akkora....
  • JD4650
    és vezetet már valaki földön ülve Claas dominatort?:D az se volt semmi, de muszály volt leszednem a szélső sor napraforgót XD
  • Dave531
    Felvettem volna, h vergődik aszem néztél volna. Bazz te vezettél már úgy?? :D Sokkal jobb mint rendesen. :D A visszapillantót bámultam, h kb hogy megyek, mert fingom nem volt. XD De nem mentem le az útról. XD Igaz a 4forduló alatt találkoztunk azon a részen 1 autóval. XD Szóval egész végig az út közepén csapattunk mert ott még egész türhető az út. :D Ja meg a Tm-nek fos az első híd rugózás. levan teljesen engedve a traki eleje a hidra. szal baszkodja az egész gépet. Pedig csak 1 kibaszott szelepet kéne megnézni. :S
  • Dave531
    Ja és az új gépek mert lesznek ahogy mondtam. Őszre:NH T-8000. XD Pedig 1 210-es ih puma jött volna csak az a retkes nagyfőnök leszavazta mert nagyobb gép kell. Akkor 7,8-as simító, 8,2-es kombinátor. V&N eke. Nyárra meg jön 1 Ih kombájn. :D Meg egy fergi rakodó. XD Ja meg vett a góré még 1000 ha-t itt valahol a picsba. :D Ősszel majd megy a törés 1000-el. :D Szóval 2400 ha. :DDDDDDDDDDDDDD
    Ja és kifelejtettem, rokonom vicon bálázóját.
  • gabor 892
    hát az tényleg nagy élmény lehet kisülésről vezetni egy traktor huh:D csak annak van baja a Tm-el aki nem tudja vezetni:P
  • Dave531
    A fendt a fülke alatt el lőt 1 csavart és elfolyt a hidraulika olaj. :D Kemény 20 liter. a Tm-el téptük fére. :D Semmi vazz minden tönkre megy előbb-utóbb. Már 4 éves a gép szóval kapja az ívet igaz ebbe csak 5000 óra van, dehát sokat szállít mert nagyon nincs ami felvigye a 25-26 t-kat ezeken a mocskos emelkedőkön. A tm is pattogot mint a rtekes p*csa. :D
    Csak 4 m-es ih tárcsával karistoltunk de nem nagyon viszegeti.
  • JD4650
    és mia baja a fendtnek, elöbb ment tönkre mint a TM, mi a kakit csinálnak ott a cégnél?:D Mekkora tárcsát vit a TM?
  • Dave531
    Na skacok megjöttem. elárum gábor, h az én házam is épül,úgyhogy ez nem jött be. :D Köszi Jd, h elsoroltad a gépeket. :DD Jah meg még 1-2 apró cseplő dolgo:kühne tárcsa, vagy 5 eke, ih 6210-es vetőgép, 2 spc, quick rakodó, nas, geringhoff adapter. Szal tényleg domcsik jah meg még ahogy elképzelted, nah de mind1 is. Hogy ma mit rendeztünk. :D tárcsáztam NH tm 190-el. XD hogy az mekkora egy ramtagy minden baja van. na de mind1 is délbe jött a teló, h összefosta magát a 926-os fendt. XD Akkor kimentük, h behúzzuk de aztán kijött a szervizes és magot hordtunk a 20 t-s kögelel. Genye, h mit rinyált az a traktor. :D De azért viszegette. Csak 30 körül jöhettünk pontosan nem tom mert a kilóméter óra is szarakszik van mikor rendesen mér. van amikor meg 1,2-6,8 között szarakodik. Aztán beértek minket másik cimbijék a 716-ossal aztán a céghez vezető úton forma 1-eztünk. XD Megpróbált minket megelőzni az 1-ik oldalon átt húztunk a másikra aztán ez ment a cégig. XD Na meg még az volt a durva mikor haverom vedelte a szörpöt aztán a kis ülésről vezettem a gépet. XD
  • SHADOWEYES7
    a hátsó szeparátor dob,a WTS-eknél van a ládák felett még 1 utó verő dob és ott igen bemedvézett!!!

szopacs volt,bemászás,kés,tépkedés stb.........
  • gabor 892
    Shad akkor azt már nem is érdemes leszedni ha kivannak nyilva a becők nem?! annak már csak a szártépő maradt szerintem...jah és arra akartál utalni hogy feltekerte hogy BEMEDVÉZTÉL?
  • SHADOWEYES7
    repcébe,volt szopás nem kevés!!!

a szeparátor,beszedte az anyagot ,és feltekerte a zöld szárat,mint az állat!!
    a búzák már lementek,és MÉG mindig van talpon repce,persze a lámák nem deszikálták le,vessenek magukra,már a becők a tetején mint a rózsa úgy ki van nyilva,de még alul tiszta zöld,szal szopás 1000 -el aki nem desszikált!!
  • gabor 892
    utána gondolom mind1ik medvézetttD::D::D
  • gabor 892
    hát látszik hogy a motolla is gyorsabban forog, talán jobban tudja nyelni az anyagot, bár ki tudja?! azt mondják az NH-k kombájnba nem rosszak
  • SHADOWEYES7
    nem akarom elhinni ,hogy a Joohn-t lehagyta a NH!!!44
  • gabor 892
    dikkvagytokparasztokezekisunatkoztak:):D
  • SHADOWEYES7
    ja-ja mi termeljük az ÉLETET---már ha értik a városi patkányok!!!:ASD?:ASddddd

ÉLET=BÚZA
  • mesteruur
    Holnap megyek be targoncázni------------>vetőmagbetermelés lesz. Majd Nyomatok róla képeket, igaz nem valamai nagy élmény xD
    Jah....mi a faszt vitáztok már HE???? Nem tök 8 hogy kinek mi van, meg hogy ki mennyit tud a gépekről??? Sztem az a lényeg hogy aki ide ír az mind szereti ezt a szakmát és kész!!!!
  • JD4650
    szaros domcsi---> JD9540 WTS
    20 mtz---> JD7820, JD4650, meg pár új mtz
    többet nem tok Dave rokonának gépparkjáról, de most már abba lehetne fejezni(XD), egyenlőre mind a ketten szarcsimbókok vagytok gép és föld nélkül (velem együtt), ne baszogassátok egymást, lassan olyan lesz a topic mint amikor itt volt még rajmi (na még ő hiányozna)
  • gabor 892
    na jah,,,
  • SHADOWEYES7
    egyébként elég 1 be szkennelt MVH terület alapú támogatás főlap!!! de ne személyeskedjünk,gyerekek ne csináljátok ,nincs értelme vitázni,én is sorolhatnám mim van,de értelme nincs hősködni,mert 1 szer fenn ,1 szer lenn............

szal nehéz a ""paraszti"" élet,mert mit tagadjuk azok vagyunk,és aki sajnálja amink van az csinálja utánunk,vagy bassza meg az anny*t,..........

[EGYÉNI VÉLEMÉNY]
  • gabor 892
    ki sikeres, ki nem,,,nemtom hogy kinek épül most a háza, a tied vagy az enyim!? jah 200ha meg 5x jobb géppark gondolom:D várom a képeket aztán nehogy kiderüljön hogy van egy szaros dominátoruk meg 20mtzjük...vagy ha igy belejöttél ird le hogy mijen cuccaik meg gépeik vannak!
  • Dave531
    Voltam ma tárcsázni majd nyomatok képeket meg csináltam képet a quadrantról meg a bálahordásról. Aratás az megindult most d.u.
  • Dave531
    Nah gábor most bemutatkoztál. Nem tudom ki löki itt a szarságait ami senkit nem érdekel. Talán azért mert akkor mi a faszt jár a pofád, h ez + az van. De te nem dolgoztál érte csak a nagy pofád van. Te sikeres? Háhá röhög a vakbelem. Azt majd megnézem. Jah és nem is vok olyan beképzelt kis töketlen mint te. Lehet h csak szaros 10 ha-unk van de nem akkora a pofám mint a tiéd a nagy semmiért. Mert te nem tettél semmit hozzá h úgy álltok ahogy. Jah és az ilyen embernél rohadtabb nincs mit te vagy meg leszel(már a lenézésedre írom). Nem az a nagy ember aki úgy kezdi, h megvan mindene, hanem az aki a semmiről elér valamit. Ennyit erről. Szóval te vagy a 0 de elég nagy. Jah és nem tudom, h minek kell itt ugatnod. Te nem tudtad, h mi a vinasz én meg igen. Most ezért minek kell a fórumut tele írnod az ökörségeddel?Mert nem arról szól,h 1 egoista kis csicska vagy és lenézel mindenkit mert nektek van 1 "JÓ" traktorotok meg 1 kis pöcs kombájnotok. Engem tovább nem érdekelsz, meg a nagynak hitt szöveged. Még annyit erról, h rokonomnak 200 ha-on 5x jobb gépparkja van mint nektek szóval nem kell nagynak lenned.
  • gabor 892
    mi ma nyomtuk bérbe, lement 10ha ároa, beleálltunk a buzába és elkezdett esni az eső...elállt utána máshova mentünk maszekolni szal:D aztán hétfőn kezdjük a rozst, 50ha 1,5nap...arra miujság?
  • JD4650
    nálunk se nyomatják a vinyaszt, de én már hallottam róla...
    valami fejlemény? aratás, meg hasonlók?
  • gabor 892
    Dave miért kellett volna megdolgoznom a Tmért? lehet hogy szaros, de nem 10ha-on nyomjuk, aztán lökheted nekem itt a hülyeségeid egész nyugodtan sose leszel olyan sikeres mint én leszek! meg nem egy 0 vok akinek csak a pofája jár!
  • SHADOWEYES7
    ZÚZOTT KŐ, FŰRÉSZPOR ÉS VINASZ
    [2001. dec. 15. 11:24]

Itt a tél, havasak, jegesek, csúszósak az utak, a járdák. A legkézenfekvőbb, legelterjedtebb megoldás a sózás, ám a só károsítja a környezetet. A betonjárdára, aszfaltútra kiszórt só egy része olvadáskor a hólévet együtt elfolyik, beszivárog a talajba, károsítva a növényzetet s magát a talajt is. Az út menti fű, a facsemeték akár ki is pusztulhatnak. Emellett a só korrodálhatja az acélszerkezeteket, ezért hidakon, felüljárókon különösen csínján kell bánni vele. Budapest közútjainak hómentesítéséről a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. gondoskodik. Mint Szegedi Péter szóvivőtől megtudtuk, pontosan tisztában vannak a só áldatlan hatásával, ezért kellő óvatossággal alkalmazzák. Egyrészt só és kvarchomok keverékét használják, másrészt olyan szórógépekkel dolgoznak, melyek elektronikus adagolórendszere lehetővé teszi, hogy csak az éppen szükséges mennyiség kerüljön az útfelületre. Ennek megállapításához szakértők vizsgálják a levegő hőmérsékletét, a talaj menti hőmérsékletet, s figyelembe veszik a hóréteg vastagságát is, nemkülönben az időjárás-előrejelzést. A kiszórandó sómennyiség az út jellegétől is függ. Mint megtudtuk, az útra négyzetméterenként legfeljebb 40 gramm szóróanyag hinthető, védett fasorokban azonban csak 20, hidakon és felüljárókon pedig 10 gramm. Olykor azonban a sózás nem elég. Gyakran megesik, hogy a lehullott hó napközben megolvad, este azonban újra megfagy, kemény jégpáncélt képezve az úton. Ha a hőmérséklet mínusz 6-9 fok alá csökken, a sókristályok nem képesek megolvasztani a jeget, így aztán muszáj csákányt fogni, ha járhatóvá akarjuk tenni az utat. Az ilyen esetek elkerülésére rendszerint az elősózás műveletét alkalmazzák, azaz sót hintenek az útpályára, mielőtt még a hó leesne. A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. 1200 kilométer főút és 2100 kilométer mellékút tisztán tartásáról gondoskodik. Hirtelen lehulló, nagy mennyiségű hó esetén először a fő tömegközlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat tisztítják meg, az autóbuszvonalakat, a hegyvidéki utakat szabadítják fel, és a lakosság ellátását szolgáló intézmények, egyebek közt a kórházak, kenyérgyárak, tejüzemek elérhetőségét biztosítják. Az ingatlantulajdonosokra hárul a házuk előtti járdaszakasz megtisztítása. Az Állami Autópálya-kezelő Rt. sajtóosztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a sózás voltaképp kompromisszum. Mértékét ugyan lehetne jelentősen csökkenteni, ha telente minden autós hólánccal járna, ám az autópályákon a legmagasabb szintű útüzemeltetési szolgáltatást kell nyújtani, ami hómentességet jelent. Ez az állapot sózás nélkül nem valósítható meg, de idehaza szerencsére nem annyira kemények a telek, hogy a szükséges szórás jelentős környezetkárosítással járna. Érthető, hogy a gyorsforgalmi utak hómentesítése rendkívül fontos a biztonságos közlekedés szempontjából, ám a települések belterületén, a járdákon és mellékutakon egyéb Lehetőségek is megfontolandóak. Nem csupán az amúgy is rengeteg környezeti kárt elviselni kényszerülő városi növényzet védelme miatt, de például azért is, mert a sós latyak a lábbelik élettartamát is megrövidíti. Az alternatív megoldások terén nem egy hazai település tett már lépéseket. Győr városában például már vagy hat éve a vinasz nevezetű szeszgyári mellékterméket használják hómentesítésre, tudtuk meg a győri Kommunális Szolgáltató Kft. munkatársától, Rokovszki Györgytől. A vinasz, a sóval ellentétben, mínusz 8-10 fokon is hatékonyan olvaszt, hátránya azonban, hogy a talajba kerülve trágyaként viselkedik és erőteljes növényburjánzást okoz. Ezért csatornák mellett nem is alkalmazzák, nehogy az élővizekbe kerüljön. Alkalmas anyag lehet az egészen apróra zúzott kő, esetleg sóval keverve, vagy a kohósalak, a leginkább környezetbarát azonban a fűrészpor, melynek óriási előnye, hogy tavasszal magától lebomlik, anélkül, hogy károsítaná a környezetet. Hanga Piroska 2001.12.14.
  • Dave531
    Bocs elkúrtam az tonnan nem q. XD De elészőr írtam jól. :D Különben nekem eszembe nem volt veszekedni csak látod gábor nem tud magával mit kezdeni aztán löki.
  • mesteruur
    Ne veszekedjetek már!!!!!!!!!!
    Nálunk sincs ilyen vinasz téma, még nem is hallottam róla.
    + Sztem az a 11,8 q kuksz az nem sok...nekünk ilyen 20 q szokott lenni.....az itt nagyon megy....kedvez neki ez a fasza kis fekete erdőtalaj
  • Dave531
    Na most én is írom, h bazmeg nem tudom, h mi a f@szomat kell neked minden szaron felkani a vizet. Mintha elszidtam volna a családodat. És erre már rohadtul telivagyok. Hülyéké a szerencse ja, vinasszal lett a 15 ak-n 11,8-as kukorica ennyit erről! Tsz meg még a környéken sincs szal szar vagy. Szóval nagyon bírlak mikor a semmin felkapod a vizet aztán elküldesz a rákba. Más az ilyeneken röhög vagy sdemmi bántót nem vesz észre benne(sztem most is ez van) te meg itt vered magad h most elszidom mert valamit megin tudott amit én nem. Mer aztán te nagy lehetsz a szaros Tm-etekre nem? Te nem dolgoztál érte semmi szóval úgy járjon a pofád!
  • gabor 892
    Dave te meg ne probálj oltogatni bazmeg, nem tehetek arrol hogy másnál ilyen nincs! Tökmind1 mi alá szorod ugyis megkell műtrágyázni, lehet ti nem adtatok neki, dehát hülyéknek kedvez a szerencse...ennyit erről! Majd akkor legyél ekkora mikor az udvarotokba állnak a gépek ne akkor amikor hu bazmeg ott a tsz a szomszédba meg faszom!
  • SHADOWEYES7
    nálunk ilyen nincs,de halál komolyan!!!!
  • Dave531
    Na látom gábor te is vágod, h mi a vinasz. mi is szórtunk tavaly a kukorica alá. De műtrágyát nem kapott 10-11,8 t-s kukoricánk lett rajta. Ez a nem mind1. Na szóval az 1 szeszipari melléktermék röviden és tömören. :D Folyékony barna anyag(nem fos). XD Végülis pont olyan mint a műtrágya. 1q vinasz=3q műtrágya hatoanyag tekintetében(persze ez folyékony, de q-ra mérik aszem. Itt áttalakították a 118-as detket és azzal szórták ki. De mióta új főnökség van a cégnél nuku vinasz szal mi se szórunk. Ja és a rákot télen szórják. Akkor amikor akarod meg van anyag. Na Shad kielégítő választ kaptál??
  • SHADOWEYES7
    bazzmeg,kibaszottul nem vágom a ""vinasz""--mi a fakk???
  • gabor 892
    ezt nem hiszem el...:)
  • SHADOWEYES7
    lehet tök hülye vagyok,de nem vágom mi az a vinasz!!!
  • gabor 892
    mi bazzeg amit szornak télen!
  • SHADOWEYES7
    vinasz????

mi a fakk az???