Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gabor 892
Dave amugy olyan kötött talajt nem nagyon lehet megpörgetni, nekünk is van 1 ami olyan aztán ott mehetsz ahogy akarsz baszhatod...és nem mi vagyunk a loserek😄

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Dave531
Nem hát az átlagfogyasztás. 😄 De nagyon szarul szántott volt ahol megse pörgette a talajt az a balfasz. Hát azért ekkora fogyasztás mellett még mindíg jobban megérné 3 150 lovas trakit tartani. 😄

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

gabor 892
fõleg látszott elég kötött talaj lehetett, és ahogy hallgattad a traktor mintha nyögött volna is!!!

de ha megveszi akkor van pénz gázolajra is... és szerintem nem annak a gyíknak a bénázásánál volt 85 liter (ott olyan 100-120) hanem alapból megeszik anyit az a szar

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Dave531
Elárulom, h ezeknél a világrekordoknál úgy nyomatják, h kap 1 tácsát meg grubbert, meg még mit tom én mit h laza legyen mint a picsa h olyan legyen föld mint a víz. XD Aztán így persze, h könnyû szántani a köcsögöknek. xD Itt az STX még a 10 fejes ekével is se bírna el. 😄 A 250 lovas trakik csak 5 fejes ekéket visznek nálunk. Igaz ez a bakony böszme dombokkal. Különben nagyon komoly az az mtz-s vidi az 5 fejes kverne ecomat ekével. Igaz csak 10 cm-t karistol, de akkor is viszi. 😄 Én STX-et nem vennék. 85 litert?? ÁHH ezek barmok ilyen trakit még megvenni is. De persze, h 85 litert eszik amikor a sunkó fejü Vinkler Robi szarakodik vele. XD Olyan volt az a szántás mint a nem is tom mi. XD Girbe-görbe mint az írásom a sima füzetbe. XD

akkor még jobb😄 hány literes a tankja? 2000?😄 mert még az is elég hama kiürül😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

gabor 892

gabor 892
most nézem JD nem 65 hanem 85!!!😄

gabor 892
annyi volt jah, dehát az kurva sok nem😮😄

van az oldalon egy magyar videó, a totálcarban mentek egy 450essel ot volt kiírva asszem 65l/hektár szántásban😄 de nem akarok hüyéséget mondeni, lehet még több is😄

gabor 892
amugy azt mondják ezek kurva sokat zabálnak...:S

nem mondtam hogy magyarországon készült a videó😄

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

gabor 892
mi TM-el huzzuk az 5öst olyan "homokos" földek vannak😄

ITT AZ 5-ÖS VÁLTVAFORGATÓSAT IS VINNÉ AZ MTZ 😄
én már láttam neten mtz-t 5ös ekével...

gabor 892
amugy homokba nem nagy cucc világrekordot csinálni,,,ilyen földbe még az mtz is vinni a 4es ekét.D

gabor 892
jo neked,😄 netrõl szedted nem?

mesteruur
...még filmem is van róla 😛

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

gabor 892
értem,,,nálunk vége lesz a tsznek kb összel...gyere el, lesz gépvásár tuti, fiat 180-90, fiatagri-g240 ezeket érdemes, meg 5éves dominátor, mega minden, jah megvettük a 7,50es simitot, csak elkell hozni

mesteruur
modjuk ez sem rossz

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
jam az a 2-õ

gabor 892
Shad ez fasza! amugy az a 2 trakid van amirõl tudunk? MT3-Rába?

gabor 892
pontosan! igy szeretünk😄

mesteruur
Nah...újra itt a "régi" Shad....ez jobban néz ki<#wink>

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
<#eljen>

gabor 892
tárcsázás utáni tarlótüzelés😄

haverom&TM

TM-190

haverommal maszekoltunk😄

mesteruur
fasza....szak sztem kicsit "gyorsan megy a traktor" :s

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
uj logóm???-------

amúgy sem bírja a JD a 7 kést max mélységben, de ayzért megnézem mit bír XD

SHADOWEYES7
lazitózás izgibb,még lasabban mész😛

SHADOWEYES7
ja 😊))

tudom, de én az ekét akarom kipróbálni, nem a lazítót😄

SHADOWEYES7
a lazitó használatának lényegét tudod???

(mert ha tudnád nem kérdeznéd)

mi az a gyûrûshenger?😄 ja az a rozsdás vas facsapágyakkal? utoljára olyan 4-5 éve volt használva😄
jövõhéten kezdjük a tárcsázást utána meg lazítózni akar fater, csak nem tom minek, most akar ekét venni...

Dave531
Nálunk is vegyes de itt 10-25-ig van. De itt is szarnak hengerezni. Vett az Ih-s faszi is vader hengert de az se sürüen huzigálja. Tavaly a cég igaz nyomatta egybõl tárcsázás után a hengert mtz-vel de idén az is elmaradt. Leszántottak tavaly 800 hat-t!!! Aztán idénre tárcsa+grubber marad, gondolom henger nélkül. Mondjuk nincs is mivel hengerezni. XD 2 fendt magot hord, nh tárcsáz, az mtz meg a fiat bálát hord. Mert a másik mtz+fiat kipurcantak. XD Jah azt még nem is mondtam, h lecserélik a 2 mtz-t mûanyagos gépekre.

mesteruur
...az tényleg vegyes... nálunk 18-22, így mozognak

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
náunk nagyon vegyes földek vannak szal ,inkább késõbb tárcsázunk,és egybõl zárunk,12-25 aranykorona közötti talajok!!!

mesteruur
mi lezárjuk a talajt egybõl, mert húzzuk a tárcsa után a simítót, ami ilyen TSZ-ben csinált valami, de csinál olyan sima talajt mint a gyûrûshanger, csak nem tömöríti össze annyira, ami nem is baj, mert így aratás után kicsit fel kell lélegezzen a talaj...

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
javit a faszom!!
én még várok a tárcsázással,hagy jöjjön ki rendesen a tarlóvirág,ha azt veszitek mult évben szinte ilyenkor kezdtük az aratást!!
van aki már rég feltárcsázott,nem biztos ,hogy jó ötlet,mivan ha nem lessz esõ és nyitva a föld,mert ugye most már luxus a tárcsa után huzni a gyûrûshenger sort!!
én még 1987-ben mikor az Állami Gazdaságban kezdtem dolgozni,és kikerültem Rába steigerre-akkor minden tárcsázás úgy zajlott,hogy egybõl le is zártuk a földet,sõõõt még a a Rába üzemanyag tankján volt 2000 literes tartály és szórtuk belõle a folyékony mûtrágyát és ugy tárcsáztunk a tarlón,a Rába elején volt a nagy keret és ott fujta a trutyit!!!
szal én még 2 hetet adok neki,a repce alá megcsinálom alõsször a talajt ,utánna õszi árpa alá,és a többit meg szép sorjában!!

gabor 892
majd minnyá kiderül😄

mesteruur
Hello Shad... fasza lett az új logod...
Te mivel múlatod az idõt ezeken a szép esõs napokon??? csak nem javítasz???

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
<#szomoru1>

mesteruur
vazzeg!!!!!!!!
hazajövök fél 12kor, mert már megvolt a karbantartás, erre telefonál a fõnök, hogy mennyek vissza, mert le kell bontani a régi birkaólat :S tiszta szar..... és még tegnap éjjel az esõ is esett, meg ma du is.....tizsta szar a mai nap

Mezőgép - BN

gabor 892
hát igen...<#vigyor2>

a johnyba jelenleg nincs bent a gáz, úgyhogy hiába klímázok, az MTZn meg általábaqn minden nyitva van😊

gabor 892
szintén, ha klimázok akkor tuti hogy megfázok, mint aratásnál:S😄

mesteruur
Én sem használom a klíma részét egy gépben sem, csak a ventillátort pörgetem, és a fúvókákat elállítom magamról. Csak néha teszek rá egy kis "hideget", ha már nagyon meleg van

Mezőgép - BN

mesteruur
Kössz aranyapám..... HÁT NEM GYÖNYÖRÛ XD

Mezőgép - BN

gabor 892
hát még jo hogy a lemezburkolatos jobban néz ki mint a mûanyag...azért vettünk lemezest😄 bár nincs benne klima, de csaj 500.000ér raktak volna bele, inkább nem, kibaszom az ajtot azt jovan😄