Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát azért az axiálnál minõség van, nem IKR 😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Dave531
Én is axiálos vok. XD

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

gabor 892
ugyse kombájnba most cseréltünk egy tengelyt és axiálnál 120.000 volt ikrnél meg 40.000 szal ikrbe mentünk inkább, meg elkezdik az axiálnál hogy megcsavarodik a tengely meg ilyenek,,,deh gondolom csak a zsetonra mentek,,,biztos nem bilianyagbol van hogy megcsavarodjon!?

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ugyan nem😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

gabor 892
Ikr még mindig jobb mint az Axiál...nem?😄

SHADOWEYES7
IKR elég fos cég!!!

akkor inkább Kite

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Dave531
Aztat nem tudom, nem is kérdeztem, de sztem az is a genyó ikr-esektõl jön.

SHADOWEYES7
😄
jó képek!!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

gabor 892
MT3-50(persze80as motorral)+New Holland TX63

hát ezz õõõõõõ haggyuk😄 /mi a fasz van ott?😄

várakozáááás:S

gabor 892
nekünk nincs elsõ hid rugozás de nem is kell, miota megvan ugyis csak 1x szállitottunk vele,,,,a 7,80as simito az milyen? nekünk is megvan rendelve egy akkora....

és vezetet már valaki földön ülve Claas dominatort?😄 az se volt semmi, de muszály volt leszednem a szélsõ sor napraforgót XD

Dave531
Felvettem volna, h vergõdik aszem néztél volna. Bazz te vezettél már úgy?? 😄 Sokkal jobb mint rendesen. 😄 A visszapillantót bámultam, h kb hogy megyek, mert fingom nem volt. XD De nem mentem le az útról. XD Igaz a 4forduló alatt találkoztunk azon a részen 1 autóval. XD Szóval egész végig az út közepén csapattunk mert ott még egész türhetõ az út. 😄 Ja meg a Tm-nek fos az elsõ híd rugózás. levan teljesen engedve a traki eleje a hidra. szal baszkodja az egész gépet. Pedig csak 1 kibaszott szelepet kéne megnézni. :S

Dave531
Ja és az új gépek mert lesznek ahogy mondtam. Õszre:NH T-8000. XD Pedig 1 210-es ih puma jött volna csak az a retkes nagyfõnök leszavazta mert nagyobb gép kell. Akkor 7,8-as simító, 8,2-es kombinátor. V&N eke. Nyárra meg jön 1 Ih kombájn. 😄 Meg egy fergi rakodó. XD Ja meg vett a góré még 1000 ha-t itt valahol a picsba. 😄 Õsszel majd megy a törés 1000-el. 😄 Szóval 2400 ha. 😄DDDDDDDDDDDDD
Ja és kifelejtettem, rokonom vicon bálázóját.

gabor 892
hát az tényleg nagy élmény lehet kisülésrõl vezetni egy traktor huh😄 csak annak van baja a Tm-el aki nem tudja vezetni😛

Dave531
A fendt a fülke alatt el lõt 1 csavart és elfolyt a hidraulika olaj. 😄 Kemény 20 liter. a Tm-el téptük fére. 😄 Semmi vazz minden tönkre megy elõbb-utóbb. Már 4 éves a gép szóval kapja az ívet igaz ebbe csak 5000 óra van, dehát sokat szállít mert nagyon nincs ami felvigye a 25-26 t-kat ezeken a mocskos emelkedõkön. A tm is pattogot mint a rtekes p*csa. 😄
Csak 4 m-es ih tárcsával karistoltunk de nem nagyon viszegeti.

és mia baja a fendtnek, elöbb ment tönkre mint a TM, mi a kakit csinálnak ott a cégnél?😄 Mekkora tárcsát vit a TM?

Dave531
Na skacok megjöttem. elárum gábor, h az én házam is épül,úgyhogy ez nem jött be. 😄 Köszi Jd, h elsoroltad a gépeket. 😄D Jah meg még 1-2 apró cseplõ dolgo:kühne tárcsa, vagy 5 eke, ih 6210-es vetõgép, 2 spc, quick rakodó, nas, geringhoff adapter. Szal tényleg domcsik jah meg még ahogy elképzelted, nah de mind1 is. Hogy ma mit rendeztünk. 😄 tárcsáztam NH tm 190-el. XD hogy az mekkora egy ramtagy minden baja van. na de mind1 is délbe jött a teló, h összefosta magát a 926-os fendt. XD Akkor kimentük, h behúzzuk de aztán kijött a szervizes és magot hordtunk a 20 t-s kögelel. Genye, h mit rinyált az a traktor. 😄 De azért viszegette. Csak 30 körül jöhettünk pontosan nem tom mert a kilóméter óra is szarakszik van mikor rendesen mér. van amikor meg 1,2-6,8 között szarakodik. Aztán beértek minket másik cimbijék a 716-ossal aztán a céghez vezetõ úton forma 1-eztünk. XD Megpróbált minket megelõzni az 1-ik oldalon átt húztunk a másikra aztán ez ment a cégig. XD Na meg még az volt a durva mikor haverom vedelte a szörpöt aztán a kis ülésrõl vezettem a gépet. XD

SHADOWEYES7
a hátsó szeparátor dob,a WTS-eknél van a ládák felett még 1 utó verõ dob és ott igen bemedvézett!!!

szopacs volt,bemászás,kés,tépkedés stb.........

gabor 892
Shad akkor azt már nem is érdemes leszedni ha kivannak nyilva a becõk nem?! annak már csak a szártépõ maradt szerintem...jah és arra akartál utalni hogy feltekerte hogy BEMEDVÉZTÉL?<#ejnye1><#vigyor3>

SHADOWEYES7
repcébe,volt szopás nem kevés!!!

a szeparátor,beszedte az anyagot ,és feltekerte a zöld szárat,mint az állat!!
a búzák már lementek,és MÉG mindig van talpon repce,persze a lámák nem deszikálták le,vessenek magukra,már a becõk a tetején mint a rózsa úgy ki van nyilva,de még alul tiszta zöld,szal szopás 1000 -el aki nem desszikált!!

gabor 892
utána gondolom mind1ik medvézetttD:😄:😄

gabor 892
hát látszik hogy a motolla is gyorsabban forog, talán jobban tudja nyelni az anyagot, bár ki tudja?! azt mondják az NH-k kombájnba nem rosszak

SHADOWEYES7
nem akarom elhinni ,hogy a Joohn-t lehagyta a NH!!!44

gabor 892

SHADOWEYES7
ja-ja mi termeljük az ÉLETET---már ha értik a városi patkányok!!!:ASD?:ASddddd

ÉLET=BÚZA

mesteruur
Holnap megyek be targoncázni------------>vetõmagbetermelés lesz. Majd Nyomatok róla képeket, igaz nem valamai nagy élmény xD
Jah....mi a faszt vitáztok már HE???? Nem tök 8 hogy kinek mi van, meg hogy ki mennyit tud a gépekrõl??? Sztem az a lényeg hogy aki ide ír az mind szereti ezt a szakmát és kész!!!!

Mezőgép - BN

szaros domcsi---> JD9540 WTS
20 mtz---> JD7820, JD4650, meg pár új mtz
többet nem tok Dave rokonának gépparkjáról, de most már abba lehetne fejezni(XD), egyenlõre mind a ketten szarcsimbókok vagytok gép és föld nélkül (velem együtt), ne baszogassátok egymást, lassan olyan lesz a topic mint amikor itt volt még rajmi (na még õ hiányozna)

gabor 892
na jah,,,

SHADOWEYES7
egyébként elég 1 be szkennelt MVH terület alapú támogatás fõlap!!! de ne személyeskedjünk,gyerekek ne csináljátok ,nincs értelme vitázni,én is sorolhatnám mim van,de értelme nincs hõsködni,mert 1 szer fenn ,1 szer lenn............

szal nehéz a ""paraszti"" élet,mert mit tagadjuk azok vagyunk,és aki sajnálja amink van az csinálja utánunk,vagy bassza meg az anny*t,..........

gabor 892
ki sikeres, ki nem,,,nemtom hogy kinek épül most a háza, a tied vagy az enyim!? jah 200ha meg 5x jobb géppark gondolom😄 várom a képeket aztán nehogy kiderüljön hogy van egy szaros dominátoruk meg 20mtzjük...vagy ha igy belejöttél ird le hogy mijen cuccaik meg gépeik vannak!

Dave531
Voltam ma tárcsázni majd nyomatok képeket meg csináltam képet a quadrantról meg a bálahordásról. Aratás az megindult most d.u.

Dave531
Nah gábor most bemutatkoztál. Nem tudom ki löki itt a szarságait ami senkit nem érdekel. Talán azért mert akkor mi a faszt jár a pofád, h ez + az van. De te nem dolgoztál érte csak a nagy pofád van. Te sikeres? Háhá röhög a vakbelem. Azt majd megnézem. Jah és nem is vok olyan beképzelt kis töketlen mint te. Lehet h csak szaros 10 ha-unk van de nem akkora a pofám mint a tiéd a nagy semmiért. Mert te nem tettél semmit hozzá h úgy álltok ahogy. Jah és az ilyen embernél rohadtabb nincs mit te vagy meg leszel(már a lenézésedre írom). Nem az a nagy ember aki úgy kezdi, h megvan mindene, hanem az aki a semmirõl elér valamit. Ennyit errõl. Szóval te vagy a 0 de elég nagy. Jah és nem tudom, h minek kell itt ugatnod. Te nem tudtad, h mi a vinasz én meg igen. Most ezért minek kell a fórumut tele írnod az ökörségeddel?Mert nem arról szól,h 1 egoista kis csicska vagy és lenézel mindenkit mert nektek van 1 "JÓ" traktorotok meg 1 kis pöcs kombájnotok. Engem tovább nem érdekelsz, meg a nagynak hitt szöveged. Még annyit erról, h rokonomnak 200 ha-on 5x jobb gépparkja van mint nektek szóval nem kell nagynak lenned.

gabor 892
mi ma nyomtuk bérbe, lement 10ha ároa, beleálltunk a buzába és elkezdett esni az esõ...elállt utána máshova mentünk maszekolni szal😄 aztán hétfõn kezdjük a rozst, 50ha 1,5nap...arra miujság?

nálunk se nyomatják a vinyaszt, de én már hallottam róla...
valami fejlemény? aratás, meg hasonlók?

gabor 892
Dave miért kellett volna megdolgoznom a Tmért? lehet hogy szaros, de nem 10ha-on nyomjuk, aztán lökheted nekem itt a hülyeségeid egész nyugodtan sose leszel olyan sikeres mint én leszek! meg nem egy 0 vok akinek csak a pofája jár!

SHADOWEYES7
ZÚZOTT KÕ, FÛRÉSZPOR ÉS VINASZ
<2001. dec. 15. 11:24>

Itt a tél, havasak, jegesek, csúszósak az utak, a járdák. A legkézenfekvõbb, legelterjedtebb megoldás a sózás, ám a só károsítja a környezetet. A betonjárdára, aszfaltútra kiszórt só egy része olvadáskor a hólévet együtt elfolyik, beszivárog a talajba, károsítva a növényzetet s magát a talajt is. Az út menti fû, a facsemeték akár ki is pusztulhatnak. Emellett a só korrodálhatja az acélszerkezeteket, ezért hidakon, felüljárókon különösen csínján kell bánni vele. Budapest közútjainak hómentesítésérõl a Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. gondoskodik. Mint Szegedi Péter szóvivõtõl megtudtuk, pontosan tisztában vannak a só áldatlan hatásával, ezért kellõ óvatossággal alkalmazzák. Egyrészt só és kvarchomok keverékét használják, másrészt olyan szórógépekkel dolgoznak, melyek elektronikus adagolórendszere lehetõvé teszi, hogy csak az éppen szükséges mennyiség kerüljön az útfelületre. Ennek megállapításához szakértõk vizsgálják a levegõ hõmérsékletét, a talaj menti hõmérsékletet, s figyelembe veszik a hóréteg vastagságát is, nemkülönben az idõjárás-elõrejelzést. A kiszórandó sómennyiség az út jellegétõl is függ. Mint megtudtuk, az útra négyzetméterenként legfeljebb 40 gramm szóróanyag hinthetõ, védett fasorokban azonban csak 20, hidakon és felüljárókon pedig 10 gramm. Olykor azonban a sózás nem elég. Gyakran megesik, hogy a lehullott hó napközben megolvad, este azonban újra megfagy, kemény jégpáncélt képezve az úton. Ha a hõmérséklet mínusz 6-9 fok alá csökken, a sókristályok nem képesek megolvasztani a jeget, így aztán muszáj csákányt fogni, ha járhatóvá akarjuk tenni az utat. Az ilyen esetek elkerülésére rendszerint az elõsózás mûveletét alkalmazzák, azaz sót hintenek az útpályára, mielõtt még a hó leesne. A Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. 1200 kilométer fõút és 2100 kilométer mellékút tisztán tartásáról gondoskodik. Hirtelen lehulló, nagy mennyiségû hó esetén elõször a fõ tömegközlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat tisztítják meg, az autóbuszvonalakat, a hegyvidéki utakat szabadítják fel, és a lakosság ellátását szolgáló intézmények, egyebek közt a kórházak, kenyérgyárak, tejüzemek elérhetõségét biztosítják. Az ingatlantulajdonosokra hárul a házuk elõtti járdaszakasz megtisztítása. Az Állami Autópálya-kezelõ Rt. sajtóosztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a sózás voltaképp kompromisszum. Mértékét ugyan lehetne jelentõsen csökkenteni, ha telente minden autós hólánccal járna, ám az autópályákon a legmagasabb szintû útüzemeltetési szolgáltatást kell nyújtani, ami hómentességet jelent. Ez az állapot sózás nélkül nem valósítható meg, de idehaza szerencsére nem annyira kemények a telek, hogy a szükséges szórás jelentõs környezetkárosítással járna. Érthetõ, hogy a gyorsforgalmi utak hómentesítése rendkívül fontos a biztonságos közlekedés szempontjából, ám a települések belterületén, a járdákon és mellékutakon egyéb Lehetõségek is megfontolandóak. Nem csupán az amúgy is rengeteg környezeti kárt elviselni kényszerülõ városi növényzet védelme miatt, de például azért is, mert a sós latyak a lábbelik élettartamát is megrövidíti. Az alternatív megoldások terén nem egy hazai település tett már lépéseket. Gyõr városában például már vagy hat éve a vinasz nevezetû szeszgyári mellékterméket használják hómentesítésre, tudtuk meg a gyõri Kommunális Szolgáltató Kft. munkatársától, Rokovszki Györgytõl. A vinasz, a sóval ellentétben, mínusz 8-10 fokon is hatékonyan olvaszt, hátránya azonban, hogy a talajba kerülve trágyaként viselkedik és erõteljes növényburjánzást okoz. Ezért csatornák mellett nem is alkalmazzák, nehogy az élõvizekbe kerüljön. Alkalmas anyag lehet az egészen apróra zúzott kõ, esetleg sóval keverve, vagy a kohósalak, a leginkább környezetbarát azonban a fûrészpor, melynek óriási elõnye, hogy tavasszal magától lebomlik, anélkül, hogy károsítaná a környezetet. Hanga Piroska 2001.12.14.

Dave531
Bocs elkúrtam az tonnan nem q. XD De elészõr írtam jól. 😄 Különben nekem eszembe nem volt veszekedni csak látod gábor nem tud magával mit kezdeni aztán löki.

mesteruur
Ne veszekedjetek már!!!!!!!!!!
Nálunk sincs ilyen vinasz téma, még nem is hallottam róla.
+ Sztem az a 11,8 q kuksz az nem sok...nekünk ilyen 20 q szokott lenni.....az itt nagyon megy....kedvez neki ez a fasza kis fekete erdõtalaj

Mezőgép - BN

Dave531
Na most én is írom, h bazmeg nem tudom, h mi a f@szomat kell neked minden szaron felkani a vizet. Mintha elszidtam volna a családodat. És erre már rohadtul telivagyok. Hülyéké a szerencse ja, vinasszal lett a 15 ak-n 11,8-as kukorica ennyit errõl! Tsz meg még a környéken sincs szal szar vagy. Szóval nagyon bírlak mikor a semmin felkapod a vizet aztán elküldesz a rákba. Más az ilyeneken röhög vagy sdemmi bántót nem vesz észre benne(sztem most is ez van) te meg itt vered magad h most elszidom mert valamit megin tudott amit én nem. Mer aztán te nagy lehetsz a szaros Tm-etekre nem? Te nem dolgoztál érte semmi szóval úgy járjon a pofád!

gabor 892
Dave te meg ne probálj oltogatni bazmeg, nem tehetek arrol hogy másnál ilyen nincs! Tökmind1 mi alá szorod ugyis megkell mûtrágyázni, lehet ti nem adtatok neki, dehát hülyéknek kedvez a szerencse...ennyit errõl! Majd akkor legyél ekkora mikor az udvarotokba állnak a gépek ne akkor amikor hu bazmeg ott a tsz a szomszédba meg faszom!

SHADOWEYES7
nálunk ilyen nincs,de halál komolyan!!!!

Dave531
Na látom gábor te is vágod, h mi a vinasz. mi is szórtunk tavaly a kukorica alá. De mûtrágyát nem kapott 10-11,8 t-s kukoricánk lett rajta. Ez a nem mind1. Na szóval az 1 szeszipari melléktermék röviden és tömören. 😄 Folyékony barna anyag(nem fos). XD Végülis pont olyan mint a mûtrágya. 1q vinasz=3q mûtrágya hatoanyag tekintetében(persze ez folyékony, de q-ra mérik aszem. Itt áttalakították a 118-as detket és azzal szórták ki. De mióta új fõnökség van a cégnél nuku vinasz szal mi se szórunk. Ja és a rákot télen szórják. Akkor amikor akarod meg van anyag. Na Shad kielégítõ választ kaptál??

SHADOWEYES7
bazzmeg,kibaszottul nem vágom a ""vinasz""--mi a fakk???

gabor 892
ezt nem hiszem el...😊

SHADOWEYES7
lehet tök hülye vagyok,de nem vágom mi az a vinasz!!!

gabor 892
mi bazzeg amit szornak télen!

SHADOWEYES7
vinasz????

mi a fakk az???

gabor 892
hát az a dolog, hogy a tarlora szorjuk aztán fuck kb ennyi😄 vinasz helyett szorjuk mer vannak benne olyan anyagok hogy na, de vinasz is lesz szorva...tökmind1 mit szorunk mert ugyis lesz mûtrágyázva meg ilyesmi...

mesteruur
Mi ez a hamus téma??????

Mezőgép - BN

mesteruur
fasza....látom elõl +tükörradiál" van....kanyarba kicsit para lehet

Mezőgép - BN