24942
  • SHADOWEYES7
    javit a faszom!!
    én még várok a tárcsázással,hagy jöjjön ki rendesen a tarlóvirág,ha azt veszitek mult évben szinte ilyenkor kezdtük az aratást!!
    van aki már rég feltárcsázott,nem biztos ,hogy jó ötlet,mivan ha nem lessz eső és nyitva a föld,mert ugye most már luxus a tárcsa után huzni a gyűrűshenger sort!!
    én még 1987-ben mikor az Állami Gazdaságban kezdtem dolgozni,és kikerültem Rába steigerre-akkor minden tárcsázás úgy zajlott,hogy egyből le is zártuk a földet,sőőőt még a a Rába üzemanyag tankján volt 2000 literes tartály és szórtuk belőle a folyékony műtrágyát és ugy tárcsáztunk a tarlón,a Rába elején volt a nagy keret és ott fujta a trutyit!!!
    szal én még 2 hetet adok neki,a repce alá megcsinálom alősször a talajt ,utánna őszi árpa alá,és a többit meg szép sorjában!!
  • gabor 892
    majd minnyá kiderül:D
  • mesteruur
    Hello Shad... fasza lett az új logod...
    Te mivel múlatod az időt ezeken a szép esős napokon??? csak nem javítasz???
  • SHADOWEYES7
  • mesteruur
    vazzeg!!!!!!!!
    hazajövök fél 12kor, mert már megvolt a karbantartás, erre telefonál a főnök, hogy mennyek vissza, mert le kell bontani a régi birkaólat :S tiszta szar..... és még tegnap éjjel az eső is esett, meg ma du is.....tizsta szar a mai nap
  • gabor 892
    hát igen...
  • JD4650
    a johnyba jelenleg nincs bent a gáz, úgyhogy hiába klímázok, az MTZn meg általábaqn minden nyitva van:)
  • gabor 892
    szintén, ha klimázok akkor tuti hogy megfázok, mint aratásnál:S:D
  • mesteruur
    Én sem használom a klíma részét egy gépben sem, csak a ventillátort pörgetem, és a fúvókákat elállítom magamról. Csak néha teszek rá egy kis "hideget", ha már nagyon meleg van
  • mesteruur
    Kössz aranyapám..... HÁT NEM GYÖNYÖRŰ XD
  • gabor 892
    hát még jo hogy a lemezburkolatos jobban néz ki mint a műanyag...azért vettünk lemezest:D bár nincs benne klima, de csaj 500.000ér raktak volna bele, inkább nem, kibaszom az ajtot azt jovan:D
  • JD4650
    második kép első kombájn repce mögött fülke, átrakó kocsival, de ha így jobban tetszik:D
  • mesteruur
    Nem azért, de én ezeken a képeken egy darab Szegafrédót nem látok
  • mesteruur
    Sztem a "régebbi" lemezburkolatos jobban néz ki.
    Van bennük klíma, csak az a baj vele, hogy könnyen eldugul a szőrű.... naponta ki kell fújatni :S
  • Dave531
    Ásztá mindenit. Már akartam mondani, h én is megtaláltam. XD
  • JD4650
    Dave, megtaláltam :D
  • JD4650
    nem rossz :D és mesteruur, igen az egy fergi:D

• gabor 892
    ilyen van o.társaméknak is...még mindig jobban néz ki mint a kerekitett okádék!(szerintem) ezekbe van már klima?
  • mesteruur
    952.2 műanyagburkolatos, csak egy 8as HW kocsit képzelj mögé magasítóval

• gabor 892
    erről ennyit...:D milyen MTZvel nyomultál?
  • mesteruur
    Menet közben Janibá.....főutcán...már a sokadik volt (vagy 8), és ez melett még 4 keserű biztos lecsúszott neki

Így nézett ki du-tánra....meg is lett az eredménye... Józsibácsi meglátta, és nem engedte traktorra ülni--->Én mentem ki helyette

• gabor 892
    az öregek basznak ilyenkor szarozni már mi?:D inkább elsöröznek:D
  • mesteruur
    Muszály lennie, mert ha azt mondom hogy nem csinálom, akkor azt mondják hogy "akkor holnap már ne is gyere" De egyébként ha csinálja az ember, akkor halad...csak már az Istentudja hányadik kanyarnál (mert fordulok egy párat az biztos xD xD) kezd unalmas lenni. De nem baj, ezt is meg kell csinálni valakinek, és mivel én vagyok ott a "rangidős" mindig rám esik a választás ha ilyen aljamunkáról van szó. xD
  • gabor 892
    a rogadt ezzel egy örökké valoság pakolni még 1 vagont nem hogy nemtudom hányat,,,,nem semmi,,,látom kitartás megvan:D
  • mesteruur
    Hello mindenkinek.....ez a retkes eső megszopatta a népet-----> csak 3 vagont hoztak be.... a többit majd holnap ha minden jól megy
    Juhász megjött a Fergivel----> 310 q a két 10 tonnás kocsin, azok a magasítók nem a búzához lettek kitalálva....főleg em úgy, hogy végig pandalba jön az út lefelé az almafasoron...kicsit lapítanak a kerekek meg a rugók full egyenesen álltak. Ez a kombájnos egy f*sz.

Itt a gép....kicsit rozoga szegény, de még megy :D
  • gabor 892
    helyzet? Mester hányadik vagonnál tarthat a kis targoncával?:D
  • Dave531
    Itt is egész éjjel esett, volt is rendesen. De úgy fél 9 körül elállt.
  • JD4650
    na most esik:D
  • JD4650
    hátitt emg éjjel sem esett és most sem esik, szóval... de esőre áll a dolog:D
  • gabor 892
    nah gyerekek itt egész éjjel esett az eső, most is esik, egész napra esőt mondtak szoval irány maszekolni:D
  • SHADOWEYES7

eső előtt nem is szoktunk,hagy keljen meg a föld kicsit eső után,és nagyon fasza lessz a talaj!!!
  • JD4650
    mi addig nem tárcsázunk amíg nem ázik meg egy kicsit, ugyhogy ráérünk:D de jöhetne már az a kurva esőő
  • mesteruur
    Az hát....lazesz nagyon. Majd ah lesz kedvem leszedni a telómról képeket akkor teszek fel ide róla. Jókis gép volt az valamikor fénykorában kb 15 éve. de most... orrán száján folyik az olaj, a víz meg füstöl mint az állat...nem baj hajtom mint a varrógépet a kis GSV-t xD ........alap
  • gabor 892
    targoncával tényleg az lehet:D hát kinek mi a jo minden pézbe kerül...vagy nem? meg kell élni valamiből:D
  • mesteruur
    az fasza 15 ropi az qva jó ár (persze neked, nem annak akinek csinálod)
    Én meg holnap behordok vagy 8 vagon búzát az istllóba.... targoncával......alap
  • gabor 892
    aha, esős napon mek dolgozni szal valoszinű holnap tárcsázás persze maszekolásba,,,ha/15.000:D
  • mesteruur
    A faszom nyomjam belétek. De qvára ráérnek egyesek ennyit irogatni. Mi a rák van??? Ti nem dolgoztok??? Én reggel 7re megyek és ilyenkor verek haza...... jah...és qva fáradt vagyok....
    Még a képeket sem töltöttem fel a telómról... majd egy esős napon... akkor fölpakolom őket ide is
  • gabor 892
    valakiii?
  • Dave531
    Elég lesz Shad. :DD
  • SHADOWEYES7