Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
Mezőgép - BN
egyszerû rezonancia az egész. abban a helyzetben megegyezik a kerekek és a traktor meg a motor frekvenviája... azért remeg a gép... nem a jeleid miatt xD
Mezőgép - BN
A rövid tenyészidejû mustár mindenütt igen elterjedt zöldtrágyanövény. Augusztusi vetését követõen nagyon gyorsan kel, majd a rövidülõ nappalok hatására fejlõdése is lassul, ami a vegetatív részek fejlõdésére kedvezõ hatású. Állománya gátolja a talajeróziót, és a bemosódó nitrogént a talajfelszín közelében visszatartja. Kiváló gyomelnyomó hatású növény. November közepén érdemes leszántani. Ekkor gyökérrendszere is jelentõs tömeget képvisel, és 50-70 cm mélységben szövi át a talajt. A gyakorlat szerint minél sûrûbb a vetés, annál jobb hatású az utódnövények számára

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
khm...khm...
amúgy a miénk nem mindig akar átborulni. Mindig kell egy kicsit gyorsulni aztán hirtelen ráfékezni, akkor leesik😄
MOHICAN Indián
Állami elismerése (1998) óta az egyik legnépszerûbb õszi káposztarepce fajta hazánkban. A fajtánkénti vetésterület aránya meghaladja a 10%-ot. Bátran elmondható róla, hogy szinte mindenki megszerette, aki kipróbálta. Kiemelkedõ magtermés és olajtartalom jellemzi ezt a méltán népszerû fajtát. Alkalmazkodóképessége kiváló, ami azt jelenti, hogy szerényebb termesztési körülmények között is „hozza magát”, míg az intenzív termesztési viszonyokat rekord terméssel hálálja meg.
NAVAJO
A Mohicanhoz rendkívül hasonló jó tulajdonságokkal rendelkezõ repcefajtánk. Alapvetõ különbség a kettõ között az érésidõben mutatkozik. Mindkettõ középérésû, bár a Navajo másfél-két héttel korábbi, mint a Mohican. Kiváló termõképessége és olajtartalma mellett nagyon jó télálló.
AVISO
A nyugat-európai repcetermelõ gazdaságok egyik vezetõ fajtája. Ha egy mondattal kellene jellemezni, akkor a kitûnõ beltartalmára hívnám fel a figyelmet. Kiemelkedõ az olajtartalma és a hektáronkénti olajtermése is. Glükozinolát értéke messzemenõen megfelel a mai követelményeknek. Kiváló terméspotenciál és alkalmazkodó képesség jellemzõ rá.
TISSOT
A Saatbau Linz Hungária Kft. egyik hibridrepcéje a Tissot. Termõképességérõl elmondható, hogy a jelenlegi szortiment egyik legnagyobb genetikai potenciállal rendelkezõ hibridje. Igazi bajnok a magtermés tekintetében. Hektáronkénti olajhozama szintén bámulatos. Bátran ajánljuk fõleg azoknak a gazdáknak, akik jó körülményeket tudnak biztosítani a repcének a termesztés minden elemében.
WINNETOU
A Saatbau Linz újdonsült fajtarepcéje a középérésû csoportból. Kiemelkedõ termõképesség és jó beltartalom jellemzõ rá. Fõleg azoknak a gazdáknak ajánljuk, akik szerényebb körülmények között termelik a repcét és ehhez keresnek kedvezõbb árfekvésû vetõmagot.
LABRADOR
A Labrador egy vadonatúj repcefajta az EU fajtalistáról adoptálva. A korai éréscsoportba tartozik, ahol az elõzetes kísérletekben az élmezõnyben szerepelt. Kitûnõ hozam és beltartalom jellemzi. Éréscsoportján belül egy kissé késõbb virágzik, mint társai, de érésre behozza a különbséget. Kedvezõ agronómiai tulajdonságai közül a szárszilárdságot kell kiemelni. Ez a fajta alkalmas a korai, augusztusi vetésre.