Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
akkor inkább Kite
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!
jó képek!!
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
hát ezz õõõõõõ haggyuk😄 /mi a fasz van ott?😄
várakozáááás:S
Ja és kifelejtettem, rokonom vicon bálázóját.
Csak 4 m-es ih tárcsával karistoltunk de nem nagyon viszegeti.
szopacs volt,bemászás,kés,tépkedés stb.........
a szeparátor,beszedte az anyagot ,és feltekerte a zöld szárat,mint az állat!!
a búzák már lementek,és MÉG mindig van talpon repce,persze a lámák nem deszikálták le,vessenek magukra,már a becõk a tetején mint a rózsa úgy ki van nyilva,de még alul tiszta zöld,szal szopás 1000 -el aki nem desszikált!!
ÉLET=BÚZA
Jah....mi a faszt vitáztok már HE???? Nem tök 8 hogy kinek mi van, meg hogy ki mennyit tud a gépekrõl??? Sztem az a lényeg hogy aki ide ír az mind szereti ezt a szakmát és kész!!!!
Mezőgép - BN
20 mtz---> JD7820, JD4650, meg pár új mtz
többet nem tok Dave rokonának gépparkjáról, de most már abba lehetne fejezni(XD), egyenlõre mind a ketten szarcsimbókok vagytok gép és föld nélkül (velem együtt), ne baszogassátok egymást, lassan olyan lesz a topic mint amikor itt volt még rajmi (na még õ hiányozna)
szal nehéz a ""paraszti"" élet,mert mit tagadjuk azok vagyunk,és aki sajnálja amink van az csinálja utánunk,vagy bassza meg az anny*t,..........
valami fejlemény? aratás, meg hasonlók?
<2001. dec. 15. 11:24>2001. dec. 15. 11:24>
Itt a tél, havasak, jegesek, csúszósak az utak, a járdák. A legkézenfekvõbb, legelterjedtebb megoldás a sózás, ám a só károsítja a környezetet. A betonjárdára, aszfaltútra kiszórt só egy része olvadáskor a hólévet együtt elfolyik, beszivárog a talajba, károsítva a növényzetet s magát a talajt is. Az út menti fû, a facsemeték akár ki is pusztulhatnak. Emellett a só korrodálhatja az acélszerkezeteket, ezért hidakon, felüljárókon különösen csínján kell bánni vele. Budapest közútjainak hómentesítésérõl a Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. gondoskodik. Mint Szegedi Péter szóvivõtõl megtudtuk, pontosan tisztában vannak a só áldatlan hatásával, ezért kellõ óvatossággal alkalmazzák. Egyrészt só és kvarchomok keverékét használják, másrészt olyan szórógépekkel dolgoznak, melyek elektronikus adagolórendszere lehetõvé teszi, hogy csak az éppen szükséges mennyiség kerüljön az útfelületre. Ennek megállapításához szakértõk vizsgálják a levegõ hõmérsékletét, a talaj menti hõmérsékletet, s figyelembe veszik a hóréteg vastagságát is, nemkülönben az idõjárás-elõrejelzést. A kiszórandó sómennyiség az út jellegétõl is függ. Mint megtudtuk, az útra négyzetméterenként legfeljebb 40 gramm szóróanyag hinthetõ, védett fasorokban azonban csak 20, hidakon és felüljárókon pedig 10 gramm. Olykor azonban a sózás nem elég. Gyakran megesik, hogy a lehullott hó napközben megolvad, este azonban újra megfagy, kemény jégpáncélt képezve az úton. Ha a hõmérséklet mínusz 6-9 fok alá csökken, a sókristályok nem képesek megolvasztani a jeget, így aztán muszáj csákányt fogni, ha járhatóvá akarjuk tenni az utat. Az ilyen esetek elkerülésére rendszerint az elõsózás mûveletét alkalmazzák, azaz sót hintenek az útpályára, mielõtt még a hó leesne. A Fõvárosi Közterület-fenntartó Rt. 1200 kilométer fõút és 2100 kilométer mellékút tisztán tartásáról gondoskodik. Hirtelen lehulló, nagy mennyiségû hó esetén elõször a fõ tömegközlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat tisztítják meg, az autóbuszvonalakat, a hegyvidéki utakat szabadítják fel, és a lakosság ellátását szolgáló intézmények, egyebek közt a kórházak, kenyérgyárak, tejüzemek elérhetõségét biztosítják. Az ingatlantulajdonosokra hárul a házuk elõtti járdaszakasz megtisztítása. Az Állami Autópálya-kezelõ Rt. sajtóosztályán azt a felvilágosítást kaptuk, hogy a sózás voltaképp kompromisszum. Mértékét ugyan lehetne jelentõsen csökkenteni, ha telente minden autós hólánccal járna, ám az autópályákon a legmagasabb szintû útüzemeltetési szolgáltatást kell nyújtani, ami hómentességet jelent. Ez az állapot sózás nélkül nem valósítható meg, de idehaza szerencsére nem annyira kemények a telek, hogy a szükséges szórás jelentõs környezetkárosítással járna. Érthetõ, hogy a gyorsforgalmi utak hómentesítése rendkívül fontos a biztonságos közlekedés szempontjából, ám a települések belterületén, a járdákon és mellékutakon egyéb Lehetõségek is megfontolandóak. Nem csupán az amúgy is rengeteg környezeti kárt elviselni kényszerülõ városi növényzet védelme miatt, de például azért is, mert a sós latyak a lábbelik élettartamát is megrövidíti. Az alternatív megoldások terén nem egy hazai település tett már lépéseket. Gyõr városában például már vagy hat éve a vinasz nevezetû szeszgyári mellékterméket használják hómentesítésre, tudtuk meg a gyõri Kommunális Szolgáltató Kft. munkatársától, Rokovszki Györgytõl. A vinasz, a sóval ellentétben, mínusz 8-10 fokon is hatékonyan olvaszt, hátránya azonban, hogy a talajba kerülve trágyaként viselkedik és erõteljes növényburjánzást okoz. Ezért csatornák mellett nem is alkalmazzák, nehogy az élõvizekbe kerüljön. Alkalmas anyag lehet az egészen apróra zúzott kõ, esetleg sóval keverve, vagy a kohósalak, a leginkább környezetbarát azonban a fûrészpor, melynek óriási elõnye, hogy tavasszal magától lebomlik, anélkül, hogy károsítaná a környezetet. Hanga Piroska 2001.12.14.
Nálunk sincs ilyen vinasz téma, még nem is hallottam róla.
+ Sztem az a 11,8 q kuksz az nem sok...nekünk ilyen 20 q szokott lenni.....az itt nagyon megy....kedvez neki ez a fasza kis fekete erdõtalaj
Mezőgép - BN
mi a fakk az???