24942
-
Mi már elvettettünk minden gabonát , még zabot is -
JD4650 #11039 1: mert jól esik nekik, nekünk is van egy pájszer az elejében:D:D
2: sztem is kombi, legalábbis szántás elmunkálós magágykészítősXD -
#11038 1. válasz : mittudom én .
2. válasz : sztem kombinátor de nem tom pontosan :F -
El Ray #11037 jó reggelt!
első kérdés:minek van az a vasrúd meg az a villáskulcs beledugva az orrsúlyba
második:milyen gépet húz a johnny? -
-
#11035 asziszem nincs 100ló -
gábor892 #11034 hány lovas? -
#11033 -
#11032 még nyáron , most nem ... -
gábor892 #11031 ezzel te dolgoztál lacika? -
#11030 am reggelt.. -
#11029 -
#11028 A mi nyuszikánknak igen sok a dolga,piros tojást szerte széjjel hordja.Kis
nyuszikánk,adjál mindenkinek,s kívánj helyettünk is kellemes húsvéti
ünnepeket! -
-
gibic #11026 Ezt a kisebb országot se tudják normálisan irányítani, nem hogy nagy Magyarországot, minden a hataloméhségről szól pártól függetlenül a nép csak a sokadik a sorban.
Az EU pedig a régi tagjainak az érdekeit veszi figyelembe súlyozottan, lásd: cukortermelés, kvóták ...stb. Mi a külföldi szarok felvevőinek, piacnak kellettünk. A jó magyar meg megy a sunyiba, cserébe együnk harmadikvilágbeli ellenőrízetlen szarokat. -
#11025 Amióta a trianoni békediktátum elcsatolta a történelmi Magyarország kétharmadát, nyilvánvalóvá vált, a nemzetet a mezőgazdaság tarthatja életben. Minden, ami az agráriumon kívül a hazai költségvetést növelte, határon túlra került.
Eleink eleinte „magánban”, később szövetkezetbe kényszerítve termelték az országnak az élelmet — szerény megélhetésért. Aztán az uniós csatlakozásunk e tekintetben is eufóriát okozott sokaknak. Ám mára kiderült, a közösség csupán másodrendű állampolgárságot biztosít a magyar gazdálkodóknak. Ott tartunk, az unió azért fizet a gazdáinknak, hogy szabaduljon meg a jószágaitól, hagyja parlagon a földjét, építse le gazdaságát. Éhbérért!
Akik még erőlködnek a vetéssel, azok a sokadik hitelüket veszik fel a
bankoktól, ők így lehetetlenülnek el. Szégyen, hogy míg a magyar búza és kukorica raktárakban rohad, a tengeren túlról vesszük a génkezelt gabonát. Húst is külföldről importálunk. A kormányunk eközben a beletörődésével asszisztál ahhoz, hogy ezáltal a magyar föld is előbb-utóbb idegen kézbe kerül. Miután a föld azé, aki megműveli! -
JD4650 #11024 Most nézem hogy a Laverda már külön utakon jár és az télleg Argo:) -
JD4650 #11023 AGCO, többek közt MF, Laverda, FENDT, Challenger, Valtra, Hesston.
akkor jól mondtam hogy angol:) -
El Ray #11022 most néztem utána. eredetileg amerikai de a gyár angliában van, az ARGO csoport tagja, ők gyártjáka Laverda kombájnokat is mellesleg meg a Landini traktorokat és a Fella termékcsaládot :) -
El Ray #11021 Agro-Mashexpon néztünk 1et nagyfaterral 95-105 LE-ben, szép meg jó gépek, de nem 20 Ha-ra vannak kalibrálva, min 100 Ha az ahol kitermeli az árát meg kihasználás szempotjából sem ideális...
Jó nekünk a jó öreg mtz, mind árban, mind alapfelszereltségben :D -
#11020 Szerintem Török -
#11019 jotol kérded:D -
JD4650 #11018 angol (asszem:D). A Case egyik gyárát vette meg és ott nyomatják. Először az egész egy az egybe case vot. -
gibic #11017 Itt a teljes kínálat:D
Mccormick
-
El Ray #11016 milyen gyártmány a meccormick? angol,ausztrál vagy amerikai? -
#11015 ez jo lenne nekem:D -
#11014 -
#11013 -
#11012 -
JD4650 #11011 ja, biztos hogy szlovák -
gibic #11010 Megnéztem a linket, feltünt hogy magyarul van máskülönben nem tudtam volna olvasni, de az alcím mégis ez: Jó gazda, szlovákiai magyar havilap. Nem vajdasági. -
#11009 nezd meg eloszor is es az magyar nyelven van en mar csak tudom -
#11008 azért azt a feltöltődést szerintem nem kell elkapkodni....március van! -
#11007 hát jahh -
El Ray #11006 pozitív/negatív oldala ennek a sok esőnek: feltöltődik a talaj, nem kell agódni a termés miatt, mert lesz bőven cserébe aggódhatunk a gombabetegségek miatt és nehezen lehet rámenni a földekre,nem lehet szántani talajt előkészíteni. Ne feledkezzünk meg a gyümölcstermesztőkről sem, szerencsétlenek aiknek most virágzik/zottak a fái az ha nem tudott öntözni, fagyvédelmet biztosítani, annak kampec.Lehúzhatja a redőnyt ha ez évben is megfagyott a virágzat... -
#11005 tuti....lesz megin 15fok aztán beindul minden -
#11004 Lesz csapadék a földben, remélem jól elraktározza ,szárbaindulás hip hop itt lesza a nyakunkon,szeritem 2 hét és vegyszerezzük a búzákat. -
#11003 ez nekem már nagy lenne:) -
#11002 -
gibic #11001 A vajdaság nem szerb részen van?? Amit belinkeltél az szlovák v tévedek?