Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

6milan6
Akkor tessék.😄

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

lippet
Landini 4ever!!!😛

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

6milan6
Áhh, ez beteg. Mindenféle szempontból.😄

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

SHADOWEYES7

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
jahh, csak orron jár 😊)

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

kicsit sincs rosszul beállítva😊

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

SHADOWEYES7

Dave531
szép a fendt😛

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

6milan6
😊

gabor 892
megy a szántás 1000el, jah meg kinntvoltam szártépõzni xD

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Laci már hiányolt!XD

SHADOWEYES7
estét lókötõk 😊

gabor 892
estét

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Dave531
estét

Fendt, Case Ih, Claas, McCormick, Mtz 4ever!!!

mesteruur
Nagyon faszásan beborítja azt a nagy szárat... szuper... biztos fasza lesz jövõre a termés nekik

Mezőgép - BN

mesteruur
pfff.....az nem azért van
egyszerû rezonancia az egész. abban a helyzetben megegyezik a kerekek és a traktor meg a motor frekvenviája... azért remeg a gép... nem a jeleid miatt xD

Mezőgép - BN

Közbe átléptük a 8000ik HSZ-t!!😄

Fehér mustár Sinapis Alba

A rövid tenyészidejû mustár mindenütt igen elterjedt zöldtrágyanövény. Augusztusi vetését követõen nagyon gyorsan kel, majd a rövidülõ nappalok hatására fejlõdése is lassul, ami a vegetatív részek fejlõdésére kedvezõ hatású. Állománya gátolja a talajeróziót, és a bemosódó nitrogént a talajfelszín közelében visszatartja. Kiváló gyomelnyomó hatású növény. November közepén érdemes leszántani. Ekkor gyökérrendszere is jelentõs tömeget képvisel, és 50-70 cm mélységben szövi át a talajt. A gyakorlat szerint minél sûrûbb a vetés, annál jobb hatású az utódnövények számára

6milan6
jaja😊

SHADOWEYES7
és télleg Mustár 😮OOOOOOOO

SHADOWEYES7
#8000 TEKKKKKKKKKK

ezt a zöldtrágyás képre írtam.

Szerintem mustár? (TIPP)

de ha nem emeled fel teljesen, a fordításnál a föld átrakja neked😄😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
na én mentem gyerekek

khm...khm...

caseih9400
az új eke ? ne õríccsé

khm...khm...

caseih9400
na ezt inkább hagyjuk jó ?! 😄D én 5sornál többet nem olvasok...amiket benyomtál ilyeneket egyetse olvastam el akár a kombájnról , szántásról volt szó 😉

khm...khm...

mert jobb mint a 2-es ekéjénXD
amúgy a miénk nem mindig akar átborulni. Mindig kell egy kicsit gyorsulni aztán hirtelen ráfékezni, akkor leesik😄

caseih9400
ilyen most az árpa nálunk : <#idiota><#idiota>

khm...khm...

SHADOWEYES7
Olajtermésben és olajtartalomban jó pár fajtánk az állami elismerés óta vezeti a fajtalistát. Termesztési tulajdonságaik maximálisan megfelelnek a hazai termelõi elvárásoknak, és a legtöbbjükre jellemzõ a rendkívül jó alkalmazkodóképesség.

MOHICAN Indián

Állami elismerése (1998) óta az egyik legnépszerûbb õszi káposztarepce fajta hazánkban. A fajtánkénti vetésterület aránya meghaladja a 10%-ot. Bátran elmondható róla, hogy szinte mindenki megszerette, aki kipróbálta. Kiemelkedõ magtermés és olajtartalom jellemzi ezt a méltán népszerû fajtát. Alkalmazkodóképessége kiváló, ami azt jelenti, hogy szerényebb termesztési körülmények között is „hozza magát”, míg az intenzív termesztési viszonyokat rekord terméssel hálálja meg.

NAVAJO

A Mohicanhoz rendkívül hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezõ repcefajtánk. Alapvetõ különbség a kettõ között az érésidõben mutatkozik. Mindkettõ középérésû, bár a Navajo másfél-két héttel korábbi, mint a Mohican. Kiváló termõképessége és olajtartalma mellett nagyon jó télálló.

AVISO

A nyugat-európai repcetermelõ gazdaságok egyik vezetõ fajtája. Ha egy mondattal kellene jellemezni, akkor a kitûnõ beltartalmára hívnám fel a figyelmet. Kiemelkedõ az olajtartalma és a hektáronkénti olajtermése is. Glükozinolát értéke messzemenõen megfelel a mai követelményeknek. Kiváló terméspotenciál és alkalmazkodó képesség jellemzõ rá.

TISSOT

A Saatbau Linz Hungária Kft. egyik hibridrepcéje a Tissot. Termõképességérõl elmondható, hogy a jelenlegi szortiment egyik legnagyobb genetikai potenciállal rendelkezõ hibridje. Igazi bajnok a magtermés tekintetében. Hektáronkénti olajhozama szintén bámulatos. Bátran ajánljuk fõleg azoknak a gazdáknak, akik jó körülményeket tudnak biztosítani a repcének a termesztés minden elemében.

WINNETOU

A Saatbau Linz újdonsült fajtarepcéje a középérésû csoportból. Kiemelkedõ termõképesség és jó beltartalom jellemzõ rá. Fõleg azoknak a gazdáknak ajánljuk, akik szerényebb körülmények között termelik a repcét és ehhez keresnek kedvezõbb árfekvésû vetõmagot.

LABRADOR

A Labrador egy vadonatúj repcefajta az EU fajtalistáról adoptálva. A korai éréscsoportba tartozik, ahol az elõzetes kísérletekben az élmezõnyben szerepelt. Kitûnõ hozam és beltartalom jellemzi. Éréscsoportján belül egy kissé késõbb virágzik, mint társai, de érésre behozza a különbséget. Kedvezõ agronómiai tulajdonságai közül a szárszilárdságot kell kiemelni. Ez a fajta alkalmas a korai, augusztusi vetésre.

Szombathely határába láttam ilyen táblákat, de azokat lesilózták v nem tom mit csináltak vele, de tuti nem ezt.

caseih9400
akkor mi a sz*r az ?

khm...khm...

SHADOWEYES7
ilyesmi

caseih9400
fel hát ! nagy komám volt a nyáron...beszélgettünk ezt azt xDDDD

khm...khm...

caseih9400
itt alföldön korszerûtlen a technika...nagyon le van maradva ez a vidék....

khm...khm...

SHADOWEYES7
2 es leülhetsz, Laci ezt azért felismerted ugye???

caseih9400
ez 1épként repce lenne igaz-e ?😄

khm...khm...

SHADOWEYES7
nálunk néha a 40 centis kórót sem fordítja le 😞

caseih9400
mert nem tetszik...csúnya (ekének) xD

khm...khm...

SHADOWEYES7
miért?

6milan6
Azt vágom, hogy zöldtrágyának, de ekkorát 😮 és elég szépen.😛

caseih9400
nemteccik a kereke 😄

khm...khm...

SHADOWEYES7
Nézd meg azt a kormány lemezt , micsoda faszán borít az eke 😊

caseih9400
de neis terjedjen 😄

khm...khm...

SHADOWEYES7
Zöldtrágyának szántják le, nálunk még nem elterjedt 😞(

6milan6
Érdekes...

caseih9400
na ez hosszú = nem olvasom el 😄

khm...khm...

PL: Itt a környéken 30-35 termelõ létrehozott egy szövetkezetet, ezen a szövetkezeten keresztül szerzik õk be a szükséges üzemanyagot, vegyszert mûtrágyát.....stb, nagy tételekbe így olcsóbb és a szövetkezeten belül osztják szét a tagok között, kinek mennyi kell. És a másik irány is hasonló: minden termelõ beviszi az eladni kívánt mondjuk búzáját, azt a szövetkezet feljegyzi és a 30 termelõ együttes búzatermését kínálja fel eladásra így jobb piaci árat tud kialkudni, mivel nagy mennyiséget kínál. Az összeget pedig a beadott mennyiségnek megfelelõen kapják a termelõk. Nyugaton ez mûködik már régóta.