24942
-
#14243 na még a szántást imádom nagyon, pedig a leglassúbb művelet amit mezőgazdász végez :))) -
#14242 dolgozhatnánk úgy hogy te vetsz én aratok:P én aratni szeretnék a legjobban ,nemtom miért de az ragad meg a legjobban:) mondjuk sziven kultiznék is meg tárcsáznék, szántani már nem annyira:P -
#14241 én már komolyan alig várom a vetést, az a legszebb művelet számomra, az aratás is 10000%-os mivel akkor van meg az eredménye az évnek de a vetést imádom a legjobban :) -
#14240 pedig le voltál tiltva :DDDd -
#14239 én mióta regeltem, nem is cseteltem sohaXD -
#14238 te miért voltál tiltva a cseten??
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!visszaengedtelek amúgy -
#14237 ja, most vetettem először, olyan 8-10 tövet :D
már olyan tojás nagyságúak vannak rajta :DF -
#14236 :d
am dinnyét termelsz?
nekünk van kb 20 tő:D -
#14235 b+ én akkor eltévedtem, de np :D -
#14234 össz-vissz a környéken kb. 2:D
nem sok:D -
#14233 miért hány hektárotok van? -
#14232 es hol tartod van valami szaritod??? vagy siman zsakokban csomagolod es egy reszet az egerek megzabalik? -
#14231 hát még mi nem tudjuk jövőre mit teszünk a kertbe:D
-
#14230 én hagyni akarok vetőmagnak is, meg olyan 400-500 mázsát télire a táposnak szoktam viszegetni
jó kis pénz minden hónapban,olyan 30-40 mázsát megvesz tőlem -
#14229 jaaa :DDdd
így már érthető :) -
#14228 annak a 20 kacsának meg 20 csirkének:D
meg nagymuternál van kukorica is -
#14227 csak 5 mázsát? -
#14226 valszeg eladjuk, csak egy 5q hagyunk meg! -
#14225 én is vegyszereztem de ez a sok eső,meg pokoli meleg kihozta főleg az acatot :S -
#14224 ja pedig még vegyszerezve is lett:S
de sajna egy 8m2es részen ez is meg van dőlve, de földön még nincs. jobb kombájn még felszedi:D -
#14223 látom az acat dugja a fejét kifele ott is :) -
#14222 nyönyörű
holnap reggel határszemlézek, csinálok fotókat :) -
#14221 Ilyen a búzánk:
-
JD4650 #14220 Na voltam Dominatort szerelni, a faszi akinek a NH kombija van, az fel ment valahova Pest megyébe aratni aztán egész héten ott lesz. Szóval maradt a Dominator:D -
#14219 30-35 ha búza lemegy,ha időben tudunk kezdeni, de most kétséges lessz a 11-12 előtti kezdés -
#14218 es mennyit ha szoktal naponta aratni ha semmi baja nincs a kombajnak? -
#14217 150 ha saját búza, meg a havernak lessz még olyan 350 ha -
#14216 shad neked még mennyi vágnivalod van? -
#14215 akkor nalatok lassan egy meg par nap es teljesen be van fejezve a buza mi mar csak az arat varjuk 1hold parcelan 41mazsa volt akinel adtuk at aztmondta hogy forduljon meg egyet a meron hogy biztos legyen -
#14214 búzát?
hozzá sem fogtunk még, hát még a repcéket vágjuk,és utánna jön a búza -
#14213 micsoda eddig meg nem vagtatok le??? nalaunk 2hete mar nagyba vagtak szep erett volt mindenki sietett hogy az eso ne sertse meg ebben az evben ellege jo termes volt azonkivul hogy a viharok lefektette tobbszor is -
#14212 nekünk még áll 50ha repce meg a többi -
#14211 tessék Nándi
-
#14210 A hét közepe felé szerintem lehet próbát vágni a búzából, ilyen extrém meleget ami most jön :SS -
#14209 Távolabbi kilátások:
Vasárnap frissen ébredhetünk, hiszen a hajnali órákra 14-17°C közé hűl le a levegő. A nap első felében változóan felhős lesz felettünk az égbolt, de csapadékra nem kell számítani. A délután folyamán sok napsütésre készülhetünk, csak a nyugati területeken növekedhet meg időnként a felhőzet és ott fordulhat elő gyenge, jelentéktelen mennyiségű eső. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a délutáni időszakban 30-32°C közötti hőmérsékletet mérhetünk majd.
Hétfőn ismét kánikulai napra van kilátás. A sok napsütést csak időnként és rövid időre zavarhatja kisebb felhősödés, csapadékra nincs kilátás. A gyenge keleti, délkeleti légmozgás mellett, a legmelegebb órákban 31-34°C között alakul a hőmérséklet.
Kedden is kitart a kánikula, enyhülésre továbbra sem számíthatunk. A sok napsütés mellett csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, csapadék nem várható. Az északkeleti légmozgás mérsékelt marad. Hajnalban 17°C körül, míg napközben 30-33°C között alakul a hőmérséklet.
A szerdai napon sem várható lényeges változás időjárásunkban. A némi napsütés mellett gyakran megnövekvő felhőzetből csapadékra nem számítunk. A nappali felmelegedés kissé erősödik, a legmelegebb időszakban 30 és 34°C közé emelkedik a hőmérő higanyszála. A hőségen az időnként megélénkülő északkeleti szél sem fog enyhíteni.
Csütörtökön ismét sok napsütés várható, csapadékra továbbra sincs kilátás. A kora reggeli órákra 17-20°C közé hűl le a levegő, napközben 31-35°C közötti maximumokat mérhetünk. -
#14208 fogalmam sincs, a 11.5% os víz az tökéletes -
Scamp #14207 'Estét mindenkinek!
Felénk búza árat majd csak hétfőn tudnak mondani de előzetes kijelentések szerint itt is 4200 körül alakul.
Holnap végre befejezzük az árpát kisebb késéssel :D
Viszont jövöhét derekán bele kell állni a búzába is.Az aratásnak nem használt az eső de a kukorica nagyon megköszönte.
Mára ennyi voltam. Reggel vár egy fuvar Nagyszénásra.
További szép estét! -
#14206 Mien az a YUS STANDARD mert nekem ilyesmit emlegetek 11.5%nedvesseg -
#14205 az az 1% plussz víz 500 tonnánál már jelentős súly :)
mivel nálunk legalábbis 14-es vizzel veszik át -
#14204 kombájn tisztán 15% os vizzel hagy szóljon :)