24942
  • gabor 892
    4650 az jo böszme gép .D
  • JD4650
    ezekről a vad gépekről van szó:D
  • JD4650
    nekünk is ilyesmi van csak nagyobb...
    elkéne menjek az erdőre megnézni meg vannak e mégXD

júúúj mit láttam mostXD Shanyi elindult szántani (ez már magába vicces mert december elött nem nagyon szokott:D)
    Fergi váltva forgatós eke, 4650 5-ös IH 4840 5-ös IH XD
    szerintem a 4840 a miénket vitte, mert nagyon ronda volt:D
    meg azt sem tudom ki az a hülye aki szánt neki?:D
  • SHADOWEYES7
    Stihl STIHL MS 280

legújabb generáció erős fűrésze. Alacsony rezgésszint, optimalizált foganttyúkialakítás, kiváló súlypontelhelyezés. A porlasztó gyorsító szivattyúval.

új formatervezésű, nagyteljesítményű univerzális fűrész

STIHL MS 280 adatlap - új formatervezésű, nagyteljesítményű univerzális fűrész

A legújabb generáció erős fűrésze. Alacsony rezgésszint, optimalizált foganttyúkialakítás, kiváló súlypontelhelyezés. A porlasztó gyorsító szivattyúval.

Műszaki adatok
    Lökettérfogat 54,7 cm3
    Teljesítmény 2,8/3,8 kW/LE
    Súly 5,3 kg
    Teljesítménysúly 1,9 kg/kW
    Oilomatic fűrészlánc osztása/típusa 325" Rapid Micro
    Rollomatic vezetőlemez 37 cm
    névleges vágáshossz 40 cm

Felszerelés
    Rezgéscsillapító-rendszer
    Egykaros kezelés
    ElastoStart
    Ematic lánckenő-rendszer
    Kompenzátor
    QuickStop láncfék
    Oldalsó láncfeszítés
    Oldalsó láncfeszítés
    Kompenzátor
    Katalizátor
    Elektromos fogantyúfűtés
  • lippet
    Eleklne még hozzá egy két munkagép:D
    pl.: gyűrűshenger, borona....
    délután pótjáról csinizek képet.
  • gabor 892
    adatokat kérnénk...:P
  • lippet
    asszem 8,5LE:D
  • SHADOWEYES7

• gabor 892
    kurva komoly xD hány pacó?:P:D
  • SHADOWEYES7
    ja ja
  • lippet
    Most jut eszembe, a traktorunkról nem is mutattam képet! Igaz nem nagy traktor, de azé....:
    Permetezővel kb 2m munkaszéleség:

Vetőgéppel 2sor vethető vele, télen tervezzük önadagolósra átalakítani:

• gabor 892
    arra hogy ha pl homokba csuszkál ide oda akkor jobban tudja korigálni, hogy egyenesebb legyen, mint a régi sorközművelő kultivátorokon...
  • JD4650
    az a kormány mire jó? azzal lehet állítani a nyomjelzőt?:D

• JD4650
    rába 1millió+ vehetsz hozzá alkatrészt is:)
  • lippet
    Nekünk is van régi Stihllünk. Majd a hosszú hétvége alatt megpróbálom lefotózni.
    Addig is pár kép:

• JD4650
    jó, de nem is volt idén kukoricád?
  • gabor 892
    tegnap azthittem lesz legalább eső, dehát lofasz pedig bevolt borulva mint a rohadás, meg a szele is ittvolt...
  • SHADOWEYES7
    Vasárnap délután:

A délutáni órákban a nyugati területeken lesz naposabb az idő, míg a keleti és a középső országrészben a borult, illetve erősen felhős égbolt mellett, elszórtan záporokra, a magasabban fekvő részeken hózáporokra lehet számítani. Az északkeleti irányú szél megerősödik, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9°C között alakul. Melegfronti hatás várható

Szinoptikus helyzet, távolabbi kilátások:

Európa északi, északnyugati területeinek időjárását egy markáns ciklon frontjai határozzák meg, melynek felhőzetéből többfelé kiadós csapadék esik, és igen erős, helyenként viharos a szél. Ezen ciklon hidegfrontja a következő időszakban eléri az Alpok térségét, majd a Kárpát-medencét is. Ugyanakkor a kontinens nagyobbik részén még anticiklon leszálló légmozgásai alakítják az időjárást, ezért a ködös, hideg reggelek után, száraz, csendes nappalokra van kilátás.
    A Kárpát-medence, illetve hazánk időjárását is egyelőre még anticiklonáris hatások alakítják. Azonban csütörtökön északnyugat felől eléri térségünket egy hidegfront, melynek nyomán ismét erőteljes lehűlésre számíthatunk, csapadékkal, valamint erős széllel kísérve. Csütörtökön még aránylag magas hőmérsékletre készülhetünk, de napsütés már csak a délkeleti országrészben várható. Ezen a napon még 13 és 19°C közötti csúcshőmérsékletet mérhetünk. A nap folyamán először az északnyugati, majd a dunántúli területeken várható eső, zápor, később már országszerte lehet csapadékra számítani. Az északnyugatira forduló szél erős, olykor viharos lesz, mellyel jóval hűvösebb légtömegek érkeznek térségünkbe. A borult, csapadékos időjárás még a pénteki napon is jellemző lesz. Ekkor már csak 7 és 13°C közötti maximumértékeket mérhetünk, de a továbbra is erős, olykor viharos szél miatt ennél sokkal hidegebbet érezhetünk. Szombatra visszatérnek a reggeli fagyok is, általában -3 és +2°C közé süllyed a hőmérő higanyszála, de néhol ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk. A hétvége időjárására a felhőátvonulások mellett előforduló záporok - a hegyekben, illetve a magasabban fekvő részeken esetleg hózáporok - valamint a továbbra is erős, olykor viharos északi, majd északkeleti szél lesz a jellemző. A nappali felmelegedés jócskán visszaesik, hiszen a legmelegebb órákban is csak 6 és 12°C közötti hőmérsékletet mérhetünk majd. A jelenlegi számítások szerint, a jövő hét eleje sem hoz javulást. A hétfői napon országszerte beborul az ég és ekkor már jelentősebb mennyiségű csapadékra is kilátás van. A hőmérséklet tovább csökken és már csak 3 és 8°C közötti maximumhőmérsékletek várhatóak
  • SHADOWEYES7
    nem lessz tavaszim, mindent elvetettem , leszarom a kapás növényeket mivel idén rendesen megszivatott, őszi árpa, és búza van elvetve az öszes földemen.
  • JD4650
    Shad, neked milyen ekéd is van? Rabewerk?
    szántasz már? vagy még nem is arattál?:)
  • JD4650
    erdőnk
    nincs már túl sok fa:D
  • JD4650
    én egy napot dolgoztam vele erdőn... utána 1 hétig ki se mentem:D
  • SHADOWEYES7
    ikon------
  • SHADOWEYES7
    nekem 1 hópihe ikon van ott, és át kell forditani a kart utána a kipufogó dobtól szívja a levegőt(meleg).
  • SHADOWEYES7
    lassan át kell állitani Téli üzemmódba a légszűrőnél :))
  • SHADOWEYES7
    nekem a légszűrő teteje ferdén ál, nem igy mint a képen, és narancsosabb valóban
  • JD4650
  • JD4650
    nekünk 390-es és 650-es van, de a régebbi fajta... narancssárgább:)
  • SHADOWEYES7
    tul képpen nem is ez a dizájn, valami más :////

eskü holnap minden oldalról lefotózom
  • JD4650
    nekünk van egy 390-es meg egy nagyobb... de most egyik sincs itthon:(
  • SHADOWEYES7
    holnap lefotózom az enyémet, kicsit szégyenlem mert nincs rendbe téve de ilyen van nekem! :))
  • JD4650
    ennyi Stihl van itthon:D

vetés maradványai:D
  • lippet
    Fűrészes kép:

XD
  • SHADOWEYES7
    Sthil fűrészes képeket kérek
  • JD4650
    van ekkis méret beli kül. a 2 gép között:D
  • gabor 892
    legyen má vmi:D
  • JD4650
    mi na? pina?:D
  • SHADOWEYES7
    na
  • gabor 892
    valakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
  • gabor 892
    ökkör xDDDD