Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ilyenbe salynos nem lehet csak "úgy" belevágni....ez a baj.
Mezőgép - BN
Osztrák tõke??? igen az!!!444négy
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nah... jóéjt
Mezőgép - BN
A rendezvényt ebben az évben Nicolas Sarkozy köztársasági elnök nyitotta meg, aki megválasztása óta elõször foglalta össze a nyilvánosság elõtt a francia mezõgazdaság és a KAP jövõjével kapcsolatos álláspontját és a szükséges intézkedéseket. Részvétele azért érdemel kitüntetõ figyelmet, mert vidéki szakmai rendezvényt francia köztársasági elnök szinte sosem látogat meg, a SPACE esetében ilyenre utoljára 2001-ben volt példa, akkor Jacques Chirac akkori elnök - már az újraválasztására készülve - vett részt a kiállítás megnyitóján.
A köztársasági elnök már a választási kampány során is több alkalommal - pl. április 27-én Clermont-Ferrand-ban - hitet tett amellett, hogy Franciaország büszke a gazdálkodókra, büszke a mezõgazdaságára, amire a jövõben is hatalmas szüksége lesz. Részese ugyanis az ország függetlenségének, hiszen ennek: egyik záloga az élelmiszerrel való önellátás biztosítása. A SPACE-on elmondott beszéde mindemellett két fõ, egymástól jól elválasztható részre volt osztható - a közös agrárpolitikához és a WTO-hoz való viszonyulás, valamint a kifejezetten belsõ agrárpolitikai kérdések elemzése. Szerkesztését tekintve azonban a fõ, és folyamatosan visszatérõ vonal az uniós agrárpolitikával kapcsolatos álláspont taglalása volt, ehhez kapcsolódtak az aktuális nemzeti helyzetre történõ utalások.
Sarkozy beszédének kiindulási pontja és üzenetének lényege a közös agrárpolitika (KAP) bírálata, annak deklarálása, hogy az jelenlegi céljaival és eszközrendszerével már nem felel meg a 2013 utáni idõszak demográfiai, társadalmi, élelmezési, környezetvédelmi és energetikai kihívásainak, ezért új KAP-ra van szükség, amely e kihívásoknak megfelelve és a világpiaci árak várhatóan tartósan kedvezõ tendenciájára alapozva biztosítani fogja, hogy a termelõk jövedelmükbõl és ne a támogatásokból éljenek meg.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Mezőgép - BN
Leggazdaságosabb a forgács
Az AGRO+MASHEXPO szakmai fórumainak sorát február 8-án a megújuló energiaforrásokról, a szilárd biomassza energetikai hasznosításáról rendezett beszélgetés nyitotta meg. Az elõadások rámutattak, hogy Magyarország számára alapvetõen a fa, a faapríték jelenti a legjobban hasznosítható, leggazdaságosabb megújuló energiaforrást. Dr. Marosvölgyi Béla, a Nyugat-Magyarországi Egyetem energetikai tanszékének vezetõje hangsúlyozta: a magyarországi erdõket nem veszélyezteti a fafelhasználás növekedése, és az erdészeteknek nem jelent gondot a biomassza-tüzelésre átállt erõmûvek fûtõanyaggal való ellátása. Az Optigépet képviselõ Püski János a szakmai köztudatból mára szinte teljesen kiesett kenderre hívta föl a hallgatóság figyelmét, ami pedig – sok egyéb felhasználási lehetõség mellett – az energetika számára is az egyik legértékesebb alapanyag lehetne. Dr. Grasseli Gábor, a Debreceni Egyetem docense annak a kutatásnak az eredményét ismertette, ami a megújuló energiaforrásokat azoknak a környezetre, a vidékre, a vidéki lakosságra gyakorolt hatásuk alapján elemezte. Az eredmények azt mutatták, hogy egy faaprítékot használó, kb. 2 MW-os erõmû és az ezt ellátó kb. 1400 hektáros energiaültetvény még elviselhetõ környezeti terhelés mellett tudná biztosítani kisebb térségek energiaellátását, több száz új munkahelyet is teremtve.
Már én is lassan azon gondolkodom, hogy leépítem a gép parkot, és csak a legszükségesebb gépek maradnak, a többi lóvét meg befektetem vállalkozásba mert már CSAK a mezõgazdaságból megélni nem lehet 😞(
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
Ezzel csak azt érik el, hogy a mostani nagy cégek erõsödnek meg, és egyszerûen lehetetlen lesz az olyan embernek mint pl én (akinek egy ha föld sincs a birtokában) belekezdeni akármibe is, mert egyszerûen nincs rá KERET. És támogatás nélkül nem is lesz.
KAPJÁK BE!!!!!!!
Mezőgép - BN
2010-után megszûnik az össz támogatási forma és akkor elég 1 rossz év és a gazdálkodó térdre esik, szal szép és jó , aki teheti próbálja meg, de átkozni fogja még a napot amikor felszántott 1 négyztetméter földet is!
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

am mien progival csináltotok ti?
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!
Simán elfogadnám... sõt mondthatom, hogy még egy kisebb gazdaságot is ráépítenék..simán
Mezőgép - BN
de el kell mondanom hogy már én se látok hasonló cuccokat rajta.....
khm...khm...
Claas Celtis: