Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nincs ideje meghalni,túlságosan elfoglalt.Állítopm belehalna ha abbahagyná végleg, vm szinten mindenképp fogja csinálni, még akkor is ha teljesen befuccsol.
1.a "bio" azért nem teljesen bio, mert biogazdák is használnak minimális mennyiségben vegyszereket.A mai világban vegyxmentesség elképzelhetetlen
2.Attól sem lesz egy élelmiszer bio, hogyha a takarmány vagy pedig az állat sem kapot bio minõsítésû takarmányt, vagy az állat nem bio gazdaságból származó szülõktõl származik.
3.nem bio az, ami nincs beellenõriztetve a Biokultúra Egyesület által és nincs róla tanúsítvány
Én akkor sem fogom magam hagyni.Igaz most is látom, hogy nagyfater is megküzd vele, de neki már 72 éves korára nem igazán kéne ezt csinálnia.Nem bírja egyedül... Én meg sajnos nem vagyok abban a pozícióban hogy bármikor segíteni tudjak neki. <#nemtudom>#nemtudom>
Még hátra van egy évem az érettségiig és csak akkor jön a java, az egyetem.Jelen helyzetemben már anank is örülök ha össze tudok vásárolni még 30Ha a jelenlegi 20am mellé.Én kitartó voltam,vagyok és leszek. Semmiképp sem fogom hagyni hogy tönkretegyenek,ha mást nem is hallgatok inkább apámra és elmegyek fõállású befektetõnek, ahogy õ csinálj, a mezõgazdaságot meg hagyom hobbynak.
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"
Pedig magyar földnek jó híre volt olyan 1800ban xD
akkor aztán el kellett látnia Magyarországnak a németeket...
khm...khm...
Nelegyen igazam...........
A magyar embernek fel kell vennie a versenyt a nyugatiakkal.Célul tûztem ki hoyg jobb minõsígû húst fogok elõállítani magyar létemre és majdnem ugyanakkora önköltséggel, mint a holland vagy a dán. Mintatelepet hozok létre. Kombinálom a régi hagyományokat,mivel állattenyésztés nélkül nincs igazi mezõgazdaság.E mellett, még eltökélt szándékom hoyg létrehozok 1 élelmiszerfeldolgozót.Kuriózumot kell elõállítani,olyan minõségi terméket, amibõl kevés vagy egyáltalán nincs a piacon.Le kell törni a multik kedvét! Természetesen mindent érdekképviselettel ellátva, termelõket összefogva, hogy nagyobb erõt képviseljen.
Céljaim között szerepel 1 2000Ha-ros gazdaság felépítése. 900db állattal(500 szarvasmarha,200 juh,200 sertés és szaporulata)
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Alföldön van Törökszentmiklós
'ilyen 1025-ös jó lenne 😊
Az árpa nálunk is sárgul vm uton,módon...
Mennyi földetek van és hol?
Milyen MTZ lesz?
na én is így voltam vele 😄DDDdd
4 éve lehetett kapni azokata 95 LE-s Jumzokat,középnehéz talajmunkákra kivállóak voltak.Semmi karbantartási gondok nem jelentkeztek.mikor 3 éve kérdeztem mashexpo-n hogy van e még, sajnálattal tudtam meg hogy csõdbe ment a gyár... Akkor bezzeg sajnálkozott az öreg, tényleg 1 jó gépek voltak 😞
Most tervben van nyáron 1 zsír új MTZ vásárlása.
de mindehol ilyen, most már megnyugodtam.

Shad,azt az 50est is ki kéne már rakni egy motoros álványzatra és hagyni, hogy körbe forogjon...😄 az ilyet már ki kell állítani, hogy egykor dolgoztak ilyennel is.Ugyanez vonatkozik a mi 18 éves 80asunkra is.Sok régi ócskavas.
mekkora ez a tábla?mennyid van összesen?
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

az állattenyésztés mindig is egy idõ és kézierõigényes munka volt és lesz is!
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430