24942
  • szabfila
    sikerult! itt egy masik kep is!
  • szabfila
    valami miatt nem akarja betenni a képeket pedig
  • SHADOWEYES7
    képet csinálj róla és told fel ide
  • szabfila
    üdvözlök mindenkit! én abban szeretném segitségeteket kérni, hogy nekem van 2db szivattyúm, de igazából nem tudom pontosan milyen fajták/mire használhatók/ és mennyiért lehetne őket eladni. aki tud ebben segíteni annak megköszönöm
  • SHADOWEYES7
    nincs mit, gyere máskor is ;)
  • II Rocky II
    köszi,jó látni mily segítőkészek vagytok.
    Nos még nem vagyok gyakorlott a témában.Vaterral szoktunk permetezni minden évben.Gyökérvetés(fehérrépa):Dazaz petrezselyem gyökér.Elvetjük,boronálás. majd jön a permetezést hogy lekösse a talajt és igy nem lessz gazos a föld.Még az a jó, hogy idénre elég szert sikerült beszerezni, (pont!!!) még akartunk venni hogy jövövre is legyen,de már sajnos elfogyott.Azt mondták vmi folyékony szer lessz helyette.
    Azért skacok (vagy bácsik:P) elég felbosszanto hogy a helyi üzletbe 4700 ft ba kerül,de ha elmégy busszal(vagy kocsival) kicsit odébb (30kb) már megkapod 2700 ért kg-ját.

Ha azt nézzük 1 kiloért is megéri utazni.
    Ha meg 10 kg vaagy mégtöbb mennyiséget nézünk akkor meg pláne megéri :)
    Azért mégegyszer köszönöm a segítséget.
  • SHADOWEYES7
    2 szikű gyomokra kell??

Gesagard 500 FW

Csattanó maszlag és más kétszikű gyomok ellen, gyors kezdeti hatással napraforgó, burgonya, gyökérzöldség és gyógynövény kultúrákban.

Hatóanyag:
    500 g/l prometrin

Felhasználható:
    -Napraforgóban, burgonyában, lencsében, sárgarépában (Dózis: 1,5-2,5 l/ha) -Petrezselyemben, zellerben (1,5-2,25 l/ha) -Magrépában (4,0-6,0 l/ha) -Gyógynövények gyomirtására (Dózis: 2,0-5,0 l/ha)

Hatásspektrum:
    A legtöbb magról kelő kétszikű gyomnövényt jól irtja. Csattanó maszlag elleni hatékonysága kiváló.

Javasolt növényvédelmi technológia:
    - A prometrin hatóanyag - elsősorban a csírázó növények gyökerén keresztül fejti ki hatását. - Napraforgóban, burgonyában, lencsében vetés után-kelés előtt preemergensen kell kijuttatni 1,5-2,5 l/ha dózisban. - Sárgarépában 1,5-2,5 l/ha adagban vetés után közvetlenül, vagy 1,5-2,0 l/ha dózisban 4-6 leveles állományban posztemergensen használható. - Petrezselyemben vetés után kelés előtt preemergensen, zellerben a palántázás előtt 4-5 nappal juttatható ki 1,5-2,25 l/ha dózisban. - Helyrevetett magrépában a második évben, kihajtás előtt használható 4-6 l/ha adagban. - Angelika, lestyán, ánizs, benedekfű, édeskömény, kapor, kerti izsóp, koriander kultúrákban közvetlenül vetés után kell kijuttatni 2-3,5 l/ha dózisban. - Borsos és fodormentában első éves telepítésben a telepítés után azonnal, idősebb telepítésben kora tavasszal a kihajtás lehet elvégezni a Gesagard kezelést. - Orvosi zsályában tavasszal telepítés előtt 2 héttel, őszi telepítés esetén a következő év tavaszán. - A Gesagard csattanó maszlag elleni kiváló hatékonysága és gyors kezdeti hatása miatt kiváló kombinációs partnere bármely más egy és kétszikűek ellen használható gyomirtó szernek. Dual Gold vagy más preemergens egyszikűirtó gyomirtó szer mellé kétszikűirtó partnerként használható.
  • El Ray
    Betiltott szerek listájára került. Minden évben betiltanak növényvédő szereket a környezeti károsítás, a lebomlás és a szermaradványok rossz lebomlási mutatója miatt. De biztosan van vm hasonló hatásspektrumú szer helyette, kérdezz rá a növényvédelmi boltban vagy a kereskedőnél ahol szoltatok műtrágyát/vegyszereket venni, azok mindig tudnak ajánlani vm mást helyette. Milyen gyökérre használtátok?
  • II Rocky II
    nem vágja vki hogy a merkazint mértnem gyártják már?mi az oka??:S mert mi gyökérre mindig ezt permetezünk(vetés után).
  • SHADOWEYES7
    ha meg is lessz, tuti defekt a vége :DDdd

kombinátor kapák általában így kerülnek elő :D
  • El Ray
    Vagy nem...
    Én 3 éve hagytam el 1 3szögfelfüggesztő felét,tárcsázás közben kilazult a biztosítás és szépen lassan a rázkódástól letekeredett, azóta sem lett meg, pedig már vagy 5x volt szántva és kombinátorozva a másodvetések miatt... nem is lesz már meg...
  • JD4650
    Nekünk volt hogy most ősszel elvitték szántani a gépet, és a kerék nem mindig fordul át, a faszi meg felhívta fatert hogy mivan a traktoraal mert alig viszi az ekétXD jót tett a gépnek az is...
    A másik meg elhagyta az egyik barázda metszőtárcsát. Majd most magágykészítésnél előjön:D:D
  • gibic
    Necsak UMM legyen itt a mai gazdakör is:
    Gazdakör 2008.03.14

Ha igény van rá akkor a heti gazdaköröket belinkelem, meg majd jövő héten napi rendszerességgel.
  • MTZ 80
    IMG]/forumkepek/2008_03/TRGNewHollandMower2.jpg[/IMG]
  • gibic
    Egyre jobb vagyok!:D
    UMM - 2008.03.16.
  • SHADOWEYES7
    nem lehet nagyon gépet bízni senkire, hiába mondja, hogy nagyon ért a géphez,amig meg nem győződök róla,hogy tényleg ért hozzá oda nem adom
  • SHADOWEYES7
    :DDdddddddddd

mit b@szott el??
  • El Ray
    Így bizzon az ember vendégmunkásra munkagépet...
  • El Ray
    Ha már itt tartunk a baleseteknél, akkor mondok én is 1et. NAgybanin mesélte nekem az 1ik gazda, hogy rábízta a T-25-öst a románra hogy vigye ki a földhöz amíg a tulaj kivitte a tbbi munkást. A rühes román fattya mit csinált mit nem, fejjel lefelé beborult a csatornába...
  • caseih9400
    :C

A törökök hozzák megint a formájukat...
  • caseih9400
    jaja
  • JD4650
    jó zene...csontdaráló:D
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • SHADOWEYES7
  • nandorb
    ez is jo peldaul
  • nandorb
    nem sikerult de tessek Igy
  • nandorb
  • SHADOWEYES7
    valamilyen szinten tudod helyettesiteni, de nem az igazi, de próba szerencse :DD
  • 6milan6
    Thx!:D Direkt nem csináltam összkerék meghajtásút. A törcsuklós trakim az már az, kell egy ilyen is. Jól lesúlyozom, meg osztott féket csinálok hátra, azzal részben tudom helyettesíteni a diffizárat.
  • SHADOWEYES7
    nagyon fasza lessz a gép, kár hogy nem 4x4-es de szerintem ha raksz súlyokat rá akkor nem lessz probléma:)
  • 6milan6
    Hali mindenkinek! Rég jártam erre.:S Nem sok időm van mostanába, azt a keveset is traktorépítéssel töltöm.:) Már megvolt a teszt, nagyon komoly lesz a gép, csak még könnyű a hátulja. Hétvégén felkerülnek a keréksúlyok is, az majd remélem javít rajt.

• El Ray
    Nagyszerű:D
    még több adót a parasztoknak meg mindenki másnak!Nehogy már vm bevétele legyen az államnak! :D
    Ha rá tudnám beszélni apámat(kicsi az esélye), akkor vennék...
    Mennyibe kerül?
  • caseih9400
    nemtudom , asszem tegnap volt a híradóban de azt is csak félszemmel néztem.
  • SHADOWEYES7
    kivásárolják a részvényt?
  • caseih9400
    amúgy hallottátok hogy megszűnik a bábolna ?
  • caseih9400
    ez szép lehetett...pedig jófej volt az öreg :'(
  • caseih9400
    húdenagyonronda:C
  • JD4650
    huderondavagy

• gabor 892
    jah értem