Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
Az oldalon elhelyezett akciós gépekre a készlet erejéig vagy a hirdetésben meghirdetett mennyiségig vállaljuk a kedvezmény feltételeit. A kedvezményekrõl és akciókról minden esetben érdeklõdjön telefonon vagy E-mailben.
Vogel Noot ©plus XS-Pro 1050 4+1 vasú váltvaforgató eke
Felszereltség: WST430 kormánylemez, 82 cm-s vázmagasság, 200x150 mm-s vázkeresztmetszet, beforgató lemez kitámasztással, orrbetétes ekevas, hidraulikus vázbehúzás, toldható gerendely, 4 + 1 vasú kialakítás, trágyabeforgató (elõhántó), átmérõ 680 mm-s szállító átbillenõ erõsített támasztókerék, átmérõ 600 mm-s csipkés tárcsás csoroszlya. AKCIÓ a készlet erejéig!
Akciós alapár: 4.680.000 Ft+ÁFA
Opció: altalajlazító tüske
Az eke 4 + 0 vasú váltvaforgatós változatban is akciósan elérhetõ, a készlet erejéig. Az eke a fent felsorolt felszereltséggel toldat nélkül, de toldható gerendelyes kivitelben!
A 4 vasú változat akciós ára: 3.900.000 Ft+ÁFA

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
hogy én nehogy el tudjak menni oda -.-
khm...khm...
Körülbelül 750 hektár Békés megyében, Gyomaendrõdön. Persze nem egyben, 16 darabban. Brüsszelben azt mondják, valahol ötszáz hektár körül van az életképes birtokok alsó mérethatára. Elõször ötven hektár kivételével bérbe adtam ottani közepes és kisméretû agrárvállalkozásoknak. Aztán fokozatosan kiterjesztettük a saját gazdálkodást. Most a terület 40 százalékán napraforgót termesztünk, az viszonylag megbízható ipari növény. A többin megterem a disznók takarmánya, a tritikálé, a takarmánybúza, az árpa, a kukorica.
Milyen disznók?
Elõször vettem egy traktort a földhöz. Aztán a traktornak kellett garázs, javítóbázis. A garázzsal együtt adtak hatszáz disznót. Most háromezer disznó van, és hat traktor.
A gazdaság hozza vagy viszi a pénzt?
A disznó önköltsége 300 forint kilónként, a felvásárlási ára most 245 forint. De volt már 400 fölött is. A mezõgazdaságban szinte minden termék olyan, hogy az egyik évben veszteséget termel, a másikban hasznot. Azért az elgondolkoztató, hogy az Alföld déli részén a rendszerváltás óta volt egy jó és egy közepes év. A többi rossz
khm...khm...
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
a sárga helyett 😄😊
khm...khm...
én 250 mázsát vettem de csak 8000 nettóért adták ide, eszméletlen ára lett a nitrogénnek.
szombatra szépen megszáradt ilyen szépre a föld 😊 Azt én nem nagyon
tudom de nekik ennél többre nem tellett :
Bezzeg mi akkoris márkát veszünk ha drága <#buck>#buck>
khm...khm...
a mûkakit mert nem kaptak ammóniumos mûkakit ami a kukszba meg a naprába kellene azt ezt 3-4héttel elõtte be kell szórni
a másik (Attila) kombinátorozta befele...családi vállalkozás amúgy😊
khm...khm...
tarló volt még?? 😮

khm...khm...
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
Szerintem amilyen gyorsan változik a klima, sokminden elképzelhetõ ami a jövõt illeti. Arról nem is beszélve, hogy egyes fajok sokszinûsége is eltûnik. Saját magunk alatt vágjuk a fát. Ki tudja, hogy pár generáció múlva, hogy fog a laszti visszacsapódni ránk.
A becslések szerint Földünk átlaghõmérséklete 1,1 és 6,4 oC közötti mértékben melegedhet attól függõen, hogy a ma belátható gazdasági és társadalmi fejlõdésbõl milyen határok közötti üvegházgáz-kibocsátás következik. Az elkövetkezõ negyed században az elõrebecslések kevéssé különböznek egymástól. A társadalmi-gazdasági folyamatok eltérései igazán csak 2030 után jelentkeznek majd. Az addig tartó idõszakban tízévenként mintegy 0,2 oC-kal emelkedik majd a Föld átlaghõmérséklete. Ezt valamelyest gyorsítja az a folyamat, hogy a melegedéssel párhuzamosan a szárazföldi növényzet, és az óceánok is kicsivel kevesebb szén-dioxidot tudnak elnyelni, ezáltal növelve azt a kb. 50%-os arányt, amekkora hányada a kibocsátásnak benne is marad a levegõben. (Ez a hányad erõsíti az üvegházhatást.)
A jelentés bevezet egy új fogalmat: az eddigi kibocsátások miatti büntetést (committed warming). Ez azt jelenti, hogy az átlaghõmérséklet emelkedése akkor is közel 0,1 oC lenne évtizedenként, ha a légkör összetétele már nem változna (így az üvegházhatású gázok koncentrációja sem nõne tovább). A teljes "büntetés", a korábbi évtizedek kibocsátásai miatt további 0,5 oC melegedés lenne, aminek az a magyarázata, hogy az óceánok eddig visszafogták a melegedés egy részét. De a következõ évtizedekben ez a mélyben tárolt hõ kikerülne a légkörbe is.
A kibocsátás további növekedésével számoló globális melegedéshez tartozó tengerszint-emelkedést a jelentés további 0,2-0,6 méteresnek mondja a 20. század végéhez képest. Ezen értékhatár teteje kisebb ugyan, mint a korábbi jelentésé, de azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a szintemelkedés még évszázadokkal a légköri hõmérséklet remélt, valamikori stabilizálódása után is folytatódni fog.
A jelentés csaknem bizonyosnak mondja, hogy a mai átlagnál sokkal hidegebb nappalok és éjszakák aránya csökken minden kontinensen. Ugyanígy nõ a mai átlagnál melegebb nappalok és éjszakák aránya is. Nagyon valószínû, hogy az ilyen események több napon keresztül való fennmaradása és a hõhullámok is gyakoribbakká válnak. Ugyancsak nagyon valószínû, hogy a kontinensek többségén nõ a hirtelen lehulló nagy csapadékok gyakorisága is. Ezzel párhuzamosan a jelentés valószínûsíti az aszállyal sújtott területek növekedését. Kedvezõtlenül alakul a trópusi ciklonok aktivitása is, amennyiben ezek erõssége (szélsebessége, kihulló csapadékának hozama) erõsödik.
Végül, a regionális változások összeállítása rámutat, hogy a tenger szintjének növekedése az egyszerû szintemelkedésnél nagyobb mértékben fokozza a kiugróan nagy tengerszintek gyakoriságát. Ennek oka, hogy a légnyomásváltozásból adódó víztömegmozgások erõteljesebb kilengésekhez vezetnek. (Ehhez hasonló jelenség kicsiben a Balatonon is megfigyelhetõ volt idén januárban. Ekkor a Kyrill mérsékeltövi ciklon mintegy félméteres szintkülönbséget okozott a tavon belül.)
Szervíztechnikusi állás, meg is kaptam volna ha alapfokon vágom az angolt, volt hátszél is hozzá.
khm...khm...