Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dave531
Nah vajon mért fokozták le?? gondolom nagyon vágja. De nem úgy volt h 300 ha és vége? Mert már kb 1000-nél tartanak. 😄 Biztos õ a vízhordó fiú. XD

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

SHADOWEYES7
<#wow2>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Dave531
Így kõ csináni-e. XD Ez megvan csináva!!! 😄

gabor 892
😄 kiváncsi vagyok már a képeire..."majd fénykepezgetem magam hogy bebizonyitsam😄😄😄"

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

SHADOWEYES7
lefokozták a kombájnozásból,már csak traktoros!!
sms-be irta.....

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Dave531
Ott marad örökké még a kukoricát is õ szedi. XD Lehet h kiégett alatt a kombinó. ja az más. akarom modnani kombine. 😄

SHADOWEYES7
caseih9400 mikor jön már haza??????

SHADOWEYES7
snecyk!!
piszkálodtok mi???😊)

Dave531
Ne mond. és ezt ki nem tudta? XD a pojÉN kedvéér írtam.

gabor 892
ahoz nem kell samu hogy kivedd sebességbõl😄

Dave531
Jaja de az 50-ig. De mire rálépsz a kuplunkra meg nagynehezen a samuval kiütöd üresbe már az emelkedõ közepén vagy nem a lejtõn.xD

gabor 892
az biztos...a régi traktorosunk egyszer megjátsotta hogy dombon lefele kinyomta a kuplungot simán mentünk lefele 60at ugy fostam geci mint az állat....turbos csak ugy pattogot baz😄
valakimondjameghogyfordultáttamutato😄

SHADOWEYES7
MTZ is felgyorsulna😊

gabor 892
kikurod üresbe nem rajtad mulik😄

Dave531
Most erre mit monnyak? 😄 A fasza gyerekek csak így nyomják. Különben a 818 nem tom mennyit menne lejtõnek? Talán még 90-et is. 😄

Dave531
Jaja tényleg nem pattog csak majdnem megáll. 😄 Te még emlékszel régen bábolnai napokra? ott is mindíg volt ez a huzatás az volt a legjobb része az egésznek kár, h már nincs. Egyik éven is éppen hogy csak letudta gyõzni a 926-os drágaságomat 1 retkes NH még ami a TJ elõtt volt derékcsuklós nah tudjátok h mit nyikorgok. XD

SHADOWEYES7
nem vagytok normálisak!!😄DDDDDDDDD

Dave531
Hát nem akkor nem nagyon szüjjedtetek el, ha kidutt benneteket szedni. XD itt állna ki vki gyorsulni az osztrák tuningos 818-asa ellen. Úgy otthagyna mindent mint a büdös szart. XD Megy 60-at. A 716-os is megdöntötte a rekordot 75 km/h-val szállt. 😄 Persze kellett hozzá 1 szépséges lejtõ meg Laca spanom csavaros észjárása, h kidobja üresbe. 😄

gabor 892

Dave531
Jajj nem kell szekálni szegény Shad-et lassan terjed a technika. 😄 Különben aszem, h ez a vidi 1 éves. 😄 De ez van. Fendt szal rossz nem lehet. 😄 Meg Shad elvátrs se, ha csípi õket. 😛

gabor 892

gabor 892
Shad bármit megtalál szoval...😄 amugy nem kell a mese JD,,,😛 mikor még nekünk is olyan JD-nk volt mint neked akkor egyszer tárcsával alulmaradtunk és egy szaros 165lovas TM huzott ki minket tárcsa nélkül!!😄

SHADOWEYES7
itt az alföldön 1 darabot sem láttunk!!!

mivel a Kite van közelben John Deere a fav

hát a JD nem is sipol, kezdjük ott a technikán megse csúszik a kerék, bármilyen talaj lehet alatta xD

mióta is vannak Fendt kombájnok, 3-4-5 éve😄 azér shadig is eljutottak😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7

gabor 892
nem szar a tm attl hogy nem 100%ra volt tekerve a slift😄 csak azért mondod mert a JD-be nem sipol ha csuszik a kerék😛

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7
5-ikbe nemigen kapcsoltál fel fogadjunk!!!

mesteruur
Csumpi...kész az árpa, és IFA-ztam 😄 tök jó volt... a nagygéek tárcsázni voltak, és IFA val hordtam be a szemet a szallagra...tök jó volt 😄 majd tolok fel egy-két gagyi képet ha lesz idõm, mert nekem nem futtja ilyen jól mint nektek xD
Nah... jó munkát emberek...megyünk a tóra xD hûsölni, mert qva meleg van

Mezőgép - BN

na látod, mégis szar a TM😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
nálam ez nem fordul elõ!! Rába nem sipol,max szétszakitja az ekét!!😊

gabor 892
hát kb...mondjuk tavaly egyik földön olyan kötött volt a talaj hogy pattogott😄 meg sipolt a slift pedig 20%ra van állitva😄

SHADOWEYES7
bebaszna!!😊

gabor 892
TM is igy ágaskodik az eke elõtt xDDD

Dave531
Ez szép volt. XD Már te se tod, h mirõ van szó. 😄

SHADOWEYES7
😄DDDDDDD

ja a majdnem polír kombájn otthagyta a polír repcét a polír földön, és nem lett polír a számlaxD na így polír vagy polír bazz😄

Dave531
Mivan Jd már agyadra ment a polír? XD

itt nem😄 ugyan anyit terem majdnem csak a búzát könnyeben eltod adni, árpa itt a szarnak sem kell, max öregmutter tyúkjainak xD és 21-es volt a vize a kukoricának xD
akkor még a közös kombival ment az aratás és egy másik sanyi volt a komájnos😄

itt nem😄 ugyan anyit terem majdnem csak a búzát könnyeben eltod adni, árpa itt a szarnak sem kell, max öregmutter tyúkjainak xD és 21-es volt a vize a kukoricának xD
akkor még a közös kombival ment az aratás és egy másik sanyi volt a komájnos😄

Dave531
Elég gyíkul nyomjátok. 😄 17 t az szép gondolom 23-as vízzel. XD A búza 7 az meg nem túl jó. Ha nekünk a 15 AK-n 5 t volt. Itt elárulom az árpák 1-1,5 t-val többet adtak mint a búzák! A Sanyi masírt akkor is a domcsival? Mert akkor megértem, h szórta a magod. XD

most? örülnél ha 8t lenne rajta😄 amúgy a rekord azon a földön kukoricából 17t búzából meg 7, tavaly 6,6t volt ott búzából
mit rísz, volt már árpánk csak búza jobban termett, repce volt 20 ha 2 éve, több nem is lesz, mert a domcsi szórta a megot mint az állatxD A naprával az volt a gond hogy senki nem akarta megvenni😄

Dave531
Árpát is vettek? jé!! 😄 Hát itt is vannak szépen bogarak az olyan hülyéknél akik nem nyomattak vetésforgót. 40-et mi nem is ismerünk, ha 1 föld 17 Ak akkor már faxa. Te vazz nekünk lenne 40 Ak 15 t-s kukorica lenne rajta. XD

az az egy 4,8Ha-os föld van 40 fölött😄 a többi az 20-40 közötti😄 (nem rossz). Most kezdenek elszaporodni a kukbogarak, rábasztak, mert nem õk tehetik tönkre a kukoricát😄 Jövõre talajfertõtlenítés meg egy kicsit, mondjuk 30 Ha-al több búza meg árpa😄

Dave531
Jah 1-esek így nyomják, h 45AK?? Az szép. Nekünk 17 a legjobb. De van akinek a 12. XD Jah még annyit, h az a csóka akinek a kukoricájáról írtam. Elkezdett okoskodni h olyan jó földbe(17AK) minek vetünk kölest? Mert a kukorica többet hoz. Hát majd jól a pofájába röhögök aszem. Mert a kölesünk kva szép talán még 3 t fölött is lesz, ha 2 éve a homokon 2,9 lett.

Dave531
Nekünk is homokon van a kuki, de az vmi katasztrófa. Felsültek, kb. 50 cm nagyon nem kell aratni igaz a 2 csõ az ott feszít rajta de nem hiszem, h kifog telni. Még az a szerencse, h a belsõ fele mellett olyan 20 méterre megy 1 ér aztán ott van 2 méteres kukorica ott talán még érdemes lesz benne veretni. JD-nak már mondtam, h a kölesünk melleti táblába a tagnak 2 méteres kukoricája van és nuku csõ rajta. De ilyen az egész 5 ha-os darabja. Mellette is neki van kukoricája az még úgy ahogy türhetõ szépen csörögnek a levelek rajta, de ott talán még lesz mit szedni. Szal nagyon sit ez az év. Most az járt jól aki gabonát vetett és szart a kukoricára mert nem hiszem, h lesz rajta vmi haszon is. A zöldtrágyát is h vetjük? Sztem sehogy mert fölösleges elvetni, ha nem lesz esõ mert a picsba ki se kel. a kukorica alá még talán elvetjük, de az is h nõ meg? Mert azt mondják, h korai fagyok lesznek. :S

hát de mi locsolni se tudunk... 20hektárt mondjuk még lehet érdemes lenne, de a többit... már megyek is ki a lajtal vizéé a Dunához vagy a Sióhaz😄

gabor 892
erre fele meg már kezdik silozni a kukoricát...amugy haveromnak öszvisz 10ha van, mer még csak most kezdte, aztán 3ha kukoricája van ami 2homokos 1 fekete földbe van és azt az egyet elkezdtük locsolni...😄 mondjuk látszik rajta hogy kapott vizet, a levelek már állnak és nem kokadtak...2 1000l-es tartály a kisterre és mehetxD ugy csinjuk hogy bõven álljon a viz...középen volt egy csapás és nem tudtunk kijönni a kocsival pedig 4x4!!! cask bejön...

SHADOWEYES7
nálunk a 20 ak földeken már felsültek a kukoricák,vége van!!!

mondta hogy elszórtan leszenek záporok zivatarok, de az öntözést nem helyettesíti. De attól hogy 3m magas még nincs rajta több csõ😄.
A jó kemény, fekete földeken már tisztára elszáradt a kukorica, azon szinte semmi nem lesz😞 a legjobb földünkön ami 45AK-s, azon lesz olyan 70-75q azt kész.