Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nandorb
penzt biztos nem adnanak amikor olyan szegenyek mast esetleg foldet de el kell jutni eloszor afrikaig

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nem is rossz ötlet ez a saját készítésû szélerõmû!
Na igen, az ilyen ötletekkel lehetne segíteni afrikában...
Egy ilyen 100.000Ft-os kis szélmalommal afrikában el tudnának üzemeltetni 5 hûtõt és 5 mosógépet 1 kisfaluban, meg tudják oldani az éjszakai világítást és a vadvédelmet is villanypásztorral 😄
mit nem adnának ezért az afrikaiak...!
nandorb
szt. nincs mert en akkor kelek csak nemszoktam atrakni a parabolat masik vevore hogy nezzem a duna tv-t igaz regebben allandoan azt neztem

SHADOWEYES7
Kalászol a búzám, fújom a másodiksor gombaölõt,meg adok mellé lombtrágyát is,sajnos megjelentek a levéltetvek is úgyhogy megy a rovarölõ még az elixír mellé 😊

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

caseih9400
Picit se van korán...5:35 😮
Nembaj . Holnap felkelek és megnézem 😄

khm...khm...

Házi szélerõmû
Egy apróság amivel hozzájárulsz a Föld jobbátételéhez, és saját villanyszámlád csökkentéséhez.😊

nandorb
megszokjak majd😄

SHADOWEYES7
azért tartanak kecskét afrikában, mert az jobban bírja a meleget

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
birkát abba a melegbe??

feszt nyírni kellene õket 😄

nandorb
sertes,marha vagy esetleg birka mert pl. birkatol tejet,hust es gyapjut kapunk es a birkak nem igenyelnek nagy befektetest meg semmi extrat

SHADOWEYES7
mi 1 milliárdból milyen farmot csinálnánk ott mi?

Míg az amerikai hadseregnek 400milliárd$ az éves költségvetése, addig összehasonlításképp a NASA csupán 15milliálrd$ból gazdálkodik...
No Comment...
nehogy már amerika arasa le itt a babérokat, legyen már végre vm épp eszû mgyar embre aki megróbál segíteni...
De látom, ha nem én akkor más nagyon kevés ember az aki segíteni fog...
Vegye mindenki úgy, hogy ez egy aprócska lépés afele, hogy megmentsük a Földet. Másfelõl egy olyan üzleti befektetés ami lehet, hogy lassan térül meg, de cserébe késõbbiek folyamán, ha már gyilkolni fognak az emberek az élelmiszerért és a tiszta ivóvízért, te nyugodt szívvel dõzsölhetsz a babérjaidon... 😄
nandorb
hat ez sajnos igaz de hat latjuk amerika penzet nem ilyesmibe hanem fegyverekbe meg haboruba fekteti

Csak 1 alapvetõ kérdést vetek fel mindenkiben...
Belegondoltatok e abba, hoyg míg mi minden nap a környezetszenynezés 1ik legnagyobb szennyezõforrását az angolwc-t minden nap tisztított ivóvízzel húzzuk le, minden nap megadatott nekünk a lehetõség, hogy friss gyümölcsöt zöldséget és húst ehessünk, míg a fejlõdõ országokban örülnek ha vm gyökeret rágcsálhatnak.
A 12 éves gyerek esetenként fél napot tölt a föld alatt, mire sikerül a családjának elegendõ vízet felhoznia, ahelyett, hogy tanulna és megpróbálná a családjának értelmiségi munkával megszerezni a mindennapi betevõjét...
SHADOWEYES7
ven benne valami

SHADOWEYES7
oda a jó öreg MTZ-k jól jönnek, az bír mindent homok, meleg stb........

Mondjuk ez az egész ötlet azután jött, hogy az utóbbi 2-3 7ben elég komolyan beszélgettünk arról, milyen jó ötlet lenne vm kezdeni az afrikaiakkal. Milyen megoldásokat lehetne bevezetni annak érdekében, hogy gazdasági és kulturális fejlõdésnek indulhassanak ezek a 3. világbeli országok.
Tegyük fel vállaljuk, mondjuk 20 afrikai ember egyetemi taníttatását, de cserébe egy közös afrikai vállalat alapításában részt kell venniük, vagy alkalmazottak lesznek egy leendõ mezõgazdasági vagy ipari létesítménybe. Gondolok itt víztisztítóra, nappaneltelepek ellenõrzésére, javítására, csatornahálózatok telepítésének segítésében. Milyen ösztönzõ erõvel hatna, csak gondoljon ebbe bele mindenki! Fõleg olyan helyen ahol a járványok hatalmas gócpontjait lehetne megszüntetni vagy éppen az aranyat érõ tiszta vízet használhatnák egyre többen...
De elpbb itthon szeretnék elérni sikereket a mezõgazdaság és az élelmiszeripar terén. Közben ha tényleg jó lehetpségekkkel kecsegtet ez az afrikai dolog, akkor megpróbálok belevágni 1 barátommal és még néhány emberrel akit rá tudok venni, hoyg fektessen be.

De ezen elgondolkozva, ha tényleg befut a dolog, hatalmas pénzeket lehet vele leakasztani. Nem beszélve arról, hogy esetleg sikerülne vm nagy traktorgyártó céget rávenni hogy telepítsen afrikába is egy gyárat. 😄
Még a végén sikerülne részesedést is szerezni benne!!!
Sajnos nem tudok róla...
De van 1 olyan érzésem, ha lenne akkor elég gyorsan terjednem a híre, hogy vonulnak ki az európai gazdák afrikába, a meggazdagodás reményében! 😄
Shad, téged nem érdekel a dolog?
Igaz, mire én belekezdenék a dolgoba, az még csak 6 év múlva következne be az egyetem, és 1 alapos körút után. 1 kis szülõi tõke bevonással meg az egyetem alatt szerzett üzletekkel és üzleti kapcsolatok adta elõnyök és pénzeknek köszönhetõen.
SHADOWEYES7
nincs valami cikk errõl valahol?

RS
Jó a rendszáma a trakesznak!
De én már itt sem vagyok!

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Termékeny terület, hát ha azok annyira jó földek lennének akkor már mûvelés alávonták volna nem? (v lehet csak én vagyok ennyire szkeptikus?) Termelni max a tenger meg az óceán esetleg a nagyobb folyó mellett lenne érdemes, de azokat már mûvelik szerintem. A másik honnan lenne elég tõke egy ilyen vállalkozás elindítására? Ha minden feltétel adott akkor is elég bonyolult és költséges az indulás, és a z EU nemhiszem hogy annyi pénzt adna.

A lényeg az egészben, hogy a Csádi Nagykövet(mellesleg magyar fószer!) tartott a fõiskolán nekik 1 elõadást az ország helyzetérõl, és õ mesélt nekik. Most mondom, felejtse el mindenki a sztereotípiákat, hogy ott nem akar senki sem dolgozni,nincs víz, és hogy éhen fog halni minden gazda aki megpróbál ott termelni. Épp ellenkezõleg! Minden megoldott, munkaerõt potom pénzekért lehet kapni, de ha úgy vesszük, hogy az itteni minimálbér negyedét jobb esetben a felét fizetik ki az ottani munkásoknak, még gazdasági fellendeülést is hozhzat 1 ilyen nagyobb vállalat. Választásképp ajánlanám bárkinek bármely demokratikusabb, 90%ban rendezett infrastrukturálisan,kultúrált északkibb országokat.
Pont a pasas mesélte, hogy tömérdek mennyiségben hever arrafelé a parlagon heverõ termékeny területek, csak nincs pénze rá szinte senkinek, hogy mûvelje...
Gondoljatok bele, mit kezdene 1 afrikai ember, havi 25 ezer forinntal? Vígan eléldegéli a maradék életét!
én beszálnék ha afrikában lehetne termelni akármit is.

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Gazdakör - 2008.05.13

Felszántjuk a szaharát?? v milyen terv ez. Errõl valami link v cím, nem valami kamu?

caseih9400
ZTS 12245 + Unimat 4,4

khm...khm...

Lehet, hogy amit mondani akarok amiatt meg fogtok lincslni engem, de megbízható forrásokból tudom, hogy az EU támogatja, hogy kimenjenek európai gazdák afrikába,vegyenek olcsó földeket,vigyenek gépeket és termeljenek ott az EU részére!ÉS ezért még fizetnek is!!! csak alaposa utána kell nézni!😄
1ik barátommal már tervezzük a dolgot, elgondolkodtató.
Van valaki, aki beszálna 1 társas vállalkozásba?
sztem meszet szórnak vele. Hogy minek azt ne kérdezd😄
és sztem is lehet ráhúzni egy kereket, vagy cask az autók oldalát hihi

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

caseih9400
Kössz !😊
1. kérdés : Hordanak ilyen fehér kakit vele , gõzöm sincs hogy mit.
2. kérdés : Arra én is kiváncsi lennék de sztem dísz.

khm...khm...

jók a képek!és mit dolgoznak vele hogy hogy ilyen szép tiszta?😊a 82esen mi az a hátsó keréken?lehet rá tenni duplakereket?

Attila8805
Itt vannak olyanok akik értenek a gyümölcsfákhoz?

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

SHADOWEYES7
ati ezt a paprikát te termelted?

http://www.vandorfoto.hu http://www.magyargazdaforum.hu

<#wave>

http://www.vandorfoto.hu http://www.magyargazdaforum.hu

caseih9400
vasútnál dógzanak vele 😄 most sztem állnak mint tegnap 😄

khm...khm...

Ferguson szépen néz ki😄

caseih9400
Pár kép...(nem csak a mostani hanem a a múlthéti is)

Jön már a búzáknak is a kalászuk !!!

khm...khm...

II Rocky II
köszöntem a segítséget :]

24 - Exile -Nov.23

gabor 892
nálunk vadkár megvan, csak nem nyulak, hanem disznok...egy 3ha-os napraforgonkat ugy kiturták hogy 1,5ha-t ujra kellett vetni, minden nap ott ülnek kinnt a vadászok már 3-4 napja és minden este lõnek...csak elfogynak egyszer😄

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

na itt se lesz rekord termés😄 Örülht a bihari ha legalább kukorica kijön 0-ra, és akkor még a naprát nem is számoltam

caseih9400
Akkor képek ...

A szokásos Rába 3-pont -.-

khm...khm...

vannak kint vadászok. 1000 eurót fizettek 1 hétre és akármit lõhetnek <#wow3>

nandorb
lõjétek le

nandorb
ürgek vannak mert a vádaszok az összes rókát kiirtották és hát ezek a patkányok elszaporodtak

multkor voltunk a búzánál, kb 20 nyulat láttam csak a mi földünknél. de a szélénél elenyészõ a kár. beljebb meg majd kiderül mit mûveltek ezek a kis szarosok

caseih9400
Itt is minden földön vigyáznak a naprára.

Tudtad hogy Bihariék ?😄

khm...khm...

SHADOWEYES7
nálatok nincs vad kár?

itt hatalmas a nyúl kártétel<#wow3>