24942
  • Scamp
    Magyarországon most az használ nagykocka bálázót aki épp telepet újít(ott) vagy most kezd telepet épteni és arra rendezkedik be, mert ahhoz megint másmilyen gépek kellenek. Egyrészt a bálázó másrészt vmivel mozgatni kell erre pedig leginkább a teleszkóposok alkalmasak. Meg a közelítő kocsi is másmilyen nagykocka bálánál.Mivel nem sok ilyen példa van így még sokan körbálát használnak mivel arra rendezkedtek be.
  • Scamp
    Nem tudom hogy magfelhordónak mekkora csigát használnak az újabb gépek. Lehet hogy az kicsit kisebb.
  • II Rocky II
    jaja ahogy mondjátok.. a kockat könynebb tárolni jobban kilehet épiteni.. :)
  • gibic
    De mostmár egyre népszerübb a nagykocka, gyorsabb, nagyobb teljesítmény és jobb helykihasználás mind szállításkor mind tárolásnál.
    Itt a kisebb gazdaságokban még kör és kiskockabálázók vannak, de a nagyok már mind ilyen claas quadrantot használnak. A GSDnek kettő is van:)
  • JD4650
    M.O-n inkább körbálák vannak, pedig sztem a nagy kocka jobb.
  • Miky90
    itt Somogyban is jól állnak az aratással.a repcét,magborsót és az őszi árpát már levágták a búza betákarítása 55%-os.
  • Miky90
    a bálázóra gondoltam csak.felénk van egy nagykocka bálázó.csak nem emlékszek hogy Case vagy NH.
  • II Rocky II
    jaaa igen,csak a bálázó részt mondod ugye? a traki nélkül?
    akkor ja végülis igaz:D
    am azért elismerhetjük,vagy megmondhatjuk h a nagy kocka bála azért magyarországon nem divat.jól mondom e?vagy csak felénk?
  • Miky90
    hát azért annyi nincs.:)egy nullát vegyél le belőle.az sztem reálisab ár.
  • II Rocky II
    nmesemmi.. jó pár millaba kerül egy olyan gép ugye? 100 milla van?:S nemvok otthon ilyen téren :)
  • gibic
    Van nagy kockabála is.:)
    Nagy kocka bálázó
    Csak shadnek nem claas hanem krone bálázza fel, ha jól emlékszek a tavalyi képekre.:D
  • II Rocky II
    ja és te báláztattad fel ugye?:S de 500ért akkor is jó péz :D
  • II Rocky II
    de az a nagy körbála ugye?szal nem a kicsi kockabála!
    am esetleg ha nem jól irtam nyugodtan javitsatok ki.
    :D
    cak én igy ismerem h nagy körbála ill kis kockabála :S
  • gabor 892
    190es a tárcsa meg csak 5.2es
  • Miky90
    ez igaz.és az se lenne jó ami a magtartályba viszi fel a magot?vagy az se kisebb?
  • Miky90
    apám is ment ehhez hasonlóval.de a márkáját nem tudom.csak ők le szokták venni az ürítőcsigát mert csákba arattak.
  • Miky90
    jó képek.mekkora ez a NH traki?TM175ös?láttam ma apám volt munkahelyéről a TM175ös.az is ment tárcsázni.de valami nagy kék batár tárcsával.a kereke meg olyan gyenge hogy miután megvették első használat elött mire kiértek vele a földre ki is törött.:D
  • Scamp
    Igen és pluszba minden akadály nélkül száll a por a vezető képébe. Rokonom ilyennel arat már 5 éve kisebb táblákat.

Ürítő csiga sztem azért nem jó hozzá mert az nagyon nagy, Túl nagy villany motor kellene hozzá és ezeket mozgatni kell. Vannak külön ilyen csigák és csigaházak. Csak újonnan 10ezer felett van métere.
  • Miky90
    ezek kegyetlen gépek.ott a motor a vezető melett van rajta vagy 50 fok.+ még a nap is süt felülről.:S
  • Miky90
    ja és a háttér hova lett?
  • Miky90
    pont ma láttam egy ilyet.vitték az agráregyetemre a csirkékhez.de amúgy ilyet lehetne csinálni is nem?egy ürítőcsiga kéne hozzá meg vmi villanymotor.(lehet hülyeség)
  • Scamp
    További nyugodalmast és jó munkát holnapra!
    Jó éjt!
  • Scamp
    XD LOL

Ha lesz alkalmam akkor lefényképezem nagynénéméknél a Fergusont XD
    Az vmi ilyesmi:
  • DJKonya
    apám, ez micsoda bestia
  • Scamp
    Az nem rossz üzlet főleg hogy rengeteg szalma van idén és a kutyának sem kell szinte. Nagybátyám is azt várja hogy legyen már vmi tarlótűz mer az istenért nem tudja sehova elsózni.
  • Scamp
    Huhh passz. Ezek nekünk csirkézésből maradtak vissza. Két nagy tápos toronyból vitték a tápot be az ólakba. Meg van egy amit még anno a Tsz feloszlásakor vettünk cask az kissé darabokban van még.
  • SHADOWEYES7
    nekem az össz szalmámat elviszik, eladtam úgy tarlóról, nagykockabálázók jönnek majd 2 nagy géppel ,500/ bála áron adtam oda
  • SHADOWEYES7
    Te nekem ilyen csiga kellene , nem tudod merre lehet venni használtan?
  • Scamp
    Nekünk jelenleg nem egész 12 ha van felbálázva de már 100 bála felett van. Gőzöm nincs hova fogjuk rakni de lesz vagy 200-250. Majd csak holnap után kezdjük hordani. Majd lesz arról is kép :)
  • Scamp
    Jó estét mindenkinek :)

Akkor nekem is egy mai nap, nem túl izgalmas, de elvoltunk. Búza behordás a magtárba(bocsi a minőségért telefonnal készültek):

• gabor 892
    mai nap...

• gabor 892
    hát kérlek sipmával csináltam, de abba is hagytam mer egy kalap szar az a gép, hivtunk egy csikvándi csapatot aztán 1 nap alatt felbálázzák az 50ha buzát aztán rakhatom mtzvel egész nap xd
  • gibic
    Gazdakör - 2008.07.16.
  • DJKonya
    na gondoltam hogy több van ,de az valami törpe akar lenni?:D
  • JD4650
    persze hogy van.:D ne legyél bolond-.-
  • DJKonya
    lehet hogy elég hülye kérdés lessz de a napraforgónak van több fajtája is?:$
    mert itt a ház hátamögött olyan magas már hogy simán ellep pedig majdnem 180 vagyok, járunk dolgozni egerbe meg gyöngyösre mostmár fogunk fuvarozni pestre is és arra meg mindenhol olyan alacson a napraforgó

mögöttünk ilyen:) sztem nagyon szép:)
  • SHADOWEYES7
  • JD4650
    mi már lehordtuk azt a 4 rend bálát
    Meg elkezdtük hordani a ganyét is
  • Scamp
    'Napot mindenkinek!

Ki hogy áll a földeken?
    Itt esett egész este ugyhogy bálázni se lehet meg bálát hordani se, beragadunk a sárba. Marad a kocsikon lévő búza betárolása, mint könnyű délutáni elfoglaltság. :)
  • JD4650
    mivel csinálod a zabi bálákat?:D