24942
  • pickány
    hááát figyeljetek eg jo választ se láttam
    mert én ma voltam egy autos suliba és ott kérdeztem meg hogy B vel vezeethetsz lassujármuvet tehát piros rendszámos traktort és akkár milyen nagyságu és mennyiség ü és tömegu potkocsit aminek a rendszámának pirosnak kell lenni, és vezetheted a fekete rendszámos meögazdasági vontatot és egy könnyupotkocsiját és az eszközeit a gépkezelöi vizsga pedig csak ahhoz kell hogy a gépeket hesználni is lehessen a földön mert sima jogsi val csa viheted de nem használhatod tehát kb ennyi ha van kérdés nyugodtan tegyetek fel:D:D:D:D
  • gabor 892
    ez igy van, ki tudja mi lesz még, meg mit kell dolgozni
  • tellerlacika
    de öregapám állja mert aztmondta jó hogy megvannak a jogsik mert az éltben lehet hogy még szükség lesz rá
  • tellerlacika
    hát nem olcsó de ha elmész pszihológushoz pályaalkalmasságira akkor megvan egybe a CE
  • gibic
    Hát mikor először megláttam, nagyon komoly volt a benti lámpát észre se vettem ott leragattam hogy lámpa engedett be, apám mondta hogy bent is lámpa volt még szerencse hogy épp zöldet mutatott.:D Passz amúgy nem ismerem győrt, életembe először voltam ott kocsival.:)
  • gabor 892
    ja ahol van az árkád, hát végülis elég édekes a rendszer, bár lemértem és ha pirosat se kapsz gáz mert 30másodperc és már zöldet is kapsz, ha nagy a forgalom akkor szart se ér
  • gibic
    Amúgy Győrbe ki volt az az okos aki a körforgalmat telepakolta lámpákkal?? Lámpa irányít be, lámpa benn is és még lámpa enged ki is a körforgalomból.:D A Hyundai márkakereskedésnél lévőt mondom, gondolom tudod hol van.:)
  • Dave531
    kivételesen nem ittam, nem szívtam és nem is buliból mentem haza. xD na jó, ezt még én se hinném el. XD jó ha vezetek tényleg nem iszok, szívni szívtam... vizipipát mart az olyan jóóóó. xD ja és discóból jöttem haza. xD
  • gabor 892
    jah én héten kérdeztem nehézpotkhoz kell a c ahogy mondod és ugyvan C+E itt győrbe 400.000-re jön ki
  • gibic
    Hát elég húzos ha jól tudom a C most kb ha minden elsőre megvan akkor olyan 300000körül, + a nehézpót még 150000ft. Jah és el kell telnie nemtom mennyi időnek hogy az E-t lerakhasd a C után.
  • JD4650
    még szép, így olcsóbban megússzák mint hoigy nesze itt van és minden másnap hozza vissza garanciában persze:D
  • gibic
    Anno mikor én vizsgáztam hasonlókat mondott az oktató, meg a 3,5 tnál nagyobb tömegű kocsit nem vezethetek B-vel, mert az már C stb.
  • JD4650
    persze nem ittál, nem szívtál és nem buliból mentél haza:D
  • tellerlacika
    jaja meg az ikrnél is így van a mai gépek már elég korszerűek és kell hozzájuk némi használati tudás
  • tellerlacika
    hála istennek nekem a B megvan meg a traktor C,E-re meg majd a jövő év elején megyek remélem addig nem emelik a korhatárt
  • gibic
    Ez minden forgalmazónál így van, az axiálnál is akár fendt trakit akár claast veszel egy néhány napos gyorstalpalón részt kell venned és ez benne van a gép árába.:D
  • gibic
    Erre csak azt tudom mondani hogy rosszabb helyet nem is választhattál, országosan itt (Vas megye) van a legtöbb zsernyák, messze több mint amennyi kell. 2év alatt egyszerse állítottak meg most meg néhány hónap alatt legalább 10x.
  • JD4650
    mármint M kategóriás jogsival nem, nem a motorral:D
  • JD4650
    jaja! Ami a rosszabb hogy ha az alkoholt emelik 21-re:P Bár ígyis megveszem a piát:D:D
    Kismotorral meg nem vezethetsz lassú járművet csak kerti traktort, ez már így van vagy 4-5 éve.
  • Dave531
    azért mondom, h rácsodálkoztam, majd reménykedek h rendőrbácsi nem állít meg. mondjuk a tököm már kivan velük. szombat jöttem haza hajnali fél 3-kor és igazoltattak ezek a rohadékok.xD
  • Dave531
    mondd itt össze-vissza mindenki mindent. pl a legújabb h 21 évre emelik a jogsi korhatárt. :D ez igaz is de nem autónál hanem kamionnál busznál meg 24.
  • tellerlacika
    jó estét az uraknak hallomj jogosítványról folyik a téma. Én úgy tudom hogy ha t jelű vizsgára mész akkor lassújárművel egy vontatóval két pótkocsit húzhatsz b kategórás jogosítvánnyal pedig csak könnyűpótót én mikor voltam jogsin nekem ezt mondták
  • gabor 892
    illegálisan esetleg:D
  • Dave531
    ugye, h mek pótkocsizni így felmerült leendő fönökömben h húzhatom-e a 16 t-s kocsit. Felmentek a közlekes felügyelethez és megkérdezték és azt mondták h vihetem a kocsit B-s jogsival. nem akartuk elhinni és megkérdeztem a volt oktatómat és azt mondta, h tényleg huzathatom. csak néztem nagyokat. :D
  • gabor 892
    ez olyan mint hogy nálunk a suliba van JD-s tanfolyam, hogy pl 20,30as széria stb, biztos valahogy igy lehet nem?
  • SHADOWEYES7
    kombájnra elvileg tipus vizsga kell, én tudom mert nekem ki sem adták a John Deere-t amíg el nem mentem szaksuliba 3 napos tanfolyamra és mikor tipus vizsgám volt akkor hoztam haza Nádudvarról a kombájnt.
  • gabor 892
    igy van
  • gibic
    Ez igaz, hogy benne van a T és vezetheted is, de ha van utánna egy szám akkor mondjuk az mtzvel nem húzhatsz egy HW pótot. Ha nincs szám utánna akkor vontathatsz akár dupla nehézpótot is, a kombájnra meg elég a B.
  • gabor 892
    mert elvileg lassujármüvel mehet csak nem vontathat vagy addig a 750 kiloig
  • Miky90
    meg ha jól tudom kezdő jogsival (ami 2 év) nem húzhatsz semmit.meg az összes gépre külön kell tanfolyam is vagy típusvizsga.
  • Miky90
    hát egyébként ezt én se értem mert ismerek egy srácot fiatalabb mint én és azt hiszem kismotor jogsival vitte a 80ast meg egy kis pótkocsit.
  • Miky90
    na mondtam én hogy majd ír valaki aki ért is hozzá.:)
  • JD4650
    nem, függesztett munkagépet amit akarsz, és könnyű pót 750kg-ig. Szóval egy után futó:D
    De a B-s jogsiban benne van a T, akkor most hogy van?
  • gabor 892
    mehetsz traktorral függesztett cuccokkal 750kiloig és nem könnyü pottal, T-s jogsi kell amit évelején kezdek a suliba az mg.-i vontato és lassujármű meg könnyü, nehéz pot
  • Miky90
    erre majd a hozzáértők adnak pontos választ de én úgy tudom hogy B-s jogosítvánnyal vihetsz traktort egy könnyű pótkocsival.
  • Miky90
    erre még mindíg 30 fok felett van és baromi fülledt az idő.:(viharok szerencsére idáig elkerültek minket.
  • gibic
    Nos tévedni emberi dolog!:) Bazinagy eső volt, 15 perc alatt kb 20-25mm esett, ja és egy kevéske jég is volt. A héten már nemsokmindent fognak aratni, és a szél szerintem eléggé megtépázott mindent.
  • pickány
    és nektek má rmeg van a mezögazdasági vontatora a jogsitok???mert nekem még csak B re de majd szeretném lerakni errre is aki már lerakta mennybe fájhat ez kb ugyhogy van B m???
  • gibic
    De kombájnba szerintem felülmúlnak: Claas mega 204, Lexion 550, Lexion 470:P Traktorok: NH TM190, NH T6040, MTZ 892.2, MTZ 80:)
  • gabor 892
    ugyszint:)