Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem azt mondtam hogy most rögtön mind a 240hektárt!😄 Csak ha váltani akar akkor ideje most elkezdeni😊

mesteruur
Nah....jóéjt
Ez érdekes téma...holnap újra beszállok...
csácsá

Mezőgép - BN

Meg 10éve van itt kb. jó kapcsolatok, piac, ja és közel 5500ha😄

mesteruur
Az nem kis pénz lenne...sztem nincs annyi pénze shadnak, hogy begépesítsen arra....silózó, palántázó, külömbözõ gallyazók és plusz egy ember minimum. Rengeteg pénzrõl van szó.
Ilyenbe salynos nem lehet csak "úgy" belevágni....ez a baj.

Mezőgép - BN

Pont a franciák nyomták hogy az újonnan csatlakozottak csökkentsék a mg termelést. Csak azért hogy a francia paraszt el tudja adni az áruját😄

SHADOWEYES7
de mibõl??
Osztrák tõke??? igen az!!!444négy

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

mesteruur
Ezzel az a baj, hogy ez mind szép és jó, csak azt elfelejtik mondani, hogy ahhoz hogy az ember folyamatosan ellássa energiafûvel vagy fûzzel az erõmûveket, meg ha bioetanolt meg biodízelt csinálnának, akkor rengeteg terület kell hozzá. Olyannyira, hogy nem lenne elég a maradék szántóföld ahhoz, hogy ellássák az embereket táplálékkal. :S

Nah... jóéjt

Mezőgép - BN

Shad lehet át kéne állnod az energia erdõre, most még támogatás is van rá, de majd azt is ugyanúgy tönkreteszik mint a többit!

SHADOWEYES7

A rendezvényt ebben az évben Nicolas Sarkozy köztársasági elnök nyitotta meg, aki megválasztása óta elõször foglalta össze a nyilvánosság elõtt a francia mezõgazdaság és a KAP jövõjével kapcsolatos álláspontját és a szükséges intézkedéseket. Részvétele azért érdemel kitüntetõ figyelmet, mert vidéki szakmai rendezvényt francia köztársasági elnök szinte sosem látogat meg, a SPACE esetében ilyenre utoljára 2001-ben volt példa, akkor Jacques Chirac akkori elnök - már az újraválasztására készülve - vett részt a kiállítás megnyitóján.

A köztársasági elnök már a választási kampány során is több alkalommal - pl. április 27-én Clermont-Ferrand-ban - hitet tett amellett, hogy Franciaország büszke a gazdálkodókra, büszke a mezõgazdaságára, amire a jövõben is hatalmas szüksége lesz. Részese ugyanis az ország függetlenségének, hiszen ennek: egyik záloga az élelmiszerrel való önellátás biztosítása. A SPACE-on elmondott beszéde mindemellett két fõ, egymástól jól elválasztható részre volt osztható - a közös agrárpolitikához és a WTO-hoz való viszonyulás, valamint a kifejezetten belsõ agrárpolitikai kérdések elemzése. Szerkesztését tekintve azonban a fõ, és folyamatosan visszatérõ vonal az uniós agrárpolitikával kapcsolatos álláspont taglalása volt, ehhez kapcsolódtak az aktuális nemzeti helyzetre történõ utalások.

Sarkozy beszédének kiindulási pontja és üzenetének lényege a közös agrárpolitika (KAP) bírálata, annak deklarálása, hogy az jelenlegi céljaival és eszközrendszerével már nem felel meg a 2013 utáni idõszak demográfiai, társadalmi, élelmezési, környezetvédelmi és energetikai kihívásainak, ezért új KAP-ra van szükség, amely e kihívásoknak megfelelve és a világpiaci árak várhatóan tartósan kedvezõ tendenciájára alapozva biztosítani fogja, hogy a termelõk jövedelmükbõl és ne a támogatásokból éljenek meg.

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

mesteruur
biztos meglátta azt, hogy mennibe kerül, és belegondolt abba, hogy mikorra hozza be az árát. És egyszerûen elfogta a nevetés, mert a férje arra gondoltm hogy vesz egy olyan lazítót.... belegondolt az anyagi helyzetbe

Mezőgép - BN

bocs elírtam 280 milla

A GSD (német tulajdonú cég) most ruházott be a környéken meginnt 28milla értékbe abból 90milla támogatás volt, szerintem õ hosszabb távra tervez.

SHADOWEYES7
Nem szántóföldi növények kellenek már nekik 😞(

Leggazdaságosabb a forgács

Az AGRO+MASHEXPO szakmai fórumainak sorát február 8-án a megújuló energiaforrásokról, a szilárd biomassza energetikai hasznosításáról rendezett beszélgetés nyitotta meg. Az elõadások rámutattak, hogy Magyarország számára alapvetõen a fa, a faapríték jelenti a legjobban hasznosítható, leggazdaságosabb megújuló energiaforrást. Dr. Marosvölgyi Béla, a Nyugat-Magyarországi Egyetem energetikai tanszékének vezetõje hangsúlyozta: a magyarországi erdõket nem veszélyezteti a fafelhasználás növekedése, és az erdészeteknek nem jelent gondot a biomassza-tüzelésre átállt erõmûvek fûtõanyaggal való ellátása. Az Optigépet képviselõ Püski János a szakmai köztudatból mára szinte teljesen kiesett kenderre hívta föl a hallgatóság figyelmét, ami pedig – sok egyéb felhasználási lehetõség mellett – az energetika számára is az egyik legértékesebb alapanyag lehetne. Dr. Grasseli Gábor, a Debreceni Egyetem docense annak a kutatásnak az eredményét ismertette, ami a megújuló energiaforrásokat azoknak a környezetre, a vidékre, a vidéki lakosságra gyakorolt hatásuk alapján elemezte. Az eredmények azt mutatták, hogy egy faaprítékot használó, kb. 2 MW-os erõmû és az ezt ellátó kb. 1400 hektáros energiaültetvény még elviselhetõ környezeti terhelés mellett tudná biztosítani kisebb térségek energiaellátását, több száz új munkahelyet is teremtve.

SHADOWEYES7
szerintetek ez a nõ mi a f@szt nevet??? tudja ez ,hogy mit néz??

SHADOWEYES7

Már én is lassan azon gondolkodom, hogy leépítem a gép parkot, és csak a legszükségesebb gépek maradnak, a többi lóvét meg befektetem vállalkozásba mert már CSAK a mezõgazdaságból megélni nem lehet 😞(

mesteruur
Nagybáttyám erdõzik Zala megyében... megy neki a szekér.

Mezőgép - BN

6milan6
Jaja! Itt a német tulajdonú cég 4-5 évig csinálta a földmûvelést, nem kis színvonalon. Azt tavaly hirtelen eladtak mindent! Nem azért, mert nem volt haszon. Évente hozta a pár éves gépeket kintrõl... Gondolom õk már akkor tudták, hogy hosszútávon kegyetlen kockázatos lesz. Azóta erdõt telepít mindenhova. Itt abba van, lesz a jövõ. Tõlünk 25 Km-re van az erõmû, napi 1000 tonna faanyag megy be...

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

mesteruur
Itt nem az a baj. Attól hogy megszünik a jelenlegi támogatási rendszer, az csak azt jelenti, hogy a kisválalkozók, akik 300-500 ha-n gazdálkodnak, azok fognak meghalni, csak a több ezer hektáros nagyválalkozók maradnak életben, akiknek már ,egvan a biztos felvásárló picuk, és nem nagyon kottyan meg nekik 1-1 rossz év a másik 7-8 jó mellett.
Ezzel csak azt érik el, hogy a mostani nagy cégek erõsödnek meg, és egyszerûen lehetetlen lesz az olyan embernek mint pl én (akinek egy ha föld sincs a birtokában) belekezdeni akármibe is, mert egyszerûen nincs rá KERET. És támogatás nélkül nem is lesz.
KAPJÁK BE!!!!!!!

Mezőgép - BN

SHADOWEYES7
Gyerekek látom a szemetekben a lelkesedésd, meg az akaratot, hogy felépítenétek 1 gazdaságot, és mennyire jó lenne csinálni az egésszet DE: a mai viszonyok között nem akarok politizálni,hisz fõleg nekem nem is lehet nem fogunk jól ki jönni ebbõl az úniós mocsokból, már azt sem akarják lassan ,hogy termeljünk, nemhogy még beruházzunk, szerintem meg lassan ki kell szálni az egészbõl míg nem lessz késõ és még érnek valamit a VASAK (össz gépre gondoltam) mert utánna csak ócska vas áron tudjuk eladni!!
2010-után megszûnik az össz támogatási forma és akkor elég 1 rossz év és a gazdálkodó térdre esik, szal szép és jó , aki teheti próbálja meg, de átkozni fogja még a napot amikor felszántott 1 négyztetméter földet is!

Szerintem is jó,egyre jobban tetszik,aki ült már 8250-esbe az tudja h milyen jó gépek ez ugyan az majdnem.😊

megelõztelek XD

6milan6
Szerintem faxa.😊 ENNYI!

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

Dave531
pont most akartam ezeket a képeket berakni.XD

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

JCB 7000

lippet
nem vok VIP tag ezét csak 120x20 képfájl lehet, VIPEKNEK meg 150x25.😄
am mien progival csináltotok ti?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

gabor 892
kisembernek kis jaguár😄

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Dave531
ritka ratyi. XD kicsi a jaguáááár

lippet
nickemhez mit szóltok? 😛 XD

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Dave531
szeressük mink a klásszot-é mert klassz.😄

gabor 892
faszások a képek..

lippet

caseih9400
Zetor POWA !!!

khm...khm...

Dave531
lacika drága. Azé van olyan hául az a kva hátsó híd mert vhogy a 70 km/h-s sebességgel meg is kell maradnod az úton!!! De tom téged az iylen nem zavar árkon-bokron keresztül ahogy a wts-nél már megszoktuk tõled. xD Sztem faxa Jcb-s lett, tetszetõs. Jobb mint a Nh tdd. xD meg a drága zetorod. XD

caseih9400
jóóhogy..mit azon szégyelni hogy nem használom és szr 😄D

khm...khm...

gabor 892
legalább bevallod

caseih9400
de van...az hogy gané

khm...khm...

gabor 892
ha ez nem jo, akkora az 50esedre nincs szó 😄

caseih9400
nem jó

khm...khm...

gabor 892
mond azt hogy nem jo...

caseih9400
ahogy gondolod.....

khm...khm...

caseih9400
krómozott méghozzá XDXD nembaj nem sokáig lesz az krómozott xD

khm...khm...

mesteruur
Szerintem kurva faszásan néz ki a gép.
Simán elfogadnám... sõt mondthatom, hogy még egy kisebb gazdaságot is ráépítenék..simán

Mezőgép - BN

gabor 892
fasza a dupla kipuf 😄

caseih9400
hogyha láttál már élõbe 310es magnumot akko látnád az összefüggést..
de el kell mondanom hogy már én se látok hasonló cuccokat rajta.....

khm...khm...

lippet
XD az elsõ képet ne nézzétek!XD sorry rossz helyre került!

lippet
New Claas Jaguar:

Claas Celtis:

gabor 892
nekem valahogy nem függ össze a 2 gép

caseih9400
Láttam egy videót egy NH CR980-ról nagyon elvarázsolt XD

khm...khm...

caseih9400
Nézd már meg hogy hasonlít rá !!

khm...khm...

gabor 892
hogy hasonlitana már a magnumhoz te paréj? az IH meg a JCB 2 külön fogalom...amugy te meg marhára értessz ahoz hogy kell összerakni egy traktort