Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nyugdíjasnak nyugdíjas, csak nemtud magával mit kezdeni 😄
Nincs ideje meghalni,túlságosan elfoglalt.Állítopm belehalna ha abbahagyná végleg, vm szinten mindenképp fogja csinálni, még akkor is ha teljesen befuccsol.
Kertészet,állattenyésztés. még nem igazán döntöttem el.Ha bírni fogom a kertészetet, akkor valszeg felveszem az állatenyésztõit is.De ez majd eldõl.honap meg megyek gödöllõre nyílt napra, szal majd meglátom, melyikrõl lesz jobb benyomásom😄
tisztázzunk vm.
1.a "bio" azért nem teljesen bio, mert biogazdák is használnak minimális mennyiségben vegyszereket.A mai világban vegyxmentesség elképzelhetetlen
2.Attól sem lesz egy élelmiszer bio, hogyha a takarmány vagy pedig az állat sem kapot bio minõsítésû takarmányt, vagy az állat nem bio gazdaságból származó szülõktõl származik.
3.nem bio az, ami nincs beellenõriztetve a Biokultúra Egyesület által és nincs róla tanúsítvány
Nem ment nyugdíjba? 2000ha meg akkora állatsereg az már nem hobbi, teljes munkaidõt kitöltõ tevékenység!😄 (ha megvalósul)Milyen szakirányba akarsz továbbtanulni??

Csá mindenkinek!
Én akkor sem fogom magam hagyni.Igaz most is látom, hogy nagyfater is megküzd vele, de neki már 72 éves korára nem igazán kéne ezt csinálnia.Nem bírja egyedül... Én meg sajnos nem vagyok abban a pozícióban hogy bármikor segíteni tudjak neki. <#nemtudom>
Még hátra van egy évem az érettségiig és csak akkor jön a java, az egyetem.Jelen helyzetemben már anank is örülök ha össze tudok vásárolni még 30Ha a jelenlegi 20am mellé.Én kitartó voltam,vagyok és leszek. Semmiképp sem fogom hagyni hogy tönkretegyenek,ha mást nem is hallgatok inkább apámra és elmegyek fõállású befektetõnek, ahogy õ csinálj, a mezõgazdaságot meg hagyom hobbynak.
6milan6
...és az miért jó, hogy kupacokba van a szecskázott szalma? Mit csinálnak vele?

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

SHADOWEYES7
Legyen már john Deere aratás is 😛P

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
Beszarok ennek a technikának 😮

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nem tápos, moslékon élnek, meg zöldtakarmányon, meg amit kiturnak maguknak!😄

6milan6

\"A zseni csak akkor szól, ha kérdezik.\" \"Okosság: Ha tudod a választ. Bölcsesség: Ha nem mondod ki.\"

gabor 892
ha táppal eteti nem bio😄

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

Én a szomszéd biomalacaiból készült húst eszem!😄

Azt hittem a rába kiváltására veszel valami hasonló erejû gépet.

lippet

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

SHADOWEYES7
MO- nem kell már agrár vidéknek higgyétek el, majd kell a Balaton, Falusi turizmus,rét,Hortobágy,stb......

SHADOWEYES7
Most mi esszük a fosukat!

SMACKDOWN18
regi idok......

caseih9400
ÁÁÁ ! Ezt ugye nem gondolod komolyan ? Most akkor mégis mi a fszért tanulok Növénytermesztõ gépésznek ??
Pedig magyar földnek jó híre volt olyan 1800ban xD
akkor aztán el kellett látnia Magyarországnak a németeket...

khm...khm...

caseih9400
😮O szerintem ráférne az 50esedre egy réteg festék xD

khm...khm...

SMACKDOWN18
nem allattenyesztonek keszulok hanem mezogazdasagi technikusnak altalanos szak,aki az allattenyesztesi szakon van az tisztitja

SHADOWEYES7
2012-re meghalunk, majd még eszedbe jutok, itt tudatosan tönktr fognak tenni mindenkit, most kezdik a kis emberekkel, akik 10 tojás után is kell,hogy nyugtát adjanak, én lassan 10 éve aktívan csinálom ezt de 1x lenn 1 fenn, ám elég 2 rossz év és letérdelünk :SS

Nelegyen igazam...........

Na jó8! én lépek aludni,ezta beszélgetést meg lehet holnap is folytatni!
Állatenyésztést megoldom,amíg nagyapám foglalkozott marhákkal,addig a hunlanddal is elég jó kapcsolatai voltak.Mikor jött a leadás ideje,õ mindig 12-15 hónapra pakolásra készen várta a kocsit.Mindig a legszebb állatai voltak a környéken. Rendkívüli szakember az öreg, igen értette a szakmáját.Mindig a legszebb borjakat választotta ki a vásárban és mindig megcsodálták a végeredményt is.Na már most ha a hunlandos Jan Janssen(hunland tulajdonosa) is elismerte, hogy olyan bikákat állított elõ, amik az övéivel is vetekednek, akkor az már tényleg elismerés.
Nagy céljaim vannak.ideje valakinek gatyába ráznia a magyar mezõgazdaságot!Ideje megerõsödnünk az Euban és megmutatni ki is az igazi úr.Nem hagyom hogy az étkozott külföldiek kivásárolják a földet a talpam alól,én inkább gyorsam most felvásárolom amit tudok.
A magyar embernek fel kell vennie a versenyt a nyugatiakkal.Célul tûztem ki hoyg jobb minõsígû húst fogok elõállítani magyar létemre és majdnem ugyanakkora önköltséggel, mint a holland vagy a dán. Mintatelepet hozok létre. Kombinálom a régi hagyományokat,mivel állattenyésztés nélkül nincs igazi mezõgazdaság.E mellett, még eltökélt szándékom hoyg létrehozok 1 élelmiszerfeldolgozót.Kuriózumot kell elõállítani,olyan minõségi terméket, amibõl kevés vagy egyáltalán nincs a piacon.Le kell törni a multik kedvét! Természetesen mindent érdekképviselettel ellátva, termelõket összefogva, hogy nagyobb erõt képviseljen.
SHADOWEYES7
Húú bazz, akkor kösd fel agatyát, állatal rengeteg baj meg gond van, de 2000 hektár nem túl sok ??? nekem a 200 is néha elég sok hallod :SS

ez jó.szimla vagy monoblokkos?Törökszentmiklós nincs messze,nekem Dabason vannaka földjeim,igaz én meg Budán lakom 😄 amikor van idõm akkor lejárok dolgozni. nagyfater 72 évesen még mindig ûzi az ipart, elkell neki a sagítség.Igaz mi csak 20 ha-ron foglalkozunk mg-vel.10Ha zöldség-10Ha gabona. Itt a mi földjeinkre elkellene 1 100LE trakotor.
Céljaim között szerepel 1 2000Ha-ros gazdaság felépítése. 900db állattal(500 szarvasmarha,200 juh,200 sertés és szaporulata)
SHADOWEYES7
itteni gazdának ,csak annyi baja volt,hogy mikor haza vitte, és kiment a földre vele kilyukadt a hûtõje 😊

Jó lenne? elöbb kérdezd meg DÉvtõl hogy mit tud illetve nem tud és majd utána😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
200 Ha föld van abból 120 búza, 30 árpa , a többi tavaszi lessz

Alföldön van Törökszentmiklós

'ilyen 1025-ös jó lenne 😊

mindig ez van,de ez évben nem hagyom a dolgot.annyi pénzt beleölök vevõk keresésébe,marketingbe, amennyit csak tudok.Keresek mindenhol potenciális vevõt a zöldségeinkre.Ez évben elvetek 3 hold zöldséget,ugyanannyi zellert, meg bekarfiolozok tavasszal.Esetleg még káposzta.annak is jó az ára nyár elején.
Az árpa nálunk is sárgul vm uton,módon...
Mennyi földetek van és hol?
Milyen MTZ lesz?
SHADOWEYES7
"Kisfiam,addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér!"

na én is így voltam vele 😄DDDdd

nem azt mondtam hogy dobd ki,csak állítsd ki az utcán.😄 jó nektek,nagyfaterrnak már 5 éve magyarázom hogy venni kellett volna 1 újat.Amikor lett volna rá pénz, akkor mindig csak a kifogásait hajtogatta nekem. "Kisfiam,addig nyújtózkodjunk, amíg a takarónk ér!"
4 éve lehetett kapni azokata 95 LE-s Jumzokat,középnehéz talajmunkákra kivállóak voltak.Semmi karbantartási gondok nem jelentkeztek.mikor 3 éve kérdeztem mashexpo-n hogy van e még, sajnálattal tudtam meg hogy csõdbe ment a gyár... Akkor bezzeg sajnálkozott az öreg, tényleg 1 jó gépek voltak 😞
SHADOWEYES7
Dehogy dobom ki, ez a leg igénytelenebb és leghûségesebb gépem, van még Rába Steiger , de azzal azért nem mehetek ki.
Most tervben van nyáron 1 zsír új MTZ vásárlása.

SHADOWEYES7
Ez az Árpa-e 😊
de mindehol ilyen, most már megnyugodtam.

szép zöld 😛
Shad,azt az 50est is ki kéne már rakni egy motoros álványzatra és hagyni, hogy körbe forogjon...😄 az ilyet már ki kell állítani, hogy egykor dolgoztak ilyennel is.Ugyanez vonatkozik a mi 18 éves 80asunkra is.Sok régi ócskavas.
mekkora ez a tábla?mennyid van összesen?
ez jó és meik a gombás?😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

SHADOWEYES7
Na mijen a búzám?? 😊

SHADOWEYES7
voltam ma is a határba, csak most a kis tüzest beizzitottam😉 volt sár 😄

állattenyésztõnek készülsz?akkor meg mindek rinyálsz,ha ezt akarod csinálni akkor fogad el így, ahogy van.ennél már nem lesz könnyebb, hacsak nincs 1 saját fejlett gazdaságod, ahol gépesíthetsz(gondolok itt önetetõre, ahova csak bedobsz homlokrakodóval 1 bálát,vagy etetõkocsira)
az állattenyésztés mindig is egy idõ és kézierõigényes munka volt és lesz is!
SMACKDOWN18
serteseket kell meg ettetni meg a birkakat es azok allandoan ennenek,meg fel6ra kell menni reggel de meg aztan delutan fel4re be kell maszni megegyszer megettetni

miért?jó dolog az,igza nem tom mi az amit nagyon rühelhetsz...
SMACKDOWN18
kezdem meg utalni a gyakorlatot az allattenyesztesen

rajmi,te bugyin lax?
lippet
Új arccal vagyok mostmár😄 Köszönet a Logo-Mûhelynek!!!

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

lippet
azt tom hogy moderator vagy, de azt nem tom hogy meh tod nézni😄

SHADOWEYES7
bázz, annyit nem tudsz ki vagyok a fórumon ?? 😄DDDdd

http://www.sg.hu/moderatorok.php

modörétör a sedóó😄

SHADOWEYES7
2037

lippet
honnét tod ennyire? 😄

SHADOWEYES7
4991