<b><font color=green>Mezõgazdasági fórum</font></b>

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
holnap nem arattok fiúkák!!!

esõ van!!!:)

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

pleco
Más nem volt nekik, tsak ilyen dominator.:))

Aláírás (max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)

ez a dominátor hiányzott:D

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

pleco
Sziasztok.

Ma is voltam még gépszemlén. Úgy néz ki idén az utolsón. Lassan mehetek büntetni. <#ravasz1> MTZ-ket nem akarok mutogatni, ezért tsak néhány szebb gépet teszek fel most.

Aláírás (max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódok, és 2 soremelés megengedett)

gabor 892
esik kb 1 orája

DoPpEnTyÛ---többet ésszel, mint ész nélkül...

BBS88
basszus nagyon gyenge búzánk lett 1-2 föld amin fasza lesz de a többi nagyon gyér. valaki tudna küldeni johni 2264-es-rõl olyan képet aminél fel van nyítva az oldalai mind a két oldalról kellene. elõre is köszi

gabor 892
itt esett kb 2 csepp esõ...és most kezd el esni...

várakozás...

mesteruur
Nálunk itt volt az esõ szele, de sajna nem esett....
mert ha esett volna az azért is jó lett volna, hogy nem kezdték volna meg hétfõn és így ott tudtam volna lenni az elõ napon....az mindig tök jó =D

Mezõgép - BN

gabor 892
kezd beborulni jeah:D

hát jah viz kéne, mert igy a napraforgonak is lõttek pedig szépen fejlõdött idáig..
üdv
exodus

gabor 892
12mázsa/hektár...nekünk 30mázsa/hektár átlag volt....itt a napraforgonak vége lessz mert most kezd el kifejlõdni a "feje" és viz kellene dehát nem lesz....szerencsére nekünk nincs napraforgonk

sziastok
mi vasárnap vágtuk le a repcénket, 12 mácsa/hektár, a vize jo volt 8,4 el... csak kevés......no mindegy majd jövövre a búza, abár még van 20 hektár napraforgo...
üdv

gabor 892
Shad hol lesz 30mázsa/ha??amugy buzábol vagy mibõl kérded? mi most voltunk venni a kombájnhoz egy tengelyt, ami a ferdefelhordoba megy át keresztbe(107.000Ft) meg zsirok stb...megnéztük a buzát és azt kedden el is kezdjük, hétfõn meg kipakolunk a magtárbol stb.

SHADOWEYES7
ja ,nálam se jó még a búza!!!

lessz vagy 30 mázsa/ hektár mi???

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

mesteruur
ha minden igaz, akkor itt hétfõn lesz belekezdve a búzába...utánna repce, szárazborsó, tavaszi árpa

Mezõgép - BN

mi még nem, én ma voltam árpát aratni rokonomnál, most lett befejezve a 100Ha-os föld, elvileg jövõhét közepe felé megpróbálják a búzát !?!

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
búzát vágtatok már???

én nem tom

mesteruur
nem tudjátok véletlenül hogy ez ki???
valami "valentin" a neve
[email protected]

Mezõgép - BN

gabor 892
pontosan xD JD fenntvagy msnen? vagy csak nem vagy felvéve? xD

és a tûzfal blokkolja a fórumot meg az msn-t:D ja és képeket se tud felrakni a laptopra xD

gabor 892
hagyd ugyis azt mondja hogy a laptop ott van a kombájnba aztán onnan nyomja.D

Amúgy 14.e az pont 1 hete volt vagyis csütörtök, nekem azt mondta hogy akkor kezdenek, szóval neki elég ha lemegy indulásra, tankolást meg hasonlókat nem õ csinálja :D

gabor 892
ugyan ugy nincs oldalkasza mint nálunk xD és nem "halmozta" oldalra fel egyáltalán! bár igy is volt veszteség mert a becõk egybõl kinyiltak ahol hozzáért a cuccos, a kasza meg ráz gondolom ugy is kinyilnak szoval fene tudja...

mesteruur
jól látom hogy nincs rajta oldalkasza????
hogy a picsbe szeditek le vele így a repcét??
A mienk halmozta oldalt mint a szart, de aztán meg lett véve rá....és minden süti =D

Mezõgép - BN

Dave531
Na itt van 1-2 kép a jd 9540-rõl. Persze telós mert azzl nem kell sz*rakodnom, h feltudjam tenni.:

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

Dave531
hétfõ-kedd nekem is érettségi . :P

jaja, van benn valami, elromlott a gép és õ nem ért a szereléshez xD

mesteruur
mi majd pénteken kezdjük
azaz õk...mert én hétfõn vagy kedden érettségizek....utánna go Prága, aztán izzítom a gépet :P

Mezõgép - BN

Dave531
Tudod éppen elaludt. XD Vagy már végeztek az árpával és szerelés volt. XD

mesteruur
nah...megfogadtam hogy már nem baszogatom a csávót, de ez ezért már több a soknál....
A maminál nincs gép, meg arat is, de azért felmegy a myvipre, méghozzá 10 kkor????? ....LOL...akkor már rég csapatni kellene

Mezõgép - BN

mesteruur
Én is voltam ma gépszemlén xD
Bementem a TSZbe és kattintottam egy párat telóval...
Istenem...ez a fergi ezekkel a pótokkal nagyon odabasz...gyönyörû

Mezõgép - BN

gabor 892
jah nincs, amugy ilyen elõrenyulo lofasz van feltéve, szétnyomja az is szal egyáltalán nem tolodik fel oldalt az asztalon....ma végeztünk is a repcével...1 hét pihi aztán hajrá megint...irjo vki ha lesz

pleco
Meg még néhány:

pleco
Ma is voltam gépszemlén, tessék néhány kép:

mert nincs nekik:D

SHADOWEYES7
oldal kasza miért nincs feltéve????

gabor 892

gabor 892
nemfog esni, nah joéjt

BBS88
Ma készítettük elõ a Johnikat a holnapi aratásra már csak azért kell imátkozni hogy ne essen az esõ!!

Dave531
Bevallom, mi csak hetente megyünk. XD

SHADOWEYES7
miért,ti éves szinten 3 szor mentek ki???

gabor 892
shad minden nap kimegy a földre aztán a végén nem marad amit lekell arani xD

SHADOWEYES7
értettnek tûnik,de még most alakul ki a szem,még viaszos kicsit,mindíg nézni kell,ott kell lenni a földön minden nap,és a szemet kettéharapni,mikor márroppan akkor közeledik a beérés,ilyenkor kidörzsölünk a kalászból mintát,és a szem nedvesség mérõvel megnézzük a vizét,ha jó neki akkor irány a kombájn,és kezdõdhet a forgóvágás!!

bár a zar talajokon ahol felsült a búza,ott már szerintearatják,nálunk elég jó aranykoronás földek vanak,és még tûrhetõ a búza,bár sok jóra nem számithatunk,már ránézésre megállapitottam!!:((

KO
bunkó kérdez: mikor kezditek a búzaaaratást?
már érettnek tûnik (az én szememmel).

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Dave531
Azért ahhoz képest, h maszeké mtz-kre van pénz az biztos.

pleco
Igen, mindegyikkel aratnak. Ezek a gépek nem mg rt gépei, hanem maszekoké. Rájuk azért errefelé sincs kánaán.:((

Dave531
Az nem megy. Õ aratott. XD A Töki meg fozózott mi? Az csak azér van szerzõdtetve nem? XD

inkább a képeket nyomasd a többi rá érxD

gabor 892
25mázsa/ha :D